سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پولیتیکو: گزارشی ۲۰ صفحه‌ای درباره موانع مذاکرات برجامی در وین تدوین شده است

یک نشریه آمریکایی از نگارش ۲۰ صفحه گزارشی درباره بررسی چگونگی رفع موانع باقی‌مانده در مذاکرات برجامی خبر داده است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه پولیتیکو در گزارشی به موانع باقی مانده بر سر راه احیای توافق هسته‌ای ایران و مذاکرات وین پرداخته و نوشته است مذاکره کنندگان دور پنجم را با برخی مناقشات به پایان رسانده و به کشور‌های خود بازگشته‌اند.

پولیتیکو به نقل از شرکت کنندگان در مذاکرات وین مدعی شده است که واشنگتن و تهران احتمالا به زودی به مبنایی مشترک برای بازگشت به توافق هسته‌ای دست خواهند یافت و هیئت‌های مذاکره کننده در وین، پیش نویسی ۲۰ صفحه ای شامل گزینه‌های مطرح برای حل موانع باقی مانده را تدوین کرده‌اند.

پولیتیکو از جمله موانع موجود را اختلاف در مورد سرنوشت سانتریفیوژها، دسترسی به سایت‌های هسته‌ای و موضوع رفع تحریم‌ها از ایران عنوان کرده و ادعا کرده است که مذاکره‌کنندهای آمریکایی و اروپایی می‌خواهند بندی را به این پیش نویس برای مذاکره پس از توافق، در مورد برنامه موشکی ایران اضافه کنند.

این نشریه با بیان آنکه برخی مقامات معتقدند آمریکا و ایران پتانسیل رسیدن به یک توافق را در آینده‌ای نزدیک دارند، اعلام کرد: «در حال حاضر حداقل ۲۰ صفحه درباره گزینه‌های مختلف برای حل موانع باقی مانده نگارش شده است. در بین موارد اختلاف نظر، به سانتریفیوژ‌های ایران و ماشین‌آلاتی که این کشور برای غنی‌سازی اورانیوم استفاده می‌کند و همچنین مناقشات درباره دسترسی بازرسان به سایت‌های هسته‌ای هم اشاره شده است».

پولیتکو در ادامه نوشت: «اینکه تا چه حد این موارد مانعی بر سر راه توافق نهایی خواهد بود بستگی به فردی دارد که درباره این مناقشات سخن بگوید. در حالیکه نماینده اتحادیه اروپا و ایران چشم‌اندازی روشن درباره آینده دارند، نمایندگان تروئیکای اروپایی محتاطانه‌تر با این مسئله برخورد کرده و تصمیمات سختی را پیش‌بینی کرده‎اند».

این نشریه در ادامه مدعی محدود شدن بازرسیِ بازرسان آژانس انرژی اتمی برای بازدید از تاسیسات هسته‌ای ایران شده و ادعا کرد: «گزارشی محرمانه بیانگر آن است که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌الملل انرژی اتمی، از تصمیم ایران برای محدودیت فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارت آژانس و توقف اجرای تعهدات خود خبر داده است».

همچنین این گزارش محرمانه که پولیتکو مدعی رویت آن شده از محدودیت دسترسی بازرسان به تاسیسات هسته‌ای اصلی ایران در «نطنز» و «فوردو» شده و در آن  آمده است: «بدون دسترسی کامل به تاسیسات ایران، راستی‌آزمایی نیز غیرممکن است».

این در حالیست که مقامات کشورمان بار‌ها گفته‌اند هر زمان آمریکا و دیگر کشور‌ها تعهدات خود را اجرا کرده و پایبندی کامل به برجام را نشان دهند ایران نیز به سرعت به تعهدات خود بازخواهد گشت.

این گزارش، اما ادعا می‌کند: «ایران به دنبال ضمانتی از آمریکا و دیگر اعضای برجام برای عدم ترک دوباره توافق است. هر دو خواسته باید عملی شود و این بسیار دشوار است».

همچنین در بخشی دیگر این گزارش به تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران نیز اشاره شده و آن را از موارد اختلافات طولانی مدت می‌داند. به نوشته این نشریه: «تاکنون توافقی برسر اینکه کدام تحریم‌ها حذف خواهند شد به دست نرسیده است، ایران نیز مصمم به لغو همه تحریم‌هاست و آن را شرط بازگشت کامل به توافق هسته‌ای می‌داند».

پولیتیکو همچنین اعلام کرد: «در دور بعدی مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین شورای حکام آژانس نیز برای بررسی گزارش‌های اخیر این نهاد درباره ایران نشستی خواهند داشت و از این رو آن‌ها نیز همراه با نمایندگان برجامی به وین بازخواهند گشت».

در انتها پولیتیکو به نقل از دو مقام حاضر در مذاکرات کنونی وین اعلام کرد: «آن‌ها انتظار ندارند درحالیکه این موانع وجود دارد نشست‌های آژانس دلیلی بر انحراف مذاکرات از مسیر اصلی خود شود، زیرا آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند که شورای حکام از تصویب قطعنامه علیه ایران خودداری کند».

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
نااشنا
۰۲:۰۷ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
اینهم نشانه ای دیگر از ان است که غربیها بخاطر برجامی که هیچگونه منفعتی برای ایران نداشته و عملا ایران را در اچمز نگهداشته است بجای انکه امریکا که از برجام خارج شده است و حال غربیها در سدد اضافه نمودن مواد دیگری که ایران را مسیر ناهموارتری قرار میدهد ادامه فشار حداکثری ترامپ را پیروی میکنند و هیچ اراده ای بر حل مسایل برجامی ندارند و ادامه مذاکرات و فرسایشی شدن در ادامه مذاکراتی که فقط وقت کشی را بدنبال دارد ایران را بجای امریکا که از برجام خارج شده مورد عتاب قرار میدهند در این حالت ادامه مذاکرات فقط و فقط بضرر ایران است وتنها و تنها ادامه غنی سازی باید در اولویت کاری ایران قرار گیرد تا غربیها نتوانند به ایران فشار بیاورند در این موقعیت حساس ایران تنها این راه را پیش رو دارد که فقط و فقط باید دست روی زانوی خود گرفته و از دراز کردن دست جلوی دنیای غرب خود داری نماید سالها دل طلب جام جم از ما میکرد انچه خود داشت ز بیگانه تمنا میکرد اقایان محترم دنیا فقط به غرب منتهی نمیشود گزینه های دیگری را هم میتوان در نظر داشت.
ناشناس
۲۱:۴۴ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
مجلس باید با توجه به انتهای کار دولت ، محدودیت هایی ایجاد کند که باعث نشود ، در قالب احیا برجام از مردم انتقام گرفته شود