سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بعد از ۲۱۰ دقیقه بحث و گفتگو به پایان رسید؛

اولین مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری

اولین مناظره ریاست جمهوری ۱۴۰۰ راس ساعت ۱۷ برگزار شد.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین مناظره ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با حضور ۷ کاندیدای احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان امروز جمعه ساعت ۱۷ در محل سازمان صداو سیما با قرائت بیانیه کمیسیون نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری و سرود ملی کشورمان برگزار شد.

گفتنی است ترتیب نشستن کاندیداها و ترتیب روال سوال‌ها در همین مناظره نخست قرعه‌کشی می شود. موضوع اولین مناظره ریاست جمهوری صرفاً درباره مباحث اقتصادی است. مدت مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری ۳ ساعت است و از ساعت ۱۷ تا ساعت ۲۰ انجام خواهد شد

نامزد‌های تصدی ریاست جمهوری پیش از شروع مناظره، برای قرعه‌کشی برای تعیین صندلی و روال پرسش‌های مناظره از ساعت ۱۶ وارد رسانه ملی و استودیو محل مناظره‌ها شدند.

در ادامه، قرعه‌کشی ترتیب صندلی و پاسخ دادن به سوالات نامزد‌های سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در اولین مناظره زنده تلویزیونی انجام شد. «سعید جلیلی» در صندلی شماره ۱، «سید ابراهیم رئیسی» در صندلی شماره ۲، «امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی» در صندلی شماره ۳، «علیرضا زاکانی» صندلی شماره ۴، «محسن رضایی» در صندلی شماره ۵، «محسن مهرعلیزاده» در صندلی شماره ۶ و «عبدالناصر همتی» در صندلی شماره ۷ قرار گرفتند.

مرتضی حیدری مجری مناظره انتخابات اعلام کرد که به دلیل رعایت فاصله اجتماعی و دستورالعمل‌های بهداشتی در استودیو، وی و نامزدها از ماسک استفاده نمی کنند.

اولین ویدئو از سالن مناظرات ریاست جمهوری سیزدهم

بیانیه کمیسیون نظارت بر تبلیغات ریاست‌جمهوری


مناظره‌های دوم و سوم تلویزیونی نامزد‌های ریاست جمهوری ۱۸ و ۲۲ خرداد در رسانه ملی برگزار می‌شود.

در بخش نخست مناظره از هر نامزد یک سوال اقتصادی پرسیده می شود که هر نامزد فقط سه دقیقه فرصت پاسخگویی به این سوالات را دارد.

رئیسی: باید برای رونق تولید جذابیت ایجاد کنیم

بعد از قرعه کشی برای آغاز سوالات؛ سید ابراهیم رئیسی  نخستین داوطلبی بود که سخنان خود را آغاز کرد. از وی پرسیده شد که یکی از مشکلات اساسی در مسیر رونق و جهش تولید در کشور وجود موانع بسیاری مثل انحصار، تورم مقررات و مجوزها، قاچاق کالا و مداخلات نامناسب دولتی در مسیر حرمت بخش خصوصی است از نظر شما علت کم توفیقی چیست و اولویت شما برای رفع موانع چیست؟

وی با اشاره به موانع تولید و راهکارهای رفع آن اظهار کرد: موانع تولید کاری کرده که تولیدکنندگانِ با اندیشه در عرصه تولید با مشکل رو به رو شوند. ما باید برای رونق تولید جذابیت ایجاد کنیم و جذابیت امور اقتصادی غیر مولد را کاهش دهیم. 

وی ادامه داد: اینکه نقدینگی به سمت امور غیر مولد برود جاذبه خود را از دست دهد. ما باید مساله تولید را در عمل عملیاتی کنیم که تولیدکننده مشکلی نداشته باشد. صدور برخی مجوزها برای تولیدکننده مشکل ایجاد کرده؛ باید مساله قاچاق به عنوان مانع مهم مساله مهم تولید به حداقل برسد. برای رونق این وضعیت باید نقدینگی را به سمت تولید ببریم.

محسن رضایی: دولت در این هشت سال هر جا کم آورد؛ دست در جیب ملت کرد

محسن رضایی دومین فردی بود که به سوالات پاسخ داد؛ وی در پاسخ به این سوال که  فرآینده بودجه‌ریزی کشور با مشکلات ساختاری متعددی مواجه است؛ یکی از این مشکلات تدوین بودجه دارای کسری است که نتیجه آن بودجه مصوب کشور، چه در دوران شکوفایی و چه در دوران رکود اقتصادی، با کسری به تصویب می‌رسد. ریشه بروز این مشکل را چه می‌دانید و چه اصلاح ساختاری مشخصی را بر فرآیند بودجه ریزی و رفع آن در نظر دارید؟ گفت: مردم عزیز هست سال پیش در همین جا اعلام کردم و در برابر کلید بی خاصیت هزار تومانی نشان دادم و گفتم ارزش پولمان پایین می آید.

رضایی افزود: گفتم اگر این وضعیت ادامه پیدا کند اوضاع خراب تر می شود؛ امروز چه وضعی در زندگی داریم و چرا به این وضعیت رسیدیم؟ چرا مردم در زباله‌گردی و نان قرضی دست و پنجه نرم کنند. رابطه دولت با اقتصاد و رابطه مردم با اقتصاد تنظیم نشده است. بلایی که همتی بر سر مردم آورده و در مشکلات دست در جیب مردم می کند، در موضوع بورس دولت روش غیر قانونی را در پیش گرفت و بعد از تامین مالی بودجه کشور مردم را در زمین و آسمان رها کرد. مگر زندگی مردم از زندگی دولت جدا باشد؟ قطار انقلاب به اسکوتر تبدیل شده است.

همتی: کیک اقتصاد را بزرگ و عادلانه توزیع می کنم

عبدالناصر همتی در پاسخ به سوالی مبنی بر ابر بدهکاران بانکی مشکلات مالی موجود بانک‌ها عدم بازگشت تسهیلات ابربدهکاران بانکی است به نظر شما برای خشکاندن این پدیده چه اصلاحات ساختاری باید صورت بگیرد؟ گفت: ابتدا ابراز تاسف می کنیم که نمایندگان توانای بخش های مهم کشور از جمله زنان در این مناظره حضور ندارند و می خواهند اعتراض خودشان را با قهر از صندوق نشان دهند؛ به جای قهر باید  جمهوریت تشکیل دهند. وضعیت اقتصادی ایران به گونه ای است که وعده های رنگارنگ سایر نامزدها امکان تحقق ندارد. سابقه مدیریت اقتصادی دارم و منابع لازم برای تحقق وعده های این نامزد ها را نداریم. این دوستان هیچ کدام از توزیع ثروت حرف نمی زنند. کیک اقتصاد را بزرگ و عادلانه توزیع می کنم.

وی ادامه داد: وضعیت جیب مردم خیلی می تواند بهتر شود و من برنامه آن را داریم. رضایی به جای اینکه بگوید بانک مرکزی مقصر این وضعیت است بهتر است بگوید چطور می خواهد اقتصاد را با گروگانگیری نجات دهد. تصویب نشدن FATF وضعیت ما را بدتر کرده است، من رئیسی کل بانک مرکزی بودم، ولی رضایی برای FATF تصمیم می گرفت. حتی مقام معظم رهبری مجددا این طرح را به مجمع ارجاع دادند ما رفتیم التماس کردیم برای ما مهم است، من وقتی رئیس بانک مرکزی بودم گفتم این بحث برای ما خیلی مهم است، ولی آقای رضایی آنجا تصمیم گرفتند.

مهرعلیزاده: برنامه هایی دارم که آن را در سایت خودم منتشر می کنم

محسن مهرعلیزاده نامزد انتخابات ریاست جمهوری نفر بعدی بود که در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه شما برای جلوگیری از فرار مالیاتی ور روند‌های موجود چیست؟ بیان کرد: با توجه به اینکه برنامه مدونی دارم و ۲ سال است درباره آنها فکر کرده ام‌‌ می توانم کار را حل کنم. برنامه هایی دارم که آن را در سایت خودم منتشر می کنم. اینک شائبه مهندسی انتخابات با حذف افرادی بوجود آمده و در مقابل سخنان رهبر انقلاب سکوت کرده اند نشان می دهد که شاید هدف شان بالا بردن یک فرد است.

او خطاب به ملت ایران افزود: شما می دانید ایران عزیز مشکلاتی دارد و می توانم به ده ها مورد اشاره کنم. شما روزگار سختی را پشت سر می گذارید و این زیبنده مردم نیست. من از آقای رئیسی سوال می کنم که حاضرید زن و بچه خود را به دست فردی بسپارید که گواهینامه ندارد تا آنها را به چالوس ببرید. آقای رئیسی شما ۶ کلاس سواد دارید. البته من به سواد حوزوی حضرت‌عالی احترام می گذارم، ولی با این سواد نمی‌شود اقتصاد را اداره کرد.

قاضی‌زاده هاشمی: بسته مفصلی مبنی بر ۲۱۳ پروژه در خصوص کنترل تورم و حفظ ارزش پول ملی تدارک دیدیم

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوالی در خصوص راهکارها برای تقویت ارزش پول ملی و افزایش قدرت خرید مردم گفت: در مورد ارزش پول ملی در چند سطح می توان صحبت کرد و آن طرف بحث کنترل تورم است. اگر بتوانیم تورم را کنترل کنیم، می توانیم ارزش پول ملی را هم حفظ کنیم.

او افزود: متاسفانه مسئول مشخصی برای این موضوع وجود ندارد و مسئولینی هم که وجود دارند، به درستی پاسخگوی این مسئله نیستند؛ ای کاش رئیس کل بانک مرکزی، در مقابل این اتفاق پاسخگو باشد.

قاضی زاده هاشمی عنوان کرد: در دولت سلام بسته مفصلی مبنی بر ۲۱۳ پروژه در خصوص کنترل تورم و حفظ ارزش پول ملی تدارک دیدیم.

این نامزد ریاست جمهوری تصریح کرد: بخش عمده ای از کسری بودجه کشور با خلق تورم در حال جبران است و این در طی ۶۰-۵۰ سال گذشته ادامه داشته است.  وقتی از حفظ ارزش پول ملی صحبت می کنیم باید تقویت تولید داخلی را در نظر داشته باشیم.

زاکانی: برخی دوستان مناظره نمی‌کنند؛ انشا می‌خوانند

علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری هم در نخستین مناظره انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه‌های شما در خصوص کنترل کاهش حجم نقدینگی چیست؟ اظهار کرد: ما مناظره نمی کنیم؛ دوستان انشا می خوانند، اینجا وقت پاسخ دادم است آقای همتی؛ زشت است شما ما را متهم به دروغگویی می کنید، همتی می‌فرماید ما اقتصاددان هستیم؛ اما پول ملی را نابود کردید، خواهش می کنم تهمت نزنید اگر ما بخواهیم حقایق را بگوییم اوقات همه تلخ می شود اگر درست رد صلاحیت می کردند شما اینجا نبودید آقای همتی.

وی افزود: بانک ها خلق پول می‌کنند، ابربدهکاران بانکی داریم حمل نقدینگی راه کنترل نقدینگی است، چیزی که وظیفه آقای همتی و وزیر اقتصاد است.

جلیلی: در بحث تفریح و سلامت مردم هم باید محرومیت زدایی انجام داد

سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری هم آخرین فرد پاسخ دهنده در بخش نخست مناظرات بود. وی در پاسخ به سوالی در مورد راه های محرومیت زدایی از کشور بیان کرد: برای محرومیت زدایی به جز مسائل اقتصادی باید برنامه داشت و به فکر مردم بود‌. یکی از مشکلاتی که داشتیم این بود که مردم محروم در اولویت نبودند. جمهوریت یادگاری حضرت امام خمینی است؛ آیا در روستاها محرومیت زدایی می کنیم؟

جلیلی خاطرنشان کرد: برای محرومیت زدایی باید طرح و برنامه داشت. چند طرح اصلی داریم و باید حق مردم را گرفت. طرح وان را داریم. طرح دوم، سبد غذایی هست که باید به مردم برسد. در بحث تفریح و سلامت مردم هم باید محرومیت زدایی انجام داد و با همین بودجه ای که در اختیار داریم‌ می توانیم این کار را کنیم.

در بخش دوم مناظره هر کدام از نامزد‌ها ۴ دقیقه فرصت دارند تا به نقد‌های دیگر نامزد‌ها پاسخ دهند.

زاکانی: آقای همتی باید برنده جایزه نوبل می‌شد

در آغاز بخش دوم مناظرات علیرضا زاکانی آغازکننده صحبت ها بود. وی با اشاره به عبدالناصر همتی اظهار کرد: از آقای همتی در خصوص ابربدهکاران بانکی سوال شد و این مفسده ها از کما سرچشمه می گیرد؟ بزرگ ترین اشکال به بانک مرکزی بر می گردد، هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به بدهکاران بانکی داده شده و متعلق به کسانی است که در اقتصاد نقشی ندارند و در سوداگری کار می‌کنند، آقای همتی هم باید نظارت می کرده؛ اما این کار را نکرده است و بر عکس عامل مهم نقدینگی در جامعه هم شده اند.

زاکانی افزود: با عدم صداقت، ۳۴ هزار میلیارد تومان بدهی را به دولت بعدی منتقل کردند و پول پر قدرت تولید کرده و مصرف کردند و بدهی آن را برای دولت آینده گذاشته است؛ آقای همتی باید پاسخگو باشند‌. کشور را نمی شود بدون کارشناسی اداره کرد. آقای همتی به شما و همكارانتان باید نوبل شیمی بدهند به دلیل این بلایی که سر پول ملی آورده اید.

رضایی: در دهان آمریکا می‌زنیم

محسن رضایی خطاب به عبدالناصر همتی اظهار کرد: شما منبع برای سلطان ساز‌ی فولاد و شکر دارید؛ جناب آقای همتی شما درد مستضعفین را ندارید؛ شما رانت خواران را با ا رز ۴۲۰۰ تومنی تامین مالی کردید؛ در دوران شما وضعیت اقتصاد کشور فاجعه بار شده است. از زمانی که ایشان مسئول شده چگونه نرخ دلا را از ۴ هزار به ۳۰ تومان رسید؛ چرا تشخیص نداد در چه وضعیتی هستیم؟ سیاست پول ایشان غلط بود. اگر امسال نتوانیم جلوی این وضع را بگیریم کشور را تهدید می کند.

وی افزود: من یک سربازم؛ وقتی آمریکا تهدید می‌کند من جواب می دهم؛ اگر ما رجز می‌خوانیم در دهان آمریکا می‌زنیم، طوری هم می زنیم که جنبه انسانی آن حفظ بشود. من برنامه جدید دارم از خانواده تا اقتصاد ملی. یارانه ۴۵۰ هزار تومانی با محاسبات دقیق با منابع کافی بدون با ائتلاف از دست صرفه جویی از ارز ۴۲۰۰ است و حذف یارانه طبقات بالا به دست میی آید؛ مسئله اقتصاد از تسنن تا بانوان تا جوانان هستند قطار اقتصاد از همه اقوام هستند؛ آن موقع نه تنها یارانه را بهبود می‌بخشیم؛ بلکه جهشی ایجاد می‌شود.

همتی: در مقابل ۵ نامزد به ریاست رئیسی هستم

عبدالناصر همتی در ادامه گفت: تشکر می کنم از دوستان. من قبلا هم گفته بودم در مقابل ۵ نامزد به ریاست رئیسی هستم؛ این نامزدها پوششی رئیسی هستند و اگر بخواهند من جواب آنها را بدهم باید قول بدهند که تا آخر بمانند. آقای جلیلی من به شما گفتم که اقتصاد تجارت را نمی فهمید. چرا برای همه مردم تصمیم می گیرد؟ ۲۰ سال است دارید بیانیه می خوانید بس نیست؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: آقای جلیلی شما در برجام در زمین ترامپ بازی کردید. من به خاطر مردم دفاع می کنم. من خواستم بیشتر از این قیمت ارز بالا نرود. آقای جلیلی شما دو کلاس اقتصاد نخوانده اید، دهن من را باز نکنید من می خواهم محترمانه صحبت کنم. آقای جلیلی لطفا از نامزد پوششی بودن در بیایید.

وی خطاب به محسن رضایی هم گفت: آقای رضایی من نحوه گرفتن مدرک شما را می دانم؛ من می دانم چطور نمره گرفته اید. اساتید به دفتر شما می آمدند و نمره می دادند.  آقای رئیسی شما ۴۰ سال در قوه قضائیه بودید و الان نمایندگان شما دارند من را تخریب می کنند.

همتی ادامه داد: آقای جلیلی شما ابتدایی ترین مسائل تجارت را نمی‌فهمید. پدر کشور را در آوردید. آقای زاکانی دهان من را باز نکنید، شما که دو کلاس اقتصاد نخوانید. FATF به همت سعید جلیلی، محسن رضایی و دوستان شان در لیست سیاه رفت. آقای جلیلی شما ابتدایی ترین مسائل اقتصادی کشور را بلد نیستید.

جلیلی: پاسخ مشکلات اقتصادی مشخص است؛ اما چرا انجام نشده است؟

سعید جلیلی در ادامه این مناظره اظهار کرد: مردم یک سوال اساسی دارند، پاسخ مشکلات اقتصادی مشخص است؛ اما چرا انجام نشده است؟ در همین جلسه مشخص شد. یک مسئله این است پاسخ مشکلات را بدانی و مسئله دیگر این است که مشکلات را دنبال کنید، آقای همتی درباره FATF گفته است، از این برنامه ۳۹ بند اجرا کرده اید اما آنها نپذیرفته اند.

وی افزود: سایر کشورها همان را اجرا نکرده اند. عدم فهم مسئله از جانب شماست، می خواهند عوض کار واقعی کشور نمایشی حرف بزنند، گفت کشور را با نمایش اداره نمی کنند، از ایشان درباره ابر بدهکاران بانکی می‌پرسند این جواب ها را می دهند.

جلیلی تصریح کرد: مدیران عامل بانک ها و مسئولان قضائی را دعوت کردیم که بگویید چه کنیم تا معوقات بانکی پرداخت شود، در این ۸ سال روند چه شد؟ آقای همتی می گویند ۹۰ هزار میلیارد از معوقات دست ۱۱ نفر است بعد می گویند برای قبل است دیگر بدتر پس شما چه کردید؟کشور ظرفیت های خوبی دارد امروز جوانان و نخبگانی که نه تنها اراده شود بلکه می شود جهش داد دوستان می‌گویند نمی شود؛ می شود شما نمی‌توانید.

مهرعلیزاده: بیش از ۷۰ درصد تولید خوابیده است

محسن مهرعلیزاده هم بخش دوم سخنان خود را خطاب به حجت‌الاسلام رئیسی آغاز کرد و گفت: آقای رئیسی سید هستند و برای او احترام زیادی قائل هستم‌.‌ آقای رئیسی شما چه قدر با مسئله تولید آشنایی دارید؟ مردم مشکل تولید دارند و بیش از ۷۰ درصد تولید خوابیده است. آقای رئیسی بدون کمک مشاوران می توانید یک سوال اقتصادی جواب بدهید. هر سفری که می‌روید ۴۰ میلیارد تومان هزینه‌اش می شود و چه کسی کارخانه ها را بسته است که شما باز می کنید؛ قاضی‌های شما کارخانه ها را بستند.

مهر علیزاده خاطرنشان کرد: اگر دلتان برای اقتصاد سوخته در قوه قضائیه بمانید تا مشکل را حل کنید. آقای رئیسی سندروم پست های بی قرار دارند و سِمت های زیادی را داشته اند. شما در قوه قضائیه حضور داشتید؛ چه بسا ریاست جمهوری را رها کنید برای پست بالاتر.‌ حرف حق را باید زد. مهندس اقتصاد هستم و اقتصاد را می دانم.

رئیسی: اگر مشکلات مردم با تهمت زدن به من حل می شود، بزنید

سید ابراهیم رئیسی آخرین داوطلب پاسخگو در بخش دوم مناظره بود. وی اظهار کرد: در ارتباط با مطالبی که آقایان اشاره کردند من خواهش می کنم که عنایت کنید به این نظر سنجی‌ها که مردم انجام دادند که یکی از دغدغه‌های مردم بی صداقتی برخی از مسئولان است و انتظارشان این است که حرف نادرست به مردم گفته نشود. این خیلی بد است که کسی در کسوت کاندیدای ریاست جمهوری به خاطر جلب آرا بخواهد تهمت بزند، اگر این حرف‌ها جواب می دادید شما شاهدید که چند سال قبل چه تهمت‌هایی زده می‌شد در همین سالن به من. مردم عزیز ما دسترسی دارند بروند در سایت آموزش عالی شما فکر کنید که بروند در سایت آموزش عالی و ببینند مدرک من چیست؟ آن وقت برای شما بد نمی شود؟ خسته نشدید از این همه اهانت زدن؟ اگر مشکلات مردم با اهانت زدن به من حل می شود باشه بگویید. ببینید واقعا در سایت‌های معاندین چقدر بر ضد من می گویند.

افزود: شما شاهدید اولین نامزد پوششی چه فردی بود. در دوره قبل یک نفر می گفت من نمی خواهم رئیس جمهور شوم، برای پوشش آمدم. اولین بدعت را شما گذاشید، اتفاقا من معتقدم به رقابت و مشارکت؛ شما دیدی که من در قوه قضائیه چگونه برخورد کردم؛ نه سایت بستیم نه روزنامه بستیم. شما به جایی تعلق دارید که صد‌ها شکایت بر علیه منتقدان آن شده است. می گویید من چرا به واحد‌های تولیدی سر می‌زنم؟ من که نمی خواهم سر بزنم؛ شما گرفتار کردید مردم را که ما باید سر بزنیم. قوه قضائیه ما در سراسر کشور بیش از دو هزار کارخانه را راه اندازی کردم. من زندان‌ها را هم سر می زنم؛ من مدیر نشسته در اتاق نیستم. شما باید جواب بدهید که چرا صدای مردم بلند است؟ که چرا داد همه را درآوردید؟ چرا داد جوانان را درآوردید؟ 

در بخش سوم هر نامزد ۴ دقیقه فرصت دارد تا برنامه‌های اقتصادی خود برای حل مشکلات اقتصادی کشور را تشریح کند.

جلیلی: ارزش پول زمانی ارزشمند می شود که جهش تولید داشته باشیم

در آغاز بخش سوم مناظرات سعید جلیلی نخستین فردی بود که برنامه های اقتصادی خود را شرح داد: اگر می‌خواهیم ۴ سال آینده کشور را جهش دهیم باید برنامه جدی اقتصادی داشته باشیم و چند مبنای اصلی درنظر بگیریم، ارزش پول زمانی ارزشمند می شود که جهش تولید داشته باشیم، جهش تولید برای وقتی است که جهش صادرات داشته و با تمامی کشور های دنیا ارتباط داشته باشیم.

وی افزود: باید برنامه جدی برای ارزآوری داشته باشیم، باید برای تمامی دستگاه ها ماموریت تعریف کنیم؛ همه دستگاه ها برای ارزآوری اهداف را دنبال کنند، وزارت کشاورزی، صنعت، آموزش عالی و وزارت خارجه باید کار کنند تا ارزآوری داشته باشیم.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم در ۴ بخش معدن، کشاورزی، نفت و گاز و برق درآمد داشته باشیم فکر می‌کنیم اگر ظرفیت های کشور بسیج شوند دو برابر ظرفیت نفت درآمد داشته باشیم. هر دستگاهی باید ماموریت داشته باشد تا بتوانیم شغل ایجاد کنیم، نه اینکه کارمند اضافه کنیم. در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی، معدن و ... می‌توان برنامه ای برای جهش داشت تا اشتغال زایی انجام شود.

قاضی‌زاده هاشمی: مردم تا خرخره درگیر مشکلات هستند

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی هم در این بخش گفت: احتمالا مردم انتظار دارند وقتی تا خرخره درگیر مشکلات هستند، از راه حل مشکلات آن‌ها بگوییم. بعضی از دوستان همانطور که تا الان برنامه‌ای برای اداره کشور نداشتند، از الان به بعد هم ندارند و با ایجاد دو قطبی‌های کاذب سعی در متهم کردن بقیه دارند.

او افزود: در سال‌های اخیر با برخی جوانان نشستیم و موضوعات کشور را به بحث و بررسی گذاشتیم و می‌توانم در مورد موضوعات بسیاری بحث کنم. موضوع ما مدیریت است، ولی چیزی که فراتر از مدیریت است، ساختار‌های استضعاف گر است.

او تصریح کرد: بزرگ‌ترین رانت داده شده در کشور وام بانکی است. ۶۵ درصد منابع بانکی به دهک اول داده شده و نیمی از جمعیت ۵ درصد گرفته اند. ۷۰ درصد منابع بانکی به تهران داده شده و تنها ۲۰ درصد به شهرستان‌های دیگر داده شده است. وقتی منابع را این طور تقسیم می‌کنیم باید مشکلات در استان‌ها ایجاد شود و ارزش دارایی‌ها یک شبه افزایش پیدا کند.

او در پایان گفت: حالا اگر ساختار حفظ شود و مدیران تغییر کنند، اتفاقی نمی‌افتد و فرقی نمی‌کند از کدام جریان نامزد خارج شود.

مهرعلیزاده: از ۲۵ سالگی در کف کارخانه کار کردم و اقتصاد را بلدم

محسن مهرعلیزاده هم در ادامه خاطرنشان کرد: به نظر من یکی از مشکلات کشور داشتن یک الگوی خوب نبود. هر دولتی که آمده یک سری کارهایی کرده که جواب نداده است. من مهندس اقتصاد هستم و الگویی دارم که در آلمان استفاده می شود. جمعیت آلمان مثل ما است؛ اما وضعیت خوبی دارد و می خواهم در ایران پیاده کنم‌. این برنامه را بومی سازی کردیم و در زمینه های مختلف برنامه هایی داریم تا این اتفاق رخ دهد.

مهرعلی زاده ادامه داد: از ۲۵ سالگی در کف کارخانه کار کردم و کارهای زیادی انجام دادم. در مسئله های مختلف در استان خراسان کار کردم و می شود با مدیریت منطقی اقتصاد را درست کرد. اسم دولت من دولت زندگی است.

رضایی: من یارانه ۴۵۰ هزار تومانی پرداخت می‌کنم

محسن رضایی هم در ادامه بحث خطاب به عبدالناصر همتی گفت: آیا من قبل از انقلاب که مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت بودم با زور و اسلحه رفتم؟ مدرک اقتصاد من را دکتر عارف امضا کرد. من یارانه ۴۵۰ هزار تومانی پرداخت می‌کنم؛ مسئله کسب و کار‌های خانگی را جدی می‌گیرم، مسئله نهضت خانه سازی خانه را دنبال می‌کنم، از بانوان عزیز کشور استفاده می‌کنم با مشورت مراجع بزرگوار قم دو نفر از بانوان کشور در هیئت دولت خواهم داشت. در مسئله اهل تسنن و جوانان و اقلیت‌ها و ظرفیت‌های خالی دیگر که خارج از جهش بزرگ تولید است، استفاده می‌کنم.

وی ادامه داد: چند پیشران در اقتصاد داریم که هر کدام فعال شود ۳۰۰ تا ۴۰۰ صنعت را به دنبال خود می‌کشاند، مسکن، انرژی‌ها‌ی نو، جهانگردی و امورات دیگر هر کدام فعال شود، واگن‌های زیادی را به دنبال می‌کشاند، همه کارها بستگی دارد که ما اداره کشور و حکمرانی اقتصادی را تغییر بدهیم؛ من از اصل ۱۲۷ قانون اساسی استفاده می‌کنم. اختیارات متمرکزی هم موجب فساد شده و هم هزینه‌ها را بالا برده از مرکز به استان‌ها و شورا‌ها واگذار می‌کنم تا اینکه مردم در هر استان‌ها سپرده‌های خودشان را سرمایه گذاری کنند. به مدیریت‌های محلی در شورای‌های شهر و در استان‌ها اختیار می‌دهم؛ در تمام استان‌ها اقوام نقش دارند و همچنین در اداره استان ها از خود اقوام مدیر خواهم گذاشت و مبارزه با فساد از نظر پیشگری مهم است.

همتی: پایتان را از از اقتصاد بیرون بکشید، همه چیز حل می شود

عبدالناصر همتی  هم در ادامه گفت: من در مصاحبه ها گفته بودم که بحث اصلی من تغییر حکمرانی است و باید اجازه دهیم که یک اقتصاد دان به جای سیاسی ها حاکم شود. من برای رئیسی احترام قائلم ولی مجبورم که حقایق را بگوییم. آقای رئیسی آیا امان نامه می دهید که من حرف هایم را بگویم و بعدش دنبالم نیایند پیگیری قضائی نکنند. آقای رضایی تهدید کردند که بعدا از من شکایت می کنند. آقای رضایی همین که علیه شما شکایت است و کسی پیگیری نمی کند؛ باید خدایتان را شکر کنید.

وی ادامه داد: البته آقای رضایی شما فرمانده جنگ هستند و من به شما احترام می گذارم؛ فرماندهان جنگ عزیز مردم هستند و شما هم در کسوت فرماندهی جنگ با ارزش هستید؛ ولی خواهش می کنیم اینگونه صحبت نکنید. من اگر رئیس جمهور شوم شما را به عنوان کسی به وضع اقتصادی کشور را به این روز درآوردند به رئیسی معرفی می کنم. این جوری صحبت نکنید. کشور را به این روز انداخته اید و بعد می گویید بانک مرکزی این کار را کرده است.

وی گفت: آقای رئیسی شما تمام ارتباط ما با خارج از کشور بسته اید. آقای جلیلی شما می گویید چرا صادرات ما کم تر از افغانستان است؟ خب معلوم است کسی از شما کالا نمی خرد. از زمانی که شما بیانیه خوانی را شروع کردید در کشور ما چه اتفاقی افتاده است؟ رشد اقتصادی ما طی یک دهه به نیم درصد رسیده؛ یعنی کل رشد ما ۵ درصد است. آقای جلیلی لطفا نخندید! این حرف ها خنده ندارد گریه دارد. ما باید سالی ۸ درصد رشد اقتصادی می داشتیم و باید در این سال ها رشد دارایی مردم ۸۰ درصد صورت می گرفت. آقای جلیلی شما مردم را فقیر کرده اید و حالا می آیید ایده می دهید؟ آقای جلیلی خواهش می کنم شما و شرکت هایتان پایتان را از از اقتصاد بیرون بکشید همه چیز حل می شود.

زاکانی: پوششی راهبرد ستادهای تخریب علیه بنده است

علیرضا زاکانی گفت: بنده خواهش می کنم از آقای همتی علمی و کارشناسی صحبت کنند، تهمت نزنند و اینکه می گویند پوششی راهبرد ستادهای تخریب علیه بنده است. اگر می‌ترسید که با مفاسد به طور جدی برخورد خواهم کرد، بدانید که آمده‌ایم حق مردم را بگیریم و با این صحبت ها نمی توانید ما را از میدان به در کنید.

زاکانی گفت: اقتصاد یکی از مسائل مهمی است که دنبال می‌کنیم؛ اساس رفع مشکلات جهش تولید است، برخورد با مفاسد اقتصادی از مقاصد ماست برای جهش تولید، برای تسهیل در مجوزها اقدام خواهم کرد. سیاست ها و بی ثباتی هایی که دولت انجام می دهد و اقتصاد اصل دولت ماست؛ موانع تولید را کنار می زنیم و بانک بزرگ ترین رقیب تولید است که بانک را در کنار تولید قرار خواهیم داد.

وی افزود: نفت، گاز و پتروشیمی از جمله برنامه‌های ما برای توسعه است؛ کشاورزی و صنعت روستایی نیز در هدف قرار دارد، بنگاه ها خرد را فعال می‌کنیم و بسته های جدی توزیع ثروت هم داریم؛ بنده به دنبال جهش تولید، خلق و توزیع ثروت هستم و این تهمت آقای همتی معنا ندارد.

رئیسی:  می‌گویید چرا من رفتم به کارخانه ها سر زدم؛ خب شما می رفتید

سید ابراهیم رئیسی با اشاره به صحبت‌های دیگر نامزدها اظهار کرد: من در مسئولیت قوه قضائیه با پرونده های بسیاری که در حوزه اجرایی تولید می شود مواجهم. ما به این پرونده ها می رسیم و مردم هم می دانند که من در پرونده ها خط قرمز ندارم. مهم است که باید برویم به سراغ کسی که پرونده تولید می کند یعنی علل فساد. من در قوه قضائیه و برای من خدمت کردن در جایگاه قضا آمده ام، اما امروز مواجه شدم با خواسته هایی که عموم مردم از من دارند.

رئیسی افزود: اقشار مردم صدایشان از ظلم و تبعیض درآمده از بسیاری از بسترهای فساد؛ وگرنه درست می گویید من در قوه قضائیه جایگاه مطالبه گر دارم و در جایگاه اجرایی جایگاه پاسخگو پیدا می کنم. طبق سنت همه آقایانی که در جایگاه من بودند پنج یا ده سال بودند. امروز مردم با عملکرد و روحیه من مواجهند چرا از این اقبال ناراحتید؟ چرا می خواهید با تخریب من خود را بالا ببردی. می گویید چرا من رفتم به کارخانه ها سر زدم.خب شما می رفتید چهار تا هم شما می رفتید . چرا می گویید که شما چرا دویست هزار کارگاه را ایجاد کردید می گویید مشکل قضائی داشتند؛ چه کسی مشکل قضائی ایجاد کرد؟ خصوصی سازی های بی حساب و کتا ب شما بوده است.

رئیسی گفت: ماشین سازی تبریز را می بینید؟ داد کارگر و مردم درآمده؛ ما به فرمان رهبری و خواست مردم توجه می کنیم و پای کار می آییم. ما برای دولت و مردم و معیشت مردم برنامه داریم؛ چه در سازمان و چه در قوه قضائیه بودم مدیریت حلقه مفقوده کشور است. کمااینکه در جایگاه من بسیاری اقتصاددان را می توانم به خط کنم برای اداره کشور؛ همانطور که در جایگاه بودم بسیاری از اقتصاد دانان با من کار می کنند. امروز  مردم دنبال یک مدیر مقتدر و جهادی هستند که کارهای کشور را سامان دهد.

نیمه دوم مناظره

در نیمه دوم مناظرات سه بخش وجود دارد در آغاز دو سوال از هر نامزد با پاسخ سه دقیقه‌ای و در انتها هر نامزد چهار دقیقه وقت جمع بندی دارد.

رضایی: دولت روحانی سیاه‌ترین دولت ۴۰ سال قبل بود

محسن رضایی در بخش نخست نیمه دوم مناظرات در پاسخ به سوالی درباره چرایی ناموفق بودن فرآیند خصوصی سازی گفت: خصوصی سازی در این دولت شکست خورد؛ این دولت سیاه‌ترین دولت ۴۰ سال قبل بوده است؛ نه تنها قفل‌های قبلی را باز نکرد، بلکه قفل ها‌ی دیگری را با شرطی کردن اقتصاد اضافه کرد. در ابن دولت متوسط رشد اقتصادی صفر بود. طی ۵۰ سال اخر رشد استهلاک سرمایه از سرمایه گذاری پیشی گرفت.

وی ادامه داد: در این مدت اقتصاد ایران عقب رفت؛ برای اولین بار کیک اقتصاد کوچک شد و تورم تجملاتی افزایش یافت. آقایان در خصوصی سازی به اهلیت توجه نکردند؛ سرمایه ملت را تصاحب کردند. در روسیه آیین نامه خصوصی سازی دارند. هر فرد مورد پرسش قرار می‌گیرد و سوابق او را در می آورند. آقای همی شما استاد جا خالی کردن هستید؛ شما افتضاح کردی در اداره کشور؛ باید پاسخگو باشید.

رضایی گفت تورم تجمعی طی سه سال اخیر ۱۱۰ درصد بوده، ولی افزایش حقوق کارگران ۶۰ درصد بوده و افزایش کارمندان ۴۵ درصد بوده است؛ خصوصی سازی چه راهی می‌توانست پیش بگیرد؟

قاضی‌زاده هاشمی: در کشور مافیای واردات داریم

سید امبرحسین قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوالی در خصوص راهکارها برای واردات بی رویه به کشور گفت: متاسفانه شاهد برخورداری از مافیای واردات هستیم که رانت ها، تولید را تهدید می کند. مکانیسم های مختلفی برای جلوگیری از واردات به وجود آمده است که تنها یکی از آن ها تعرفه گذاری است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت باید به سمت صادرات محور بودن حرکت کند و نباید بگذارد تولید داخل با مشکل مواجه شود. پشتیبانی از زنجیره تامین از برنامه هایی است که برای آینده کشور در نظر گرفته ایم. متاسفانه مجوزهایی برای صادرات و تولید در نظر گرفته شده است که از قاچاق حمایت می شود که باید جلوی آن گرفته شود.

جلیلی: می‌توان بخش زیادی از هزینه های کشور را با معادن تامین کرد

سومین فرد سخنگو در نیمه دوم مناظرات سعید جلیلی بود؛ سعید جلیلی درباره برنامه های خود برای بهره گیری از ذخایر معدنی کشور، گفت: ما در کشور فرصت های بسیار ارزشمندی داریم که می‌تواند پیشران باشد، در کشاورزی، شیلات، صنعت، معدن و ... دولت باید برنامه ای داشته باشد که با هرکدام آنها کشور را اداره کند که یکی از آن‌ها معدن است.

وی افزود: با بررسی های انجام شده در بحث معدن می‌توان با اکتشاف و استخراج و عدم خام فروشی بهره برداری کرد؛ باید برنامه ای برای ارزش افزوده بیشتر از معادن داشته باشیم؛ چراکه هم باعث اشتغال بیشتر می شود و هم ارزآوری دارد. با توجه به بخش معدن می‌توان بخش اساسی از هزینه های کشور را تامین کرد.

رئیسی: زمین‌ها به جای سکونت به محلی برای سوداگران تبدیل شده است

سید ابراهیم رئیسی در پاسخ به سوالی مبنی بر معضل زمین خواری و برنامه هایش برای مباره با آن گفت: یکی از مشکلات جدی کشور زمین خواری است؛ زمین به جای اینکه برای کشاورزی باشد و سکونت؛ تبدیل به مساله سرمایه ای مثل طلا و ارز شده و افرادی با تغییر کاربری زمین دارند با آن سوداگری می کنند. در قوه قضائیه سازکارهایی برای مبارزه با آن شده است و پرونده های زیادی در آن وجود دارد؛ اما اگر ساز و کارهایش در دولت اصلاح شود و دستگاه های مسئول مسئولیت خود را درست انجام دهند، دیگر کار به قوه قضائیه نمی رسد.

او ادامه داد: ما یک شورایی را تحت عنوان حفظ امور بیت المال با شرکت همه مسئولان قضائی و اداری ایجاد کردیم؛ ما برای اینکه این مساله را سامان دهیم سند عالی را باید به سند رسمی برسانیم؛ من این موضوع را از ابتدای ورود به قوه قضائیه به مجلس اعلام کردم که خداروشکر که مجلس هم آن را دنبال کرد.

رئیسی افزود: متاسفانه کشور ما در کاداستر بسیار عقب است. ما این کار را دنبال کردیم و انشالله تا پایان همین امسال کاداستر در کشور به سامان خواهد رسید و چهار برابر شده است و از همین رو می گویم که کشور مدیریت می خواهد؛ ما باید هم نهاد های مردمی و هم سامان های مردم نهاد را فعال کنیم. دولت موظف است که راه قانونی را برای مردم باز کند تا مردم سراغ کار غیرقانونی نروند؛ با پیگری های دستگاه قضا کاملا موضوع زمین خواری ما کاهش یافته است.

مهرعلیزاده: دولت نباید سرمایه گذاری کند، باید راه را باز بگذارد تا سرمایه‌گذار وارد شود

محسن مهرعلیزاده در ادامه مناظره در پاسخ به سوالی مبنی بر اولویت دولت او برای سرمایه گذاری پاسخ داد: انجام طرح های بزرگ اقتصادی نیاز به سرمایه دارد که باید از داخل یا خارج تامین شود. هر سال کمبود بودجه داریم که حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است‌.

او افزود: دولت نباید سرمایه گذاری کند و باید راه را باز بگذارد تا سرمایه‌گذار وارد شود. سرمایه فرار است و باید بروکراسی راحت باشد و تنش کم داشته باشیم‌. ما در منطقه ای قرار داریم که سطح دانش بالاست. باید روی بازار ۵۰۰ میلیونی حساب کنیم نه ۸۰ میلیون نفر.

مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: من استاندار اصفهان بودم و راه حل می گذاشتیم برای بهبود وضعیت مردم؛ اما کسی خوشش نمی آمد و یک نامه به قوه قضائیه می نوشت و شکایت می کرد.

زاکانی: روحانی با تورم دولت را اداره کرد

علیرضا زاکانی درباره برنامه‌های خود برای عبور از وابستگی به فروش صنعت نفت، گفت: اقتصاد ما دولتی است و بیش از ۹۰ درصد دولت در اقتصاد موثر است؛ دولت ها با پول نفت خودشان را اداره می کردند، اما آقای روحانی با تورم دولت را اداره کرد، از طرف آقای روحانی و همتی از مردم معذرت می خواهم.

وی افزود: برای رفع مشکلات فعلی باید تولید را جهش دهیم، ۹ درصد مشاغل ۳۷ درصد مالیات را به خود اختصاص می دهند و ۳۷ درصد جی پی تی از مالیات است؛ اما بیش ۷۰ درصد می‌شود از مشاغل مالیات بگیریم، دولت امروز باید دست خود را جیب مردم در بیاورد، اقتصاد امروز ۷۰ درصد وابسته به امور دانش بنیان است که در این زمینه بسته جامعی آماده کردیم و در این بسته با مفاسد اقتصادی و بروکراسی برخورد خواهیم کرد.

همتی: من نماینده روحانی نیستم

عبدالناصر همتی در ادامه درباره کنترل قیمت و تنظیم بازار بیان کرد: من نماینده روحانی نیستم. من به دلیل اختلاف نظر با روحانی از بانک مرکزی کنار گذاشته شدم. روحانی هم قوی تر و سیاسی تر و هم دنیا دیده تر و هم از نظر فن بیان بهتر از همه این نامزدها بود. ولی روحانی هم مشکل شماها را دارد و بینش اقتصادی نداشت و مشکل و گرفتاری من با ایشان همین بود. من خواهش می کنم دوستان توجه کنند در دنیا این مسائل حل شده و آن کسی که تصمیم اقتصادی می گیرد باید بینش اقتصادی داشته باشد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری توصیح داد: برنامه مفصل برای قیمت گذاری دارم. در بخش اول تمام ۵ نامزد دیگر علیه من صحبت کردند و من مجبور شدم به انها جواب بدهم. ولی من برنامه مفصل دارم. من معتقد به قیمت دستوری نیستم و دولت نباید در قیمت‌گذاری گندم، نهاده های کشاورزی و واردات لاستیک و .... وارد شود. دولت باید در زیر ساخت ها سرمایه گذاری کند و در آن مسائل وارد شود. مشکل قیمت در نقدینگی است و باید نقدینگی را کنترل کنیم. رابطه کسری بودجه و بانک مرکزی باید پیگیری شود. مشکل ما ساختار بودجه است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: قیمت گذاری در دنیا شکست خورده است. با گرانی و گران فروشی نمی شود مبارزه کرد. دولت باید کنترل نقدینگی کند. اگر نقدینگی را بتوانیم کنترل کنیم موفق می شویم.

بخش سوم سوالات مناظره در نیمه دوم به این صورت است که از هریک از نامزدها یک سوال پرسیده می‌شود که داوطلب برای پاسخ به آن سه دقیقه فرصت دارد.

همتی: بحران آب مسئله ۳۰ سال آینده همه کشورها است

عبدالناصر همتی نخستین فرد صحبت کننده در این بخش بود. او در پاسخ به این سوال که راهکار شما برای جلوگیری از تولید ضایعات کشاورزی چیست؟ پاسخ داد: بخش کشاورزی ما بسیار مهم است. زندگی روستائیان ما وابسته به همین فعالیت های کشاورزی است. برنامه مفصلی دارم تا از این وضعیت رها شوم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما سالی ۱۴ میلیارد دلار نهاده های کشاورزی وارد می کنیم و اخیر این میزان کاهش یافته؛ ولی در حد ۱۲ میلیارد دلار واردات را داریم. بخشی از نهاده ها با ارز ۴۲۰۰ تومانی و بخشی با ارز نیمایی وارد می شود. بحران آب در مصرف بخش کشاورزی مسئله مهمی است. بحران آب مسئله ۳۰ سال آینده همه کشورها است. در زمینه آبیاری باید اقدامات جدی انجام دهیم. قیمت گذاری محصولات کشاورزی مسئله دیگر است. تاکنون خرید تضمینی ما مسئله قیمت بوده در حالی که باید تضمین خرید به قیمت روز را انجام دهیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مسئله انتقال به بازار مصرف مسئله دیگر ماست و شب عید دیدیم که چه اتفاقی افتاد و میوه کاری را کیلویی ۲ تا ۳ هزار تومان خریدند و کیلویی ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان در بازار فروختند. باید انبارها را در بخش کشاورزی درست کنیم و باید بتوانیم این محصولات را از طریق هزار بورس کالا بفروشیم. نباید این گونه باشد که تولیدکننده کشاورزی محصولش را پیش فروش کند. مسئله کشاورزی ما بسیار پیچیده است؛ ولی در روستاها نه نظام پایدار کشاورزی را ایجاد کردیم نه اینکه استان ها کشاورزی را صنعتی کنیم.

زاکانی: شرایط کشور را در سال اول تغییر می‌دهیم

علیرضا زاکانی دومین فردی بود که در این بخش صحبت کرد؛ زاکانی درباره برنامه های خود برای بومی گزینی اشتغال در هر استان، گفت: بنده ۴ رویکرد اختیار انتخاب کردم، اولین رویکرد، تحول در عرصه اقتصاد و مدیریت بود و ۴ راهکار برای آن دارم که شامل جهش تولید، حمکرانی فضای مجازی، تمرکز زدایی، مبارزه با فساد است.

وی افزود: ما مبتنی بر آمایش اسلامی و هویت دادن به ۴۵۱ شهرستان و تعریف درست ماموریت دادن به آنها را فعالیت می کنیم؛ سالانه موقع تصویب بودجه ۱۰ درصد آن مربوط به تصمیم گیری استان است، در بدبینانه ترین حالت ۹۰ درصد بودجه را در مرکز کشور تصمیم می گیریم، دادن اختیار به شهرستان و محور قرار دادن نخبگان شهرستان ها از جمله اقدامات بنده خواهد بود.

زاکانی ادامه داد: مبتنی بر ۹ پیشرانی که برای جهش تولید تعریف کردیم، کل کشور را در محل جهش تولید قرار می‌دهیم و امکانی را فراهم می‌کنیم تا نخبگان شهرستان ها محور تحول در شهرشان شوند، انشاالله بتوانیم شرایط را به سمتی ببریم که با مشارکت مردم، شرایط کشور را در سال اول تغییر دهیم و در ۴ سال تحول را ببنید.

مهرعلیزاده: محیط زیست در خطر است

محسن مهرعلیزاده هم درباره خسارت به محیط زیست و برنامه های دولتش برای جلوگیری از آن بیان کرد: تغییر کاربری برای ایجاد مسائل مسکونی یا اشتغال است که باید تصمیمات مشخصی برای آن گرفت. محیط زیست در خطر است و باید جلساتی برگزار کرد تا این مشکل حل شود؛ برخی مواقع اعمال نفوذهایی می شود که سبب می شود تا این اتفاق رخ دهد.

او افزود: متاسفانه برخی مواقع تصمیماتی گرفته می شود که به محیط زیست آسیب می زند. باید نهادهایی که مرتبط با محیط زیست هستند را به عنوان ناظر بگذارند تا از بیشتر شدن اتفافات جلوگیری کنند.

جلیلی: بخشنامه‌های مختلفی در صنعت‌وجود دارد که باعث لطمه به تولید می شود

سعید جلیلی درباره برنامه‌های خود برای بازگشت شهرک‌های صنعتی به عرصه تولید، گفت: در ۸ سال گذشته توفیق بازدید از شهرک های صنعتی را داشتم. تقریبا با ۲۴ صنف جلسه داشتیم و ۱۶ موضوع مشترک مطرح شد و همگی اذعان دارند که موانع تولید در جامعه موجود است، یکی از مباحث بحث تامین مالی است. اگر ما ۲ هزار میلیارد تومان خلق پول می‌کنیم این پول کجا می رود؟ به دست چه کسی می رسد؟ اگر می‌خواهید به تولید بها دهید این مشکل را باید حل کنید.

وی افزود: بخشنامه های مختلفی در صنعت های مختلف وجود دارد که باعث لطمه به تولید می شود، در کنار آن واحدهای تولید خواهش دارند که برای صدور این بخشنامه ها با ما مشورت کنید؛ حرف ما را بشنوید بعد بخشنامه صادر کنید. ماشین دولت برای این است که شهرک صنعتی او را می بیند خوشحال شود، که آن شهرک صنعتی را این ماشین کمک می‌کند و آن را به جلو می برد، پس باید ساماندهی شود و با استفاده از ظرفیت دولت الکترونیک به آنها بگویید چه اختیاراتی دارید.

قاضی‌زاده هاشمی: هر روستا باید اختیارات بودجه‌ای خود را داشته باشد

امیرحسین قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوالی در خصوص بیکاری و مهاجرت قشر جوان از مناطق روستایی گفت: وقتی می‌گویم ساختار‌ها منابع مالی را نادرست توزیع می‌کنند، نتیجه آن مهاجرت روستاییان و از بین رفتن مشاغل کشاورزی می‌شود.

او افزود: ۶۰ سال پیش آمریکایی‌ها اصلاحات ارضی را با هدف توسعه شهرنشینی برای ما طراحی کردند و باعث شدند سطح شهرنشینی و تمایل به مهاجرت افزایش پیدا کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: عمده‌ترین مسئله در این زمینه، باز توزیع نامناسب منابع است و جوانان روستایی، چون درآمدی در روستا ندارند، تمایلی برای حضور در روستا‌ها ندارند.

قاضی زاده هاشمی در پایان گفت: باید شبکه توزیع اختیارات را طوری قرار دهیم که هر روستا اختیارات بودجه‌ای خود را داشته باشد و مانند پایتخت به صورت جداگانه عمل کند.

رضایی: قسم می خورم اگر دولت های گذشته تکرار شود، فاجعه در کشور اتفاق می افتد

محسن رضایی در پاسخ به سوال فقر فساد و تبعیض در کشور می‌تازد؛ شما چه برنامه‌ای برای اداره این وضعیت دارید؟ گفت: سال ۱۴۰۰ سال گشایش هست و به عنوان سرباز لازم است که هشدار بدهم و اینکه چرا سینه خود را سپر می‌کنم این است که در ۸ سال آینده چالش، آب، صنذوق بازنشستگی گرانی بیکاری و بدتر شدن کسب و کار داریم.

وی افزود:اگر می‌خواهیم فقر برود باید از تکرار دولت‌های گذشته دوری کنیم. شما از صحبت همتی باید بدانید چه وضعی بر کشور حاکم است؛ جناب همتی چرا کنار روحانی ماندید که تخصص اقتصاد‌ی نداشته؟ پس شما این کار را کردید شما به شعور ملت توهین می‌کنید. من همانطور که هزار تومانی نشان دادم می‌گویم اگر دولت‌های گذشته تکرار بشود فاجعه تکرار می‌شود.

وی ادامه داد:من خودم را برای همه مسائل آماده کردم؛ بیست سال است که دارم فریاد می‌کشم مسئله اقتصاد مهم است. دولت آینده باید شایسته‌ترین باشد، دست از حزب بازی برداریم. از همه احزاب اقوام و بانوان استفاده کنیم. از متلک گفتن دست برداریم، خدا خوشش نمی‌آید. این نظام امروز دست آویز جناح ها‌ی مخالف انقلاب شده؛ یک بار دیگر جلوی ملت تعظیم کنیم و قوی‌تر ین دولت را تشکیل بدهیم.

رئیسی: ارز ۴۲۰۰ تومانی مصیبت بسیاری داشت

سید ابراهیم رئیسی در پاسخ به سوالی مبنی بر تعدیل تورم گفت: متاسفانه یکی از مشکلات جدی که مردم بهش گرفتار شدند تورم است؛ قیمت کالا‌های اساسی فوق‌العاده افزایش پیدا کرده است؛ مسکن ۷ برابر، خودرو ۸ برابرشده و مردم شاهدند که قیمت گوشت و مرغ چندین برابر شده است. امروز سفره مردم کوچک شده؛ در همین سالن برخی‌ها در سال ۹۶ گفتند که اگر فلانی بیاید، قیمت دلار ۵ هزار تومان خواهد شد، اما خودشان قیمت دلار را به ۳۰ هزار توما ن رساندند و بعد می گویند که اگر ما نبودیم قحطی می شد.

وی بیان کرد: تورم راهکار دارد؛ ثابت بازار مهم است،دخالت دولت در بازرا معنا ندارد، از بازاری باید برای هدایت بازار و از تولیدکننده باید برای تولید نظر گرفت. نمی شود همه چیز را با بخش نامه اداره کرد و نمی توان دولت در همه چیز دخالت کند. این ارز ۴۲۰۰ تومانی مصیبت بسیاری ایجاد کرد؛ این به جیب یک عده دلال رفت. امروز باید مساله ارز صادراتی را مدیریت کرد. مدیریت کردن ارز صادراتی بسیار مهم است با قوه قهریه نمی توان این را حل کرد. باید تسهیلات بانکی را مدیریت کرد.

بخش پایانی صحبت‌های داوطلبان با جمع بندی صحبت‌ها در چهار دقیقه برای هر نامزد آغاز شد.

زاکانی: آقای روحانی؛ چرا ۳۰۰ هزار میلیارد از بازار سرمایه برداشتید؟

علیرضا زاکانی نخستین فردی بود که در بخش پایانی مناظرات امروز صحبت‌های خود  را جمع بندی کرد. وی تصریح کرد: مردم عزیز بنده به عنوان یک رزمنده جرمم این است که در مقابل مفسدان ایستادم، تنها جرم انتصابی بنده مبارزه با فساد، فقر و تبعیض است. اتهام می‌زند که دو تا تجدیدی در تحصیلاتت داشتی، من از جنگ برگشتم امتحان دادم. یا می گویند در دوران دانشجویی مشروطی داشتی، من راننده تاکسی بودم و دو فرزند داشتم و درس هم می خواندم، بنده در دانشگاه تهران درس خواندم و کنکور امتحان دادم و به دلیل معلولیت دستم گفتند برو پزشکی هسته ای بخوان، لطفا تهمت نزنید آقای همتی.

وی افزود: به من می‌گویند نامزد پوششی، امیدوارم بار آخر باشد که این حرف را می زنند، چرا که خود آقای همتی نامزد پوششی هستند، عملکرد ضعیف دولت را می‌خواهند پوشش دهند، شما قرارگاه مرغ راه انداختید، بی تدبیری آقای همتی باعث گرانی مرغ شد، مردم یادتان است که گفتند رونق اقتصادی ایجاد می‌ شود؛ رکود را رد کردیم؛ مردم صداقت می‌خواهند. شما پول چاپ کردید ریختید درون بازار آن وقت می‌گویید کاندیدای عادی هستید؟

وی ادامه داد: دولت را از جلوی ملت کنار می کشیم و در خدمت ملت قرار می‌دهیم، بانک را در خدمت تولید قرار می‌دهیم و بازار سرمایه را رونق می‌دهیم. دولت بر بازار نظارت می‌کند نه اینکه دست در جیب مردم کند. چرا ۳۰۰ هزار میلیارد از بازار سرمایه برداشتید آقای روحانی؟ چرا برداشته است؟ باید پاسخگو باشید.مردم با حضور تحول ایجاد می‌کنند؛ ما وعده نمی دهیم باید بگوییم چه طور می‌خواهیم تحول ایجاد کنیم ما برنامه جامع داریم.

قاضی‌زاده هاشمی: اگر منابع طبیعی کشور درست تقسیم شود، به هر نفر ماهی ۳ میلیون تومان می‌رسد

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در جمع بندی صحبت‌های خود در بخش پایانی مناظره گفت: مردم از ما می پرسند چرا بعد هر انتخابات مشکلات تکرار می‌شود؟ چند سالی است که با چند نفر از جوانان به این نتیجه رسیدیم که مشکلات کشور زیرساختی است و ساختار کشور نیاز به جراحی دارد و باید به دنبال کار‌های بزرگ‌تری در دولت باشیم.

او ادامه داد: در کتاب دولت سلام برنامه‌های دقیقی برای حل مشکلات کشور ارائه کردیم. باید ساختار‌ها و زیرساختار‌ها را تغییر دهیم؛ مردم باید به دولت نظارت داشته باشند و اگر جایی اشتباهی رخ داد در مقابل آن بایستند.

قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: تلاش ما باید به این سمت برود که مسائل ۵۰ و ۱۰۰ ساله را حل و رفع کنیم. متاسفانه به دنبال ایجاد ساختار‌های مولد فقریم و انحصار‌ها طبقه مرفهی درست کرده که منافع آن‌ها در منافع دولت قرار گرفته است.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در پایان گفت: اگر منابع طبیعی کشور را بخواهیم به صورت مناسب تقسیم کنیم، به هر نفر ماهی ۳ میلیون تومان می‌رسد.

رئیسی: دو میلیون فالوور دارم

سید ابراهیم رئیسی در جمع بندی صحبت‌های خود گفت: رئیس جمهور رئیس همه مردم و همه جناح و همه دغدغه‌مندان نسبت به انقلاب از هر جناح و گویش و هر اقلیمی است و باید خود را رئیس آن‌ها بداند و نگاه خدمتگذاری به کشور داشته باشد. رئیس جمهور باید با یک نگاه عمیق نسبت به حل مسائل کشور و با داشتن برنامه وارد شود.

او ادامه داد: همه مردم دیدند که در قوه قضائیه برنامه‌ای تحت عنوان سند تحول ارائه دادم و مشغول به کار شدم. مردم هم احساس کردند که بعد از دو سال و چند ماه یک تحول در قوه ایجاد شد. این نگاه را من از همان چند روزی که تصمیم گرفتم اندیشکده‌های مختلفی را در کشور به خط کردم و برنامه‌هایی را برنامه‌هایی در بخش‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی در دستور کار قرار دادم.

رئیسی افزود: ما معتقدیم که در فضای مجازی عقب هستیم و زیر ساخت‌ها مشکل دارند؛ از بچه‌ها سوال می کنم که چقدر اینترنت وسط بازی قطع می شود؛ زیاد است زیرا که زیر ساخت‌ها مشکل دار است. در تولید محتوای فضای مجازی مشکل داریم و حق بسیاری از خانم‌ها که دارند محتوا ایجاد می کنند دارد ضایع می شود؛ من خودم در این فضا هستم و ۲ میلیون فالوور دارم، اما برخی دارند خِلط مطلب می کنند.

وی ادامه داد: ما اصحاب ما می توانیم هستیم و نمی‌شود و نشد نداریم. من با مسئولان بانکی درباره برخی مسائل بانکی صحبت می کردم؛ گفتند که نمی شود؛گفتند که بانک‌ها به حرف ما گوش نمی دهند، گفتم پس من شروع می کنم، ببینم که گوش می دهند یا نه. نه اینکه چون در قوه قضائیه هستم بلکه هر مدیری باید بتواند شروع کنم.

جلیلی: برخی از مشکلات در فرهنگ سیاسی کشور است

سعید جلیلی در جمع‌بندی صحبت‌های خود گفت: موضوعات اقتصادی مطرح شد، اما موضوع اصلی این جلسه نقش رئیس جمهور است و اینکه کسی که در این جایگاه قرار می‌گیرد این بحث‌ها را به نتیجه برساند، کسی که برنامه‌های مختلف داشته باشد و اینکه با چه تضمینی به آن می رسند؟ باید بگویند چه طور برنامه‌های خود را اجرا می‌کنند.

وی افزود: ۸ سال پیش حرف‌هایی زده شد، اما دلار چند برابر و تحریم‌ها بیشتر شد. باید بگویند در سال اول، دوم، سوم و چهارم چند شغل ایجاد می‌کنند، در تلوبیون بیشتر از این از برنامه هایم خواهم گفت، باید با مردم صحبت کنیم از رئیس جمهوری که با اقتدار این کار‌ها را انجام دهد، تصمیمش اجرا و قول هایش عملی شود.

جلیلی گفت: برخی از مشکلات همگی مشکلات ساختاری نیست، برخی از مشکلات در فرهنگ سیاسی کشور است و مربوط به جناح‌های مختلف هم نیست؛ این باید برطرف شود. چگونه می‌توانیم این فرهنگ سیاسی غلط را کنار بگذاریم کار با نمایش اجرایی نمی‌شود، باید کار را واقعی انجام داد. اینکه فکر کنیم بخشنامه صادر می‌کنیم و کار می‌رود جلو اشتباه است و کار باید به نتیجه برسد وقتی حرف از فضای مجازی و هوشمند سازی دولت حرف می زنیم، باید نتیجه بگیرد.

وی خاطر نشان کرد: صحبت از جایگاه رئیس جمهور می‌کنیم، تعارفات سیاسی که مانع کار رئیس جمهور است کنار گذشته شود.

مهرعلیزاده: دولت من ادامه دولت اصلاحات و خاتمی است

مهرعلیزاده هم در صحبت های بخش آخر خود بیان کرد: مردم ایران در این کشور دولتی روی کار بود که به دور از هیجان شرایط کشور را به خوبی پیش برد. من ادامه دولت اصلاحات و خاتمی هستم که آمار خوبی در تورم و همه مسائل داشت. مشکلات مردم زیاد شده و در حال تبدیل به یک بحران شده است؛ هنوز برق قطع می شود و کمبود آب داریم و مردم ناراضی هستند.

او افزود: اجازه داده نمی شود که نخبگان و افراد شاخص مشکلات را حل کنند. من با دولت زندگی صحبت می کنم و مردم بیایند انتخاب کنند تا زندگی برازنده ایرانی رقم بخورد.

رضایی: یارانه ۴۵۰ هزار تومانی برای ۴۰ میلیون نفر را تضمین می‌کنم

محسن رضایی در جمع‌بندی صحبت‌های خود گفت: باید یک دولت نو به وجود بیاید که پاسخگو و مسئولیت‌پذیر باشد. دولتی جوان و انقلابی تشکیل خواهیم داد. در این دوره خودباروی از بین رفت، اعتماد به نفس کشته شد و ما نمی‌توانیم به میان آمد.

رضایی گفت: یارانه ۴۵۰ هزار تومانی برای ۴۰ میلیون نفر را تضمین می‌کنم، شغل خانه‌داری را برقرار می‌کنم. علاوه بر یک میلیون مسکنِ مصوبِ مجلس, یک میلیون مسکن دیگر نوسازی را مد نظر داریم. ایالت‌های اقتصادی را درست خواهم کرد. ۵ درصد بالاتر از قیمت‌های وارداتی محصولات کشاورزی را خریداری می‌کنم و فضای مجازی را با مدیریت در دسترس همگان قرار می‌دهم.

رضایی گفت: جوانان کشور را به صحنه می‌آورم و نظام تصمیم ساز برای جامعه و دولت را تقویت می کنم در این عرصه من شرمنده اعتماد مردم هستم؛ من شرمنده صبر و تحمل شما مردم هستم. من شرمنده زباله گردهای نان قرضی‌ و کولبر‌ها هستم. من فکر نمی کردم این وضعیت ایران را ببینم؛ مردم صبور را ببینم که با صبوری انواع ناملایمت را تحمل کردند، واقعا عذر خواهی می کنم.

همتی: زاکانی نامزد سوپرپوششی رئیسی است

عبدالناصر همتی هم در جمع بندی نهایی صحبت های خود در مناظره نخست گفت: من فکر می کردم آقای زاکانی پوششی هستند, ولی الان فهمیدم سوپر پوششی هستند و به هیچ وجه وقتم را صرف پاسخ دادن به ایشان نمی کنم. نکته دوم اینکه به من گفتند چرا به بانک مرکزی آمدی؟ من به بانک مرکزی آمدن و افتخار می کنم در شرایط بسیار سخت بانک مرکزی را اداره کردم و نگذاشتم ایران ونزوئلایی شود. نمی گذارم اقتصاد ما به سمت کره شمالی شدن برود.

همتی ادامه داد: مردم من هنوز پیروز این انتخابات نیستم؛ چون اکثر شما می خواهید رای ندهید؛ لطفا تجدید نظر کنید. برای تقویت جمهوریت باید قدرت بی قدرتان را نشان دهیم؛ ما وقت و فرصت خطا کردن نداریم. تا ۴ سال دیگر فرصت ها آرام آرام از دست می رود. همسایه ها در حال جلو افتادن از ما هستند. از عراق و پاکستان هم عقب تر می رویم. باید اقتصاد منطقه باشیم ولی نیستم اگر امروز درست انتخاب کنیم الگوی منطقه خواهم شد.

وی افزود: هم مشکلات اقتصادی حل می شود و روی ریل توسعه می افتیم و هم جمهوریت احیا می شود‌ ما می توانیم نتیجه را عوض کنیم. خودتان رای بدهید که اگر اعتراض خود را با رای نشان دهید و رای دیگران را هم تغییر دهی؛ پیروزیم. بحث پیروزی من نیست مردم و ایران و جمهوریت می توانند ببرند. مردم می توانند بازی صحنه را به نفع جمهور جمهوریت و ایران عوض کنند.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۲۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۲۲ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
جز تهمت و افتراهایی که به هم زدن چیز دیگری ازاینها ندیدم اینده مشخص نیست ولی باید اونی که به فکر مردم رییس جمهور بشه همین
ناشناس
۱۶:۰۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
من چندتا از ویدئوهارو دیدم.به نظرم اقای رییسی کاندید اصلح تری هستن و رییس جمهور اینده ایران ایشون خواهد بود
ناشناس
۱۴:۵۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
با اینکه نمیخوام دیگه توی این سایت نظر بدم به دلیل سانسور زیاد از حد ولی بار اخرمه
به نظر شما چرا یک کسی که رییس قوه قضاییه است و جایگاه بالایی داره پستشو رها کن و بیاد برای قوه مجریه.به خدا احساس تکلیفه اقای رییسی میخواد برای مردم کاری بکنه.شک نکنید فقط برای مردمه.اون 2تا دوستی هم که اومدن فقط برای تخریب اومدن اینو دیگه همه میدونن.رای من فقط رییسی.
ناظر عزیز.لطفا اگر میخوای حذف کنی 2خطه اول رو حذف کن.این کاری که شما میکنبد دور از عدالت و امانته.ایا به عاقبت کارتون فکر میکنید؟ خسته نباشید و خدانگهدارتون
ناشناس
۱۴:۱۸ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
آقای همتی=گفتار بد+کردار بد+ پندار بد
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
هیچکدام لایق رییس جمهور ایران نیست
ناشناس
۱۵:۵۲ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
زرشک:/
ناشناس
۱۳:۱۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
اگر محسن رضایی واقعا ۴۵۰ هزار تومان یارانه به افراد فقیر و کم درآمد پرداخت کنه لایق رییس جمهور شدن است، البته اگر زیر حرفش نزنه و به وعده ای که داده عمل کنه.
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
پاسخ بی احترامی به تحصیلات روحانیت را چه کسی می دهد!
ناشناس
۱۱:۰۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
سلام ، همشون لنگه هم هستند ، وقتی شناخت واقعی و مطمعنی از اینا ندارید ، بهتر است رای خالی بندازید ، موفق باشید
ناشناس
۱۲:۵۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
انصافا چند دفعه هست که رهبر داره میگه حتما باید از کاندیدا شناخت داشته باشید بعد رای بدید بروید از همه صاحب نظر ها و غیره و ذلک سوال کنید تا شناخت پیدا کنید و این مناظره و برنامه های تبلیغاتی هم برای همینه


بعد شما میگید چون شناخت ندارید رای سفید بدید
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
بر فرض هم که مطلب شما درست باشه رأی خالی دادن به هیچ وجه درست نیست مثل این است که ما هیچ لباسی جز یک دست لباس پاره و کهنه کثیف نداشته باشیم و بگوییم آن لباس در شأن من نیست و لخت بیاییم خیابان ، عقل ، شرع ، منطق ایجاب می کند که همان لباس را بپوشیم که از لخت بودن خیلی بهتر است در حالیکه در میان همین کاندیدا ها انسانهای سالم ، دلسوز ، متعهد ، پاکدامن و صادق وجود دارند و اگر سرنوشت کشورمان برای ما مهم باشد به راحتی می توانیم تشخیص دهیم و انتخاب کنیم .
ناشناس
۱۰:۲۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
هر کس به طریقی دل ما میشکند بیگانه اگر میشکند باکی نیست
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
بشکن بشکنه بشکن من نمیشکنم بشکن
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
سلام اینکه بگیم نامزدها نباید هیچ چیز در تخریب دیگران بگن وخیلی مودبانه برگزار بشه حرف درستی نیست
ناشناس
۲۱:۴۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
همدیگر را نقد کنند دیگر چرا تخریب کنند؟تخریب به غیر اینکه گناه است ، باعث میشود تا مخاطبان خدای نکرده گمراه شوند و نتوانند فرد شایسته را تشخیص دهند، دور گذشته هم به همین طریق رای خیلی افراد را به ناحق به سمت خود کشیدند
محمدصالح
۰۸:۵۲ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
رای من سید ابراهیم رئیسی . انشالله در 28 خرداد با مشارکت بالا و درصد بالای آرا به سید ابراهیم رئیسی رای می دهیم و آینده کشور را می سازیم.
ناشناس
۰۸:۱۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
البته این بیشتر مشاجره بود تا مناظره مسئولان نظام اول قبل از هر رای گیری فاسدین دولتهای پیشین طی 43 سال رو محاکمه بکنه اونم در دادگاه علنی تا مردم بدونن کسانی هستن که دلسوز واقعی مردم هستن و نمیگذارن حقشون خورده بشه تا بعد که مردم اعتماد کردن صحبت رای گیری پیش بیاد
ناشناس
۰۶:۵۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
همتی مدعی سواد اقتصادی و بعنوان استاد یکی از دانشگاههای معتبر کشور یعنی دانشگاه تهران در سه سال گذشته چند مقاله ای اس ای معتبر داشته است؟ (صفر)
چطور ارتقاء پیدا کرده است؟(باند و پارتی)
چند ساعت در هفته تدریس موظفی در دانشگاه دارد؟ (تقریباً هیچ)
اچ ایندکس او بر اساس اسکوپوس چند است؟(کمترین مقدار؛ در حد یک دانشجو)
بعد از گذشت 40 سال خدمت بی حاصل بازنشسته می شود؟ (معلوم نیست)
او ابتدا نگهبان مرحوم هاشمی بود. چگونه ترقی کرد؟ (نامعلوم)
از چند جا حقوق می گیرد: بانک مرکزی، مدیرعامل بانک ...، دانشگاه تهران؟ (غیرشفاف)
چند درصد از جوانان تحصیلکرده چنین موقعیتی دارند؟ (تقریباً هیچ)
علیرضا
۰۰:۳۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
سلام. از اینکه دارای حق رای هستم، خرسندم و به هم میهنان توصیه میکنم در انتخابات شرکت و به نامزد اصلح رای دهند.
محمد
۲۳:۴۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
فقط آقای قاضی زاده هاشمی از همه بهتر صحبت می‌کنه
چون آقای محسن رضایی گفته یارانه زیاد میکنم همه میگن محسن رضایی یکی نیست بگه آخه اگه یارانه ۴۵۰ هزار تومان رو با جمعیت حساب کن اطلا نمیشه بودجه همچین پولی رو نداره اگه داشت کاندید های دیگری اینو زود تر میگفتن
علیرضا قربانزاده
۲۳:۱۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
مهرعلیزاده اصلا در حد هیچ پست و مقامی نیست حتی شورای یه شهر کوچیک . من تا حالا رای ندادم و حتما هم از این به بعد رای نمیدم ولی واقعا کسی هم هست به مهرعلی رای بده
ناشناس
۰۷:۳۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
حيف نيست برادرم كه شما با اين حد درك و بصيرت بالا رأي نميدي. چرا تلاش نمي كني افرادي ناصالح سركار نيان.
ناشناس
۱۰:۵۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
رای ندادن یعنی دادن فرصت اداره کشور به افرادی چون مهرعلیزاده، یعنی ادامه وضع موجود.
ناشناس
۲۲:۴۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
رای من......
ناشناس
۲۲:۱۱ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
فقط آقای رضایی
ناشناس
۲۱:۴۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اینا همگی به هم توهین میکنن زشت به خدا
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
کار طمع برای قدرت هست
ناشناس
۲۱:۱۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
فقط رضایی
تت
۲۱:۱۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
از قدیم گفته اند "کلوخ انداز را پاداش سنگ است"می خواستند به آقای همتی نتازند تا به آنها نتازد.بتازند ،بتازد .نتیجه را صندوق مشخص می کند.هرچند که خودشون تا امروز همه کاره بودند حالا تمام بدبختی ها را به گردن او می اندازند آنهم به خاطر 2سال و نیم ریاست بانک که در دوران تحریم و کرونا اداره اش کرده.اما انها از اول انقلاب همه کاره بوده اند .انصاف چیز خوبی است.
ناشناس
۰۹:۲۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
البته اون چیزی که ما دیدیم همتی اولین کسی بود که حمله کرد
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
هیچ کس مسئولیت این هشت سال رو به عهده نمی گیره. نه همتی نه روحانی ...
وقیحانه تر اینکه میخوان به گردن بقیه هم بندازن....
إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ
ناشناس
۲۰:۴۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
ملکی که پریشان شد از شومی شیطان شد
باز ان سلیمان شد تا باد چنین بادا
سلیمان ما ریئسی
ناشناس
۱۹:۵۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
مگه رای گیری کاغذیه که عکس اثر انگشت گذاشتین

مگه قرار نبود الکترونیکی باشه اونم درب منزل
احسان
۱۹:۱۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
چیزی که از آقای مهرعلیزاده توی ذهنم بود (وزارت ورزش و جوانان) یک آدوم متین و خوش طینت بود ولی بعد از مناظره بکلی نظرم عوض شد واقعا بی اخلاقی رو به اوج خودش رسوندند.یه ریاست جمهوری چه ارزشی داره شما جواب خدا و 80 میلیون آدم رو تو روز قیامت چطور میخواهید بدید؟
ناشناس
۱۸:۲۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
نتایج انتخابات
دکتر رعیثی نفر اول
بردار محسن نفر دوم
همتی نفر سوم
آرای باطله چهار
بقیه از آرای باطله کمتر رای میارن
مهرعلیزاده باسواد بی ادب آخر میشه
وحید
۱۸:۰۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
رای ما دکتر محسن رضایی
وحید
۱۸:۰۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
فقط دکتر محسن رضایی با تیم اقتصادی خودش و برنامه ریزی های دقیقی که اعلام کرد میتونه مشکلات کشور رو حل کنه
عبدالله
۱۷:۵۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
آقای رئیسی وآقای قاضی زاده هاشمی باتوجه به نوع ادب وپاسخگویی های کارشناسانه می تواننددرانتخابات ریاست جمهوری اصلح ترین وموفق ترین باشند.
بقیه افراد تحت هیچ شرایطی به درداین پست ومقام نمی خورند.
ناشناس
۱۷:۵۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
هرکس بد ما به خلق گوید
ما چهره ز غم نمیخراشیم
ما خوبی او به خلق گوییم
تا هر دو دروغ گفته باشیم

دقت کردید که چقدر جناب آقایان همتی و مهرعلیزاده باسواد و فهمیده اند، همش به رفع مشکلات مردم مشغولند!!!!!!!!!!!
ناشناس
۲۱:۵۲ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
الان اینکه گفتی تعریف از ابن آقایان بود، کنایه بود؟
ناشناس
۱۷:۴۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
قاضی زاده اگر در این وسط خیلی بی‌طرف و آرام دیده شد بخاطر این است که به جز خطاب کلی پوششی بودن، هیچ حمله ای بهش نشد که بخواهد صبر و ادب پیشه کرده و جواب ندهد.
صبور کسی بود که با آنقدر هجمه، بدون توهین و باصبر حرف حق زد.
سوال: چرا با شروع مناظره ها دوباره روند قطعی برق داره کم کم اجرا میشه؟ بنظر حرف حق و بیان مشکلات قشر پایین جامعه به کام برخی خوش نمیاد.
ناشناس
۱۷:۴۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
همتی و مهرعلیزاده مهره‌های جبهه ناامیدی اند که ميدونند رأی با آنها نیست، قصد دارند با سیاه نمایی و مشاجره، بحثهای مناظره را از دادن راهکار و بیان مشکلات مردم و تولید داخلی به حواشی دشمن شادکن بکشانند.
این که عده ای بی تفاوت و افسرده رأی ندهند امری عادی برای کشورهاست، چیز تازه و هماهنگ شده ای نیست که همتی این افراد را معترض به رد صلاحیت امثال بدتر از خوش دانسته و میخواد از آب گل آلود ماهی بگیرد. اگر به قول این ججججججنابان انتخابات مهندسی شده است پس چرا این دو دل به رأی آوردن از این طریق سپردن. تناقض در سرتاسر بیاناتشون وجود داره. کاش باز انشاهاشون از خودشون بود اما حتی اون هم املا شده از یکی دیگه است. دکترم دکترم اینه. بذار مدرکت را در کوزه....
ناشناس
۱۷:۲۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
5 کاندید بسیار با اصلح بودن. ولی قطعا یه نفر میتونه رئیس جمهور باشه. ولی هر 5تا عزیز بایست در کنار همدیگر و با برادری همدیگه و همراه با تیمشون و برنامشون باید در کنار همدیگه باشن تا ایرانی قوی داشته باشیم.
1. آقای رئیسی =رئیس جمهور
2. آقای جلیلی =معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه
3.آقای رضایی = معاون و مشاور رئیس جمهور و وزیر اقتصاد
4.اقای قاضی = مشاور رئیس جمهور و وزیر رفاه و ریس آموزش عالی کشور و ریس بنیاد جوانان کشور رئیس ستاد هماهنگی و ناظر بر عملکرد وزراء
5.اقای زاکانی (سرباز واقعی وطن) =مشاور رئیس جمهور و ریس ستاد هماهنگی بین سه قوه . وزیر کشور و وزیردادگستری.
ناشناس
۲۱:۳۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
سعید محمد وزیر راه و شهرسازی
ناشناس
۱۰:۵۲ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
عجب پس اینطوری تقسیم بندی شده
ناشناس
۱۷:۰۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
دومیش کی
کارشناس
۱۵:۳۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
دو صد گفته چون نیم کردار نیست!
ناشناس
۱۵:۰۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
آقای همتی ، آقای مهرعلیزاده بنی صدر هم اقتصاددان بود شاید اقتصاد دانتر از شما لااقل ادعایش این بود ، که در مدت یک سال خورده ای ریاست جمهوری اش چه اسیبی زد به کشور عزیزمان که نسل اول انقلاب هرگز فراموش نخواهند کرد .
ناشناس
۱۴:۵۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
متاسفم برای همتی و مهری که فقط توهین کردن رو بلدن تا زمانشون رو پر کنن و هعی به جناب رئیسی و بقیه توهین کردن ، با توهین کردن و دروغ گفتن ، اونم چنین دروغ های بزرگی هیچ وقت برنده نمیشند ...
امیدوارم اقای رئیسی پیروز بشن و انسان های شایسته مثل اقای قاضی زاده و جلیلی رو تو دوات خودشون بیارن
ناشناس
۱۴:۰۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
"شما بهترین امتی بودید که به سود انسانها آفریده شدید که امر به معروف و نهی از منکر می کنید و به خدا ایمان دارید."
ناشناس
۱۴:۰۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
"شما بهترین امتی بودید که به سود انسانها آفریده شدید که امر به معروف و نهی از منکر می کنید و به خدا ایمان دارید."
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
آقای قاضی زاده هاشمی هم نسبت به سایر نامزدها جوان ترند و هم با برنامه تر و به نظرم برنده مناظره بودند ایشون
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
من در این مناظره دانستم که فقط به اقای رئیسی باید رای داد . اون دو نفر همتی و مهرعلیزاده چیزی نداشتند که بگویند و فقط برای تخریب امده بودند . l
ناشناس
۱۲:۲۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
چرا نظرات منو پخش نمی کنید؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
زاکانی مبارزه با فساد را بلد تر است و برنانه دارد رای من دکتر زاکانی
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
یکی از برادران ترک بگه که دوتا کاندیدا چی گفتند به ترکی؟
خودشون که مارو غریبه میدونن ترجمه نمیکنن
ناشناس
۱۴:۱۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
ما آذری ها به عدالت رای میدیم ما هم مثل تمام ملت ایران داریم سختی میکشیم خدا کنه فقط کسی که عادله رعیس جمهور بشه
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
من خودم ترکم ولی کاندیدی که بین اقوام فرق میذاره و قوم خاصی رو مد نظر قرار میده معلومه آخرش چی میشه آخرش حق همه اقوام حتی قوم خودش رو پایمال میکنه
ناشناس
۱۷:۵۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اینا با عجز والتماس ازترک زبان ها دست یاری داشتند .....
ناشناس
۰۹:۳۰ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
تو برهه سختی هستیم. عده ایی باز تو کشور گول این حرف ها می خورند.
ایران باید یکپارچه بماند و انتقام خودشو از دشمنان بگیرد....
ناشناس
۱۱:۳۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
آنچه برای کاندیداها برنامه بود برای رئیسی کارنامه بود
آرش
۰۶:۱۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
و این هم شعار طرفدارهای محمد بود.
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
فقط رئیسی
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
فقط رئیسی
عبدالهی
۱۰:۰۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
کاش برای یکبار هم که شده اقتصاد را به دست اقتصاددان انقلابی داد.
ناشناس
۲۳:۴۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
مشکل مملکت بی ایمانی و بی صداقتی است ، بی ایمانی باعث اینهمه اختلاس و بی صداقتی باعث معطل کردن ۷، ۸ ساله مملکت به خاطر برجام
ناشناس
۰۹:۵۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
رییسی اگر چه "سیاستمدار"نیست ولی سیاست را خوب می فهمد ومیداند خالق هستی جهان را با سیاست خلق کرده وبا سیاست اداره می کندوسر آمد سیاستمداران جهان اوست که ما را آفریده
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
ان شاءالله رئیسی رای بیاورد
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
درخواست مردم ایران برخورد قاطع با مهرعلیزاده بخاطر توهین و افترا نسبت به رئیس قوه ی قضائیه هست در مورد سندرم پست بی قرار و مدرک ششم ابتدائی. ایشان باید یا این نسبتهای بی اساس رو ثابت کنند و یا مجازات شوند.
ناشناس
۱۹:۲۱ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
البته ما این توهین رو به فال نیک میگیریم تا چهره خبیث یه عده آشکارتر بشه مهرعلیزاده یک مهره سوخته بیش نیس و یادش داده بودن شعبده بازی کنه.
ناشناس
۲۰:۰۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
چی میگی
محمدصالح
۰۹:۰۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
فقط دکتر رئیسی به درستی برنامه های خود را ارائه دادند، بقیه ی نامزد ها فقط تخریب کردند. زنده باد رئیسی
ناشناس
۰۸:۲۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
فقط هاشمی
ناشناس
۰۸:۲۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
به نظر من لازم نیست رئیس جمهور دکترای اقتصاد داشته باشد بلکه در تیم خود اقتصاددانان فعال و پاک داشته باشد به خاطر روحیه جهادی آقای رئیسی و توانای مدیریت تیم و تعامل با سایر قوا ، او را بهترین فرد برای ریاست جمهوری می‌دانم
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
احسن :کامل وجامع وجامع الشریط همین کافی است
ناشناس
۰۸:۰۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
جمله معروف بنا در سریال ن . خ من اشتباه کردم و مسولیت اشتباهم را می پذیرم خیلی از کاندیداها باید از این جمله استفاده کنند
ناشناس
۰۷:۴۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
همتی و علیزاده به طور غیر مستقیم از ترک زبانها خواستن که بهشون رای بدن . من یک ترک زبان هستم . رای من فقط سید ایراهیم رئیسی و آقای دکتر سعید جلیلی. سید ابراهیم رئیسی مرد عمل و اقدام هست. متعهد ، دلسوز ، انقلابی ، حامی محرومان و قشر ضعیف، قطعا اگر ایشان یا دکتر جلیلی رئیس جمهور شوند به حل مشکلات مو جود و رشد و آبادانی کشور غزیزمان کمک خواهند کرد.
ناشناس
۲۰:۳۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اشتباه نکن شما میتوانی به هر 7 نامزد رای بدی تا حق کسی از بین نره
محمدصالح
۰۸:۴۹ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
اگه اسم دو نفر را روی برگه بنویسی رای شما باطله حساب میشه .
زاگرسیان ایران
۰۶:۳۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
خجالت بکشید تا کی میخواهید به افراد ناکارآمد و کارنابلد مسولیت بدید.
ریسی اقتصاددان نیست و اقتصاد را چنان که باید نمی‌تواند مدیریت کند و چنان که باید اقتصاد را نمیداند .
کورکورانه رای ندهیم و سر خود را زیر برف نکنیم.
فقط دکترای اقتصاد دکتر رضایی مرد سختی‌ها.
فولاد آبدیده ای که تمام سختی‌ها را از هفده سالگی تا کنون پشت سر گذاشت ،سربازی که ایثار و فداکاریش را به اسلام و ایران نشان داد.
به امید انتخابی شایسته و پیروزی ایران و ایرانی در شناخت کارا ترین و کارآمد ترین و با برنامه و نخبه ترین و فردی تلاشگر که شبانه روز برای آبادی کشورش تلاش کند.
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اقتصاد یکی از وزارت هاست مهمترین اصل برای ریاست جمهوری مدیریت و کارآمدی است
کاربر
۱۶:۲۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اشتباهی مثبت دادم
ناشناس
۲۳:۴۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
در این زمانه گمشده مملکت بی ایمانی و بی صداقتی است بی ایمانی باعث این همه اختلاس و بی صداقتی هم باعث معطل کردن ۷،۸ ساله مملکت به خاطر بر جام
درود بر آیت ا... رئیسی و دکتر جلیلی
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
شلوغ نکن بین اصلح و اصلح تر قطعا جناب رئیسی برتر هستند
احمد
۰۶:۲۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
کسی که نظرها رو تایید میکنه برا انتشار وابسته به اصلاحاته تا حالا 2 نظر از من رو انتشار نداده این سومیه فقط رییسی
بختیاری
۰۶:۱۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اینجا میدان انتخاب ریس جمهور است باید سینه را سپر بلا کرد باید گفت و شنید باید خوب و بد را شناخت باید مرد عمل و مرد اجرا را با مرد غیر کاری و اختلاسگر و دست در جیب مردم کن شناخت.
بله اینجا میدان مسابقه و میدان بلا به جان خریدن برای مردم و کشورت است.
علی
۰۴:۴۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
من می خواستم به آقای رئیسی رای بدم ولی با دیدن این مناظره تصیمیم گرفتم به آقای محسن رضایی رای بدهم. آقای محسن رضایی برنامه های مدونی دارند و بر خلاف دیگران با سند و مدرک صحبت می کنند. آقای رئیسی برنامه ای ارائه نکردند.
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
گذاشتن بنده خدا رییسی برنامه بگه ؟ از بس بهش تهمت زدن و لیچار گفتن بنده خدا اصلا دیگه روش نمیشد حرف بزنه
ناشناس
۰۳:۰۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
رییس جمهور بعدی باید به خوزستان سرزمین مردان غیور عرب و بختیاری و لر و سیستان و بلوچستان سرزمین شیرمردان بلوچ و خراسان جنوبی سرزمین دلاوران هزاره و سیستانی و خراسانی و ترکمن صحرای گلستان سرزمین دلاوران ترک و ترکمان رسیدگی کند و محرومیت زدایی را درپیش گیرد
ناشناس
۰۲:۵۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
راه حل مشکل رفع فساد، کاهش فاصله طبقاتی، رفع تبعیض، جلوگیری از فرار مالیاتی، اخذ مالیات از دلالان مسکن، خودرو و...،
ناشناس
۰۲:۲۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
آهای مردم عزیز ملتمسانه میگم یک اشتباه رو مجدد تکرار نکنید
بدبختمون نکنید
تورو خدا فکر کنید
آگاهانه رای بدید

رای ما فقط رئیسی
ناشناس
۰۲:۱۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
یا مرگ از خدا میخوام یا رئیسی
از ته قلبم اینو گفتم
ناشناس
۱۶:۳۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
خدایا اینو ببر همه آمین
ناشناس
۲۰:۴۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
انشاالله اولی را خدا بهت میده
ناشناس
۰۲:۱۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
رای ما فقط رئیسی
وقار متانت ادب عدم تخریب دست پاک با سابقه درخشان

همشون توو همین مناظره شناختیم

فقط رئیسی و دیگر هیچ
ناشناس
۰۲:۰۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
رییس جمهور گفتن نه وزیر اقتصاد ! رییس جمهور باید مثل آچار فرانسه باشد :هم به پیچ اقتصاد بخورد هم پیچ فرهنگ هم پیچ اجتماع هم پیچ سیاست خارجی هم پیچ بهداشت ودرمان،مدیرکلان نگر
حسن
۰۲:۰۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
تو این مناظره فقط اقایان قاضی زاده و ریسی کمی برنامه داشتند. بقیه کاندایده ها یا تهمت میزدند و یا همدیگرو تخریب میکردنند. بجای دادند برنامه اقایان همتی ومهرعلیزاده زده بودند تو شب شعر و شاعری به زبان ترکی و به شعور مردم توهین کردند بنظرم. خدایا خودت به داد ایران برس با ریس جمهوری بعدی
ناشناس
۰۲:۰۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
چرا ضربدر حذف نوار قرمز حاشیه در صفحه ی اصلی تیتراخبار میزنی راحت می ره اما در صفحات بعدی هرچی میزنی میمونه ، نمی ره!!!!!!!!
ناشناس
۰۲:۰۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
سوای از این دعواها، خدا وکیلی این همتی و مهرعلیزاده چه برنامه‌ای برای اداره کشور دارند. انگار یه شبه تصمیم گرفتن که رییس جمهور بشن. اصلا آماده نیستن.
ناشناس
۰۱:۴۱ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
تو این مناظره قاضی زاده بهتر از همه ظاهر شد بعدش جلیلی بقیه مشغول جنگ و دعوا بودن
مجری سوال اقتصادی میپرسه اونا دارن به هم تیکه میندازن
ناشناس
۱۳:۵۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
دقیقا همینطوره
ممنون
ناشناس
۱۷:۲۶ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
حملات وحشیانه ، ناجوانمردانه ، وقیحانه و خائنانه همتی و مهرعلیزاده به آقای رئیسی ، خیلی وقت آقای رئیسی را گرفت. رئیسی فقط به طور حداقل جواب آنها را داد .
ناشناس
۰۱:۳۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
من اینجا میخوام از آقای زاکانی تشکر کنم و بگم مرحبا مرد بزرگ به والله خیلی خوشم اومد قاطع و محکم جواب همتی رو میدادن وقتی از صبر آقای رئیسی سوءاستفاده میشه و هر چی دلشون میخواد میگن یکی مثل آقای زاکانی باید جواب این همتی ها رو بده تا بفهمن مثل خودشون رفتار کردن یعنی چه کسانی هم که میگن بیچاره همتی ۵ نفر به یک نفر ۴ سال پیش که آقاییون دو سه نفری در مناظرات آقای رئیسی رو تخریب کردن این دلسوزیهاتون کجا بود با همین دلسوزیهای بیمورد رای میدید و مردم رو بدبخت میکنید آقای همتی و امثالشون هم نقطه ضعفتون رو فهمیدن و مظلوم نمایی میکنند از باشگاه خبرنگاران جوان خواهش میکنم نظرم رو منتشر کنید
ناشناس
۱۷:۰۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
بسیار کوبنده بود درود به شرفت بعنوان آذری افتخار میکنم شهروندی همچو شما در بدنه حکومت وجود داره و از حق ملتش دفاع میکنه و بودجه و ثروت رو برا تمام ایران توزیع برابر میخاستن.
ناشناس
۱۸:۴۴ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
اینکه همفکران آقای همتی صلاحیت حضور در جمع نامزدها را نداشتند نقطه ضعف است وآقای همتی باید از این موضوع خجالت بکشد نه آنکه مظلوم نمایی کند
Samaneh
۰۱:۲۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
من رای اولی ام و تا قبل امروز هیچ شناختی نسبت به آقاي قاضي زاده هاشمي نداشتم ، امروز تحت تاثیر علم و دانش پاسخگوییشون قرار گرفتم (که برخلاف دیگر ان حاشیه نرفت و جدی صحبت کرد)و امیدوارم برای کشورم و بهترین جملش این بود: دکتر سلام!!! :)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
آخه کسی باآقای قاضی زاده کاری نداشت که بخوادبه حاشیه بره.بیش تر هجمه ها علیه آقای رئیسی بودبااین وجودبسیار پسندیده رفتارکردندآقای رئیسی
ناشناس
۲۰:۰۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
رای اولی جان شما زود تحت تاثیر قرار می گیری
ناشناس
۰۱:۱۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
من دانشجو هستم که وضع مالی خوبی نداریم، هزاران مشکل، از مسکن و اقتصاد و ازدواج گرفته تا بیکاری و.... و اصلا نمیخواستم رای بدم ولی به حرمت خون شهدا و به حرمت حاج قاسم رای میدم، به آقای رئیسی هم رای میدم
ناشناس
۰۱:۰۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
به نظر من بعد انقلاب دوره هایی که رئیس جمهور سید بوده وضع مردم هم خوب بوده
ناشناس
۰۰:۴۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
رای ما عمار
ناشناس
۰۰:۲۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
دم آقای زاکانی گرم ،هم خوب جواب همتی رو دادن وهم اگر کاندید پوششی باشن دمشون بیشتر گرم
ناشناس
۰۰:۲۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
خواهشن آقای همتی با این ادبیات میشه دیگه صحبت نکنی تو که ابروی ما را بردی
ناشناس
۰۰:۱۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
هر کسی را بهر کاری ساختن
ناشناس
۰۰:۱۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اگر اینها :رجل سیاسی مذهبی هستند که شورای نگهبان تحویل ما داده پس رجل غیر سیاسی مذهبی چگونه اند ؟!حتما"آقای روحانی رجل غیر سیاسی ومذهبی بوده ؟!
ناشناس
۰۰:۰۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اگر ایران آباد نمی خواهید به مهرعلیزاده و همتی تمایل داشته باشید.
ناشناس
۰۰:۰۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
همتي و مهرعليزاده حمايت اصلاح طلبهارو ندارن و بنابراين مستقل هستن. الكي اينهارو به اصلاح طلبها نچسبونيد.
ناشناس
۱۴:۲۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اینها عین اصلاح طلبها هستند
املی
۲۳:۵۸ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
بنظرمن اقای قاضی زاده بنحواحسن وبازیرکی وباسیاست ازاین مناظره برای خودش وجه مثبت ساخت وارای سبد رای خودش را ارتقا بدهد واقعا ادم زیرکی هست خودش را وارد حاشیه وبدوبیراه نکرد برنامه ارئه داد وازفرصت حواشی مناظره بخوبی بهره مند شد والان درنظرسنجی جایگاه ارتقا پیداکرد وهمچنین جناب رئیسی چون تخصص اصلی وی سخنرانی هست سخنران خوبیه ولی برنامه وی جذاب نبود از حاشیه مناظره میخواست استفاده کنه که از قاضی زاده زیرک تر نبود اقای قاضی زاده نه تنها افزایش ارا پیدا کرد بلکه جام اخلاق را هم بادستایش بالا برد
ناشناس
۰۰:۳۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
البته مثل بچه مدرسه ای که می خواد بگه من خوبم اونا بدند !!!!
ناشناس
۰۱:۳۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
رئیسی فن بیان خوبی نداره و عملا تحت تاثیر جنگ روانی اون دو نفر قرار گرفته بود و چهره ای عصبانی داشت
ناشناس
۰۲:۱۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
آقای رئیسی گفت : من مدیر و به خط کن خوبی ام یعنی رئیس جمهور باید برش و عرضه ی گرفتن تخصص از دیگران برای پیشبرد اهداف دولت رو داشته باشه نه اینکه خودش تخصص داشته باشه ! مهم مشورت گیری و تیمی کار کردنه که ایشون می تونه!!!!!!بقیه اگه صداقت دارند اگه ایشون رئیس شد بهش مشاوره و برنامه اشون رو بدند.!!!!
ناشناس
۰۹:۵۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
دوست عزیز الان وقت آزمون و خطا نیس و بخای فردی رو انتخاب کنی که حرف های قشنگ زده و بعد از ۴ سال ببینی که اونم اون چیزی که می گفت نیس. حرف های قشنگ همه میزنن ولی عمل کار هر کسی نیس. یکبار با منطق و با توجه به سخنان رهبر به فردی که منصبی داشته و عمل کرده به حرفاش ، رای بده.
ناشناس
۱۱:۵۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اتفاقا از وقتش درست استفاده نکرد برنامه رو که همه بلدند بگند و تو 3 دقیقه چه برنامه ای میشه گفت اگه چند ساعت هم برنامه بگی نه مردم حوصلشو دارند نه میفهمند درسته یا نه و نه تضمین برای عمل کردنش هست مردم الان از بس از دست دولت زجر کشیدند یکی رو میخاند که علاوه بر برنامش یه ذره هم از درد و دل مردم بگه نه اینکه خودشو بچه خوبه نشون بده
ناشناس
۲۳:۵۴ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
مشکل اصلی مملکت ما این است که :سیاست را بدست اهلش نمی دهند ومی خواهند :با افرادی غیر سیاسی کار سیاسی بکنند !!!!!!!
ناشناس
۰۶:۱۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
مشکل ما نه سیاسی است و نه نظامی مشکل ما اقتصادی است.
ناشناس
۰۶:۲۱ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
ما در سیاست و توان دفاعی قوی هستیم در اقتصاد ضعیفیم که با بچه های انقلابی و یک کار جهادی بیاری خدا این سد را هم همگی خواهیم شکاند.
ناشناس
۱۶:۲۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
چقدر مغلطه می کنی همشون هم سیاستمدارند هم در عرصه های مختلف اطلاعات و اشراف دارند ولی آقای رییسی اشرافش به مسایل ریز کشور و مسایل علمی بیشتر است عملکرد مثبت و راهگشای بهتری هم دارد دنبال تشنج و بر هم زدن وحدت جامعه هم نیست.... دنبال خدمته و وقتش را تلف نمی کنه
ناشناس
۲۳:۵۳ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
در عجبم دانشگاه تهران چه کسانی را بعنوان استاد جذب کرده است.
همتی اسوه دروغ و تهمت چه جایگاهی دارد؟
ناشناس
۲۳:۵۲ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
مهر علیزاده اصلا در حد آدم سیاسی در سطح بالا رفتار نکرد انگار برای انتخابات شورا اومده ترکی صحبت میکنه وشعر میخونه که ترکا بهش رای بدن اینا خجالت نمیکشن واقعا مردم چی فرض کردن
ناشناس
۲۳:۴۹ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
از اول بگویید :ما یک اقتصاد دان می خواهیم !!
محمدصالح
۰۹:۱۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
ما مدیر می خواهیم .
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
ما رییس جمهور انتخاب میکنیم نه وزیر اقتصاد وزیر اقتصاد انتخابش با رییس‌جمهور ه وتاییدش با مجلسه
ناشناس
۱۴:۵۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
هرچی می‌کشیم زیر سر اقتصاد دان نما ها و البته حقوقدان نماهاست. دیگه گول نمی خوریم. فقط رئیسی
Bakhtiyari
۲۳:۴۸ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
کشورداری جای شعر خواندن و رجز خوانی نیست،کشورداری تعهد است ،کشورداری فهمیدی است،شب نخوابیدن هاست،برنامه ریزیهاست،سرباز و فدایی بودن هاست برای مردمان سرزمینت ،کشور داری یعنی تمام ایران پر گهر و ایران عزیز و ایران نوین است،کشورداری هنر است ،کشورداری دادن وعده های بزرگ و عملی است ،کشورداری دادن جان و مال برای مردم و سرزمین و کشورت است.کشور داری برنامه است کشور داری کار هرکس و هر دروغگویی نیست.
ناشناس
۲۳:۴۶ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
بهتر است بجای "رجل سیاسی _مذهبی" بگویی: "رجل اقتصادی _معیشتی"چون تمام این افراد به نوعی با سیاست وسیاستمدار که دنیا را آنها (سیاستمداران) اداره می کنند مخالفند !!!!
ناشناس
۲۳:۴۴ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
ما اعراب اهواز این همه تو جنگ با انگلستان و جنگ با بعثی به ایران و ایرانی خدمت کردیم. ولی الان خداوکیلی پاشید بیاید آبادان ،بلندشین بیاید کوت عبدالله و اهواز و خرمشهر. وضعه واسه ما ساختین؟؟؟؟ عدالت نیست. رودخونه مون رو خشکونیدن. فاضلاب ریختین توش. نخلستونا داره میسوزه. تو حرارت50درجه نه برقی نه آبی. گردوخاک زیاد. اصلا به عشایر عرب خوزستان رسیدگی نمیشه. این همه ما خدمت کردیم. منتی نیست. ولی چرا این همه ظلم؟؟؟؟؟؟؟؟ چرا عرب های کویت و قطر تو رفاه ما تو لجن برخی مسوولین.
خداوکیلی نظرم رو پخش کنید. بچه های معصوم خوزستان چه گناهی کردن؟؟؟؟؟ چون هم نژاد شما نیستیم این کارارو میکنین؟؟؟؟؟ حداقل برای قوم لر و بختیاری که خوزستان نشینن کاری کنید. به اونا رحم کنید که از نژاد ایرانند. یخورده فکر کنید مسوولین. مولاعلی علیه السلام اگر بود چه عرب و چه عجم وچه ترک رو رسیدگی میکردند.
یا حق...
ناشناس
۰۰:۵۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
خدا قوت ، انشالله
ناشناس
۰۱:۳۱ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
نمی دونم چرا سر هر بحثی قومیت رو میارید وسط خب بگو خوزستان اینجوری چی کار داریم عربی فارسی ترکی لری !!!
مشکل ما توی مملکت عدم توسعه یافتگی متناسب حغرافیاییه
ناشناس
۰۱:۳۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
چجوری فهمیدی لر ها و بختیاری ها نژاد ایرانند ولی شما نیستی!!!
....
۰۴:۰۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
عزیز ایران اساسا یک نژاد مشخص نداره من خودم که مازندرانیم زبان و نژاد و قومیتم با مثلا شیرازی ها فرق میکنه ده ها قومیت و نژاد تو ایران وجود داره. بحث تبعیض نژادی اساسا مطرح نیست همه جا اوضاع نابسامانه...این حرفای قوم گرایانه ای هم که برخی از کاندیدا ها میزنن فقط بخاطر رای جمع کردنه وگرنه تبعیض نژادی طبق تعریف مشخصی که داره اساسا تو ایران وجود نداره و هیچوقت هم وجود نداشته چون ایران از زمانی که بوجود اومده از اقوام و زبان های گوناگون تشکیل شده بوده هویتش رنگارنگه از نظر قومی
Bakhtiyari
۰۶:۱۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
ما همه هموطن،ایرانی ،دیندار و مومن و به خدای واحد اعتقاد داریم ،انسانیت مهم است.
ما همه زیر یک پرچمیم.
لعنت بر مدیران و مسولان کم کار و ناکارآمد.
ناشناس
۰۹:۲۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
چه فرقی می‌کنه ما همه از یک کشوریم در بسیاری از جاهای ایران عزیزمان متاسفانه کمبودها و فقر هست تنها مربوط به کوت عبدالله نیست.شرق کشور را هنوز ندیدی.
Bakhtiyari
۱۰:۰۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
نژاد همه ما انسانیت است
نژاد همه ما دینداری ماست
نژاد همه ما هموطنی و همدردی و برادری و خواهری ماست.
نژاد همه ما ایرانی بودن همه ماست.
نژاد در وحدت است همه یک ملت و امت واحدیم.
ناشناس
۱۴:۴۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
مردم خوزستان مثل همه اقوام دیگر عزیز ما هستند باید به مشکلات خوزستان عزیز رسیدگی شود اما تصورات شما صحیح نیست و تعصبات قومی در ایران یک توهم است .که دشمنان کشور عزیزمان به آن دامن میزنند .
ناشناس
۱۶:۱۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
راس میگه والا. ولک ما بچه های بندر و آبادان خیلی رنج و صعوبت و بدبختی دیدیم تا آبادان شده آبادان. خدایی ناشکرهم نیستیم.ولی خدایی این دستمزد بچه های عرب خوزستان نیست. این دستمزد لرهای شریف شمال خوزستان نیست.اصلا خوزستان خودمون رو بزار کنار. سیستان و بلوچستان رو ببینید. چه زندگی ای دارن.
ایشالا که درست بشه. همه اقوام ایران باید همدل باشیم خودمون درست کنیم با توکل به الله
جانباز دفاع مقدس
۲۱:۱۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
هموطن عزیزم سلام بی کفایتی مسئولین را به حساب اقوام ننویس وقتی جنگ را صدام شروع کرد صدام خودش عرب بود ولی کسانی که به کمک شما آمدند همین لرها و کردها آدریها و فارس و بلوچ و ... بودند درست است هموطنهای خوزستانی بیشترین آسیب را ار جنگ دیدند ولی بقیه هموطنها کم آسیب ندیدند هموطنهای کرد هم به اندازه شما آسیب دیدند من یک آذری هستم و در جبهه ها هم خوزستان هم کردستان حضور داشتم الان هم فکر نکن بقیه اقوام در رفاهند نه همه مثل همیم خدا لعنت کنه مسئولان بی کفایت را که مملکت را به این روز اندختند
ناشناس
۲۳:۳۵ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
رای ما بشار اسد
محمد
۲۳:۲۸ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
ملت بزرگ و شریف ایران شما را به خون پاک شهید عزیز ما حاج قاسم سلیمانی بیایید باهم متحد و یکدل شویم و به جناب رئیسی رای بدهیم.
#رییسی
#رییس_جمهور_محبوب
محمدصالح
۰۹:۱۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
انشاالله همه با هم به رئیسی رای می دهیم .
ناشناس
۰۹:۲۳ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
قسم نده ریجمحورسوادمیخاداقتصاددان میخاد کی رای میده بکسی که اهلش نیست
ناشناس
۲۳:۵۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
در این زمانه گمشده مملکت بی ایمانی و بی صداقتی است بی ایمانی باعث این همه اختلاس و بی صداقتی هم باعث معطل کردن ۷،۸ ساله مملکت به خاطر بر جام بی خاصیت
درود بر آیت ا... رئیسی و دکتر جلیلی
ناشناس
۲۳:۲۶ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
فقط رئیسی
ناشناس
۲۳:۲۶ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
جناب رضایی چقدر جوان شده بود
ناشناس
۰۹:۳۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
توانا بود هر که دانا بود
ز دانش دل پیر برنا بود
از بس جناب رضایی دانش اقتصاد داره عزیز!
ناشناس
۲۳:۱۶ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
مهرعلی زاده اگه هزینه سفر داخلی رئیسی ۵۰ میلیارد است پس هزینه سفرهای خارجه بی نتیجه دوستان شما چنده که جز فیلم و عکس از لبخندهاشون چیز دیگه ای نصیب ملت نشده
عبدالهی
۲۳:۱۴ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
ریسی اقتصاددان نیست و اقتصاد را نمی‌فهمد بهتر است یکبار هم که شده برای خاطر مردم و کشور عزیز و مظلومان رای به شایستگان و اقتصاددان‌ها بدهیم.
ناشناس
۰۸:۱۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اقتصاد ندان هم حتما همتی هستش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
اقتصاد دانت چه بلایی سرپول ملی آورد؟؟بورس چی؟؟نمیدونم چرایه لحظه فک کردم آقای همتی این نظررو گذاشتن
محمدصالح
۰۹:۱۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
این حرف ها را همتی توی گوش شما کرده ، همتی اگر می توانست اقتصاد را درست کند بانک ها را درست می کرد. همتی زیر دست روحانی است. کشور ما مدیر می خواهد.
ناشناس
۰۹:۵۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
این حرف کاملا غلط هستش. رئیس جمهور باید مدیر باشد. چون طراف رئیس جمهور پر از وزیر، مشاور، نخبه هستش. رئیس جمهور باید بتونه از بین این همه فکر و ایده بهترین فکر، ایده رو انتخاب کنه و عمل کنه. معنی نداره فقط اقتصاد، فقط حقوق. کشور فقط اقتصاد نیست. کشور فقط سیست نیست، کشور همه چیز داره. کسی باید بیاد سر کار که بتونه همه شون رو مدیدیت کنه.
ناشناس
۲۳:۰۹ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
درود ب غیرتت احسنت ک خون بختیاری تو رگهات
احمد
۲۳:۰۸ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
فقط رییسی
ناشناس
۲۳:۰۶ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
هیچ کس به اندازه مهرعلیزاده و همتی نمیتونست خودشون رو نابود کنه واقعا یعنی خودکشی کردن
ناشناس
۲۳:۰۴ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
تو بیمارستان بودم و تلویزیون روشن و باید عکس العمل مردم را میدید و لذت میبردی
Bakhtiyari
۲۳:۰۳ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
درود بر زاکانی عزیز و مردمی و دوست داشتنی.
ناشناس
۲۳:۰۱ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
رای ما فقط سید ابراهیم رئیسی
محمدصالح
۰۹:۱۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
من هم به سید ابراهیم رئیسی رای می دهم.