به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، برای رسانههای خارجی که روزهای پیش از رحلت امام را سرشار از پیچیدگی و اختلافات و درگیریها توصیف میکردند، انتخاب جانشین حضرت امام با آن سرعت و حمایت و اتفاق نظرهای پس از آن و حتی شخص رهبری منتخب، جالب توجه بود. در کتاب «سند انتخاب» کاملترین روایت انتخاب حضرت آیتالله خامنهای به رهبری را دارد به این موضوع اشاره شده است.
در بخشهایی از این کتاب که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده گوشهای از واکنش رسانههای غربی را میخوانیم:
«بی بی سی، سرعت عمل خبرگان را یک قدم مهم برای جمهوری اسلامی در دوران پس از امام دانست و آن را موجب برطرف شدن «بحرانی که انتظار میرفت پیرامون جانشینی آیتالله خمینی» پیش باید عنوان کرد.
رادیو آمریکا هم انتخاب آقای خامنهای را مایه شگفتی ناظران امور ایران دانسته و گفت: «آنها چنین پیشبینی میکردند که یک شورای ۳ تا ۵ نفره، جانشین خمینی خواهد شد.» خبرگزاری رویتر هم در پانزدهم خرداد، از قول ناظران مسائل ایران نوشت که «تا به حال، تهران خیلی صریح و پخته کار کرده است.»به اعتقاد نیویورک تایمز هم «اقدام خبرگان حاوی این پیام بوده است که آنها بهآسانی قادرند وضعیت را کنترل و قدرت را با آرامش و نظم قابل توجه منتقل کنند.
باقر معین تحلیلگر بی بی سی هم در چهاردهم خرداد، اعتراف میکند که آیتالله خامنهای، بهترین گزینه ممکن جمهوری اسلامی برای رهبری پس از امام خمینی بوده است و میگوید: «در بین روحانیونی که مجتهد هستند و مرجع تقلید نیستند، تنها کسی که هم تجربه سیاسی داشت، هم از نظر دانش تقریباً مورد پذیرش خود روحانیون طرفدار آیتالله خمینی است، آقای خامنهای است. البته کسانی مثل آیتالله مشکینی، آقای رفسنجانی، آیتالله مهدوی کنی، و موسوی اردبیلی بودند، ولی هیچکدام آنها تجربه آقای خامنهای را به عنوان رییس جمهور نداشتند و از این گذشته، آقای خامنهای از نظر علم، به نظر بسیاری از کسانی که تخصص دارند، از آقای رفسنجانی و چند تن دیگر برتری دارد.»
آسوشیتدپرس هم در گزارشی که پس از انتخاب آیتالله خامنهای در معرفی او منتشر کرد، او را یک رییس جمهور محبوب و دارای صداقت سیاسی معرفی کرد: «اگرچه در جریان مناقشات داخلی بین گروههای رقیب در ایران در طول سالهای اخیر، قدرت رییس جمهوری تقلیل پیدا کرده است، اما خامنهای که یک محافظهکار به شمار میرود، از محبوبیت گستردهای برخوردار است... وی در مباحثات آتشین فکری بین دیگر رهبران ایران شرکت میکند و از انجام معالجات در آمریکا بر روی صدمات ناشی از سوء قصد علیه وی در سال ۱۹۸۱ امتناع کرد. وی گفت استفاده از امکانات آمریکا سبب خواهد شد وی نتواند شعار «مرگ بر آمریکا» را سر دهد.»
کتاب «سند انتخاب» توسط انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار گردیده است. همچنین علاقه مندان میتوانند با مراجعه به پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی به نشانی WWW.IRDC.IR این کتاب را با سی درصد تخفیف خریداری نمایند.
انتهای پیام/