سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

این ۱۰ برنامه امنیت تلفن همراه شما را تهدید می‌کند

همه برنامه‌هایی که در تلفن همراه داریم امن نیستند لذا بهتر است بدانیم این برنامه‌ها به کدام اطلاعات تلفن همراه ما دسترسی دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما تلفن‌های همراه خود را دوست داریم، اما برخی از برنامه‌هایی که دوستشان دارید و به آن‌ها اعتماد کرده‌اید می‌توانند حریم خصوصی شما را در معرض خطر قرار دهند. لازم به یادآوری است که برای سرقت هویت و حتی هک کردن حساب‌های بانکی شما، اطلاعات بسیار کمی نیاز است.

محافظت فعال

اگر قبل از بارگیری هرگونه برنامه ساده، چند نکته ساده را رعایت کنید، می‌توانید از هک شدنتان پیشگیری کنید. فقط از فروشگاه‌های قانونی برنامه‌ها را دانلود کنید. همچنین بهتر است ابتدا کمی تحقیق کنید.

۱- نرم‌افزار‌های اسکن

برنامه‌ای که به عنوان اسکنر‌ها طراحی شده‌اند می‌توانند خطرناک باشند. برخی از این برنامه‌ها، برنامه‌های خطرناکی هستند که از هرچه اسکن می‌کنید پشتیبانی می‌گیرند و حتی می‌توانند مجموعه بزرگی از ویروس را به تلفن شما منتقل کنند. برای همین بهتر است به جای استفاده از نرم‌افزار‌های اسکنر از همان اسکنر‌های کلاسیک استفاده کنید.

۲- برنامه‌های هواشناسی

برنامه آب‌وهوایی خود را بررسی کنید. چندین برنامه مختلف آب‌وهوا وجود دارد که با تروجان‌ها یا بدافزار‌های دیگر پوشانده شده‌اند. برای دانستن آب‌وهوا حتما نباید یک برنامه روی گوشیتان نصب کنید. مراجعه به یک سایت هم کار شما را راه می‌اندازد.

۳- فیس بوک

همه ما برنامه‌های شبکه اجتماعی خود را دوست داریم. اما اگر می‌خواهید یک برنامه را از گوشیتان حذف کنید که حاوی اطلاعات شما است این برنامه قطعا باید فیس بوک باشد. مقیاس گسترده جمع‌آوری داده این برنامه‌ها حیرت‌انگیز است و بیشتر از شرکت‌هایی مانند گوگل بدون اجازه است. فیس بوک به دلیل جمع آوری اطلاعات در مورد شما مشهور است حتی اگر از سرویس‌های آن استفاده نکنید.

۴- واتساپ

آسیب‌پذیری‌های واتساپ هر دو نسخه iOS و اندروید به مهاجمان اجازه می‌دهد تا کاربران را با ارسال یک پیام خاص به تلفن شما را هدف قرار دهند. پس از بهره‌برداری موفقیت‌آمیز، مهاجمان به میکروفون، دوربین، لیست تماس و موارد دیگر، دسترسی پیدا می‌کنند. این بدان معناست که مهاجمان توانایی انجام بسیاری از جاسوسی‌های ترسناک را خواهند داشت.

۵- اینستاگرام

واتساپ و اینستاگرام هر دو متعلق به فیس بوک هستند، که بخشی از مواردی است که همه آن‌ها را به خطر می‌اندازد. اینستاگرام چندین مجوز را درخواست می‌کند که شامل تغییر و خواندن مخاطبین و محتوای فضای ذخیره‌سازی شما، تعیین محل تلفن، خواندن گزارش تماس شما است. حتی نگران کننده‌تر این است که به روزرسانی‌ها ممکن است به طور خودکار قابلیت‌های اضافی به گوشی شما اضافه کنند. مردم باید به یاد داشته باشند که در فیس بوک و بسیاری از شبکه‌های اجتماعی دیگر، شما محصول هستید، نه مشتری. اطلاعات در مورد شما، آنچه انجام می‌دهید، جایی که می‌روید، با کسی که ارتباط برقرار می‌کنید و غیره، ارزشمند است.

۶- پیام رسان فیس بوک

از آنجا که مسنجر یک برنامه جداگانه در فیس بوک است. پیام‌هایی که با استفاده از برنامه Facebook Messenger ارسال و دریافت می‌کنید رمزگذاری نشده‌اند، به این معنی که تمام پیام‌های شما به طور واضح برای هر کارمند فیس بوک با مجوز‌های مناسب قابل مشاهده است. در حالی که این شرکت در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد حالت مکالمه محرمانه است که رمزگذاری شداند، اما این گزینه هنوز در دسترس نیست.

۷- برنامه‌های چراغ قوه

برنامه‌های چراغ قوه رایگان اغلب دارای خطر امنیت سایبری زیادی هستند. بسیاری از این برنامه‌ها رایگان هستند، اما از تبلیغات پشتیبانی می‌کنند و آن‌ها معمولاً مجوز‌هایی مانند ضبط صدا و اطلاعات تماس را درخواست می‌کنند. توصیه اول این است که این برنامه‌ها را به طور کامل حذف کنید. گذرواژه‌های خود را برای هر شبکه اجتماعی یا حساب ایمیل که در تلفن خود استفاده می‌کنید را به روز کنید.

۸- نرم‌افزار دوردَش

برنامه محبوب و راحت دورَدش، یک برنامه تحویل غذا است که خیلی زود بین کاربران محبوب شد. در گزارشی که بهار امسال توسط روزنامه واشنگتن پست ارائه شد، که نشان دهنده میزان نگران‌کننده‌ای از داده‌های شخصی است که این برنامه ردیابی می‌کند و با نهاد‌های دیگر به اشتراک می‌گذارد. تحقیقات نشان داده است که وقتی برنامه را باز می‌کنید، داده‌های خود را برای شخص ثالث ارسال می‌کنید. این داده‌ها شامل اطلاعاتی مانند نام، آدرس ایمیل و آدرس فیزیکی شما است.

۹- برنامه‌های کودکان

ما بچه‌هایمان را دوست داریم و تلفن‌هایمان را هم دوست داریم. اما باید در مورد بازی‌ها و برنامه‌های کودکانه که نظارت کمی دارند باید احتیاط کرد.

۱۰- برنامه‌های دوست‌یابی

برنامه‌های دوست‌یابی فراتر از داده‌های مشخص مکانی، سن، نام، آدرس ایمیل، شماره تلفن، اشتغال و حتی وضعیت مالکیت شما را دریافت می‌کنند. در سال ۲۰۲۰، پنج برنامه مختلف دوست‌یابی با نقض داده‌ها، اطلاعاتی از میلیون‌ها کاربر را در معرض خطر فیشینگ، کلاهبرداری تلفنی و سرقت هویت قرار دادند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۰۰ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
مرسی
ناشناس
۱۶:۰۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
سروش رو که دیگه نگید؛ دو سه تا مورد آخر در مورد ایران نیست درمورد آمریکاست
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
میخواین فیلتر کنید نیازی به این همه زمینه سازی نیست.!!
کمانگیر
۱۳:۲۲ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
بله و سروش و ستاره هفشتاد خوبن بقیه هکر و ویروس و دشمن.
یک بنده خدایی میگفت دومیلیون دنبال کننده تو اینستا داره.
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
ههه برنامه های شاد و آپ و بله و اینا رو که ایرانی هستن یادت رفت بگی که از همه نرم افزارها جاسوسی ترن
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
خیلی از این برنامه ها را نمی‌شناسیم ، ممنون که معرفی کردید برم سر بزنم ببینم چه خبره
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
سلام
اطلاعات کامل نیست
مثلا گفتید برنامه‌های چراغ قوه, که اصلا نیازی به نصب نیست! خود گوشی داره! ولی اگه کسی خواست نصب کنه باید ببینه چه سطوح دسترسی به سیستم رو می‌خواد. مثلا‌خواندن حافظه و باید بررسی شه واسه چی برنامه‌ی چراغ قوه دسترسی به حافظه رو می‌خواد و در گوشی‌های نسبتا جدید به بالا می‌شه راحت سطح دستری رو از برنامه قطع کنیم و از اون استفاده کنیم. مگر اینکه برنامه سناریو اثبات مرغ یه پا داره رو اجرا می‌کنه و تا سطح دسترسی رو ندیم اجرا نمیشه که در اون صورت نصب چنین نرم‌افزاری شدیدا جایز نیست.
من خودم تمامی سطوح دسترسی رو از برنامه‌ها برداشتم هر وقت نیاز بود دسترسی رو می‌دم. خیلی راحت می‌شه سطوح دسترسی دوربین و میکروفن رو از واتزاپ اینستاگرام و ... بردارید البته پیام رسان های ایرانی یکمی دارن سناریو مرغ یه پا داره رو متاسفانه رعایت می‌کنن.
ناشناس
۱۲:۱۱ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
لابد ایتا و بله و .... خوبن
ناشناس
۱۱:۵۱ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
برنامه ماسک وزارت بهداشت را هم با این توصیفاتی که شما نوشتید باید حذف کنیم چون کلی اطلاعات داره جمع آوری میکنه!
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
کلا iOS و اندروید بر ای جاسوسی ساخته شدن. بقیه اداشو در میارن