سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صادقی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

افراد چاق و بی تحرک بیشتر مستعد ابتلا به سرطان روده هستند

یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: بی تحرکی، چاقی و ژنتیک از عوامل موثر در جهت ابتلای افراد به سرطان روده بزرگ است.

امیر صادقی فوق تخصص گوارش و کبد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: پلیپ روده یک ضایعه گوشتی پیش سرطان به حساب می‌آید و به صورت میانگین حدود ۱۰ سالی طول می‌کشد تا تبدیل به سرطان روده بزرگ شود.

صادقی افزود: معمولا حدود ۵ تا ۱۰ درصد از پلیپ‌ها تبدیل به سرطان می‌شوند. همچنین در افراد بالای ۵۰ سال بین ۲۰ تا ۳۰ درصد، ضایعه پلیپ روده بروز پیدا می‌کند و حتما نیاز به بررسی و برداشتن این ضایعه است، چرا که اگر پلیپ روده در بدن بماند ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

او گفت: از طریق غربالگری پلیپ‌ها به راحتی دیده می‌شوند و به کمک کولونوسکوپی می‌توانیم این ضایعه را از بدن جدا کنیم. برنامه‌های غربالگری در سنین بالای ۵۰ سال و افراد سالمی که هیچ گونه علائم و سابقه خانوادگی در این بیماری ندارند، الزامی است. با این روش می‌توانیم پلیپ‌ها را شناسایی و درمان کنیم.

این فوق تخصص گوارش و کبد در رابطه با روش‌های تشخیص پلیپ روده اظهار کرد: دو روش برای غربالگری وجود دارد: یکی روش آزمایش مدفوع که تست خانگی راحتی به حساب می‌آید. اگر جواب تست مثبت بود فرد باید با کولونوسکوپی حتما این ضایعه را از بدن خارج کند و در صورت منفی بودن تست فرد سال بعد مجدد باید این آزمایش را تکرار کند. روش بعدی که بسیار دقیق‌تر هم است انجام کولونوسکوپی است که باید هر ۱۰ سال یک بار انجام شود، با این روش پلیپ‌ها را به راحتی شناسایی و از بدن جدا می‌کنند وهمچنین سرطان را در همان مراحل ابتدایی تشخیص می‌دهد.

عوامل ایجاد کننده پلیپ روده بزرگ

صادقی بیان کرد: سن، مهم‌ترین عامل ایجاد پلیپ روده بزرگ است. سن بالای ۵۰ سال فاکتور خطری برای این بیماری به شمار می‌آید. یکی دیگر از عواملی که باعث ایجاد پلیپ روده می‌شود، بی تحرکی و چاقی است. افرادی که تحرک کافی ندارند نسبت به بقیه بیشتر مستعد پلیپ و سرطان روده هستند.

او افزود: مواد غذایی مانندگوشت‌های قرمز و غذا‌های چرب هم می‌توانند ریسک ایجاد پلیپ روده را افزایش دهند، ولی در مقابل آن میوه‌ها و سبزی‌های تازه خطر ایجاد پلیپ روده را کاهش می‌دهند.

او ادامه داد: عوامل ژنتیکی هم از دلایل ایجاد پلیپ روده هستند. افرادی که در خانواده سابقه پلیپ یا سرطان روده دارند، نسبت به افراد عادی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

او بیان کرد: در حال حاضر بهترین برنامه‌های غربالگری و پیشگیری از سرطان روده بزرگ وجود دارد که ضایعه‌های سرطانی را ۱۰ سال قبل از اینکه به وجود بیایند، شناسایی می‌کنند.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.