سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

مصرف سالیانه ۶۰۰ هزار تن نخ ابریشم در صنعت فرش/توزیع رایگان ۲۰۰ هزار نهال توت در بین نوغانداران

رئیس مرکز تحقیقات ابریشم گفت: سالیانه ۶۰۰ هزار تن نخ ابریشم در صنعت فرش مورد نیاز است که بخشی از این میزان از طریق واردات تامین می شود.

 رضا صورتی رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه سالیانه ۶۰۰ هزار تن نخ ابریشم در صنعت فرش مورد نیاز است، اظهار کرد: علی رغم افزایش تولید داخل طی ۲ تا ۳ سال اخیر به ناچار بخشی از نیاز کشور از طریق واردات بصورت نخ ابریشم یا پیله ابریشم تامین می شود.

وی افزود: بنابر آمار از سال ۹۷ به بعد روند رشد تدریجی در تولید آغاز شد که در سال ۹۹ به اوج خود رسید و این امر منجر به توزیع ۴۶ جعبه تخم نوغان در بین نوغانداران شد که نسبت به سال ۹۷، ۸۰ درصد رشد داشته است.

صورتی با اشاره به اینکه طی یک دهه گذشته استان گیلان رتبه نخست تولید پیله ابریشم را داشت، بیان کرد: در سال ۹۹، ۱۶۷۰ تن تولید پیله داشتیم که این امر بیانگر رکورد بی سابقه بوده است.

رئیس مرکز تحقیقات ابریشم ادامه داد: در سال ۹۹ حدود ۱۰ هزار خانوار بهره بردار نوغاندار داریم و بیش از ۱۶ هزار تخم نوغان توزیع شده که این میزان ۳۵ درصد تولید پیله را به خود اختصاص داده است.

وی توزیع رایگان نهال توت را از جمله برنامه های وزارت جهاد اعلام کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد که سالیانه حدود ۲۰۰ هزار نهال توت تولید و به طور رایگان در اختیار نوغانداران قرار دهد و بنابر آمار ۷۰ تا ۸۰ هزار توتستان داشتیم که با رکود نوغانداری در بیش از یک دهه  اخیر بخش مهمی از توتستان ها تغییر کاربری پیدا کرده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ظرفیت تولید نوغانداری در سطح کشور از سال ۹۷ به بعد افزایش داشته است، بیان کرد: برنامه تولید نهال رایگان در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد به طوریکه در سال ۹۹ بیش از ۷۰۰ هزار نهال توت تولید و به طور رایگان در بین کشاورزان توزیع شود تا به کم و کاستی های دوران رکود کمک کند‌.

رئیس مرکز تحقیقات ابریشم با اشاره به اینکه نوغانداری در ۲۰ استان کشور در حال انجام است، بیان کرد: در ۷ تا ۸ استان پرورش بهاره انجام شده است که با اقتصادی شدن فعالیت نوغانداری در کشور، امسال به نظر می رسد پرورش پاییزه مورد استقبال قرار گیرد، به همبن منظور قرار است که ۵۰ هزار جعبه تخم نوغان توزیع شود.

صورتی از رکورد تولید پیله در ۵۰ سال گذشته خبر داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت نوغانداران، تخم‌نوغان تقریبا بصورت رایگان در اختیار تولیدکننده قرار می دهد چرا که قیمت تمام شده تخم نوغان تولید داخل بیش از ۲۰۰ هزار تومان برای دولت تمام می شود که در راستای حمایت از صنعت و پرداخت یارانه با نرخ ۱۵ هزار تومان در اختیار کشاورز قرار می گیرد که این امر منجر به تداوم صنعت می شود.

صورتی قیمت جهانی هر جعبه تخم نوغان در بازارهای جهانی را ۱۵ دلار اعلام کرد و افزود: با توجه به یارانه پرداختی، قیمت تخم نوغان داخلی با خارجی قابل قیاس نیست که این امر منجر به توسعه می شود.

این مقام مسئول در پایان ظرفیت نوغانداری را سازگار با محیط زیست اعلام کرد و گفت: اگر در توتستان ها از کود استفاده نشود، این محصول کاملا ارگانیگ محسوب می شود و همواره در نوغانداری ظرفیت بهره مندی کلیه نیروی انسانی در سطح استانی در تمامی سنین وجود دارد و همواره نیاز به سرمایه اندک دارد‌ چرا که کلیه فرآیندهای مرتبط با تولید تخم نوغان، فرآوری پیله و تبدیل به کرم ابریشم ایجاد اشتغال می کند که توسعه صنایع نساجی منجر به رونق اشتغال در سه حوزه بازرگانی، صنعت و کشاورزی می شود‌.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.