سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

روحانی یا رئیسی؛ برجام در کدام دولت احیاء می‌شود؟

کمتر از یک ماه دیگر به روی کار آمدن رسمی آقای رئیسی به عنوان رئیس جمهور ایران زمان باقی مانده و همچنان تکلیف احیاء برجام مشخص نشده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام از فروردین امسال با هدف احیاء برجام در وین پایتخت اتریش آغاز و با حضور نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ (چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلیس) و بدون حضور آمریکا تشکیل شد و همچنان ادامه دارد. این توافقات که اکنون شش دور از آن برگزار شده، در آستانه برگزاری هفتمین دور است که البته زمان آن هنوز مشخص نیست.

این مذاکرات در میانه راه قرار دارد و کمتر از یک ماه دیگر دولت جدید ایران بر روی کار می‌آید. سوالی که در اینجا شاید اذهان را درگیر خود کرده، این است که موضع دولت آقای رئیسی در برابر برجام چیست و تکلیف احیاء برجام در کدام دولت مشخص می شود؟

انتخابات ریاست جمهوری ایران چه تاثیری بر روند مذاکرات وین دارد؟

«عباس عراقچی» رئیس هیئت مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین ۲۷ خرداد ماه در ششمین دور مذاکرات برجام به شبکه الجزیره گفت که به لطف رفتار ایران بوده که توافق هسته‌ای همچنان به حیات خود ادامه می‌دهد. او در خصوص روند مذاکرات گفت که پیشرفت خوب و ملموسی در موضوعات مختلف در مذاکرات وین حاصل کرده‌ایم. معتقدیم که بیش از هر زمان دیگری به توافق نزدیک شده‌ایم، اما هنوز برخی موضوعات اساسی وجود دارد که باید در خصوص آن‌ها مذاکره کرد. رئیس هیئت مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین در خصوص انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران نیز گفت که این انتخابات تأثیری بر روند مذاکرات ندارد و تیم مذاکره کننده صرف نظر از سیاست داخلی به مذاکره ادامه خواهد داد.

عراقچی در پاسخ به این سوال که آیا نگران انتخاب آیت‌الله رئیسی به عنوان رئیس‌جمهور نیست؟ گفت که به عنوان یک دیپلمات و مذاکره کننده در موقعیتی نیستم که در مورد مسائل انتخاباتی و کاندیدا‌های ریاست جمهوری صحبت کنم. با این حال در پاسخ به سوال شما می‌توانم تاکید کنم که هیچ نگرانی در این رابطه وجود ندارد. مواضع جناب آقای رئیسی در حوزه سیاست خارجی، آن طور که در دوران رقابت‌های انتخاباتی بیان شد، نشان دهنده یک سیاست واقع بینانه و تعامل گرایانه است که بر مبنای همکاری با جامعه بین الملل و تعامل سازنده اقتصادی قرار دارد. مواضع ایشان در مورد برجام و مذاکرات جاری هم نشان دهنده همین واقع بینی و عملگرایی در سیاست خارجی است. اطمینان دارم در صورت انتخاب ایشان هیچ خللی در مسیر مذاکرات ایجاد نخواهد شد.

عراقچی همچنین گفت که سیاست‌های مشخص شده از سوی مراجع عالی کشور دستورالعمل‌های هیئت مذاکره کننده ایرانی را مشخص می‌کند و تیم مذاکره کننده تنها در آن مسیر حرکت خواهد کرد. تیم ایرانی اگر به توافق خوبی با طرف‌های دیگر برسد، آن را خواهد پذیرفت، اما در غیر این صورت نه با دولت فعلی و نه با دولت آتی توافقی در کار نخواهد بود.

برجام در کدام دولت به ثمر می نشیند؟

تقوی نیا تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت که دولت آقای روحانی دیگر انگیزه‌ای ندارد که تبلیغاتی انجام دهد و برای خود دستاورد سازی کند، چراکه تا یک ماه دیگر دولتش پایان می‌پذیرد و دولت جدید هم هیچ نسبتی با دولت آقای روحانی ندارد، پس آقای عراقچی که نماینده ایران در مذاکرات وین است، محکم و قاطع ایستاده است و در برابر خواسته‌های طرف غربی کوتاه نمی‌آید؛ آمریکایی‌ها انتظار نداشتند که تیم ایرانی این چنین مقاومت کند و با سرسختی از مواضع اصولی نظام کوتاه نیاید.

وی تاکید کرد که موضع رئیس جمهور منتخب روشن است، او همواره گفته است که بایدن باید به برجام برگردد و تمام تعهدات خود را اجرا، تحریم‌های را به طور عملی لغو کند و تضمین بدهد که دوباره از برجام خارج نشود، در حال حاضر طرف آمریکایی آمادگی دادن این امتیازات نشان نداده است. آمریکا تمایل زیادی دارد که احیاء برجام در دولت روحانی به ثمر برسد و به دولت سیزدهم کشیده نشود، چراکه اگر به دولت رئیسی کشیده شود، ممکن است افراد بسیار سر سخت‌تر از تیم آقای روحانی انتخاب شود که کار آمریکا سخت‌تر خواهد شد، لذا واشنگتن تمایل ندارد که دوباره در خاورمیانه برای خود چالش و درگیری ایجاد کند.

تقوی نیا با بیان اینکه احتمال طولانی شدن مذاکرات احیاء برجام تا دوران رئیسی کم است، اظهار کرد: برجام در دولت روحانی احیاء می‌شود، چراکه اگر به دولت بعدی کشیده شود، بسیار پروسه طولانی می‌شود و حتی ممکن است کار به رویارویی‌های سخت نیابتی برسد که آمریکا و رژیم صهیونیستی توان آن را ندارند، اما احتمال این وجود دارد که آمریکایی‌ها کوتاه نیایند که باید هزینه‌های آن را در منطقه بپردازند که هزینه آن بسیار واضح و آشکار است. جنگ ۱۲ روزه غزه تا حدودی ذهنیت رژیم صهیونیستی درباره توانایی‌های ایران و متحدان ما تغییر داد.

کیومرث یزدان پناه دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران هم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت که روند مذاکرات در دولت جدید اجتناب ناپذیر است، اما ممکن است اختلالاتی جدی بر سر راه مذاکرات به وجود بیاید و منجر به توقف هرگونه مذاکرات شود. تجربه نشان داده هر گونه برخورد احساسی و اظهار نظر‌های غیر فنی امکان اخلال در روند مذاکرات را فراهم می‌سازد.

احیاء برجام در کدام دولت بهتر است؟

تقوی نیا تحلیلگر مسائل سیاسی درباره اینکه دنبال شدن برجام در دوران کدام دولت بهتر است، گفت: اگر در دولت روحانی مسئله برجام حل و فصل شود، هم برای روحانی بهتر است هم برای رئیسی، اما اگر حل و فصل نشود، جمهوری اسلامی ایران ابزار‌هایی دارد و فشار‌های تحریم‌ها را هم تا حد زیادی کم کرده است، به مسیر خود ادامه خواهد داد و آمریکایی‌ها باید هزینه لغو نکردن تحریم‌ها را بپردازند، واشنگتن بابت لغو نکردن تحریم‌ها در منطقه هزینه خواهند پرداخت و این هزینه در هر جای منطقه ممکن است برایش ایجاد شود، لذا بهتر است که به برجام برگردد.

طاها اکرمی کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت که طرفین برجام باید با دولت جدید ایران کار کنند و چاره دیگری ندارند. دولت جدید ایران نیز، بار‌ها اعلام کرده است که به برجام احترام خواهد گذاشت، دولت جدید ایران به مذاکرات صورت گرفته تاکنون احترام گذاشته و بنا دارد تا از حقوق ایران دفاع کند؛ لذا همکاری در سطح برجام حفظ خواهد شد، اما پذیرش شروط و یا محدودیت‌های دیگر توسط دولت جدید، دور از ذهن خواهد بود، همچنین به نظر می‌رسد تا در دولت جدید، شاهد تلاش به منظور افزایش سطح همکاری‌ها با روسیه و چین خواهیم بود.

کارشناس مسائل آمریکا درباره احتمال احیاء برجام در دولت روحانی، اظهار کرد: به طور کلی هرگونه توافقی با دولت فعلی ایران، توسط دولت بعدی نیز حفظ خواهد شد. ایران در این زمینه برخلاف آمریکایی هاست که پایبندی و عمل توافق‌ها با تغییر دولت‌ها تغییر کنند، اما باید توجه داشت که دولت فعلی ایران نباید توافقی را با طرفین برجام بدون هماهنگی با دولت پیروز انتخابات در ایران صورت دهد. آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها هم این را می‌دانند، اما از طرفی می‌دانند که توافق با دولت بعدی ایران احتمالا برایشان دشوارتر باشد. با این حال، به نظر می‌رسد تا پیش از روی کار آمدن دولت جدید در ایران، بیانیه‌ای مشترک و توافقی موقت صورت گیرد و جزئیات یا هرگونه ترتیبات بیشتر احتمالا به دولت جدید واگذار شود.

بایزیدی مدیر گروه روابط بین الملل پژوهشکده تحقیقات راهبردی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان معتقد است که دولت روحانی سعی دارد که پرونده احیاء برجام را در زمان خودش حل کند تا دولت نوپای سیزدهم، از همان ابتدا با دغدغه برجام و مذاکرات مربوط به آن درگیر نباشد.

 تیم مذاکرات برجام؛ رئیسی دست به کار شد

شنیده می‌شود به تازگی دو نماینده از تیم رئیسی به کمیته تطبیق متن نهایی توافق احتمالی ایران و گروه ۱+۴ اضافه شده‌اند و تعداد اعضای کمیته به ٧ نفر رسیده است. سید علی حسینی تاش معاون راهبردی شورای عالی امنیت ملی و علی باقری معاون سابق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی از طرف رئیسی در جلسات این کمیته شرکت می‌کنند. این کمیته موظف است متن نهایی توافق وین را با قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها و همچنین سیاست «حرف قطعی» تطبیق دهد.

تقوی نیا در این باره معتقد است که اضافه شدن این افراد تاثیری ندارد، در واقع آقای رئیسی تنها به دنبال رصد اوضاع مذاکرات است تا فضا را به خوبی مدیریت کند و تقریبا کار را از دولت روحانی تحویل بگیرند، وگرنه موضوعی که توسط آقای عراقچی در وین اعلام شده، همان موضع نظام است و این موضع تفاوتی نمی‌کند در تیم روحانی باشد یا رئیسی، بنابراین اضافه شدن افرادی از تیم رئیسی صرفا برای آشنا شدن تیم سیاست خارجی آقای رئیسی است تا در دولت آینده به مشکل نخورند.

گزارش از فاطمه زهرا نصراللهی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۲۴ ۲۳ شهريور ۱۴۰۱
حماقت ینی دست دوستی به سوی دشمن دراز کردند و اومید به انها داشتن
ناشناس
۰۸:۴۱ ۱۵ تير ۱۴۰۰
سلام: مذاکره و توافق مجدد با غرب و امریکا براساس عبرت ها و تجربه های تاریخی ، متقن و غیر قابل خدشه ذیل موجب حراج دادن مولفه های قدرت ، زیانبار برای اقتصاد،باج خواهی و زیاده خواهی دشمن، آب در هاون کوبیدن و باعث ممانعت ازپیشرفت کشور می گردد:
1- هدف امریکاه از مذاکره لغو تحریم ها نیست بلکه ساختار آن باقی مانده وتحریم اساساً وسیله و ابزاری است برای اینکه از ایران درهمه زمینه ها ازجمله درموضوعات هسته ای،حضورمنطقه ای،موشکی و حقوق بشرامتیاز گرفته بلکه اگر بتواند پیشرفت کشور را درهمه علوم به سراشیبی سقوط بکشاند.
2- آمریکا اگر کوچکترین امتیازی به ایران بدهد با بدعهدی و بد قولی زیر تعهدات می زند و با عمل نکردن به آن ،ایران چند باره رکب خورده و بازگشت کامل کشور به برجام یعنی پس ازطی هزینه سنگین راه اندازی غنی سازی 60درصدی نابودی آن دستگاه ها وممنوعیت توسعه و تحقیقات هسته ای و عقب گرد وعقب ماندگی نسبت به کشورهای دارای علوم و فنون پیشرفته هسته ای.
3- عبرت های تاریخی مثل اعتماد دکتر مصدق به امریکا و سقوط دولت او،اعتمادو مذاکره معمر قذافی در زمینه های هسته ای ،موشکی و تجاری با امریکا وغرب ،یافتن تمام نقشه های نظامی وغیر نظامی آن و در پی آن نابودی برنامه هسته ای و موشکی لیبی و سرانجام به خاک سیاه نشاندن اقتصادلیبی و معمرقذافی توسط امریکا و اروپا ،اعتماد صدام جنایتکاربه بازرسان سازمان ملل و یافتن تمام نقشه های نظامی و غیر نظامی عراق ودادن اطلاعات آن به امریکا و پس از آن جنگ راحت امریکا و متحدانش علیه صدام و شکست او. مذاکره تحویل دیپلمات های امریکایی در لبنان در زمان مرحوم هاشمی وعدم آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران توسط آمریکا،معاهده سعد آباد مبنی بر قبول داوطلبانه تعلیق غنی سازی و پروتکل الحاقی توسط روحانی در دولت خاتمی با سه کشوراروپایی وعدم اجرای تعهد توسط آن سه کشوراروپایی و آمریکا.ومعاهده برجام مبنی برممنوعیت حدود صد نوع فناوری هسته ای ایران با1+5 خروج از برجام توسط امریکاواضافه شدن بیش از 1500 نوع تحریم قبلی وجدیدعلیه ایران .
4- اساس، انگیزه و داستان وضع تحریم ها ازطرف دشمن به طمع فشارهمه جانبه برملت و دولت وسپس گشودن باب مذاکره بوده و انگیزه و هدف مذاکره هم از طرف غرب راهی برای به حراج دادن مولفه های قدرت ایران یکی پس از دیگری و جری شدن دشمن و باج خواهی های مضاعف از کشورو مردم ودر ادامه تغییر رفتار نظام و در نهایت تقییر رژیم است.
5- غرب صرفاً با تله وحیله مذاکره می تواند اهرم های حیاتی قدرت را با نیرنگ از ایران بگیرد درصورتیکه بجز مذاکره هیچ راهی برای به زیر کشیدن قدرت ایران ندارد مانند ممنوعیت صد نوع فناوری هسته ای در برجام وموارد ذکر شده بند های این موارد.
6- درصورت بازگشت به برجام وعضویت در آن از طرف آمریکا، به هر بهانه ای دوباره می تواند از مکانیزم ماشه یا همان اسنب بک استفاده کرده وتحریم ها را ازطریق قطعنامه های شورای امنیت به بکباره برگرداندوایران را ذیل بند 7 منشور ملل متحد ببرد.
7- در صورت مذاکره موشکی و منطقه ای و به باد دادن توان موشکی ،قدرت دفاعی و منطقه ای کشور، امریکا ، اروپا و حتی کشورهای مثل عربستان و اسرائیل می توانند امنیت ایران را نابود کرده وکشور و ملت رامثل لقمه ای چرب خودغارت کرده یا داعش و سایرگروهای تروریستی خون آشام را به جان،مال و ناموس ملت بیاندازند.
8- مشکلات اقتصادی به هیچ وجه با مذاکره قابل حل نیست زیرا ساختار کلی وپایه اصلی تحریم ها همچنان حفظ شده وآمریکا به تعهدات خود عمل نکرده و آنرا بطور کامل لغو نمی کند زیرا هر تحریمی بابرچسب های گوناگون هسته ای ، موشکی و منطقه ای و حقوق بشراست.اگر یک موضوع از تحریم را بردارد سایر برچسب های تحریم باقی می ماند و این یعنی لغو تحریم ها کاملاً بی خاصیت و دروغ بوده وایران در گرداب،تله و دور بی حاصل موضوعات متعدد تحریم و مذاکره برای باج دادن مولفه های قدرت یکی پس از دیگری قرار می گیرد.
9- در صورت عدم لغو تحریم ایسا ( ممنوعیت سرمایه گذاری خارجی درایران) وتحریم یوترن( گردش مالی آزاد ایران از طریق دلار باجهان) که متاسفانه هیچکدام در برجام توسط تیم مذاکره کننده ایرانی از امریکا درخواست لغو نشده است برداشتن تحریم ها بدون لغو این دو بی معنی،مضحک و بی خاصیت است .
10- با تکیه بر توانمندی های و ظرفیت های عظیم داخلی اثرو نقش تحریم هارا باید بی خاصیت وخنثی کرده و ازبین برد و امریکا را از حربه تحریم و سپس مذاکره مایوس کرداز جمله راهکارها:استفاده درهمه حوزه های علمی،فنآوری و تولیدی ازجوانان نخبه ، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهای برترصنعتی،استفاده از قرار گاه سازندگی و شرکت مپنا به عنوان تجربه موفق وراهگشای خنثی سازی تحریم ها، ،جذب سرمایه عظیم ایرانیان مقیم خارج ،برنامه ریزی بودجه سالانه بدون کسری بودجه توسط دولت وعدم چاپ بی پشتوانه اسکناس وعدم افزایش پایه پولی بدون پشتوانه افزایش تولید، اصلاح نظام بانکی و کنترل تورم تک رقمی ،ممنوعیت قطعی هرگونه تعطیلی واحد ها وشرکت هایی تولیدی از طرف بانک ها،اعطای تسهیلات قرض الحسنه و بسیار کم بهره به واحد ها ی تولیدی متوسط و کوچک ، تک نرخی کردن ارز وحذف قطعی ارز 4200 تومانی که این ارز رانت زا و فساد آفرین بوده و باعث نابودی تولید کشور است ،استفاده ازظرفیت معادن بصورت غیر خام فروشی ، برنامه ریزی مدون علاوه بر خود کفایی دارای اهداف صادراتی برای تولیدات گسترده صنعتی وکشاورزی ( کالاهای اساسی ونهاده های دامی)، برنامه ریزی صادرات به همسایگان ازمیزان2درصد کنونی به 20 درصد طی برنامه 4 ساله یعنی رسیدن به حدود 200میلیارد دلارصادرات به 15 کشورهمسایه، حمایت همه جانبه از تولید داخل با کیفی سازی وبا وضع تعرفه باز دارنده کالاهای خارجی مبازره هدفمند با قاچاق و فساد، پیمان های پولی دو وچند جانبه با کشورها ، ممنوعیت وقطع همیشگی فروش نفت خام وتبدیل آن به صنایع پتروشیمی با محوریت صادرات محصولات آن به همسایگان، اخذ مالیات عادلانه از ثروتمندان و عایدی سرمایه، خانه خالی و ماشین های لوکس واخذ مالیات از گردش حساب های بانکی ،تکمیل زنجیره پروژه های آزاد راهی، ریل وراه آهن برای دریافت حق ترانزیت از کشورهای همسایه، داخلی سازی با کیفیت خودرو با پلتفرم پیشرفته کاملا ایرانی و بومی، داخلی سازی با کیفیت و صادرات محورلوازم خانگی و لوازم ساختمانی ،استفاده از ظرفیت عظیم بسیج و نیروهای جهادی در تمام این مراحل برنامه ریزی پیشرفت و توسعه کشوروعدم اجازه ورود مجدد به شرکت هایی عهد شکن مانند توتال ،پژو ،سامسونگ ، ال جی و... که به بهانه تحریم کشور را ترک کرده و باعث شوک و خسارت به اقتصاد شدند، بطور قطع با پیاده سازی این برنامه ها باید حربه دو گانه تحریم ومذاکره را ازدشمن گرفت.در غیر این صورت مانند 8 سال اخیر با بدعهدی و شرطی کردن اقتصاد به دشمن توسط دولت تشنه مذاکره وغربگرا، شیرازه اقتصاد مبتنی برتوانمندی و ظرفیت های داخلی و رویکرد اقتصاد مقاومتی ازهم می پاشد و باعث مشکلات عدیده ازجمله تورم غیر متعارف و افسار گسیخته ،نابودی تولید داخلی و تعطیلی کارخانجات و بیکاری فزاینده، جهش عجیب و غیر عادی قیمت ارز، ریزش غیر طبیعی بورس و گرانی بی ضابطه کالا،مسکن و خدمات گردیده ونارضایتی بحق ملت را در پی دارد.
ناشناس
۲۲:۳۳ ۱۷ تير ۱۴۰۰
چی
ناشناس
۰۸:۲۴ ۱۵ تير ۱۴۰۰
لطفا خودمون با مردمو سرکار نگذاریم هرچیه بیشترضعفها از خودمون و مدیریت در روزهای سخت مردم مونه دیدن دهها سال عادت بد صادرات نفت چشم از داخل به خارج بستن خسارت هم داشت راه نجات نه بازگشت که تولید و تولید و حمایت آن است و بستن راه های منفعت طلبی به روی همه افراد ست
ناشناس
۰۰:۳۰ ۱۵ تير ۱۴۰۰
درد وبلای همه ملت و حتی تمام کفار تو سرت حسنو
ناشناس
۰۰:۲۸ ۱۵ تير ۱۴۰۰
yjc نظر منو پاک نکن رسانه باید بی طرف .
ناشناس
۲۳:۵۸ ۱۴ تير ۱۴۰۰
روحانی که خودشو کشت که برجام شکل بگیره ولی شاید در پایان دولتش توافق صورت بگیره
ناشناس
۲۲:۵۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
این برجام همه را بد بخت کرده
ناشناس
۲۲:۳۷ ۱۴ تير ۱۴۰۰
برجام از اول مرده بود عده ای برجام را پله کردن و مردم را ذله کردن دولت بی تدبیر ۸سال با وعده های پوچ مردم رابه بازی گرفت فقیرها فقیر تر شدن وعده ای حقوق های نجومی گرفتن رانت ودلال بازی واختلاس میراث شوم روحانی است الان هم که بی برقی نصیب ملت ایران شده است
ایرانی سرافراز
۲۲:۱۷ ۱۴ تير ۱۴۰۰
برجام روپله کردید مردم روذله کردید ۸سال پدر مردم درآوردید بسه دیگه مردم ازدست دولت بی تدبیر خسته شدن اللهم عجل لولیک الفرج
ناشناس
۱۶:۲۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
سلام
همه چیز را ربط دادند به برجام ، همه مواد غذایی که در داخل ایران تولید می شود چه ربطی به برجام داره، گاو و گوسفند و جوجه ومرغ، مواد پروتئینی، حبوبات ، سیفی جات، میوه جات، برنج و گندم وذرت وآب خوردن ودر کل همه چیز در ایران تولید می شود ولی همه چیز رو به افزایش است،وپای به پای برجام افزایش می یابد هیچ کس هم قدرت خرید ندارد جز یه عده قشر خاص، آخه با انصاف ، خدا خیرتون بده، چرا؟
همه چیز را ربط دادین به بر جام خدا خوشش نمیاد ، با عرض پوزش همه مردم فهیم ایران می دانند اما کسی نمی خواهد باور کند.!!!!
ناشناس
۲۳:۲۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
متاسفانه صد درصد خوراک دام وارداتی است پس همه اینه ربط دارد به قیمت ارزا
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۵ تير ۱۴۰۰
راحت می شه خوراک دام رو داخل کشور تولید کرد
ولی متاسفانه یک عده ای به خاطر منافعشون و سودهای کلانی که از واردات می گیرن نمی گذارن این کار صورت بگیره
عمار
۱۳:۵۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
فقط باید ترشی برجامو بندازید .
ناشناس
۱۶:۳۲ ۱۴ تير ۱۴۰۰
میخام احیا نشه تا صد سال
دوباره بتن بریزن توی آب سنگین اراک
دوباره درصد غنی سازی رو بیاریم پایین
دوباره کیک زرد هایی که درست کردیم مفت از ما بگیرن
دوباره ذلت
دوباره باج بدهیم
دوباره سرمون کلاه بذارن
دوباره پاره شدن برجام
دوباره . . .
نه عزیز من
هیهات
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۵ تير ۱۴۰۰
نفس بکش حنجرت پاره شد
ناشناس
۲۲:۴۲ ۱۷ تير ۱۴۰۰
باشه
ناشناس
۱۳:۵۷ ۱۴ تير ۱۴۰۰
مگر از برجام چی عاید ملت شده که حال بخواهیم به دنبال احیائ آن باشیم اگر غربیها تعهداتشان را اجراء و تحریمها رابرداشتند آنوقت میتوان گفت برجام مفید بوده و باید بدنبال احیاء آن باشیم والا همان بهتر که برجام میت باقی بماند
نوروزی
۱۳:۴۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
مشکل کشور ما برجام و تعامل با دنیا نیست.. مشکل ما از درون و سوء مدیریت ها است... مشکل ما سیستمی و ساختاری است... متاسفانه ما در کشور اسلامی زندگی می کنیم ولی بانکداری ما اسلامی نیست و تا زمانی که بانک ها این جور رفتار می کنند مشکلات اساسی برخورد می کنیم... کشور ما از دلال بازی و واسطه بازی خیلی ضرر کرده و می کند. و.. الی ماشالله مشکلات داخلی دیگر...... برجام دردی از کشور ما را برطرف نخواهد کرد
ناشناس
۱۳:۲۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
یعنی روحانی بدین من بابک خرمدین تحویل بگیر تو سطل، برجام کیلو چند
علی
۱۲:۱۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
گزینه چهار هیچکدام
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
برجام ایران را به اول انقلاب برگرداند
ناشناس
۱۱:۴۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
چرا همه چیزو به برجام و آمریکا گره میزنید

مرغ و تخم مرغ هم جز تحریمای آمریکا و سازمان ممله

کسانی که تو قیمت تخم مرغ موندن میتونن قیمت مسکن و کنترل کنن.
اینا مسئولن که ما انتخاب کردیم؟؟!؟!
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
برجام های قبل آقای رئیسی همش سوء تفاهم بود ،از این به بعد رو باید دید. خدا هممون رو بیامرزه ،الفاتحه.
ناشناس
۱۱:۳۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
لطفا ....مشکلات کشور رو بیشتر از این نکنید
ناشناس
۱۱:۲۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
گفتن تا یک ماه همینطور برقا قطع میشه ،جنوب خیلی گرمه توروخدا یه فکری به حال ما کنین دما از ۴۰درجه هم بیشتر میشه اینجا چرا کسی پیگیر نیسسسسسسست
عیسی خان
۱۱:۲۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
احیای برجام یعنی خفت ایران
در برجام هیچ عزتی برای ایران متصور نیست
همش محدودیت هایی است که برای ایران وضع کردند درحالیکه این محدودیتها برای هیچ کشوری نیست .
فرزند ایران چرا درک نمیکنی ؟ برجام یعنی خفتی که حتی برای مستعمره های قدیمی هم تحمیل نمیشد!!
احیا ی برجام یعنی چی ؟ جز تحقیر کشور ما؟!
ناشناس
۱۱:۱۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
مسبب قطع شدن برقا رو پیدا کن آقای رئیسی
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۴ تير ۱۴۰۰
دمت گرم
ناشناس
۱۱:۱۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
با آرزوی رفع همه مشکلات برای همه ایرانی ها
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۴ تير ۱۴۰۰
گور پدر برجام
چرا برق را در اصفهان زرت و زرت قطع میکنید. این اردکانیان بی عرضه کجاست؟
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۴ تير ۱۴۰۰
یه تفاوت پیدا کنید 20 نمره
یزید لعنت الله موقع خشکسالی و مشکلات که عرضه نداشت حکومت اداره کنه.گفت مشکلات رو خدا فرستاده. به من گیر ندید.
حسن روحانی گفت : برجام تقصیر من نیست. برجام را خدا آورده.
مشکلاتی که عرضه نداشتی حل کنی کمتر بنداز تقصیر خدا
ناشناس
۱۱:۲۷ ۱۴ تير ۱۴۰۰
بی‌سواد بی‌ارزه نه بی‌عرضه
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۴ تير ۱۴۰۰
گفتم بی عرضه
اون چشای کورت رو بازکن تا ببینی
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۴ تير ۱۴۰۰
جمع کنید این مسخره بازی رو . اگه قرار بود با مذاکره مشکلات مردم حل بشه تو این هشت سال حل شده بود.

چرا نمیخواید بفهمید مشکل ما از درونه ما از درون پوسیده ایم
انتظار نداشته باشیم آمریکا بیاد مشکل بیکاری و تورم و فساد و حل کنه.
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
موافقم که مشکل از داخله ولی با پوسیدگی موافق نیستم. ما نپوسیدیم. کرم زدیم. حالا این کرما رو باید سم زد.
ناشناس
۱۰:۵۱ ۱۴ تير ۱۴۰۰
شما هنوز منتظر برجام هستید؟؟؟؟؟
باور نکردید که برجام بهانه بود برای دولت که ملت رو چپاول کرد؟؟؟؟؟؟؟
بریم با قاتل سردار سلیمانی مذاکره کنیم؟؟؟؟؟
هرکس بکنه نامرده.....
شوخی نیست که،سردار سلیمانیه........
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۴ تير ۱۴۰۰
آدم باید احمق باشه که در مورد برجام بخواد یه بار دیگه با آمریکا مذاکره کنه
ناشناس
۱۰:۴۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
آقای رئیسی نه بیکاره نه وقتشو داره که سر برجام ظریف بشینه و با دشمنش مذاکره کنه
ناشناس
۱۰:۳۷ ۱۴ تير ۱۴۰۰
اصولگرایان که کلا مخالف برجام بودند پس چه شد اون حرفا؟
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۴ تير ۱۴۰۰
هیچکدام ...ذات وفطرت برجام برای این ساخته شده بود که به مدت طولانی وقتکشی و زمانگیری کنند تا با ایجادنارضایتی و کارشکنی تعمدی عده ای مزدور در ایران شورش و بلوا ابجاد شود همین وبس
عبدالمجیدفتحی
۱۰:۱۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
باسلام آقایان مسول سر لحاف ملانصرالدین دعوا دارند و به قولی هنوز خر را نخریده را پالان میکنند گوشتان را برای یک بار باز کنید و حرف مردم شریف ایران را بشنوید مردم ما حاضرند در روز یک وعده غذا بخورند ولی برسر استقلال و شرافت ایران اسلامی معامله نکنند چندین سال است با تمام اهنگهای غرب رقصیدید و به خون هزاران شهید خیانت کردید بس است ما به سبب همین تحریمها به سرعت درحال پیشرفت هستیم چگونه باید گفت ما راضی به برداشتن تحریمها نیستیم هر چه تا کنون خود و رژیم اسلامی مارا مضحکه دنیا کرده اید بس است چقدر تا کنون از جیب مردم مایه گذاشتید و با این خود شیفتگی بیت المال مردم را به باد دادید این بازی را تمام کنید صبر مردم هم حدی دارد
ناشناس
۱۰:۳۵ ۱۴ تير ۱۴۰۰
شما کی باشید از طرف مردم چنین حرفی بزنید شما می تونی نظر خودت رو بگی نه اینکه از طرف مردم حرف بزنی
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۴ تير ۱۴۰۰
برجامی در کار نخواهد بود که کسی بخواد سرش دعوا کنه عزیز دل..
ناشناس
۱۰:۴۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
از طرف خودت حرف بزن برادر من حاضر نیستم رفاه و آسایشم رو فدای توهمات شما بکنم و دوست دارم مثل مردم خیلی از کشورها از جمله ژاپن و المان و غیره زندگی نرمال و در شان انسانی داشته باشم و با هیچ کشوری هم دشمنی ندارم.مگه بشر عمرش چقدره که ۴۰ سالش به سختی اجباری و بیهوده بگذره بخاطر یه عده که خودشون در رفاهن و فقط مارو فریب میدن
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۴ تير ۱۴۰۰
شما اسم اونایی که به خون شهیدان خیانت کردنو بگین.
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
شما در جایگاهی نیستی که از طرف مردم ایران صحبت کنی
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۴ تير ۱۴۰۰
رژیم اسلامی!!!!!؟؟؟
خخ ما صبرمون زیاده
ناشناس
۱۲:۱۱ ۱۴ تير ۱۴۰۰
راست میگه دیگه تو این 8سال کی از برجام خیر دیده؟ جز جاسوس‌ها ودزدها؟
علی
۱۸:۰۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
از طرف خودت حرف بزن اینقدر جمع نبند
حسین
۱۰:۱۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
برجام یعنی کنرل ایران و پیشرفت نکردن بهتره که نابود بشه در هردولتی
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۴ تير ۱۴۰۰
یک عدد ظریف گم شده هر کی دیدتش بیاد تحویلش بده

زده به چاک...
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
شکستهای دولت ریسی بیشتر از روحانی خواهد بود.فقط بشینید و ببینید
ناشناس
۱۰:۱۸ ۱۴ تير ۱۴۰۰
دولت روحانی قله شکست و فتح کرد. دیگه شکستی نمونده
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۴ تير ۱۴۰۰
روحانی نماد ناکارآمدی و شکستن کمر مردم بود
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
بشین ببین چشاتم چارتا کن شاید عبرت بگیری با اون انتخاب هشت سال پیشتون
ناشناس
۰۹:۳۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
ننگ بر برجام پرستان
حشمت
۰۹:۳۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
دکی... بیبین! مگه فرقیم میکنه؟
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۴ تير ۱۴۰۰
سگ زرد برادر شعال !!!
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
برجام از اول اشتباه بود
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
لطفا سازمان انرژی اتمی به دولت و مردم کمک کند و از را علمی و فنی این گرفتاری را بر طرف کند واقعا چرا کارشناسان انرژی اتمی به دولت مشاوره نمی دهند که مثلا می توان سوخت توریوم را جایگزین اورانیوم کرد لطفا دانشگاهای مطرح ما به دولت مشاوره بدهند تا بتواند این گره کور که باعث این همه گرفتاری اقتصادی شده است را باز کند بنظر من این گره با علم و فنون جدید قابل باز شدن هست و کشورهای دیگر هم بهانه ای نخواهند داشت.
ناشناس
۰۹:۴۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
دانشگاه ها در حال تولید مقاله هستند. وقت خودشون رو صرف کارهای جزئی نمی کنند.
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
مقاله نوشتن، خیلی مهم تر از پیشرفت تکنولوژی هست، چون وقتی هی تندتند مقاله تولید کنی، توی دنیا رتبه علمیت خیلی بالا میره و باعث افتخاره.
ناشناس
۱۱:۲۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
دانشگاه باید دنبال کاری باشه که به صرفه هست. مثلاً مقاله نوشتن یکی از بهترین کارهاست و باعث افزایش حقوق و امتیاز استادها میشه و از طرف دیگه، باعث افتخار در سطح جهان هست و همه میگن وای فلان کشور چقدر مقاله نوشته !!!
اما پیشرفت صنعت و تکنولوژی، از نظر دانشگاه ها چندان فایده ای نداره چون دیگه نهایت فایده اش اینه که باعث رفاه و آسایش مردم بشه !!! اما سودی برای جیب دانشگاه ها نداره !!!
ناشناس
۰۹:۱۱ ۱۴ تير ۱۴۰۰
زمان روحانی میگفتیدبرجام اخه و خسارته و...دارم اونروز رو میبینم که بگید برجام امدادالهیه ومذاکره با امریکا از اهم دستورات پیامبران بوده و...
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۴ تير ۱۴۰۰
زمان پیامبران که آمریکا نبوده نابغه جان. یکم اطلاعات تاریخیتو قوی کن
ناشناس
۰۹:۳۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
خدا شفات بده
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
شما اگه اینده رو می‌دیدی الان از پیامبران بزرگ الهی می‌شدی.
آخه پیش گوی اعظم کاش چهار سال پیش هم این آینده درخشانی که روحانی واسه مردمش به ارث گذاشت و می‌دیدی
و بهش رای نمیدادی
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۴ تير ۱۴۰۰
مطمئن باش رئیسی برجام رو یا امحا ویا کلا دگرگون میکنه به نحوی که آمریکای جنایتکار به غلط کردم بیفته.
ناشناس
۰۹:۰۷ ۱۴ تير ۱۴۰۰
برجام بخوره تو سرشون که بود و نبودش فرقی نمیکنه ، بااین بهونه واهی مردمو بدبخت کردن
ناشناس
۰۹:۰۴ ۱۴ تير ۱۴۰۰
برجام چه فایده ای برای کشور داشته و داره که بخواهیم اون رو احیا کنیم . آخه اینم سواله
ناشناس
۰۹:۰۴ ۱۴ تير ۱۴۰۰
کلیه تحریم ها تاکید میکنم کلیه تحریم ها از روز اجرای توافق لغو خواهد شد

راستی آقای ظریف الان کجاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۹:۰۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
این بازی مساوی تمام خواهد شد ولی در صورت تساوی به نفع آمریکا خواهد بود و به دور بعد جهانی راه پیدا خواهد کرد ، حالا با این فس فس کردن و خن خن کردنهاش بیشتر به فکر ضد حمله و راه نفوذ از جناحین است فقط وقت کشی می کنه و دمار از اقتصاد و ملت در میاره و فرصت گل زدن را می گیره ، فعلا که بازی گیر کرده و هیچ کدام جرات حرکت مهره ها را ندارند ، اما تیم ایران می خواهد کاپیتان و یار اصلی تیم را تعویض کند ، در نهایت نتیجه همان است. گزارش بازی را در نیمه دوم پس از تعویض های تیم ایران پی میگیریم ، البته اگر تا آن موقع معجزه گر بازی فن جدیدی نزده باشه و طرف را فتیله پیچ یا بار انداز نکرده باشه ، علی کریمی، غلام رضا تختی ، سلیمانی ، فخری زاده کجایید بیایید بیایید
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۴ تير ۱۴۰۰
دیشب بازی رو دیدی جوگیر شدی، چند چند شدن آخرش؟
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
من متأسفام واسه کسایی که هنوز به برجام امیدوارند

روح برجام از روز تولد پر کشید...
ناشناس
۰۸:۵۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
چرا مبلغ ۵۰ درصد قبلی سود سهام عدالت با ۵۰ درصد الان فرق داره؟ مگه هر دو ۵۰ درصد نیستند؟ پس چرا اولی ۹۱ هزار بود و دومی ۷۱ هزار؟
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۴ تير ۱۴۰۰
دزدی که از جیب ملت شاخ و دم نداره همینه دیگه!
ناشناس
۰۸:۵۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
برجام در دوران آقای رئیسی بدون مذاکره احیا خواهد شد

اینبار به جای التماس با اقتدار تحریمارو برمیداریم.
ناشناس
۰۹:۱۲ ۱۴ تير ۱۴۰۰
خواهیم دید
ناشناس
۱۸:۴۳ ۱۴ تير ۱۴۰۰
کاربر ۸:۵۳ دلت خوشه؟
ناشناس
۰۸:۴۱ ۱۴ تير ۱۴۰۰
حسن روحانی مارا کشتی.کلیدت را بردار و برو
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۴ تير ۱۴۰۰
روحانی تیمتو بردار برو.
ناشناس
۰۸:۴۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
برجامی که به نفع ملت ایران باشد احیاء نخواهد شد
جمال
۰۸:۱۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
آمریکا بَده
ناشناس
۰۸:۴۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
خیلی بده ،اخ اخه
ناشناس
۰۹:۲۵ ۱۴ تير ۱۴۰۰
آمریکا: خیلی هم خوبم.
ناشناس
۱۱:۰۶ ۱۴ تير ۱۴۰۰
گربه دستش به گوشت نمیرسه میگه بده
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۴ تير ۱۴۰۰
تو دیگه چرا؟!!!
امریکا که به کشورتون خدمت کرد و ابادانی واسه شما اورد
نمک خوردی نمک دون نشکن
راستی قیمت پایه ماشین تو کره جنوبی چنده؟ :)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۱۴ تير ۱۴۰۰
ای جونم
زبون تازه باز کردی
ای جون ای جون
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
امریکا:دلمو شکوندی
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
نه ما خوبیم
اونا جنن
ما فرشته ایم
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۴ تير ۱۴۰۰
ارامش در ایران
اتش سوزی در کانادا
جنگ جهانی کرونا در هند
سیل در فیلیپین
طوفان در امریکا
اره فقط ما خوبیم