سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خلیل‌زاد: مذاکره‌کننده‌گان افغانستان و طالبان به مسایل اصلی نپرداخته‌اند

فرستاده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان می‌گوید خواست‌های طالبان برای رهایی هفت‌هزار زندانی خود و حذف نام‌ فرناماندهان آنان از فهرست سیاه، عملی نیستند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، زلمی خلیل‌زاد، فرستادۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان در گفتگو با طلوع‌نیوز، می‌گوید که روند صلح دوحه بطی به پیش می‌رود و مذاکره‌کننده‌گان جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان به مسایل اصلی نپرداخته‌اند.

او گفت: طالبان تاکنون به طرح امریکا برای آیندۀ افغانستان پاسخی نداده‌اند و خودشان هم در این زمینه طرحی را شریک نساخته‌اند.

خلیل‌زاد تاکید دارد که هیئت طالبان که به پاکستان رفته بود، اکنون به دوحه برگشته‌است و علاقه به پیشبرد مذاکرات دارد: "تعدادی از اعضای هیئت طالبان به‌شمول رهبر هیئت شیخ حکیم رفته بودند به کویته، صحبت‌ها داشتند، حالا پس آمدند و می‌گویند که علاقه داریم که زودتر مذاکره دوباره شروع شود و ممکن پلان خود را تقدیم کنند به هیئت جمهوریت".

زلمی خلیل‌زاد در ترکیب یک هیئت امریکا روز گذشته به کابل آمد و با مقام‌های حکومت افغانستان و شماری از سیاست‌گران دیدار کرد.

سفر خلیل‌زاد درحالی صورت می‌گیرد که خروج سربازان خارجی هم‌چنان ادامه دارد و نبرد‌ها در افغانستان نیز شدت گرفته‌اند.

خلیل‌زاد می‌گوید که در اوضاع کنونی که سطح خشونت‌ها بلند است، خواست‌های طالبان دربارۀ رهایی هفت‌هزار زندانی این گروه و نیز بیرون شدن نام‌های رهبران آنان از فهرست سیاه، عملی نیستند.

وی بدین باور است که ادامۀ جنگ پس از بیرون شدن نیرو‌های امریکایی در افغانستان، نیز به بیشتر شدن مداخلات منطقه‌یی در این کشور خواهد انجامید: دو راه وجود دارد؛ از نگاه طویل‌المدت که دید، یا این‌که یک موافقه سیاسی باید صورت بگیرد و یا این‌که یک جنگ دوام‌دار! و خدای نخواسته اگر جنگ دوام‌دار صورت بگیرد، می‌شود که مداخلات هم زیادتر شود در مسایل افغانستان از منطقه و این به نفع افغانستان نیست.

خلیل‌زاد در بخش دیگری از این گفت‌وگویش، می‌گوید کسانی در گروه طالبان به ارتش افغانستان افتخار می‌کنند، اما پیش از این، در این باره دیدگاه‌های مخالفی از سوی شماری از اعضای این گروه بازتاب یافته‌اند: یک اردویی‌که چندسال پیش که امریکا آمد وجود نداشت، یک اردوی ملیی که ما هم سرش افتخار می‌کنیم و حتا باور کنید که بعضی طالبان سرش افتخار می‌کنند و می‌گویند که نگذارید این اردو تیت و پاشان شود.

اما شیرمحمد عباس ستانکزی، رییس پیشین دفتر طالبان در قطر در این باره این‌گونه واکنش نشان می‌دهد: این اردوی ملی ما نیست! اردو آن است که از سرحدات افغانستان دفاع کند و در برابر دشمن دفاع کند! این‌ها که برای دشمن دفاع می‌کنند و در اختیارش استند. وقتی امریکاییان بروند، معاش این‌ها هم پایان می‌یابد و این‌ها خودشان ختم می‌شوند.

در این گفتگو، خلیل‌زاد تأکید می‌ورزد که ایالات متحده امریکا تا رسیدن به صلح در افغانستان، به کمک با نیرو‌های امنیتی این کشور ادامه خواهد و در این زمینه، از کمک سه میلیارد و سه‌صد میلیون دالریی یاد می‌کند که واشنگتن برای نیرو‌های امنیتی افغانستان در سال آینده درنظر گرفته است.

سفر خلیل‌زاد به کابل در اوضاعی صورت می‌گیرد که مذاکرات صلح میان هیئت‌های جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان بیش از یک ماه است که متوقف است. به‌تازه‌گی شماری از اعضای هیئت جمهوریت به دوحه رفته‌اند تا مذاکرات با طالبان را ازسر بگیرند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.