سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطرات آفتاب سوختگی و راهکار‌های التیام آن

محققان انگلیسی می‌گویند آفتاب سوختگی یکی از مواردی است که می‌تواند منجر به بروز سرطان پوست شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از اکسپرس، با افزایش دما در نیمکره شمالی و نزدیک شدن به فصل تابستان، آفتاب سوختگی یکی از موارد رایجی است که در میان مردم دیده می‌شود. آفتاب سوختگی به موارد زیادی از جمله شدت گرمای هوا و میزان حساسیت پوست به دما بستگی دارد.

برآورد می‌شود با اجتناب از نور مستقیم آفتاب می‌توان بیش از ۹۰ درصد از ابتلا به ملانوم سرطان پوست اجتناب کرد. بسیاری از مردم از پوسته پوسته شدن پوست بعد از سوختگی در مقابل نور آفتاب گلایه دارند. اگر از افرادی هستید که در خانه به صورت دورکار مشغول به کار هستید و یا با دوستانتان برای تفریح به پارک می‌روید باید بدانید که پوستتان نیازمند توجه و مراقبت است.

مرکز تحقیقات سرطان انگلیس می‌گوید برای جلوگیری از تاثیرات مخرب اشعه آفتاب افراد باید بکوشند در سایه باشند و از لباس‌های گشاد، کلاه‌های لبه‌دار و نیز از عینک‌های ضد اشعه یو وی (UV) استفاده کنند. همچنین استفاده از کرم‌های ضدآفتاب مناسب در بخش‌هایی که بیرون از لباس است مانند صورت و دستان توصیه می‌شود.

افرادی که دارای پوست تیره هستند نسبت به دیگران دیرتر دچار آفتاب سوختگی می‌شوند. با این حال، تحقیقات نشان داده است این افراد در صورتی که بیش از اندازه در مقابل نور آفتاب قرار گیرند، در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پوست قرار دارند.

افرادی که پوست بور و روشن دارند حتی اگر از کرم ضدآفتاب بهره گرفته و در سایه هم باشند، هنوز هم احتمال ابتلا به سرطان پوست در آن‌ها وجود دارد. به ویژه این افراد اگر سابقه آفتاب سوختگی شدید داشته باشند و یا سابقه ابتلا به سرطان پوست در خانواده آن‌ها وجود داشته باشد، احتمال بروز سرطان پوست در آن‌ها بیش از دیگران است.

آفتاب سوختگی زمانی بروز می‌کند که به دلیل قرار گرفتن پوست در مقابل آفتاب، اشعه یو وی باعث بروز واکنش‌های سمی در پوست می‌شود. سوختگی‌های ملایم در لایه بیرونی پوست رخ داده و به طور معمول پس از چند روز بهبود می‌یابد، اما سوختگی‌های شدید می‌تواند عوارض جدی داشته باشد.

این آفتاب سوختگی‌های شدید می‌تواند منجر به ورم و تاول شود که نشان دهنده آسیب‌های عمیق به لایه‌های پایینی پوست است که مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید که التیام یابد. با این حال، پوسته پوسته شدن پوست پس از آفتاب سوختگی ارتباطی با شدت آن ندارد. این موضوعی زمانی رخ می‌دهد که بدن در فرآیند التیام پوست تلاش می‌کند سلول‌های آسیب دیده را دفع کند.

توصیه می‌شود اگر دچار آفتاب سوختگی شده اید، در گام نخست برای تسکین درد آن از دوش آب سرد بهره بگیرید. استفاده از ایبوپروفن و آسپرین نیز در صورتی که درد شدید دارید توصیه می‌شود. بهترین اقدام برای التیام محل آفتاب سوختگی مرطوب کردن پوست با موادی همچون عصاره آلوئه ورا است.

گرچه مرطوب نگه داشتن پوست آسیب دیده ضروری است، اما حتما توجه داشته باشید که نباید از کرم‌های روغنی و محصولاتی بر پایه مواد شیمیایی (مانند وازلین) برای این کار استفاده کنید.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۲۲ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
این چه عکسیه گذاشتی yjc چرا اغراق می کنی
گوشت جانمونو میریزی
نکه خیلی گوشت می خوریم تو این گرانی
گوشتمونم بریز
ناشناس
۱۷:۳۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
ما دریکی از روستاهای استان همدان هستیم چون اینجا ارتفاع بالاتری نسبت به تهران داره نور خورشید بسیار تند و تیز هستش و آفتاب سوختگی خیلی شدیدتره چون در هر چقدر ارتفاع بالاتر باشه بدلیل اینکه به اتمسفر نزدیکتره نور خورشید شدیدتره من هر چقدر به روستاییان اینجا میگم که مراقب آفتاب سوختگی باشید گوش نمیدن حداقل از کلاه لبه دار هم استفاده نمیکنن که جلوی نور خورشید رو بگیره همین جوری برای کارمیرن به زمینهای کشاورزی بدون ایمنی لطفا در رسانه های خبری مخصوصا تلوزیون به این مسئله مهم پرداخته بشه
ناشناس
۱۶:۵۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
کل مملکت دچار کمبود ویتامین دی است بعد میگه....