سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

داستان زمین خواری‌های چند میلیاردی در آخر خط/ تخریب ویلا‌های مفسدان مقابل چشم مردم

ویلاهای آن دسته از افرادی که با سوء استفاده از قانون، اراضی ملی را تصرف کرده بودند، در نهایت با ورود دستگاه قضا تخریب شدند.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بهره برداری از زمین‌هایی که متعلق به بیت‌المال هستند، مدت‌ها است که تبدیل به یکی از مهمترین دغدغه‌های روز کشور تبدیل شده تا جایی که  نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید برای آن برنامه‌ای مدون داشته باشند.

بهره برداری از زمین‌هایی که متعلق به تمامی مردم هستند و ساخت و ساز در حومه رودخانه‌ها یا مناطق خوش آب و هوا چند سالی است که تبدیل به یکی از چالش‌های اساسی شهرهای مختلف کشور شده است.

برخی از تخلفات زمین خواری به کم کاری مدیریتی، کوتاهی دستگاه‌های مربوطه و ضعف نظارتی باز می‌گردند، همچنین بسیاری از مشکلات در این حوزه مربوط به فساد اداری هستند که برخی از کارکنان دستگاه‌های متولی با دریافت رشوه، اجازه تصاحب اراضی دولتی و عمومی را به زمین خواران می‌دهند، اما با تلاش قوه قضاییه و اجرایی شدن طرح کاداستر یا همان حدنگاری اراضی تا حد قابل توجهی، این زمین‌ها به بیت‌المال و منابع طبیعی بازگشته‌اند.

برخورد با سوداگران و مفسدان در بستر قانون

اما متأسفانه برخی سوء استفاده‌ها از سمت عده‌ای و کوتاهی تعدادی از دستگاه‌های دولتی در حفظ بیت المال  موجب شد تا قوه قضاییه به این مسئله ورود کند و با متخلفان و سوداگرانی که با دور زدن قانون اقدام به زمین خواری و ساخت و سازهای غیرمجاز کرده بودند، برخورد کند.

زمین خواری‌های متعدد و دست اندازی به اراضی بیت المال که معمولا ساخت ویلا را در پی دارد، منجر به این می‌شود که منابع کشاورزی و طبیعی دچار عارضه شوند و به محیط زیست آسیب وارد شود.

مهر ماه سال ۹۷ در نشست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، گزارش مربوط به زمین خواری که از مجلس نهم در دستور کار این کمیسیون قرار گرفته بود، بررسی نهایی شد. همچنین اشکالات دستگاه‌های مختلف مطرح و مناطقی که بیشترین زمین خواری را داشتند تشریح شد.

در خرداد ماه سال ۹۸ گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درباره زمین خواری برای رسیدگی به قوه قضاییه ارسال شد و تا این تاریخ با کمک دستگاه قضا صد‌ها هکتار از اراضی تصرف شده توسط زمین خواران به بیت المال و منابع طبیعی برگشت داده شدند.

آبان ۱۳۹۸ مسئولان پلیس با بیان اینکه حفظ بیت المال، اراضی ملی و منابع طبیعی از دست متجاوزان و سودجویان همواره در دستور کار این پلیس قرار دارد، از هموطنان درخواست کردند تا در صورت مشاهده هر گونه زمین خواری و تعرض به اراضی ملی، آن‌ها را به فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند.

۱۸ هزار هکتار از اراضی بیت المال به مردم بازگشت

در اردیبشهت ماه سال جاری سخنگوی قوه قضاسیه در چهل و دومین نشست خبری خود، در حوزه مبارزه با زمین‌خواری بیان کرد: یکی از محور‌های مهمی که در سال ۱۳۹۹ مورد توجه همکاران ما در سراسر کشور قرار گرفت، موضوع مبارزه با زمین‌خواری است. در سال ۱۳۹۹ بیش از ۱۸ هزار هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی به بیت‌المال بازگشت. در استان آذربایجان غربی ۸۴۰ هکتار، در استان البرز ۷۰۰ هکتار، در استان ایلام ۵۰۷ هکتار، در استان بوشهر ۳۶۰ هکتار، در استان تهران ۲ هزار و ۹۷۳ هکتار و در استان چهارمحال و بختیاری ۳ هزار و ۵۲۶ هکتار از اراضی ملی، منابع طبیعی و کشاورزی به بیت‌المال بازگشت.

وی افزود: اگر بخواهم از شهرستان‌ها و مناطق مثال بزنم، می‌توانم به اراضی ۲۵ هکتاری هفت‌سنگان قزوین، اراضی ۲۵ هکتاری تپه سرخه لواسان، اراضی ۲ هزار و ۲۰۰ هکتاری فشم، اراضی ۱۰۰ هکتاری کلات و شهرک صنعتی قم با ۱۱۶ هکتار و بخش دیگری از اراضی کشاورزی قزوین به وسعت ۷۶۳ هکتار یاد کنم.

پس گرفتن زمین‌های واقع در مناطق خوش آب و هوا از افرادی که در اراضی بیت المال برای خود ویلاهای لوکس ساخته اند خواسته تمامی مردم است و تاکنون هزاران هکتار از زمین‌هایی که متعلق به مردم بودند، اما عده‌ای آن‌ها را به تملک خود در آورده بودند به بیت‌المال اعاده شده است و ویلاهای این دسته از سوء استفاده گران تخریب شدند، البته هنوز نمونه‌هایی در سراسر کشور وجود دارند که با سوء استفاده از قانون  توانسته‌اند در زمین‌هایی که متعلق به مردم هستند، ویلاهای خود را بسازند که باید با آن‌ها مقابله شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
سعید
۱۵:۵۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
این نوع برخورد خوبه اما کافی نیست یه مساله هم وجود داره مشخصه ویلاهای کوچک و مردم عادی بیشتر تخریب میشن مثلا ویلای خانم حسینی نماینده مجلس رو نشون بده تخریب میکنید یا شهرک باستی هیلز و صدها نمونه از ویلا سازیهای غیر مجاز دیگه شهرکهای کنار ساحل شمال کشور ویلاهای استان اصفهان و به گفته مردم در تمام
سید عبدالله قریشی
۱۹:۰۵ ۱۸ خرداد ۱۴۰۰
یکی از بخشهای مهم در تخریب و اعمال قانون در این موارد اعاده به وضعیت سابق است که متاسفانه حتی در یک درصد برخوردها و تخریب ها صورت نمی گیرد . نهایتا تخریب یک بنای هزینه بر, ایجاد صدها تن نخاله ساختمانی که در حواشی شهرها ریخته میشود و در بسیاری از موارد ساخت مجدد بنا را شاهدیم در حالیکه اجرای قانون بایستی تا مرحله اعاده به وضعیت سابق ادامه داشته باشد
ناشناس
۱۱:۳۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
دست مفسد و زمین خوارها رو کوتاه کنید هرچه سریعتر
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
راستی باستی هیلز چه شد؟ قصرهایی که با خون مردم بی گناه در آنجا ساخته شده چه شد؟
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
ویلاهای غیر مجاز رو تخریب کنید لطفا. مشکل کم آبی وابسته به همین ویلاهاست.
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
قانون در مواردی دارای ضعف میباشد ,بطور مثال خرید و فروش اراضی کشاورزی حتی در متراژ کوچک منع قانونی ندارد ولی در مجموع باعث ازبین رفتن بافت کشاورزی در مازندران شده است مثلا زمینی ب مساخت ۱۷هکتار ک مالکانش آنرا قطعه قطعه کردن و بمتراژهای کوچکتر (۲۰۰ متری)بفروش میرسانند ولی کسی ب اون مالک(زمین خوار)کوچکترین ایرادی نمیگیرد و بیشترین سود رو میبرد درصورتی ک خریداران قطعات کوچک متضرر میشوند.بنده از دهیار و شورای سوال کردم گفت اجازه ساخت و ساز ندارید ولی خودشون از بابت خرید و فروش این مدل زمین ها از متعاملین چند درصد کمسیون میگیرن بعناوین مختلف!! درصورتی ک از اول نباید اجازه فروش و قطعه کردن زمین ها رو بدهند ...
ناشناس
۱۰:۱۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
ویلا و آپارتمان قارچ نیست که به یکباره از دل زمین در بیاد. بهترین مزارع برنج مازندران و گیلان و اصولا زمینهای مستعد کشاورزی خیلی آرام و بی صدا تبدیل به خانه باغ و محل تفریح و خوش گذرانی عده ای سرمایه دار میشه و بعد هم زمین های اطرافش قطعه قطعه شده و خانه سازی میشه اداره برق و آب هم برای گرفتن پول و مشتری بیشتر خدمات رسانی میکنند .
ناشناس
۰۹:۴۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
سلام
مشهد را دریابید .
کوهها را تراشیدند و به بهانه عمران ، منابع آب و چشمه و رودخانه را از بین بردند .
کوههای مشهد ، همیشه تا وسط اردیبهشت ، دارای برف بود .
ولی امروز از دمای 40 درجه مشهد می گویم .


خانه سازی و محتمع سازی های عظیم در دل کوه ، دل هر انسان با وجدانی را می ازارد .
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
چرا زمین های سرخه حصار که دقیقا پشت ساختمان حفاظت از محیط زیست هست را از دست زمین خواران نجات نمی دهید که هر ثانیه به صورت رشد قارچ گونه قاچاقی و به دور از چشم در این منطقه ویلا های با استخر می سازند و برای تعطیلات خود شون مکان فراهم کرده اند و اکثرا دلال هم هستند و گاهی حتی شکار هم می کنند و تله برای حیوانات همچون آهو که اون منطقه زیستگاه طبیعی این حیوانات هست برای اینها شده محل درآمد و تفریح.
چرا منابع طبیعی و ارتفاعات شرق تهران که گلوگاه تنفسی شهر تهران هم هست را بر نمی گردانید؟
ناشناس
۰۹:۲۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
برید اطراف تهران ببینید چه قصرهایی ساخته شده در دل کوه.
ناشناس
۰۹:۲۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
لطفا باقی مانده تخریب ها را از محل دور کرده و گیاهان مفید بکارید ، هم طبیعت احیا شود وهم زیبایی به این مناطق برگردد.