الهه کهنی کارشناس فروش یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در جهان میلیونها نفر به دلیل نقص در سیستم مغزی، جسمی و حسی از معلولیت رنج میبرند و از هر ۱۰ نفر یک نفر در جهان با معلولیت درگیر است که سهم کشورهای جهان سوم از این تعداد ۸۰ درصد برآورد میشود.
او افزود: طبق قانون برنامه پنج ساله توسعه، باید هر سال ۱۰ درصد از فضاهای شهری برای معلولان مناسب سازی شود؛ ماده ۲ قانون جامع حمایت از معلولان مصوب سال ۸۳ نیز نسبت به مناسب سازی فضاهای عمومی و ادارات تاکید کرده است.
کهنی گفت: بر اساس این قانون تمام وزارتخانهها، سازمانها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظف شدهاند در طراحی، تولید و احداث ساختمانها و اماکن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی و بهرهمندی از آنها را برای معلولان همچون افراد عادی فراهم کند و تصویب این قانون دستاورد مناسبی برای حمایت از حقوق معلولان است.
این فعال حوزه شرکتهای دانش بنیان اظهار کرد که شرکت ما فعالیت خود را از سال ۱۳۹۵ با هدف رفع نیازها و مشکلات صنعت توانبخشی و تجهیزات سالمندان، معلولین و جانبازان کشور آغاز کرده است.
او گفت: شناسایی نیازهای داخلی صنعت توانبخشی و تجهیزات سالمندان، معلولین و جانبازان و جستجو در بازارهای جهانی و کشورهای پیشرفته برای الگو برداری از محصولات موجود و رفع نیازهای این دسته از افراد از اهداف ماست.
کهنی تصریح کرد: محصول بالابر پلکان مدل ویلچربر یک محصول پرکاربرد برای مناسب سازی فضاهای عمومی و شخصی است که طراحی خلاقانه این بالابر امکان استفاده از آن در راهپلههایی با فضای کوچک بدون نیاز به تخریب یا تغییر در پلهها را میسر کرده است. اتصال این بالابر به نرده یا دیوار به صورت موقت (پیج و مهرهای) بوده و امکان جابجایی به مکانی دیگر را فراهم میکند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: این محصول نمونه داخلی نداشته و از لحاظ قیمت عرضه نیز بسیار کمتر از نمونههای مشابه خارجی است، این دستگاه دارای قابلیتهایی از جمله کنترل از راه دور، جمع شدن به صورت خودکار، نصب روی انواع دیوار، پله و نردبان و استپ اضطراری و چراغ هشدار است.
بیشتر بخوانید