سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با این ۱۰ نشانه ایده‌آل‌گرایی افراطی، شخصیت خودتان را بیشتر بشناسید

همه ما در زندگی شخصی و رفتار با دیگران معیار‌هایی را برای خودمان تعیین می‌کنیم، این استاندارد‌ها در حقیقت موثرترین راهکار برای رسیدن به خواسته‌های ما هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما در زندگی شخصی، محیط کاری، اوقات سرگرمی و رفتار با دیگران معیار‌هایی را برای خودمان تعیین می‌کنیم. این استاندارد‌ها و اهداف مشخص، در حقیقت موثرترین راه کار مداوم برای رسیدن به خواسته‌های ما هستند. بعضی اوقات ممکن است در طول مسیر به دلایل مختلفی دچار وسواس‌های فکری و ذهنی شویم که ما را از رسیدن به هدف هایمان دور می‌کند. برای این که بدانید شما نیز جزو افرادی هستید که مشکل کمال گرایی دارند، در ادامه همراه دینو با این ۱۰ نشانه ایده آل گرایی افراطی شخصیت خودتان را بیشتر بشناسید.


بیشتر بخوانید: 

شخصیت خود را بر اساس شکل چشمتان پیدا کنید


همیشه جدی بودن در مسیر رسیدن به موفقیت بسیار مهم است؛ اما با این وجود باید بدانید که همیشه نیاز به تعادل و بخشندگی دارید تا به خودتان فرصت دهید. خوب است که این حق را برای خود قائل باشید که اشتباه کنید و احتمالا در مسیر رسیدن به هدف، شکست بخورید. متاسفانه کمال گرا بودن بیش از حد جای خطایی برای شما باقی نمی‌گذارد و می‌تواند شرایط را برای شما و اطرافیان‌تان ناسالم و سخت کند. اگر احساس می‌کنید ممکن است نسبت به خودتان یا دیگران کمی سخت‌گیری داشته باشید، این ۱۰ نشانه ایده آل گرایی افراطی را در ادامه مطالعه کنید.

۱. توانایی پذیرش اشتباهات خود را ندارید

اگر در ذهن شما هیچ وقت جایی برای اشتباه کردن وجود نداشته باشد، در حقیقت شما مشکل ایده آل گرایی جدی دارید. به احتمال زیاد نمی‌توانید اشتباهات موجود را برای مدت طولانی تحمل کنید و احساس می‌کنید باید هر چه سریع‌تر آن‌ها را برطرف نمایید. مهم نیست که چقدر برای بهترین بودن تلاش می‌کنید، هر کسی در جایی از زندگی خود دچار اشتباه می‌شود. اگر فردی هستید که هیچ وقت نمی‌توانید بپذیرید که شما هم اشتباهاتی دارید، به طور قطع یک ایده آل گرا هستید.

۲. همه چیز را کامل می‌خواهید

شما به احتمال زیاد درباره اتفاقات اطراف خود این طور فکر می‌کنید که همه چیز یا باید کامل باشد و یا نباید وجود داشته باشد. در نتیجه و با توجه به این فکر بنیادی، شما عملکردتان را به صورت صفر و صدی می‌بینید و معتقدید که یا بسیار عالی عمل کرده‌اید و یا شکست خورده‌اید. افراد ایده آل گرا نمی‌توانند مسائل را خاکستری ببینند و همه چیز برای‌شان به صورت بیشترین و کمترین حد تعریف می‌شود. مانند: خوب یا بد، درست یا غلط، پر یا خالی و …

۳. از خودتان و دیگران انتظارات غیرواقعی دارید

ایده آل گرا بودن نه تنها باعث می‌شود شما درباره خودتان قضاوت غیرواقعی داشته باشید؛ بلکه، این موضوع درباره عزیزان و اطرافیان شما نیز وجود دارد. شما به صورت مداوم از آن‌ها انتظار دارید و سعی می‌کنید رفتار‌های دیگران را با معیار‌های غیرواقعی خود بسنجید.

۴. اعتماد به نفس پایینی دارید

این که به طور مداوم تحت تاثیر افکار و انتظارات غیرواقعی از خودتان باشید باعث می‌شود همین طور به طور مداوم شکست بخورید. تکرار این شکست‌ها به احتمال زیاد شما را به جهتی می‌برد که خودتان را بی‌ارزش و ضعیف ببینید و توانایی‌های خود را زیر سوال ببرید. در این صورت است که شما با بالا بردن استاندارد‌های شخصی خود هرگز نمی‌توانید در مسیرتان موفق شوید.

۵. هیچ وقت به طور کامل راضی نمی‌شوید

جالب است بدانید که یک فرد ایده آل گرا اگر زمانی هم به یکی از اهداف بسیار دشوار و دور دست خود برسد، همچنان احساس خواهد کرد که این موفقیت برای او کافی نیست. این افراد هیچ وقت به طور کامل در زندگی خود راضی نمی‌شوند و همیشه از نظر ذهنی دستاورد‌های خود را نادیده می‌گیرند.

۶. تنها به نتایج اهمیت می‌دهید

ایده آل گرا‌ها با تلاش فراوان و از هر طریقی سرانجام راه رسیدن به نتیجه دلخواه خود را پیدا می‌کنند چرا که همیشه به نتایج فکر می‌کنند و اهمیت کمی برای مسیر خود قائل هستند. آن‌ها صرف نظر از خوشبختی یا امنیت شخصی خود و دیگران، برای رسیدن به نتیجه مدنظرشان هر کاری انجام خواهند داد.

۷. زمانی که به اهداف پیش بینی شده خود نمی‌رسید احساس شکست دارید و به شدت احساساتی می‌شوید

به عنوان یک ایده آل گرا اگر نتیجه مورد نظر شما با کوچک‌ترین تغییری در جزئیات متفاوت شود، ممکن است از نظر احساسی دچار بی‌ثباتی شوید. این بی‌ثباتی احساسی می‌تواند خود را به شکل‌های مختلفی مانند: احساس عصبانیت، افسردگی، ناامیدی یا یاس نشان دهد.

۸. همیشه در جزئیات گم می‌شوید

کمال گرایی شدید باعث می‌شود که شما مدت بسیار طولانی را صرف جزئیات کوچک و کم اهمیت یک پروژه کنید. این موضوع در بخش‌های دیگر زندگی نیز خود را به خوبی نشان می‌دهد. بسیاری از کمال گرایان به دلیل این که بیش از حد در کمال فکری خود گرفتار شده‌اند، به سختی می‌توانند مهلت‌های نهایی برای ارائه یک پروژه را رعایت کنند یا در قرارهای‌شان خوش قول باشند. آن‌ها حتی در بسیاری موارد فرصت‌های خود را به دلیل توجه به جزئیات از دست می‌دهند.

۹. بیش از اندازه دیگران را مورد انتقاد و قضاوت قرار می‌دهید

اگر شما مرتبا به خطا‌های کار، عملکرد یا حتی رفتار دیگران اشاره می‌کنید – صرف نظر از این که کار آن‌ها عالی بوده یا متناسب با شخصیت و امکانات‌شان انجام شده – شما احتمالا یک کمال گرا هستید.

۱۰. تحمل انتقاد سازنده از خودتان را ندارید

شکست برای کمال گرایان پایان همه چیز است؛ بنابراین حتی کوچک‌ترین پیشنهادها، توصیه‌ها و انتقادات سازنده می‌تواند آن‌ها را به طور کامل تدافعی کند. یک ایده آل گرا نمی‌تواند مشکل را در خود ببیند و در مقابل انتقاد از خود دفاع می‌کند.

منبع: دینو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.