به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در برنامه قرارگاه روشنگری ایران قوی گفت: با شروع انقلاب اسلامی نزاع بین دو تفکر و نگاه به وجود آمد. فرهنگ جز مقوله سیاست، اقتصاد و اجتماع نیست، بلکه فرهنگ زیر مجموعه و زیر بنای تمام مسائل است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: باید به اصل انقلاب برگردیم و شعارهای انقلاب را در گام دوم بسازیم. برای این موضع ۴ رویکرد فوریت، اولویت، ضرورت و فرصت را انتخاب کردیم. رویکرد اول که فوریت است تحول در اقتصاد کشور است که باید منجر به تحقق عدالت، خلق ثروت و توزیع آن در جامعه کند. از بُعد سیاسی مستقل هستیم ولی از بُعد اقتصادی فرهنگی وابسته هستیم. بعد دوم که در اولویت قرار دارد تعلیم و تربیت است و فقط مختص آموزش و پرورش نیست بلکه در همه عرصه ها از خانواده تا جامعه را پوشش می دهد. در کنار این مسائل ریشه کنی فقر و ارتقاء سلامت در جامعه از دیگر اهداف است.
زاکانی ادامه داد: رویکرد سوم تحول در حوزه سیاست و امنیت است که باید منجر به انسجام ملی، مشارکت همگانی و ایجاد ساخت جدید در جامعه شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: رویکرد چهارم که فرصت است درباره سیاست خارجی است؛ سیاست خارجی ما باید در خدمت اقتضائات ایران اسلامی قرار بگیرد و این مسائل را تقویت کند و منجر به عزت ملی و اقتدار اسلامی شود.
اقتصاد ما معیوب است
زاکانی با تاکید بر اینکه ۴ سال ریاست جمهوری برای تحول فرصت خیلی زیادی است،بیان کرد:فرهنگ اثر مستقیم بر اقتصاد دارد. فرهنگ همیشه در جامعه اسلامی جزو اولویت هاست. وقتی می گوییم فوریت، اقتصاد و فرهنگ است، یعنی برای احیای فرهنگ باید اول اقتصاد را احیا کنیم. اقتصاد ما معیوب است و ولخرجی بی مهابا در این زمینه در کشور حاکم بوده است. اقتصاد ما از نفت استنشاق می کند.
روحانی برای اداره اقتصاد دستش را در جیب مردم بُرد
زاکانی گفت: کانون اصلاح اقتصاد از دولت شروع می شود و دولت باید خودش را از رقابت با مردم کنار بکشد. دولت می تواند به دو شیوه خودش را اداره کند. در روش اول که روحانی انجام داد باید دولت دستش را در جیب مردم ببرد و تورم را بالا ببرد و از محل بالا رفتن تورم حقوق کارمندانش را پرداخت کند. دولت روحانی مردم را بیچاره کرده است. روش دیگر این است که بند را از پای تولید باز کنیم. در ابتدا مقررات زدایی و دادن مجوز ها در مسیر درست است. مجوز ها در ایران ۱۰ مرحله و در کشورهای پیشرفته یک مرحله ای است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری توضیح داد: ابتدا باید تیم عملیاتی برای مقررات زدایی تشکیل شود. ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت مُفتی بود که دولت ایجاد کرد. در جلسه دولت برای تعیین قیمت دلار سیف رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفته ۴۸۰۰ تومان و روحانی گفته ۳۸۰۰ تومان و در نهایت گفته اند میانه آن را تعیین کنیم، مگر شیوه اداره کشور به این شکل است؟ دولت جاهلانه اداره می شود. الان زمان دقیانوس نیست که شیوه مدیریت کشور این گونه باشد. فقط ۲۰ درصد قراردادهای کشور شفاف و ۸۰ درصد دیگر غیر شفاف است.
زاکانی گفت: هم اکنون در کشور ۱۳۰ هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد. دولت می تواند با مقررات زدایی زمینه پیشرفت ساخت مسکن را فراهم کند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: از سال ۸۵ تاکنون هر سال ۱۱ پروژه در مرکز پژوهش ها برای رفع مشکلات مردم انجام داده است.
زاکانی ادامه داد: سال ۷۱ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون فرش صادر کردیم و سال ۹۹ حدود ۶۰ میلیون، مشکل صادر کنندگان فرش این است که قانون بازگشت ارز حاصل از صادرات را به صادرات فرش هم نسبت دادند.
وی گفت: کشور ما روی طلا خوابیده، فروش نفت ما بالای یک میلیون بشکه است و طرف دو ماه پولش به کشور بازمی گردد. دعوا در درون دولت نمی گذارد این پول در جامعه توزیع شود. یک ماه پیش به زنگنه گفتم چند درهم پول در حسابش خوابیده و همتی اصلا خبر نداشت. وقتی با دروغ با مردم رفتار کنیم وضعیت همین می شود.
زاکانی ادامه داد:با وجود تحریم باید برای کشور برنامه ریزی کنیم. تحریم ابزار استراتژیک آمریکاست و با تحریم هم می توان شرایط موفقیت کشور را ایجاد کرد. از سال ۲۰۰۷ مراودات ارزی کشورها باعث شده که کشورها از یوغ دلار خارج شوند. همین فرمول به ما امکان می دهد که گرفتار چرخه دلار نشویم. ۱۵ کشور حاشیه ما شرایطی برای ما ایجاد کرده اند که ما اصلا تحریم پذیر نیستیم ولی مشکل ما از بی عرضگی و بی غیرتی بخشی از مسئولان کشور است. مسئولان ما شکمشان سیر است و خبری از درد مردم ندارند.
زاکانی گفت: اف ای تی اف ابزارهای تنظیم شده دشمنان را تقویت می کند. تا وقتی تحریم پذیر باشیم گردن ما را زیر پایشان می شکند و وقتی از زیر یوغ آن بیرون آمدیم مشکلات ما حل می شود.
وی ادامه داد: به دنبال رابطه با آمریکا نیستیم ولی به رابطه با اروپا وارد می شویم اما با رعایت دو اصل حکمت و منزلت.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: اشکالات مناظره قبلی برجام این بود که تیم مذاکره کنند درون گرا بودند و محصول مذاکرات به به مردم معرفی نمی کردند تا مردم بدانند چه اتفاقی می خواهد بیفتد، برای مناظره، نخبگان توجیه نمی شدند. ولی در دوره اخیر با وادادگی در تیم مذاکره کنند رو به رو شده ایم و جهت فعلی در مذاکره از موضع انفعال و التماس است.
زاکانی اظهار کرد: در کشور سرمایه، امکان نیروی انسانی داریم ولی چون با آن کاری نداریم دشمن از آن استفاده می کند. اصل مذاکره را قبول داریم برای مذاکره تائید مراکز بالا دستی نیاز است. من آمده ام که شعبده بازی دیگران را باطل کنم.
وی گفت: ما هم اهل مذاکره هستیم. اصلا مذاکرات برجام مربوط به دولت روحانی نیست و بر جای مانده از دولت احمدی نژاد است. پرونده وی همزمان با برجام پیش برده شد تا ۴۰۰ میلیون دلار از زمان شاه که جنس خریداری شده بود و به کشور ما داده نشده بود پیگیری شود و قرار شد برای مبادله ۴ جاسوس بدهیم و یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به کشور آمد و هیچ ربطی به برجام نداشت.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: این مذاکره التماسی نبود و در نهایت هم آن را به نام برجام زدند در صورتی که اصلا ربطی به برجام نداشت. ما در برجام تمام تعهداتمان را انجام دادیم و بارها خودشان گفتند که ایران بیش از تعهداتش عمل کرده است.
زاکانی گفت: مذاکرات وین بنا بود فرسایشی و با ضعف نباشد ولی هم اکنون همین وضعیت را داریم. دولت ما اگر ماموریت مذاکره پیدا کند حتما مذاکره می کند. هدف مذاکرات برجام این بود که تحریم ها رفع شود و هدف دیگر، آگاه سازی مردم درباره آمریکا بود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولتم حتما قانون مجلس را ملاک برجام قرار می دهیم و اروپایی ها باید به تعهدات خود عمل کنند.
زاکانی اظهار کرد: بخشی از مشکلات اقتصادی حال حاضر کشور مستقیماً به عبدالناصر همتی برمیگردد، هم در دوران حضورش در بانک مرکزی، هم در دوران حضورش در بانک ملی عملکرد بدی داشت؛ من او را به مناظره ۲ نفره در هر مکانی که خودش بخواهد دعوت میکنم تا این موارد را تشریح کنم. او نمیتواند خودش را از عملکرد ضعیف کارگزاران جدا بداند.
زاکانی ادامه داد: من از نامزدهایی که وعده پرداخت پول به مردم میدهند میپرسم منبعشان برای پرداخت این مبلغ از کجاست؟ من برنامههای خودم را از ۶ نامزد دیگری اجراییتر و بهتر میدانم. ما این برنامه را از سال ۹۰ آماده کردیم و هرچند سال یکبار هم این برنامه بهروزرسانی شده است. البته من یک منطق دینی دارم که اگر فردی در میدان باشد که حضور او کفایت کند، لزومی به حضور من تا آخر نیست.
وی در پایان با بیان اهمیت تولید ملی تصریح کرد: در دولت اقدام و اصلاح تمام تلاش ما این است که سنگ را از جلوی پای تولید برداریم. بزرگترین مانع تولید دولت و بانکها هستند، بانک باید وظایف خود را انجام دهد و نباید رقیب مردم باشد.
انتهای پیام/