به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،نرگس جعفری افضل مدیرگروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت قم گفت: این اقدام با هدف جلوگیری از شیوع و همهگیری بیماری کرونا و همچنین در راستای شعار «قم، شهر بدون دخانیات» صورت گرفته است.
مدیرگروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت قم با بیان اینکه پس از شیوع بیماری کرونا، جمعآوری قلیان سراها در دستور کار قرار گرفت، اضافه کرد: قلیان سراهای متعددی در بخش کهک فعال بود که جمعآوری شده است، ولی احتمال دارد برخی از این واحدها همچنان بهصورت مخفیانه اقدام به سرویسدهی نمایند.
جعفری افضل با بیان اینکه نظارت بهصورت مستمر انجام و هر شکایتی در خصوص عرضه مستقیم قلیان رسیدگی میشود، تصریح کرد: انتظار داریم نظارتها از طرف سازمان صمت و اتاق اصناف نیز صورت گیرد، بهویژه برای اماکن فروش دخانیاتی که مجوز ندارند تا دسترسی به دخانیات کمتر شود.
جعفری بیان کرد: مرکز بهداشت با تبلیغات عرضه مواد دخانی که در اماکن عمومی، فروشگاهها و سوپرمارکتها انجام شده برخورد میکند، ولی این مرکز بهتنهایی قادر به مقابله با این تبلیغات نیست و باید برخورد همهجانبه صورت گیرد.
به گفته مدیرگروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت قم ، طبق تحقیقاتی که در سالهای ۹۸ و ۹۹ در کشور صورت گرفت، مصرف قلیان ۴۰ درصد افزایش یافته است و بیشترین مصرفکنندگان خانمها هستند، سن استعمال دخانیات در استان قم نیز مانند سراسر کشور بسیار پایین آمده و به ۹ تا ۱۱ سال رسیده است و در گروه سنی جوانان و نوجوانان بیش از ۵۷ درصد افراد یکبار مواد دخانی را مصرف کردهاند.
جعفری افضل با بیان اینکه با شیوع کرونا استعمال دخانیات افزایش نیز یافته است، گفت: تصورات غلط در مردم در پی بروز بیماری کرونا و شایعه عدم ابتلا به کرونا با مصرف دخانیات باعث افزایش مصرف بین گروههای سنی مختلف شده است.
کارشناس مرکز بهداشت قم افزود: از سوی دیگر تعطیلی مدارس و دانشگاهها و غیرحضوری بودن کلاسها، جوانان و نوجوانان را به دورهمیها کشانده و متاسفانه مشکلات را افزایش داده است.
جعفری افضل با اشاره به اینکه سالیانه هشت میلیون نفر به دلیل استعمال دخانیات در جهان جان خود را از دست میدهند، اضافه کرد: در ۲ سال گذشته بیش از ۱۵ میلیون نفر به دلیل استعمال دخانیات جان خود را از دست دادند؛ علاوه بر این بیماریهای مختلفی از جمله سرطان خون، مغز استخوان، دستگاه گوارش، سقطجنین و به دنیا آمدن کودکان با وزن کم این گروه از افراد را درگیر میکند.
او تصریح کرد: برای مبارزه با استعمال دخانیات، عزم، جزم و همت ملی نیاز است تا تبلیغات دخانیات و استعمال آن را در فضای باز نداشته باشیم و دسترسیها را کم کنیم.
از چهارم تا دهم خردادماه هر سال هفته بدون دخانیات نامگذاری شده است؛ دهم خردادماه مصادف با ۳۱ میروز جهانی بدون دخانیات و شعار امسال «تعهد من برای ترک قلیان» میباشد.
انتهای پیام/ح