سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نامزد اصولگرای شورای شهر شیراز:

شورا‌ها آینده شهر‌ها را ریل‌گذاری می‌کنند

شورا‌ها در جهت تقویت روحیه مشارکت جویانه‌مردمی و کاهش تصدی دولت و انتقال‌خواسته‌های مردمی و تمرکززدایی اهمیت دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت انتخابات شورا‌ها فرموده اند: مردم به این شورا‌ها اقبال کنند، به این انتخابات توجّه کنند، اهداف خدایى، انقلابى و استحکام قدرت انقلاب و حکومت انقلابى در کشور در این انتخابات تحقّق پیدا کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بارهای در مناسبت‌های مختلفی اهمیت شوراهای اسلامی شهر و روستا را تبیین كرده‌اند و حل مسائل جاری و روزمره مردم به دست خود مردم را از اثرات تشكیل شوراها دانسته‌اند؛ امری كه اگر رخ دهد سبب افزایش اعتماد عمومی خواهد شد.

اکنون که به انتخابات شورای اسلامی در شهرها و روستاها نزدیک می‌شویم، شاهد یک نوع بی‌انگیزگی در بین مردم برای اعتماد به کاندیداها هستیم، قطعا ضعف عملکرد شورا نتیجه انتخاب افراد ناتوان توسط خودمان است، اگر می‌خواهیم شورایی توانمند و قوی برای حل مشکلات در حوزه مدیریت شهری داشته باشیم باید افرادی را انتخاب کنیم که حداقل به قوانین موجود در حوزه شوراها تسلط کافی داشته باشند و بر اساس وظایف و قوانین شوراهای اسلامی شهر و روستا برنامه ارائه دهند.

محمود صفایی از فعالان شهری و از مدیران سابق شهرداری در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: انتخابات شورا‌ها در ۲۸ خردادماه برای شهر شیراز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند پایه گذار توسعه و رشد این کلانهشر باشد.

او با بیان این که شورا‌ها آینده شهر‌ها را ریل گذاری می‌کنند و انتخاب افراد متخصص، با تجربه و دلسوز می‌تواند وضعیت شهر را در مسیر مطلوبی قرار دهد، اظهار داشت: رسالت اصلی شورا سیاستگذاری برای توسعه اینده شهر است. شورا‌ها نسبت به شهرداری‌ها نقش نظارتی دارند و اعضای پارلمان شهری باید بر ۳۵۰ وظایفی که بر عهده شهرداری است آگاهی داشته تا بتوانند نظارت جامعی را بر ان معطوف دارند.

صفایی با اشاره به این موضوع که شورا وظیفه هماهنگ کننده‌ای را درمیان دستگاه‌های مختلف شهری برعهده دارد، اما این موضوع تابحال به دلیل عدم اشراف اعضای شورا کمتر اتفاق افتاده است بیان کرد: شورایی که در محدوده وظایف قانونی خود مطالبه گر باشد می‌توان در روند پیشرفت شهر جهش ایجاد کرند.

معاون پیشین شهرسازی و معماری شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: شورا جایگاه پرداختن به دعوا‌های حزبی و جناحی نیست، چون نه تنها منفعتی برای شهروندان ندارد بلکه دود ان به چشم شهر و شهروندان هم خواهد رفت. همچنین دخالت اعضای شورا در انتصابات شهرداری‌ها و روند اجرایی پروژه‌ها امری ناصواب است که مشکلاتی زیادی را گریبانگیر شهر و شهروندان می‌کند.

صفایی در ادامه اظهار داشت: بافت تاریحی و حرم مطهر شاهچراغ نگین کلانهشر شیراز است که مساحتی در حدود ۶۰۰ هکتار وسعت دارد. همچنین آثار ثبتی تاریخی در شیراز از بسیاری از استان‌ها بیشتر است و باغ‌های قصردشت نیز بر ظرفیت‌های شهر راز می‌افزاید. در نظر داشته باشیم بسیاری از استان‌ها از جمیع این شاخصه‌ها محروم هستند، اما با همدلی، تخصص و هم افزایی از امکانات و ظرفیت‌های محدودی که در اختیار دارند به شکل مطلوبی بهره برداری کرده و به عنوان یکی از قطب‌های بزرگ گردشگری ایران مطرح شوند.

او با ارائه راهکاری در این زمینه اظهار داشت: باید از سرمایه گزاران در بافت تاریخی دعوت به همکاری کرد و تسهیلاتی از سوی شهرداری و سایر دستگاه‌های خدمات رسان برای ایجاد تحولات گسترده انجام شود. در نظر داشته باشیم بافت تاریحی شیراز می‌تواند چهره شهر را متحول سازد. در گذشته تلاش‌هایی شد که بافت تاریخی شیراز را به طور کامل تخریب کرده و به جای آن آپارتمان سازی کنند. اما با تلاش‌هایی که انجام دادیم از انجام آن جلوگیری کردیم.

این مقام عالی شهرساز در بخش دیگری گفت: شیراز بالغ بر ۱۸۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناایمن دارد که با بروز یک زلزله قوی به فاجعه‌های بزرگی می‌انجامد. در دوره قبلی که در شهرداری شیراز حضور داشتیم گزینه‌های مختلفی را برای شهروندان و ساکنین شریف این مناطق در نظر گرفتیم تا با برخورداری از تسهیلات ویژه به مرمت همت گمارند.

صفایی با بیان این که بافت‌های فرسوده و تاریخی شیراز همچنان به حمایت‌های بیشتری نیاز دارند تا روند پیشبرد امور تسریع شود افزود: در برخی محدوده شهرداری تا صددرصد تخفیف عوارضی می‌دهد و این در حالی است که دولت برای بهای انشعابات اب و برق و گاز و تلفن تخفیفی برای این مناطق کم برخوردار در نظر نگرفته است.

او پیرامون اقدامات انجام شده در‌ این حوزه، گفت: بافت فرسوده شیراز دارای تقسیم بندی‌های ویژه‌ای است. در پهنه A که مناطق ابیوردی و چوگیا را شامل می‌شود با استقبال مردم به دلیل مرغوبیت مناطق روبرو هستیم و از نظر اقتصادی توجیه دارد. اما در پهنه C با استقبال سرمایه گزاران و مردم روبرو نبوده وشاهد نوسازی‌های چندانی نیستیم. به همین دلیل شورا و شهرداری باید به این مناطق به صورت جدی ورود کند و با ایجاد فضا‌های خدماتی، خانه‌ها و سرای محلات، ایجاد کلانتری، ساختار‌های ورزشی و زیرساخت‌هایی از این دست محل زندگی شهروندان این مناطق را بهسازی کند.

این فعال مدیر شهری افزود: باغ‌های قصردشت پتاسیل عظیمی برای شهر است که آب و هوای شهر را تلطیف کرده و می‌تتواند در حوزه گردشگری نیز بر ظرفیت‌های شیراز اضافه کند. شهرداری شیراز تابه‌حال در حدود ۳۰۰ هکتار از این باغ‌ها را تملک کرده است و بخشی را در اختیار مردم قرار داده است. اما تملک این باغ‌ها با رویه موجود سال‌ها و دهه‌ها به طول می‌انجامد. به همین دلیل نیازمند تغییر رویکرد در این زمینه هستیم و باید شرایطی فراهم شود تا مردم وباغداران از این ثروت‌های گرانمایه شهر بهره‌مند شوند.

معاون پیشین شهرسازی و معماری شهرداری شیراز با بیان اینکه شهر شیراز در عرصه توریست سلامت هم از پتانسیل‌های ارزنده‌ای برخوردار است و از دیرباز برند پزشکی بوده است، اظهار داشت: بخش‌های حاشیه نشین شیراز از کمترین امکانات رفاهی محروم هستند و با توجه به جایگاه مهاجر پذیری آن‌ها باید در کانون توجه مدیران قرار گیرند.

صفایی در پایان با اشاره به این که در صورت تایید و انتخاب شهروندان در شورای جدید فرصتی برای تخریب و نقد گذشتگان وجود ندارد و نگاه این ائتلاف رو به جلو است، بیان کرد: شورا در زمینه اقتصاد شهری وظیفه ریل گذاری را بر عهده دارد. شاید در شرایط حاضر کسی به این پدیده به عنوان یک معضل نگاه نکند و اولویت مسائلی نظیر نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و آسفالت را در اولویت بداند. اما شورا باید با نگاهی آینده نگر با چنین مسائلی روبرو شده و ریل گذاری‌های لازم را در دستور کار قرار دهد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.