سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انتقال پرونده‌ی قتل خبرنگاران افغان به دیوان کیفری بین‌المللی

سازمان گزارش‌گران بدون مرز، پرونده ها‌ی قتل هدف‌مند خبرنگاران افغان را جهت تحقیق و بررسی بیش‌تر، به دادستان دیوان کیفری بین‌المللی فرستاده است.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از صبح کابل،سازمان گزارش‌گران بدون مرز آمده است که با ارسال پرونده‌های قتل خبرنگاران افغان، از دادستان دیوان کیفری بین‌المللی خواسته شده است که در مورد جنایت‌های انجام‌شده علیه خبرنگاران در یک سال گذشته، تحقیق انجام شود.


به تازگی سازمان گزارش‌گران بدون مرز، پرونده ها‌ی قتل هدف‌مند خبرنگاران افغان را جهت تحقیق و بررسی بیش‌تر، به دادستان دیوان کیفری بین‌المللی فرستاده است.

در خبرنامه‌ای که روز چهارشنبه -۱۲ جوزا-، از سوی این سازمان به نشر رسیده، آمده است که با ارسال پرونده‌های قتل خبرنگاران افغان، از دادستان دیوان کیفری بین‌المللی خواسته شده است که در مورد جنایت‌های انجام‌شده علیه خبرنگاران در یک سال گذشته، تحقیق انجام شود.

در خبرنامه آمده است: گزارش‌گران بدون مرز در دادخواست خود به دادستان دیوان کیفری، خواهان تحقیق و بررسی در باره‌ی حنایات انجام‌شده علیه خبرنگاران از ماه حمل/ فروردین سال پیش شد که هم‌زمان دادستان دیوان اجازه‌ی تحقیق در این باره را دریافت کرده است.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز، گفته است که از ماه حمل سال گذشته‌ی خورشیدی تا اکنون، ۱۱ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در افغانستان کشته شدند. در این خبرنامه، از سه کارمند تلویزیون محلی انعکاس، بسم‌الله عادل، محمد الیاس داعی، ملاله میوند، رحمت‌الله نیک‌زاد، زمیر امیری و شفیق‌الله یادآوری شده است.

این سازمان، هم‌چنان گفته است، دلایل زیادی وجود دارد که گروه‌های مسلح و در رأس گروه طالبان مسؤول بیش‌تر این قتل‌ها بوده است.

در خبرنامه آمده است: «دادخواست گزارش‌گران بدون مرز در چارچوب این تحقیق و بررسی انجام شده است، تا در تحقیق و بررسی درباره جنایات انجام‌شده علیه این خبرنگاران و هم‌کاران رسانه‌ها و به منظور پیگرد عاملان این جنایات مصادیق جنایت جنگی یا هر نوع اتهام دیگری در چارچوب اساس‌نامه‌ی رُم، دیوان کیفری از آن میان اتهام جنایت علیه بشریت آشکار شود.»

بر اساس معلومات گزارش‌گران بدون مرز، از سال ۲۰۰۱ میلادی تا اکنون، دست‌کم ۱۰۰ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در افغانستان، جان باختند که از این میان، ۱۶ تن آن‌ها، شهروندان کشور‌های خارجی بودند.

در ۲۰ سال گذشته، بیش از ۶۰ رسانه مورد حمله قرار گرفته و در این مدت، صد‌ها مورد تهدید علیه خبرنگاران نیز در نهاد‌های مسؤول ثبت شده است.

این همه در حالی است که همین اکنون، افغانستان در رده‌بندی جهانی آزادی رسانه‌ها، از میان ۱۸۰ کشور در جایگاه ۱۲۲ قرار دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.