به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، در کاشمر به عنوان دومین شهر زیارتی خراسان رضوی و چهارمین شهر زیارتی کشور سرمایه گذاری در راستای گردشگری مذهبی و زیارتی نشده است و هم اکنون در این شهرستان امکانات اقامتی مناسبی از جمله هتل وجود ندارد و سطح خدمات مسافرخانههای شهر ضعیف است.
بیشتر بخوانید
به هر گوشه از ایرانمان که سفر کنید با بارگاه امام زادگان رو به رو میشوید که هرکدام با داشتن سرگذشت و عقبهای به پناهگاه امن گردشگران و زائران تبدیل شده اند.
کاشمر با قدمت بیش از دو هزار سال در جنوب غربی خراسان رضوی واقع شده و زیارتگاه امامزادگان سید حمزه، سیدمرتضی، سید محمد و شهید آیت الله حسن مدرس (ره) و دومین شهر زیارتی استان و چهارمین شهر زیارتی کشور است.
امامزاده سید مرتضی (ع) فرزند کوچک امام موسی بن جعفر و برادر امام رضا (ع) است که تاریخ بنای حرم آن به سال ۱۲۷۳ ه. ق باز میگردد، بنای این امامزاده مربوط به دوره قاجار است در تاریخ دوم آبان ۱۳۵۶ به شماره ۱۴۸۸ به عنوان یک آثار ملی در کاشمر به ثبت رسیده است.
امامزاده سید حمزه در قسمت شمال کاشمر میباشد که باغی بنام باغمزار (کهنسالترین مسجد) در برگیرنده این امامزاده است و مرقد مطهر آن دارای گنبدی مرتفع به کاشی کاری سبز رنگ و دو گلدسته بلند است؛ این اثر درتاریخ دهم خرداد ۱۳۸۲ باشماره ثبت ۸۷۳۸به عنوان یکی از آثارملی ایران با دیرینگی صفوی به ثبت رسیده است.
امامزاده سیدمرتضی نگین گردشگری کاشمر
حجت الاسلام حسین نیساری رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر میگوید:کاشمر به عنوان یک شهر تاریخی خراسان رضوی و دومین شهر زیارتی استان از جاذبههای زیارتی، تاریخی و طبیعی فراوانی برخوردار است که این امر باعث شده سالانه میزبان هزاران زائر گردشگر از سراسر کشور باشد.
او میافزاید: یکی از اماکن دینی بقعه متبرکه سید مرتضی نگین گردشگری این شهر است که قبل از شیوع ویروس کرونا سالانه پذیرای حدود ۴ میلیون گردشگر بوده.
در پنجم ذی القعده، هم زمان با دهه کرامت و روز تجلیل از امام زادگان همایش تجلیل از سه امامزاده در کاشمر برگزار میشود؛ هدف این همایش تجلیل و تکریم از مقام شامخ امام زادگان است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ادامه میدهد: در شرایطی که دشمن اعتقاد مذهبی مردم را نشانه گرفته بقاع متبرکه و امام زادگان به عنوان پایگاههای فرهنگی در خنثی کردن توطئههای دشمن نقش پررنگی دارند.
نقش امام زادگان به حفظ هویت اسلامی
بناهای مذهبی در بسیاری از شهرهای کشور را میتوان به عنوان عامل شاخص هویت شهری و فرهنگ اسلامی بیان نمود امامزادهها از دیرباز سبب جذب جمعیت و تلاقی افکار و فرهنگ مردمی است که بخشی از باورهای اعتقادی و مذهبی شان در آن تجلی پیدا میکند.
رضا یوسفی رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری کاشمر میگوید: کاشمر از نظر موقعیت جغرافیایی به نوعی بن بست بود و این امر سد راهی برای تقویت گردشگری در این شهرستان است در واقع گردشگری در این شهر تقویت نشده و برند گردشگری مذهبی در این شهر بخوبی معرفی نشده است.
او میافزاید: در زمینه گردشگری مذهبی و زیارتی در کاشمر سرمایهگذاری نشده است و هم اکنون در این شهر امکانات اقامتی مناسبی از جمله هتل وجود ندارد و اینکه سطح خدمات مسافرخانهها ضعیف است و این عامل در جذب زائر مؤثر است.
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری کاشمر ادامه میدهد: امام زاده پلی بین تاریخ، فرهنگ و دین گذشتگان و امروز است به طوری که سند اصلی موقوفات امامزاده سید حمزه دارای تاریخ ۹۳۰ ه. ق سال درگذشت شاه اسماعیل صفوی است و همچنین در داخل باغمزار سروهای زیبای باستانی وجود دارند که حدود ۸۰۰ سال عمر دارند.
تکریم امام زادگان بهترین فرصت برای پرداختن به نقش معنوی امامزادگان در هویت مردم و جایگاه این بزرگواران در تداوم مذهب شیعه است.
گزارشگر: فهیمه شاکری
انتهای پیام//ف.ش