سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بوروکراسی؛ اصلی‌ترین مانع توسعه آبیاری نوین

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، اصلی‌ترین مانع بر سر راه توسعه سامانه‌های نوین آبیاری را، بروکراسی اداری و بررسی‌های غیرفنی و متعدد مدارک و درخواست‌های متقاضیان در مبادی و سطوح مختلف، دانست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ذبیح الله سیروسی در دومین نشست ستاد سامانه‌های نوین آبیاری استان فارس، با تاکید بر اهمیت توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در بخش کشاورزی این شهرستان، گفت: بوروکراسی اصلی‌ترین مانع در مسیر توسعه سامانه‌های نوین آبیاری کشاورزی است و بررسی‌های غیر فنی و متعدد مدارک در مبادی مختلف اثر سوء به سزایی دارند.

او تصریح کرد: به طور متوسط قریب به چهار ماه زمان برای به نتیجه رسیدن یک پرونده آبیاری نوین صرف می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مدت زمان مورد اشاره طولانی است و بیش از نیمی از آن در انجمن صنفی شرکت‌های آبیاری هدر می‌رود، افزود: برای کاهش این مدت زمان طولانی پیشنهاد می‌شود مدارک خواسته شده از کشاورز تعدیل و پرونده توسط یک تیم معتمد و در یک مرحله به طور کامل و کلی بررسی شود.

سیروسی با اشاره به اینکه پارسال کار اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در ۶۱۱ هکتار از اراضی زراعی و باغی شهرستان شیراز با ثبت در سامانه سیستم‌های آبیاری نوین به پایان رسیده است، ابراز کرد: با توجه به معضلات بر سر اجرای این طرح ها، تنها ۵۷ درصد از تعهدات ابلاغی این شهرستان محقق شده است.

به گفته او؛ به منظور اجرای سیستم‌های آبیاری نوین در شهرستان شیراز بیش از ۸۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعتبارات بلاعوض از طرف دولت به کشاورزان و باغداران شیراز در سال ۱۳۹۹ تخصیص یافته است که نقش بسزایی در تحقق اهداف مد نظر داشته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با اشاره به بهره مندی ۶۰ هزار هکتار از اراضی قابل کشت این شهرستان به منابع آبی پایدار و قابلیت اجرای سیستم‌های آبیاری نوین در این زمین ها، بیان کرد: تا کنون در سطحی بالغ بر ۲۷ هزار هکتار از اراضی آبیاری نوین اجرا شده است؛ علاوه بر این سالانه حدود چهار هزار هکتار مازاد نیز به صورت خود اجرایی به کشت صیفی و سبزیجات اختصاص می‌یابد.

ترویج توسعه آبیاری نوین در ۲۸ هزار هکتار از اراضی شیراز

او با تاکید بر وجود ظرفیت قریب به ۲۸ هزار هکتاری اراضی فاقد سیستم‌های نوین آبیاری در شهرستان شیراز، تاکید کرد: تاکیدی بر اجرای سیستم‌های آبیاری نوین در باغ‌های قدیمی و کهنسال نداریم؛ طبق سرفصل‌های آموزشی تدوین شده، کارشناسان در مراکز به صورت تخصصی و با همکاری شرکت‌های مشاور آبیاری کلاس‌های ترویجی و آموزشی برگزار می‌کنند.

سیروسی با ارائه آمار پیشرفت طرح‌های آبیاری نوین در دست اجرای جهاد کشاورزی شهرستان شیراز در سال ۹۹، تشریح کرد: ۹۳ طرح در سطحی بالغ بر ۸۵۱ هکتار در مرحله تشکیل پرونده، ۶۳ پرونده در سطحی حدود ۷۱۳ هکتار در مرحله اتمام طراحی، ۷۸ پروژه با سطحی معادل ۶۷۱‪ هکتار در مرحله انعقاد قرارداد و ۴۰۰‪ ‬هکتار هم از سنوات قبل طراحی شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.