به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، کامبیز بازرگان، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشاورزی ایران در نشست با معاون امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی اظهار کرد: خراسان شمالی، استان بهره وری در بخش کشاورزی است.
بیشتر بخوانید
او گفت: هر چند که تعداد پرسنل و کارشناسان شاغل در حوزه اجرایی جهاد کشاورزی خراسان شمالی کافی نیست، با این وجود، شاهد هستیم که خراسان شمالی از جمله استانهای بهره ور در تولید محصولات کشاورزی کشور است.
او با یادآوری این مطلب که ارتقای بهره وری به انجام تحقیقات و پژوهشها نیازمند است، تصریح کرد: این مهم باید مورد توجه و اهمیت قرار گیرد و منابع مالی آن تامین شود.
او در بخش دیگری از سخن خود به کشت گیاه کم آب طلبی به نام کاملینا به چرخه کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: از کشت این گیاه، محصول روغن تولید میشود.
بازرگان با بیان اینکه امسال کشت این گیاه در مزرعه الگویی مرکز تحقیقات کشاورزی سیساب خراسان شمالی اجرایی شده و نتایج خوبی را به همراه داشته است، اعلام کرد: تولید بذر این گیاه از این مزرعه الگویی، مبنای توسعه کشت کاملینا در سطح کشور خواهد بود.
او گفت : کشت این گیاه روغنی کم آب طلب در کشور چشم انداز خوبی خواهد داشت.
افزون بر این، وی به اهمیت جایگاه تولید محصولات سالم در کشور نیز اشاره و عنوان کرد: سازمان تحقیات کشاورزی کشور با دانشگاه شهید بهشتی که مطالعات سلامت غذایی را در دست دارد، تفاهم نامهای را منعقد کرده است تا در راستای تولید محصولات سالم در مناطق هدف همکاری کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اینکه خراسان شمالی دارای دیم زارهایی است که در بخشی از آنها محصولات بدون استفاده از کود و سم کشت میشوند و به بار مینشینند، سازمان تحقیقات کشاورزی کشور بر ظرفیت تولید محصولات سالم در دیم زارهای خراسان شمالی اذعان میکند.
او در ادامه بیان کرد: تقاضا میشود که خراسان شمالی مطالعات کاملتری را در زمینه کشت محصولات سالم در دیم زارهای خود انجام دهد که وزارت جهاد کشاورزی از انجام و گسترش تولید محصولات سالم حمایت خواهد کرد.
او گفت : تولید محصولات سالم مورد تقاضای بازارهای بین المللی است.
بازرگان در خاتمه به محدودیتهای پیش روی مراکز تحقیقات کشاورزی کشور نیز اشاره و اظهار کرد: از سال مالی ۹۵ تا سال مالی ۹۹ میزان منابع اعتباری برای انجام تحقیقات و پژوهشها در بخش کشاورزی از ۳۰۰ میلیون دلار به ۵۰ میلیون دلار کاهش یافته است.
او افزود: این در حالی است که برای کارشناسان این مراکز هر ساله باید تورهای آموزشی و انجام ماموریتهای خارجی برگزار و تجهیزات مورد نیاز این مراکز نیز وارد شوند.
افزون بر این، وی به بازنشستگی سالانه نیروهای این مراکز نیز اشاره کرد و گفت: با پیگیریهای بسیار مجوز جذب ۷۵۰ نیروی جدید برای مراکز تحقیقات کشاورزی استانها از سازمان استخدامی کشور اخذ شد، با این وجود، سازمان برنامه و بودجه کشور فقط با جذب ۳۰۰ نفر از آنها موافقت کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: به زودی آزمون استخدامی جذب این ۳۰۰ نفر برگزار خواهد شد.
انتهایی پیام/ه