سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازنشستگی ۲۰۰ هزار معلم در دو سال آینده چالش جدی است

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر گفت: در دو سال آینده ما با بحران بازنشستگی حدود ۲۰۰ هزار معلم معادل یک پنجم کل فرهنگیان کشور مواجه هستیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، اکبر مولایی رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر در نشست انتخابات اعضای هیات مدیره بنیاد خیرین حامی این دانشگاه، بیان کرد: ما در برهه بحرانی تربیت معلم هستیم و با پذیرش و اضافه شدن سهمیه ۲۵ هزار دانشجومعلم جدید دانشگاه فرهنگیان کشور، یک سهمیه حداقل ۴۰۰ نفری به تعداد دانشجویان کنونی ما اضافه می‌شود و آمار دانشجویان خوابگاهی ما به ۱۸۰۰ نفر خواهد رسید.

او افزود: در طول تاریخ تربیت معلم که از سال ۱۳۴۲ در استان بوشهر آغاز شده برای نخستین بار شاهد این تعداد پذیرش دانشجومعلم هستیم.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر با اشاره به اینکه این استان بیش از ۲۲۰ هزار دانش آموز و حدود ۱۶ هزار معلم دارد، ادامه داد: در دو سال آینده ما با بحران بازنشستگی حدود ۲۰۰ هزار معلم معادل یک پنجم کل فرهنگیان کشور مواجه هستیم و این آمار در استان ما سالانه حدود ۷۰۰ تا هزار نفر است که در سال آینده این آمار به هزار و ۳۰۰ نفر بازنشسته خواهد رسید.

او عنوان کرد: جایگزینی این تعداد یعنی اینکه دانشگاه ما توانایی تعلیم و تربیت هزار و ۳۰۰ نفر دانشجومعلم را در یک سال داشته باشد و این افراد باید در یک دوره چهار ساله به تحصیل در این دانشگاه بپردازند و در این زمینه نگران هستیم که دانش آموزان ما در جای جای این استان کلاس هایشان تعطیل شود یا مجبور شویم که معلمی چند پایه را تدریس کند.


بیشتر بخوانید


 رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر گفت: آمار نگران کننده این است که سالانه در اول مهر بین ۸۰ تا ۲۰۰ نفر سربازمعلم را در نظام آموزش و پرورش به کار می‌گیریم که تخصص لازم برای آموزش دانش آموزان را ندارند و همین مسائل ما را بر آن می‌دارد که هر چه جدی‌تر به کار تربیت معلم اهتمام بورزیم تا این مشکلات را برطرف سازیم.

ساختمان دانشگاه فرهنگیان بوشهر نیازمند نوسازی

مولایی با تاکید بر کمک همگان برای بهبود شرایط تربیت معلمان افزود: ساختمان پردیس علامه طباطبایی بوشهر که مهد تربیت معلم در استان بوشهر است هم اکنون ۴۶ سال قدمت دارد که باید در آینده نزدیک پذیرای حداقل ۸۰۰ نفر دانشجو باشد و قدمت ساختمان پردیس بنت الهدی صدر بوشهر نیز به سال ۶۸ برمی گردد که باید پذیرای حدود هزار دانشجو باشد و این محیط‌ها در گذر سال‌ها نوسازی نشده‌اند.

او به دلایل این امر اشاره و بیان کرد: شاید برخی دلایل آن این باشد که سال‌های سال تربیت معلم به باد فراموشی گرفته شد و یا اینکه تامین معلم از مسیرهایی غیر از دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم اعمال شد چنانکه در سال ۸۸ ما ۱۱۰ هزار نفر استخدامی از مجرایی غیر از تربیت معلم داریم و بسیاری از خدماتی‌های ادارات بدون پشتوانه لازم آموزشی وارد کلاس‌های درس شدند.

مولایی با اشاره به حضور رهبر انقلاب در اردیبهشت ماه سال ۹۷ در دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: این حضور نقطه عطفی در تاریخ دانشگاه فرهنگیان و سرآغاز حرکتی بزرگ در راستای تحول همه جانبه در این دانشگاه بود.

او با بیان اینکه بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور تشکیل شده است، عنوان کرد: این بنیاد به منظور کاهش مشکلات دانشگاه فرهنگیان و توسعه کمی و کیفی آن در ابعاد مختلف، با اساسنامه مدون شکل گرفته است و امیدواریم بتوانیم به همت خیرین به ترمیم دانشگاه در همه ابعادش همت بگماریم.

کمترین بودجه به آموزش و پرورش داده می‌شود

رئیس هیات مدیره بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور نیز گفت: هیات مدیره بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان دارای ۷ نفر عضو اصلی و دو نفر علی البدل است.

علیقلی حسنی اعظمی افزود: امیدوارم با تشکیل بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر و حمایت از دانشگاه استان در ایجاد و بهسازی بستر‌ها و مکان  تحصیل دانشجویانی که در آینده وظیفه تدریس دانش آموزان ما را دارند، به عنوان یک نمونه موفق مطرح باشد.

مدیر عامل بنیاد خیرین حامی دانشگاه فرهنگیان کشور هم گفت: می‌توانیم با تعلیم و تربیت صحیح از بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی واعتباراتی که امروزه برای مقابله با آن‌ها در کشور هزینه می‌شود، پیشگیری کنیم.

مهدی احمدی افزود: امروزه همه از اهمیت نظام آموزش و پرورش و معلمان سخن می‌گویند، ولی در تدوین و ترسیم بودجه همیشه کمترین بودجه به این حوزه تعلق می‌گیرد و ما به یک انسجام ملی در این زمینه نیاز داریم؛ زیرا با این وضعیت معلمی که در تنگنای معیشتی زندگی امروز قرار دارد نمی‌تواند امثال شهید مطهری‌ها را تحویل جامعه دهد.

او عنوان کرد: در همه جای دنیا بودجه دولت‌ها محدود است و امروزه بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان تنها سی درصد به بودجه دولتی و هفتاد درصد به بودجه مردمی وابسته هستند.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.