سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شرط قبولی زیارت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) از راه دور چیست؟

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: زیارت همواره نمی‌تواند به صورت حضوری باشد خصوصاً در شرایطی که خطر شیوع بیماری کرونا وجود دارد لذا می‌توان از راه دور نیز ارادت خود را نشان داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد محبی پیرامون جایگاه دهه کرامت گفت: ماه ذی‌القعده ماهی ارزشمند است که جزو چهار ماه حرام محسوب می‌شود، حرام به معنای ماهی با حرمت تعبیر شده است که از نظر حقوقی نیز شرایط خاصی دارد، ابتدایی‌ترین روز این ماه ولادت حضرت «فاطمه معصومه (ع)» و در یازدهمین روز نیز ولادت «امام رضا (ع)» را داریم که به آن دهه کرامت نیز گفته می‌شود.

وی دهه کرامت را که در دل ماه ذلقعده قرار گرفته مورد بررسی قرار داد و افزود: دهه کرامت در دل ماه ذی القعده قرار گرفته از این رو جایگاه و حرمت ویژه‌ای دارد عمل نیک در این ماه بسیار ارزشمند است، با توجه به اینکه ولادت «ائمه معصومین (ع)» در این ماه بسیار ارزشمند محسوب می‌شود، زیرا با نام ماه فرزندان حضرت «موسی بن جعفر (ع)» برگزیده شده است.

محبی به کرامت که یکی از خصیصه‌های فرزندان «موسی بن جعفر (ع)» است اشاره و تاکید کرد: کرامت از خصیصه‌های همه «ائمه معصومین (ع)» است، اما این خصیصه در «امام رضا (ع)» و حضرت «فاطمه معصومه (ع)» که در ایران حضور دارند بسیار پررنگ‌تر نمود کرده است.

این کارشناس علوم قرآنی به جایگاه و ارزش حضرت «فاطمه معصومه (س)» اشاره و تصریح کرد: حضرت «فاطمه معصومه (س)» یکی از بانوان بسیار با منزلت اسلام محسوب می‌شوند به حدی که برادر بزرگوارشان «امام رضا (ع)» پس از وفات ایشان زیارت نامه‌های مختص ایشان را بیان فرمودند، در عین حال سفارش فراوانی را پیرامون زیارت خواهر گرامی شان حضرت «فاطمه معصومه (س)» داشتند، در روایات آمده «امام رضا (ع)» پس از شنیدن خبر رحلت حضرت «فاطمه معصومه (س)» فرمودند: هر کس خواهرم را در قم زیارت کند گویی مرا زیارت کرده این مهم نشان می‌دهد که جایگاه و ارزش حضرت «فاطمه معصومه (س)» تا چه حد است که یک امام معصوم سفارش فراوانی پیرامون زیارت ایشان کرده است.

محبی به ماه ذی القعده اشاره و تاکید کرد: نام ماه ذی القعده در قرآن نیز بیان شده است البته خداوند خود در سوره‌ای از قرآن می‌فرماید: سال دوازده ماه دارد که چهار ماه آن حرام است برخی این دوازده ماه را به دوازده «امام معصوم (ع)» و چهار ماه را به چهار تن از این که نام آن‌ها با علی آغاز می‌شود متعلق دانستند، این چهار تن عبارتند از «علی بن ابی طالب (ع)»، «علی بن الحسین العابدین (ع)»، «علی بن موسی رضا (ع)» و «علی بن هادی (ع)».

وی پیرامون بهترین رویکرد مومنان در دهه کرامت بیان کرد: زیارت «ائمه معصومین (ع)» خصوصاً «امام رضا (ع)» و حضرت «فاطمه معصومه (ع)» در این دهه بسیار مورد تاکید است، اما به علت وجود بیماری کرونا هم اکنون تاکیدی پیرامون حرکت حضور در حرم این بزرگواران وجود ندارد.

این کارشناس علوم قرآنی شیوه زیارت و عرض ارادت خدمت حضرت «فاطمه معصومه (ع)» و «امام رضا (ع)» را مطرح و بیان کرد: زیارت همواره نمی‌تواند به صورت حضوری باشد خصوصاً در شرایطی که همچنان خطر شیوع بیماری کرونا وجود دارد لذا می‌توان از راه دور نیز ارادت خود را به این خواهر و برادر بزرگوار ارائه کرد. «ائمه معصومین (ع)» در قلب ما جای دارند، ولی زیارت تقرب و تمسک به امامان معصوم را طلب می‌کند به عبارت دیگر نزدیکی از طریق قلب لذا با تمام وجود امکان زیارت حرم‌های «امام رضا (ع)» و حضرت «فاطمه معصومه (ع)» امکان پذیر است.

این کارشناس علوم قرآنی حضور قلب را در زیارت عملکردی ارزشمند از سوی مومنان دانست و تصریح کرد: حضور قلب و عرض ارادت قلبی شرط قبولی زیارت محسوب می‌شود چه بسیار افرادی که در حرم «امام رضا (ع)» حضور دارند، اما فکر و ذهن و قلب آنان در خارج از حرم است و برعکس تعداد زیادی هستند که در شهر‌های دور و نزدیک هستند، اما به علت حضور قلبی و توجه ویژه به «ائمه معصومین (ع)» گویی در حضور ایشان بوده و از نزدیک «ائمه معصومین (ع)» را زیارت می‌کنند پس باید توجه داشت که حضور قلب در هنگام زیارت بسیار مهم است حال این زیارت از راه دور باشد و یا از راه نزدیک فرقی ندارد.

در کعبه اگر دل سوی غیرست ترا طاعت همه فسق و کعبه دیرست ترا

ور دل به خدا و ساکن میکده‌ای می‌نوش که عاقبت بخیرست ترا

محبی ارزشمندترین کار در دهه کرامت را توسل و توجه دانست و تاکید کرد: توجه و توسل به «امام رضا (ع)» و حضرت «فاطمه معصومه (س)» بهترین رویکردی است که می‌توان در این دهه در دستور کار قرار داد.

وی به مفاهیم زیارت جامعه کبیره اشاره و تاکید کرد: ما در زیارت جامعه کبیره نیز به خداوند عرض می‌داریم خدایا من این امام بزرگوار که در درگاه تو حرمت ویژه دارد واسطه قرار می‌دهم تا شما از خطای من درگذرید و از امامان و «ائمه معصومین (ع)» آبرومندتر را سراغ ندارم لذا آنان را واسطه قرار داده ام. این بیان نشان می‌دهد که ما می‌توانیم با توسل به «ائمه معصومین (ع)» به درگاه خداوند برویم و حاجات خود را از ایشان طلب کنیم.

منبع: میزان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.