به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر شجاعان عضو و رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور در گفتوگویی با اشاره به لزوم استفاده از فناوریهای نوین برای برگزاری انتخابات، گفت: با توجه به حساسیت بالای انتخابات باید از فناوریهای بالغ شده و آزمایش پس داده استفاده کنیم.
وی از برگزاری انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در ۲۵ استان و ۳۳ شهر کشور به صورت کاملاً مکانیزه خبرداد و افزود: مردم در شعب رأی بعد از احراز هویت به جای دریافت تعرفه کاغذی یک کارت الکترونیکی یکبار مصرف دریافت میکنند.
رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: افراد با این کارت الکترونیکی پای دستگاه خواهند رفت و کارت را در محل مناسب قرار میدهند، وقتی کد داوطلب را وارد کنند عکس داوطلب روی صفحه نمایشگر را مشاهده خواهند کرد و به نامزدهای شورای شهر و روستای خود رأی میدهند.
شجاعان با اشاره به اینکه رأی مردم در حافظه دستگاه ذخیره میشود و پرینتی هم از رأی آنها جهت رویت چاپ میشود گفت: البته ما کاغذها را شمارش نمیکنیم و نگهداری این کاغذها هم به خاطر این است که اگر مشکلی در شمارش و یا اعتراضی وجود داشته باشد بتوان مجدداً بررسی کرد.
وی افزود: در پایان رأی گیری، دستگاههای صندوق الکترونیکی که به هیچ شبکهای هم متصل نیستند فک پلمپ خواهند شد، حافظه دستگاه تخلیه میشود و از طریق دستگاههای طراحی شده نتیجه آراء شعبه ارسال میشود.
شجاعان یادآور شد: اگر تمام شعب یک شهر کار خود را به موقع انجام دهند کمتر از یک ساعت هم امکان اعلام نتایج وجود دارد، اما در برخی شهرها ممکن است به خاطر کنترلهایی که صورت میگیرد اعلام نتایج کمی با تأخیر باشد.
رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور از راه اندازی «سامانه انتخاب ایران» برای اولین بار خبرداد و گفت: مردم با مراجعه به آدرس entekhabiran.mo.ir میتوانند لیست نامزدهای خود را در هر شهر و همچنین انتخابات ریاست جمهوری ملاحظه کنند.
وی افزود: اطلاعات زندگینامه نامزدها در قالب این سامانه در دسترس عموم مردم قرار میگیرد و صفحات مجازی داوطلب نیز در این سامانه وجود دارد و مردم میتوانند آن را ملاحظه کنند.
شجاعان گفت: مردم در روز اخذ رأی از طریق همین سامانه میتوانند شعب را روی نقشه ببینند، این سامانه شعب خلوتتر و مناسبتر نزدیک به محل فرد را معرفی میکند تا با کمترین زمان ممکن رأی گیری انجام شود.
انتهای پیام/