سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واشنگتن: اگر میدان هوایی امن نباشد سفارتخانه‌ها در کابل مسدود می‌شوند

آمریکا معتقد است که برای ادامه حضور دیپلماتیک بین المللی در کابل، به یک میدان هوایی "امن و فعال" نیاز است.

به گزارش  حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری دویچه وله، ایالات متحده آمریکا این اظهارات را یک روز پس از آنکه سخنگوی طالبان برنامه پیشنهادی ترکیه را رد کردند که در آن از گرفتن امنیت و فعال نگه داشتن میدان هوایی بین المللی کابل پس از خروج نیرو‌های بین المللی از این کشور، توسط نیرو‌های ترکی مطرح گردیده بود، انجام داده است.

موضع فعلی گروه طالبان، ایالات متحده آمریکا و سایر کشور‌ها و سازمان‌های بین المللی را که مأموریت در افغانستان انجام می‌دهند، در برابر یک چالش قرار داده است. به ویژه در کابل خطر حملات از جانب طالبان بسیار بالا است.

پیش از این، ترکیه گفته بود که پس از خروج نیرو‌های ایالات متحده آمریکا و ناتو می‌خواهد در افغانستان بماند و امنیت و امور فعال نگه داشتن میدان هوایی بین المللی کابل را به دست گیرد. انقره گفته است که این موضوع را با واشنگتن نیز در میان گذاشته و از آن استقبال شده است.

سهیل شاهین، یک سخنگوی طالبان، روز پنجشنبه (۱۰ جون ۲۰۲۱) به رویترز گفته است که ترکیه طی ۲۰ سال گذشته به عنوان عضو ناتو در افغانستان حضور داشته است و باید مطابق توافقنامه‌ای که بین ایالات متحده و طالبان امضا شده است، افغانستان را ترک کند. سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا در واکنش به این موضع طالبان افزوده است: «ما می‌فهمیم که یک میدان هوایی امن و فعال برای حضور بین المللی ضروری است. این امر همچنین به نفع مسافران افغان و اقتصاد افغانستان خواهد بود.»

این سخنگو از اظهار نظر بیشتر خودداری کرده است. اما این اظهارات می‌تواند به طالبان این پیام را بدهد که بدون داشتن یک میدان هوایی امن و فعال، کشور‌هایی که دارای سفارتخانه در کابل هستند، ممکن است فعالیت‌های شان را به حالت تعلیق درآورند. مقامات آمریکایی گفته اند که آن‌ها معتقد اند که طالبان به دنبال مشروعیت یافتن در سطح جهان و پایان دادن به تصویر منفی شان هستند. این در حالی است که آسترالیا در ماه گذشته سفارت خود را در کابل به دلایل امنیتی بست. اما آنتونی بلیکن وزیر خارجه ایالات متحده در هفته روان میلادی گفت که سفارتخانه این کشور در کابل باز خواهد ماند.

از زمان خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان، نگرانی‌ها در مورد حضور دیپلمات‌های بین المللی در افغانستان و ادامه فعالیت کشور‌ها و سازمان‌های خارجی افزایش یافته است.

به قول جو بایدن، رئیس جمهور ایالات آمریکا، خروج نیرو‌ها از اول ماه می‌آغاز شده و در ۱۱ سپتمبر امسال باید پایان یابد. ایالات متحده گفته است که بیش از ۵۰ درصد از برنامه خروج نیروهایش به اتمام رسیده است. همزمان، طالبان حملات خود را در مناطق مختلف افغانستان افزایش داده و برخی از ولسوالی‌ها را تحت تصرف خود درآورده اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.