به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علایی مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی با اشاره به اینکه از اول مهرماه سال گذشته تا نهم خردادماه امسال میزان بارندگی در استان ۹۶ میلیمتر بوده است، گفت: سال گذشته این آمار تا به امروز ۲۷۱ میلیمتر بوده است.
او بابیان اینکه میانگین ۵۰ ساله آبی ۱۷۶ میلیمتر بوده است، افزود: این میزان نسبت به سال گذشته ۶۵ درصد و نسبت به دراز مدت ۴۶ درصد کاهش بارش را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی آورد رودخانهها نسبت به سال گذشته، ادامه داد: سال گذشته ۷۷ درصد سدهای خراسان رضوی پر از آب بوده یعنی یک میلیارد و ۲۱۴ میلیون مترمکعب آب در سدهای استان ذخیره بوده که این آمار در امسال به ۶۲۱ میلیون مترمکعب یا ۳۹ درصد رسیده است.
علایی بیان کرد: ۸۵ درصد از آب مصرفی در استان در حوزه کشاورزی، ۱۰ درصد در حوزه شرب، بهداشت شهری و روستایی و ۵ درصد در حوزه خدمات و صنعت مصرف میشود.
او بابیان اینکه میانگین آبی که در دنیا از آبهای زیرزمینی برداشت میشود حدود ۲۰ درصد است و ۸۰ درصد آب موردنیاز از آب سطحی تأمین میشود، تصریح کرد: در کشور ما ۶۵ درصد آب از آبهای زیرزمینی و ۳۵ درصد آب سطحی و در استان ۸۵ درصد آب زیرزمینی و ۱۵ درصد آب سطحی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی تاکید کرد: در خشکسالیها ۹۵ درصد آب زیرزمینی و ۵ درصد از آب سطحی استفاده میشود که شرایط آسیبپذیر در مقابل خشکسالی نشان میدهد.
علایی با اشاره به اینکه در منطقهای بهشدت آسیبپذیر ازلحاظ بارش هستیم، اظهار کرد: از گذشته به بحران خشکسالی اهمیت بسزایی میدادند و برای رفع آن تلاش میکردند درصورتیکه امروزه ما تمرکز خود را بر توسعه ایران مرکزی قراردادیم که اشتباه است.
او بابیان اینکه ۵۲ درصد جمعیت استان در مشهد ساکن هستند، افزود: توسعه بیبرنامه این کلانشهر اتفاق ناخوشایندی است که باید اصلاح شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که گریبانگیر ما است تبدیل سطح اراضی کشاورزی از زراعت به باغ است که آسیبپذیری بسیاری به همراه دارد.
علایی با اشاره به اینکه امسال سطح میزان بارش یکسوم میانگین درازمدت است، بیان کرد: خوشبختانه جز تنها استانهایی هستیم که تنش آبی به بدنه اجتماع منتقل نشده است که جز با تصمیمگیری صحیح در حوزه آب این اتفاق رقم نمیخورد.
او تصریح کرد: برای مشهد تا پایان سال ۱۴۰۱ مشکل کمآبی نداریم، زیرا ذخیره سد دوستی بهاندازه کافی است، اما در سالهای بعد با مشکل روبهرو خواهیم شد.
انتهای پیام//ا.د