به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان،حسین فرشیدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به ادامه وضعیت بحرانی هرمزگان تا یک ماه آینده گفت: وضعیت خرداد امسال گرچه نسبت به خرداد پارسال از لحاظ شمار فوتی ها مناسبتر است، ولی همچنان بحرانی است.
حسین فرشیدی گفت: خرداد امسال میزان مرگ و میر به نسبت پارسال ۲۵ درصد کاهش داشته است.
او افزود: پارسال عمدتاً روزانه ۲۰۰ بیمار مبتلا به کرونا شناسایی میشدند، ولی اکنون موارد مبتلا در برخی مواقع از هزار مورد هم فراتر میرود.
بیشتر بخوانید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: خرداد پارسال با کمبود تخت بیمارستانی، اکسیژن، کادر درمان و دارو مواجه بودیم که امسال این مسائل کاهش یافته است.
دکتر فرشیدی افزود: در دو هفتهی اخیر میزان مبتلایان کرونا تقریباً میزان ثابتی بوده است.
او گفت: در بندرعباس، میناب و بندرلنگه بجز مشاغل گروه یک فعالیت دیگر مشاغل ممنوع است و ادارات نیز با یک سوم کارکنان فعالند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: در تعطیلات اخیر خوشبختانه شمار مراجعان به مراکز درمانی در استان کاهشی بود که تاثیرات آن را در دو هفته آینده میبینیم.
دکتر فرشیدی از شلوغیها در سطح شهر گلایه کرد و افزود: در یکی دو روز گذشته به رغم تعطیلی بازار بندرعباس دوباره در سطح شهر ترددهای مردم افزایش یافته است.
او گفت: روزی دستکم ۳۰۰ بیمار به صورت سرپایی در بیمارستان درمان میشوند که هزینه هر آمپول تزریقی به بیماران به طور متوسط ۹۰۰ هزار تومان برای مجموعه درمانی استان هزینه دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: اکنون نزدیک به ۵۵۰ نفر در بیمارستانهای استان بستری اند و با کمبود تخت در شهرستانهای بندرعباس، میناب و بندرلنگه روبرو هستیم.
به گفته دکتر فرشیدی، ۷۰ درصد افراد بالای ۷۰ سال واکسن دریافت کرده اند و ۳۰ درصد دیگر به رغم تماسهای تلفنی برای تزریق مراجعه نکرده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت:۷۰ درصد مرگ و میرها بالای ۶۰ سال است و اکنون بیشتر افرادی مبتلا به کرونا جوانند.
دکتر فرشیدی گفت: بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ نفر در منزل قرنطینه هستند و هر روز با آنها تماس گرفته میشود.
او از کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی گلایه کرد و افزود: امروز ۴۰ تا ۵۰ درصد مردم بویژه افرادی که در خیابان راه میروند از ماسک استفاده نمیکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خواستار اعمال سخت گیری بیشتر در زمان اعلام محدودیت تردد شد و افزود: متاسفانه بسیاری از روستاهای استان بعلت مسافرتهای عید فطر به کرونا آلوده شدند.
دکتر فرشیدی با تاکید بر اینکه هر فردی علامت دار باید دو هفته در منزل بماند، افزود: افراد در صورتی که دو هفته در خانه بمانند پس از این مدت ویروس دیگر امکان انتقال به فرد دیگری را ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از مردم خواست علائم سرماخوردگی ساده و حتی خستگی و سردرد را جدی بگیرند، چون میتواند علامت ابتلا به کرونا باشد.
دکتر فرشیدی گفت: مردم برای راهنمایی درمانی میتوانند با شماره ۳۱۱۸ تماس بگیرند.
او افزود: در افرادی که واکسن کرونا دریافت کرده اند هم احتمال ابتلا به کرونا البته بصورت خفیف وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص برخی نگرانیها از اهدای خون در استان گفت: خون دادن در زمان کرونا منعی ندارد و مردم بدون نگرانی از ابتلای به کرونا خون بدهند.
دکتر فرشیدی افزود: بانیان برگزاری هرگونه تجمع اعم از مراسمهای عزا و عروسی پیگرد قانونی میشوند.
انتهای خبر / ز