سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جزئیات یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی تشریح شد/ مشارکت کتابخانه‌های عمومی در برگزاری انتخابات

جزئیات یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، در نشست خبری این رویداد ادبی صبح امروز تشریح شد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری یازدهمین دوره جشنواره رضوی با حضور مهدی رمضانی دبیر این دوره جشنواره، صبح امروز در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

در این مراسم، مهدی رمضانی دبیر یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با اشاره به میزان شرکت در دوره‌هایی که برگزاری این رویداد ادبی به عهده نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بوده است، گفت: از ششمین دوره برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی تا کنون که برگزاری آن به عهده نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بوده است، در مجموع بیش از ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در این رویداد ادبی شرکت کردند.

وی افزود: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور این توفیق را دارد که بزرگترین جشنواره کتابخوانی را برگزار کند. راه برای گسترش بیشتر جشنواره کتابخوانی رضوی بسته نیست. بخش جنبی دوره دهم جشنواره کتابخوانی رضوی به امام جواد می‌پرداخت. با توجه به اینکه امسال دو نیمه شعبان را تجربه می‌کنیم، امسال بخش جنبی جشنواره به صاحب الزمان اختصاص دارد. از ۲۲ خرداد تا اول آبان ماه این جشنواره برگزار می‌شود و تلاش می‌کنیم اختتامیه آن را در هفته کتاب برگزار کنیم.

دبیر یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی ادامه داد: قالب‌های شعرگویی برای نوجوانان و بزرگسالان، قصه‌گویی ویژه نوجوانان و بزرگسالان، پویش برای امام زمان برای نوجوانان و حمایت از چاپ و نشر کتاب‌های مرتبط با منابع جشنواره از بخش‌هایی است که به یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی افزوده شد. بخش مروجان کتابخوانی هم از دیگر بخش‌های جشنواره امسال است.

رمضانی با اشاره به داوری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی اظهار کرد: داوری رده سنی ۴ تا ۷ و ۷ تا ۱۲ سال به صورت جداگانه انجام می‌شود. این جشنواره کاملاً در بستر مجازی برگزار می‌شود و فایل منابع این رویداد ادبی در پایگاه جشنواره در دسترس شرکت کنندگان قرار دارد. در این جشنواره ۱۵۲ جایزه ملی تا سقف ۱۶ جایزه به ازای هر کتابخانه و تا سقف ۱۳ جایزه برای هر شهرستان در نظر گرفته شده است. برای همکاری با وزارت آموزش و پرورش در زمینه برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی اقدام کردیم، اما به نتیجه‌ای در این زمینه نرسیدیم.

وی درباره مشارکت کتابخانه‌های عمومی در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: بیش از ۱۸۰ کتابخانه عمومی پایگاه برگزاری انتخابات هستند. کتابداران ما در این کتابخانه‌ها از عوامل اجرایی انتخابات خواهند بود. از ظرفیت و بستر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای تشویق مردم به حضور در انتخابات استفاده می‌کنیم و منتظر هستیم نامزد‌های انتخابات برنامه‌های خود را در زمینه فرهنگ بیان کنند.

معاون توسعه کتاب و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با اشاره به میزان کتابخانه‌های کشور گفت: الان ۳ هزار و ۵۸۲ کتابخانه در کشور داریم. در این بین حدود ۱۰۰ کتابخانه به صورت مشارکتی ساخته شدند. هفتصد و شصت و نه کتابخانه روستایی فعال در سراسر کشور داریم. ۱۴۰ شهرستان و ۲۷۲ روستا در سراسر کشور کتابخانه عمومی ندارند.

وی افزود: تا قبل از پایان نیمه اول سال کتابخانه‌های عمومی در کردستان، قم و رشت افتتاح می‌شوند. مراحل ساخت کتابخانه‌ها در مازندران، اراک، کرمانشاه و هرمزگان به خوبی پیشرفت کرده است. این کتابخانه‌ها تا یکی دو سال آینده افتتاح می‌شوند. تلاش کردیم بیش از ۶۰ درصد منابع کتابخانه‌ها از کتاب‌های پرمخاطب باشد. به قومیت‌ها و مذاهب خاص هم در کتابخانه‌های عمومی توجه کردیم و منابع مورد نیاز این قشر از جامعه را هم تامین کردیم.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.