سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معیشت کشاورزان را دریابیم/ کاهش محصولات باغی در استان لرستان

خشکسالی و سرمازدگی سبب شده تا محصولات باغی استان لرستان امسال حداقل بین ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یابد و باغات در سایه خشکسالی با کم آبی مواجه شوند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد،  کاهش ۴۰ درصدی بارندگی‌ها و تاخیر در بارش سبب شد تا امسال خشکسالی در لرستان نمود بیشتری پیدا کند و بسیاری از کشاورزان نتوانند دسترنج خود را برداشت کنند.

در پی خشکسالی و کاهش منابع آبی استان نزدیک به ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خسارت وارد آمد و امسال نیز سهم کشاورزان هیچ شد.

باغات استان نیز این روز‌ها با تنش آبی مواجه‌اند و خشکسالی و سرمازدگی که پیش از این در فصل زمستان و بهار برای آن‌ها پیش آمد سبب شد تا از میزان محصول آن‌ها حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یابد.

حسن کیانی فر مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان در این رابطه با بیان اینکه درختان مثمر استان لرستان امسال به واسطه سرمازدگی و خسکسالی خسارت دیدند اظهارداشت: در برخی از شهرستان‌های استان از جمله سلسله، دلفان، بروجرد، الیگودرز، دورود و ازنا به خاطر یک سرمای دو روزه بهاره و یک سرمای زمستانه درختان میوه خسارت شدیدی دیدند.

وی افزود: اکنون نیز خسارت‌های خشکسالی را داریم و از آنجا که آب چشمه‌ها و قنوات کم و کاهش بارندگی داشته‌ایم درختان با کم آبی مواجه‌اند؛ هر سال تا خرداد ماه در استان بارندگی داشتیم و بسیاری از باغات تا این ماه آبیاری نمی‌شدند، اما متاسفانه اکنون بارش‌ها کاهش یافته است و در پی این کاهش بارندگی و سرمازدگی محصولات باغی استان امسال حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش می‌یابد. باغات اکثر مناطق لرستان در بحث آب مشکل دارند

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه باغات اکثر مناطق استان در بحث آب مشکل دارند عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی و مدیریت باغبانی راهکار‌هایی برای مبارزه با خشکسالی دارد که جزء دستورالعمل‌هاست و باید انجام شود.

وی بیان کرد: یکی از کار‌هایی که در بحث مقابله با خشکسالی وجود دارد تغییر الگوی آبیاری از سنتی به قطره‌ای است همچنین در این راستا می‌توان کشاورزان را به سمت کشت‌های گلخانه‌ای سوق دارد، چون کشت‌های گلخانه‌ای میزان آب کمتری نیاز دارند و استفاده از آب تقریبا به میزان ۹۰ درصد کاهش می‌یابد.

لزوم تغییر آبیاری از سنتی به قطره‌ای

کیانی فر یکی دیگر از راه‌های مقابله با خشکسالی را هرس سبز باغات دانست و گفت: با این کار میزان شاخه درختان کم و از سطح تعریق نیز کاسته می‌شود و با توجه به شرایط موجود توصیه می‌شود گونه‌های با نیاز آبی کم کشت شود.

وی تصریح کرد: به باغداران توصیه می‌کنیم ساقه و تنه درختانی که در معرض تابش نورآفتاب قرار دارند رنگ کنند، معمولا رنگ با سموم مخلوط و تنه سفید رنگ می‌شود و این کار سبب می‌شود به مقدار زیادی از آفتاب سوختگی و تنش خشکسالی کاسته شود. مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان اظهارداشت: با توجه به تغییر اقلیمی که اجتناب ناپذیر است و هر سال با تغییرات خاص اقلیمی مواجه هستیم تمام تلاش سازمان جهاد کشاورزی و معاونت باغبانی استفاده بهمینه از آب و خاک است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.