سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فکری مطرح کرد؛

لزوم استفاده از دیدگاه نخبگان برای توسعه عرصه فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت علوم بر لزوم استفاده از دیدگاه نخبگان برای توسعه عرصه فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها تاکید کرد.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود فکری مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در پنجاه و پنجمین نشست سراسری معاونان فرهنگی و اجتماعی و هفتادمین نشست مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بر لزوم استفاده از دیدگاه نخبگان و متخصصان برای توسعه عرصه فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها تاکید کرد.

فکری با بیان اینکه باید برای توسعه عرصه فعالیت های فرهنگی نگاهی واقع بینانه داشت، گفت: برای برای این منظور سه گام اساسی مطرح است که اولین گام، یافتن مهم‌ترین مسائل فرهنگی است که دائم در حال دگرگونی است، دومین گام، استفاده از نگاه نخبگان و متخصصان است؛ یعنی استادان دانشگاه که تاثیرگذاران اصلی در شکل‌گیری سیاست‌ها و برنامه‌ها هستند و گام سوم برنامه‌های اجرایی و عملیاتی در حوزه فرهنگی است که همواره باید مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرد تا نقاط ضعف و کاستی‌های آن برطرف شود.

او افزود: هم اکنون با مسائل مهمی روبه‌رو هستیم که باید راهبردهایی برای آنها پیدا کنیم؛ موضوعاتی مانند تقویت هویت ملی، همبستگی ملی، گسترش اخلاق دانشگاهی، افزایش مسئولیت‌پذیری، فراهم کردن فضای نشاط و پویایی در دانشگاه‌ها، تقویت رابطه استاد و دانشجو، تقویت پیوند میان جامعه و دانشگاه و مشارکت‌پذیری، مسائل پیش رو در حوزه فرهنگ هستند و باید ببینیم که برنامه‌هایی که در قالب فعالیت‌های دانشجویی صورت می‌گیرد چقدر در تحقق آنها می‌تواند موثر باشد.

فکری در ادامه گفت: برای این سه گام چند پیشنهاد واضح وجود دارد که نخست پیشنهاد مربوط به تولید محتوای نظری، تحقیقی و پژوهشی است که دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی باید به این موضوع بپردازد و راه عملی آن برگزاری نشست‌هایی است که از گذشته آغاز شده و در فضای مجازی ادامه پیدا کرده است. راهکار دوم در حوزه آموزش است که همه فعالان فرهنگی نیاز دارند از دو نوع آموزش برخوردار باشند آموزش‌های مربوط به ساختارهای فعالیتی مانند آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و آموزش‌هایی که باعث ارتقای نگرش و بینش آنها می‌شود که سامانه جامع آموزش فعالان فرهنگی در بخش زیرساختی افتتاح شد و اولین برنامه آنکه سلامت روان بود برگزار گردید. همچنین ۸ برنامه دیگر نیز با سرفصل های مشخص برای سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است.

او ادامه داد: ۱۷۷ دانشگاه شامل ۸۲ دانشگاه دولتی و ۹۵ دانشگاه غیردولتی عضو سامانه جامع آموزش فعالان فرهنگی هستند و تعداد کل اعضا ۹۸۳ نفر است که ۱۳۷ نفر معاونان فرهنگی و ۱۶۴ نفر مدیران فرهنگی و اجتماعی و ۶۱۸ نفر از کارشناسان فرهنگی و اجتماعی عضو این مجموعه هستند.

 فکری افزود: سومین گامی که به بهبود برنامه‌ریزی‌های فرهنگی می‌تواند کمک کند برگزاری برنامه‌هایی همچون جشنواره پایان‌نامه‌های دانشجویی است که می‌تواند زمینه پژوهشی داشته باشد. به طور مثال جشنواره پایان نامه‌های دانشجویی که با کمک دانشگاه یزد برگزار می‌گردد و موضوع آن کاهش انواع خشونت در جامعه است و بالغ بر ۴۰۰ پایان‌نامه در این خصوص شناسایی شده است و اختتامیه آن مردادماه برگزار می‌شود.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در خاتمه بیان کرد: آخرین بخشی که می‌تواند به تقویت سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی کمک نماید، تعاملات برون سازمانی است که یکی از آنها همکاری حوزه با دانشگاه است.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.