سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جو بایدن: خشونت و نژادپرستی در آمریکا هنوز پابرجاست

رئیس جمهور آمریکا در سالگرد کشتار سیاه پوستان در تالسا اذعان کرد که بی عدالتی و نژادپرستی هنوز در سراسر آمریکا حکمفرماست.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که به مناسبت یکصدمین سالگرد کشتار سیاه پوستان به دست سفیدپوستان نژادپرست در سال ۱۹۲۱ به اکلاهما رفته بود، گفت: تاریخ آمریکا جنبه‌های تاریکی دارد که باید با آن کنار بیاییم. این کاری است که همه مردم جهان انجام می‌دهند. ما باید بد و خوب را در تاریخ از هم تشخیص دهیم.

بایدن در جمع معدود بازماندگان و خانواده های قربانیان این کشتار اظهار کرد: حمله ۶ ژانویه به ساختمان کنگره در واشنگتن دی سی هم یکی از همان نقطه‌های تاریک در تاریخ آمریکاست. کشتار سیاه پوستان در گرینوود هم نشانه‌ای از تروریسم داخلی است که در ذهن تاریخی ما حک شده است.

او در ادامه تصریح کرد: حمله معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اخیر به کنگره آمریکا و اعتراض‌های گسترده به شمارش آراء یادآور کشتار سیاه پوستان در تالساست. این‌ها همه نمایشی از بی عدالتی در جامعه ماست.

بازماندگان این کشتار از رئیس جمهور آمریکا خواستند عدالت را در مورد مقصران این حادثه اعمال کند و نیز اقدامات لازم در جهت تامین خسارت به بازماندگان را مورد پیگیری قرار دهد.

بایدن، اما در پاسخ خبرنگار یکی از رسانه‌های حاضر درباره اینکه آیا آمریکا باید در مورد کشتار تالسا رسماً عذرخواهی کند، پاسخی نداد.

بایدن پس از ملاقات با سه نفری که در زمان قتل عام در گرینوود زندگی می‌کردند، به یک لحظه سکوت پرداخت و برای قربانیان تالسا دعا کرد. بازماندگان این حادثه در سنین ۱۰۱ تا ۱۰۷ سالگی در این گردهمایی خواستار عدالت و جبران خسارت شدند.

اخیرا کاخ سفید مدعی شده مجموعه‌ای از ابتکارات سیاسی را برای مقابله با تبعیض نژادی و اختلاف طبقاتی از جمله برنامه‌های سرمایه گذاری ده‌ها میلیارد دلاری در جوامعی مانند گرینوود که از فقر رنج می‌برند، در نظر دارد. خانواده‌های ساکنان آسیب دیده حادثه تالسا اکنون خواستار جبران خسارت مالی شده‌اند.

بایدن مدعی شد که به زودی دولت او همچنین از اقدامات مقابله‌ای با جنایات نژادپرستی که به گفته او «کشنده‌ترین تهدید برای کشور» است، رونمایی خواهد کرد.

چندین ایالت تحت رهبری جمهوری خواهان، با استدلال بر لزوم تقویت امنیت انتخابات، محدودیت‌های رای گیری را علیه سیاه ‌پوستان تصویب یا پیشنهاد کرده‌اند که بایدن و دیگر دموکرات‌ها می‌گویند هدف آن‌ها دشوارتر کردن رای دادن برای رای دهندگان سیاه پوست است.

به همین دلیل بایدن همچنین به کامالا هریس، معاون خود که اولین معاون رئیس جمهور سیاه‌ پوست است، سپرد تا تلاش‌های دولت را برای مقابله با تلاش‌های جمهوری خواهان برای محدود کردن حق رأی مدیریت کند.

ماجرای قتل عام تالسا

در سال ۱۹۲۱، پس از آنکه سارا پیج، یک زن سفیدپوست، دیک رولند سیاه پوست را به تجاوز متهم کرد، پلیس سریعا رولند را دستگیر کرد. عصر همان روز، سفیدپوستان تالسا، دادگاه را محاصره کردند و خواستار تحویل رولند شدند. مردان سیاه پوست نیز، از جمله کهنه سربازان جنگ جهانی اول، برای محافظت از رولند به دادسرا رفتند. یک مرد سفیدپوست هنگامی که سعی در خلع سلاح یک جانباز سیاهپوست داشت، باعث تیراندازی شد و به این دلیل خشونت‌ها افزایش یافت.

قتل عام تالسا معروف به قتل عام «بلک وال استریت» در ۳۱ می ‌و اول ژوئن سال ۱۹۲۱ بوقوع پیوست و در آن ساکنان سیاه‌ پوست منطقه گرینوود تالسا مورد حمله اوباش سفیدپوست قرار گرفتند. این کشتار که بدترین خشونت نژادی در تاریخ آمریکا عنوان می‌شود بیش از ۸۰۰ تن را راهی بیمارستان کرد و ویرانی عظیمی را در منطقه سیاه‌ پوستان بر جا گذاشت. ساکنان سفیدپوست در تالسا همچنین خانه‌ها و کارگاه‌های آن‌ها را سوزانده و غارت کردند.

در پی این حادثه هزاران نفر بی خانمان شدند. صلیب سرخ آمریکا از ارائه آمار دقیق قربانیان این جنایت خودداری کرد، اما بررسی کمیسیون ایالتی در سال ۲۰۰۱ نشان داد دست کم ۱۰۰ تا ۳۰۰ تن در این جنایت کشته شدند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.