سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

راهپیمایی پرچم چیست و چرا امسال اهمیت خاصی پیدا کرده است؟

برخلاف هشدار مقامات و کارشناسان رژیم صهیونیستی از وقوع تنشی بزرگ در قدس در صورت برگزاری راهپیمایی پرچم، نتانیاهو با تمام توان از برگزاری این راهپیمایی دفاع می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، با اینکه مقامات و کارشناسان رژیم صهیونیستی، آمریکا و مقاومت اسلامی فلسطین در خصوص برگزاری راهپیمایی تحریک‌آمیز پرچم هشدار دادند، اما «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با تمام توان از برگزاری این راهپیمایی دفاع می‌کند و نظامیان صهیونیست در حال آماده‌سازی مراحل راهپیمایی پرچم‌ها هستند. اما پرسش اینجاست که این راهپیمایی چیست و دلیل حساسیت بی‌سابقه‌ای که امسال روی آن متمرکز شده است چه چیزی است؟

راهپیمایی پرچم، سنتی قدیمی یا ابداعی جدید؟

راهپیمایی پرچم یک مراسم جدید است که به تازگی صهیونیست‌ها آن را برگزار می‌کنند و تاریخ برگزاری آن مطابق تقویم عبری است؛ روزی است که در سال ۱۹۶۷ اشغالگران صهیونیست توانستند بعد از جنگ به طور کامل قدس را اشغال کنند.

هر سال صهیونیست‌ها با مراسمات مختلف این روز اشغالگری قدس را جشن می‌گیرند و هزاران نفر از شهرک‌نشینان نیز در آن شرکت می‌کنند. مراسمات از دو روز قبل شروع می‌شود و مهمترین بخش این مراسمات راهپیمایی پرچم است که با حضور تعداد زیادی از اشغالگران، مخصوصا شهرک‌نشینان کرانه باختری برگزار می‌شود، بخش فراوانی از شرکت‌کنندگان در مراسم را نوجوانانی تشکیل می‌دهند که از سراسر اراضی اشغالی به قدس آورده شده‌اند.

بر اساس اعلام روزنامه مصری «بوابة اهرام»، در شب سالگرد این اشغالگری، خاخام‌های یهودی با سیاستمداران و نمایندگان کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) در معابد و اماکن مذهبی جمع می‌شوند و مراسم هایی را اجرا می‌کنند.

نخستین بار در سال ۱۹۷۴ یک خاخام صهیونیست با نام «یهودا حیزنی» آواز و رقص خاصی را ابداع کرد. پس از آن، این رقص به حرکتی جمعی تبدیل شد و راهپیمایی پرچم یا «رقص پرچم» را به وجود آورد. این رقص ابتدا در ساعات پایانی روز و مقارن غروب آفتاب اجرا می‌شد، اما بعد‌ها ساعت آن تغییر کرده و به ساعات میانی روز انتقال یافت و تحت نظارت خاخام «حاییم دروکمان» انجام شد.

شهرک‌نشینان بعد از یک سری مراسم‌ها در منطقه قدیمی «باب العامود» قدس، با عبور از محله‌ها به سمت دیوار «براق» یا همان دیوار ندبه در مسجدالاقصی حرکت می‌کنند و درآنجا نیز انواع آواز‌ها را خوانده و رقص خاص راهپیمایی را انجام می‌دهند.

به طور کلی هر ساله درگیری‌هایی میان ساکنان فلسطینی و اشغالگران صهیونیست حاضر در این راهپیمایی رخ می‌دهد؛ حتی در بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ نظامیان صهیونیست مجبور شدند مسیر راهپیمایی را تغییر داده و از عبور شهرک‌نشینان از محله «باب الاسباط» جلوگیری کنند.

آخرین باری که راهپیمایی پرچم قرار بود برگزار شود، موشک‌های مقاومت به سمت قدس اشغالی پرتاب شد. طبق گزارش المیادین از شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی، همین موضوع باعث نگرانی عمیق سرویس‌های امنیتی صهیونیستی شد. با توجه به درگیری‌های اخیر رژیم صهیونیستی با حماس، ترس از هدف قرار گرفتن این تظاهرات بیشتر نیز شده است؛ چرا که حماس در جنگ ۱۲ روزه توانست «تل آویو» را هدف قرار دهد.

راهپیمایی پرچم‌ها به راهپیمایی حماقت تبدیل شده!

«یوسی میلمان»، تحلیل‌گر سیاسی روزنامه «هاآرتص» در مقاله‌ای به دلیل فاجعه آفرین بودن و احتمال درگیری دوباره با حماس به خاطر این راهپیمایی، نام آن را به «راهپیمایی حماقت» تغییر داد.

میلمان در این گزارش نوشت: «باربارا تاکمن» در کتاب «تاریخ بی‌خردی» می‌نویسد: «حماقت چیزی است که با مصلحت ذاتی در تضاد باشد.» این دقیقا چیزی است که در هفته‌های اخیر از «بنیامین نتانیاهو» و دستگاه‌های اجرایی، به خصوص پلیس اسرائیل مشاهده کردیم»

میلمان در ادامه این گزارش افزوده است: افراط‌گرایی راست‌گرایان و خشونت بی‌اندازه پلیس باعث رویداد‌های ناگواری خواهد شد. فشار‌های نخست‌وزیر، وزیر امنیت داخلی و احزاب مختلف مانع لغو برگزاری راهپیمایی پرچم شد.

راهپیمایی پرچم در ادامه راهپیمایی طوفان بزرگ

باید به این نکته اشاره شود که این راهپیمایی هر سال برگزار می‌شود، اما آنچه روشن است، این است که امسال با قصد توهین به مسجد الاقصی و قدس قرار است این مراسم برپا گردد.

در ۲۸ ماه رمضان، گروه‌های صهیونیستی اعلام کردند قرار است راهپیمایی «طوفان بزرگ» با حدود ۳۰ هزار شرکت‌کننده صهیونیست در قدس اشغالی برگزار شود. این تظاهرات جرقه‌ی اصلی جنگ میان غزه و صهیونیست‌ها بود؛ چرا که نظامیان و اشغالگران صهیونیستی با هجوم به مسجدالاقصی، مردم داخل آن را زخمی و به مسجد آسیب‌های زیادی وارد کردند.

«حنا ناصر»، رئیس سازمان اسلامی- مسیحی حمایت کننده مسجدالاقصی، هدف راهپیمایی طوفان بزرگ را برهم زدم نماز جماعت و اخراج مسلمانان از این مسجد دانسته است. کارشناسان بین‌المللی بر این باورند که اگر موشک‌های مقاومت نبود، شهرک‌نشینان و اشغالگران صهیونیست به راحتی به هدف خود رسیده بودند.

راهپیمایی پرچم امسال هدف ویژه‌ای دارد

هر سال شعاری خاص برای راهپیمایی پرچم انتخاب می‌شود، اما امسال شعار این راهپیمایی نیز ویژه است. گردانندگان راهپیمایی شعار «راهپیمایی رقص پرچم‌ها- ما تا پایان خواهان یک‌پارچگی قدس هستیم» را انتخاب کردند. این شعار نشانگر اهداف خاصی است که رژیم صهیونیستی به دنبال آن است. همچنین مراحل آماده سازی راهپیمایی بر عهده دو عضو پارلمان رژیم صهیونیستی با نام‌های «ایتمار بن غفیر» و «بتسلائیل سموترتیش» می‌باشد که بعد سیاسی راهپیمایی پرچم را به خوبی نشان می‌دهد و هدف پنهان آن را واضح می‌کند.

هشدار حماس به صهیونیست‌ها در پی برگزاری راهپیمایی علیه قدس اشغالی

دکتر «خلیل الحیه» یکی از فرماندهان حماس اعلام کرد این جنبش به طور واضح به اشغالگران اطلاع داده است در صورت برگزاری راهپیمایی علیه قدس و علیه مردم فلسطین، به آن پاسخ خواهد داد. الحیه با قاطعیت در این این خصوص گفت: وقت آن رسیده که به این اقدامات پایان دهید؛ وگرنه موشک‌ها صاعقه‌وار فرود خواهند آمد.

خبرنگار شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در گزارشی گفت: «ما در اسرائیل پیوسته می‌شنویم که حماس بعد از جنگ ضعیف شده، اما وقتی به سخنان «یحیی السنوار» رئیس دفتر حماس در غزه، گوش می‌دهیم اعتماد بنفس بالا و عالی آن را می‌بینیم.»

بعد از هشدار‌های حماس از برگزاری راهپیمایی پرچم، برخی از مقامات صهیونیست خواستار لغو این مراسم شدند؛ حتی «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز از عوامل برگزارکننده این راهپیمایی خواست مسیر آن را تغییر دهند. اما با این حال و با فشار‌های نتانیاهو و برخی از اعضای کنست قرار است سر زمان مقرر راهپیمایی برگزار شود.

پس از مخالفت برخی از مقامات صهیونیستی با برگزاری این راهپیمایی، عوامل برگزار کننده راهپیمایی پرچم به شدت عصبانی شدند؛ تا جایی که «بتسلائیل سموترتیش» در این باره گفت: «گویا یحیی السنوار کار‌های ما را اداره و بد و خوب را برای ما مشخص می‌کند. اسرائیل به رهبرانی قوی و مقاوم نیاز دارد.»
ایتمار بن غفیر نیز بعد از اعلام لغو راهپیمایی، با پرچم رژیم صهیونیستی به طرف مسجدالاقصی یورش برد که توسط نظامیان این رژیم متوقف شده و پرچمش نیز ضبط شد. با این حال «بن غفیر» اعلام کرد تسلیم نمی‌شود و پنجشنبه کل مسیر را پیاده خواهد پیمود.

از روز گذشته نظامیان صهیونیست مسیر راهپیمایی از باب العامود را آماده مراسم کرده و ساکنان فلسطینی آن را مجبور کردند مغازه‌های خود را بسته تا از درگیری‌های احتمالی پیشگیری کنند. همچنین رسانه‌های محلی از هجوم شهرک‌نشینان به طرف مسجد الاقصی خبر دادند.

نتانیاهو با برگزاری راهپیمایی علیه قدس بدنبال ملتهب کردن اوضاع است

همه این اتفاقات به دلیل این است که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهونیستی قصد دارد به هر قیمتی در قدرت بماند؛ چرا که احتمال می رود به دلیل فساد مالی پس از پایان دوره نخست‌وزیری‌ محاکمه شده و به زندان بیفتد.

نتانیاهو سعی دارد در آخرین روز‌های ریاست خود با اجازه دادن به برگزاری راهپیمایی خشونت‌آمیز پرچم‌، اوضاع را از کنترل خارج کرده و از این طریق بتواند از اوضاع نابه‌سامان به نفع خود استفاده کند.

طبق گزارش روزنامه «یدیعوت آحارنوت» جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در سفری که «بنی گانتس» به واشنگتن داشت به او هشدار داده بود از برگزاری این راهپیمایی دست بکشند؛ حتی گفته شده است او به برخی از مقامات رژیم صهیونیستی پیام فرستاده که با برگزاری این راهپیمایی، موجب برهم خوردن اوضاع در قدس نشوند و فرصتی دهند تا آرامش به این منطقه برگردد.

مقامات صهیونیست بعد از هشدار‌های حماس و آمریکا خواستار لغو راهپیمایی پرچم‌ شدند و اعلام کردند این مراسم موجب انفجار اوضاع در قدس می‌شود، اما نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با توجه به منافع شخصی خود همچنان از برگزاری این راهپیمایی دفاع می‌کند.

سخن پایانی

راهپیمایی پرچم‌ فرصت تازه‌ای برای نخست وزیر رژیم صهیونیستی ایجاد می‌کند تا با از کنترل خارج کردن اوضاع، سقوط خود را به تعویق بیاندازد. نتانیاهو مهمترین حامی این راهپیمایی بوده و تلاش دارد تا به خیال خود هم بتواند شکست در مقابل حماس را جبران کند و هم از فرصت تازه‌ای که برای از بین بردن ائتلاف «نفتالی بنت» پیش آمده، استفاده کند. اما بر اساس دیدگاه کارشناسان، این راهپیمایی می‌تواند به انفجار اوضاع در قدس منجر شود و جنگ تازه‌ای را به راه بیاندازد. در واقع، نتانیاهو یک بازی را شروع کرده است که سرانجامی ناگوار برای او به همراه خواهد داشت.

گرد آوری و تنظیم: مینا عظیمی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
عمار
۲۲:۵۵ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
چرا تکاوران ورزیده منسجم مقاومت حماس عزالدین قسام و دیگر مجاهدین فلسطینی دلاور مردان پر قدرت و مسلح در مسجدالاقصی در روز پرچم صهیونیستهای نکبت با البسه های شخصی متحدانه حضور نداشتند که نگذارند اینچونین ملت فلسطین مظلوم را این صهیونیستی سفاک کتک بزنند و ضرب و شتم کنند و بازداشت و اسیرشان کنند ؟!!! چرا هر کنشی از طرف صهیونیستهای پست فطرتان را با واکنش شدیدتری مقابله نکردید مقاومت فلسطین باید همه جا حضور داشته باشد و از شهروندان فلسطینی دلاورانه و جانانه دفاع کند !!! واقعا اسفناک است دیدن این صحنه ها که چندین نفر صهیونیستی تا دندان مسلح ورزیده با هم همزمان یک فلسطینی مظلوم تک و تنها را می گیرند شدیدن و محکم با تمام قدرتشان کتکش می زنند با مشتها و لگدها و باتومهایشان و عده ایی دیگر از شهروندان فقط با موبایلاشون فیلم می گیرند پس لشکریان تکاوران مقاومت فلسطین کجا بودند ؟!!! که درمار از روزگار این حرام لقمه های صهیونیستی خبیث ملعونین در بیاورند !!! و تا می خورند کتکشان بزنند و درگیر شوند باهاشون تن به تن دلاورانه و متحدانه باید حیدروار خیبر کنشون کنید این حرامیان صهیونیستی را امانشون رو بی امان کنید شبانه روز و اسیرشان کنید وزندانیانتان را آزاد کنید . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر و اقدام و واکنش سریع به موقع و شدید . و من الله توفیق . نصرمن الله و فتح قریب و بشرالمومنین . الله اکبر الله اکبر الله اکبر .
لبیک یا رسول الله ص .
ناشناس
۲۰:۵۳ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
اسرائیل به زواله و کمتر از 20 سال دیگه دووم میاره و میراث و مراسمای خودشو به گور میبره
ناشناس
۱۸:۵۷ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
القدس ازآن ماست. چ با راهپیمایی پرچم و چ بدون اون.
با تشکر و خسته نباشید.