سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برقی کردن چاه‌های کشاورزی با انرژی‌های تجدیدپذیر کلید خورد

با امضای تفاهم نامه‌ای میان شرکت توانیر و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، برای نخستین بار در کشور، برقی کردن چاه‌های کشاورزی از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر کلید خورد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس تفاهم نامه‌ای که میان  محمدحسن متولی زاده مدیرعامل شرکت توانیر و علی مبینی دهکردی مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت منعقد شد، ۶۰ هزار چاه کشاورزی در طول سه سال برق‌دار خواهد شد.

در همین خصوص علی مبینی دهکردی مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: در فاز اول این طرح، ۱۱ هزار چاه کشاورزی از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر برقی خواهد شد.

به گفته مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، براساس این تفاهم نامه، کشاورزان بابت خرید و نصب پنل خورشیدی و تجهیزات مورد نیاز شبکه، هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد و تنها برای خرید تجهیزات اختصاصی مانند ترانس هزینه خواهند کرد.

مبینی دهکردی با بیان اینکه این تفاهم نامه براساس مصوبه سال شورای اقتصاد و قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور میان دو شرکت به امضا رسید، اظهار کرد: براساس مصوبه شورای اقتصاد ۱.۶ میلیارد دلار از محل صرفه جویی سوخت مایع چاه‌های کشاورزی برای برقی کردن چاه‌های کشاورزی با سوخت گازوئیل، اختصاص یافته است.

او با اشاره به اینکه با اجرای این کار تنوع بخشی در منابع تولید برق بیش از گذشته پیگیری خواهد شد، افزود: با اجرای این طرح صنعت سلول‌های خورشیدی توسعه خواهد یافت و بستر‌هایی برای فعالیت این صنعت در مقیاس‌های بزرگتر فراهم خواهد شد.

مبینی دهکردی اظهار کرد: همچنین اجرای این طرح باعث پاک‌تر شدن محیط زیست می‌شود و زنجیره ارزش ایجاد می‌کند. در عین حال شرکت‌های اسکو و بهره برداری را به کار خواهد گرفت که در نهایت رونق بیشتر اشتغال را به دنبال خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در عین حال تصریح کرد: با برقی کردن چاه‌های کشاورزی در قالب این تفاهم نامه، در زمستان که چاه‌های کشاورزی خاموش است، برق خورشیدی به شبکه تزریق و در زمستان نیز برق بخشی از مصرف کنندگان عمده از این طریق تامین خواهد شد.

احداث ۲ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی با اجرای کامل این طرح

برپایه این گزارش، در مراسم امضای این تفاهم نامه همچنین مهندس محمدحسن متولی زاده مدیرعامل توانیر نیز گفت: با اجرای کامل این طرح ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث خواهد شد و این طرح در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و رونق تولید است؛ چرا که با تحقق صرفه جویی در مصرف نفت گاز و آزاد کردن این ظرفیت برای صادرات به ویژه در شرایط کنونی، اهمیتی دوچندان می‌یابد.

مدیرعامل شرکت توانیر تصریح کرد: با برق دار شدن چاه‌های کشاورزی، هزینه‌های کشاورزان کاهش می‌یابد و ۸۰ درصد هزینه‌های جاری آن‌ها نسبت به زمان استفاده از سیستم دیزلی کمتر می‌شود.

او ادامه داد: همچنین با آمدن برق سر چاه، امکان آبیاری نوین فراهم می‌شود و بهره وری آبیاری افزایش می‌یابد.

به گفته این مقام مسئول، برای سوخت رسانی به چاه‌های کشاورزی دیزلی باید سالانه بیش از ۴۰ تا ۵۰ هزار نفتکش جاده پیما در جاده‌های کشور تردد کنند که حذف این حجم تردد نیز نقش مهمی در کاهش حوادث جاده‌ای ایفا خواهد کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.