به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از افراد، از اینکه همسرشان به خواستههای آنان اهمیت نمیدهد شاکی هستند و از طرف دیگر برخی افراد تنها به خواستهها و نیازهای همسرشان اهمیت میدهند و به رضایت خود توجهی ندارند. برآورده کردن خواستههای همسر نیمی از لذت است و زوجهایی که به خواستههای خود یا شریک زندگیشان بها ندهند، در نهایت از رابطه ناراضی خواهند بود. آگاهی از نیازهای همسر و چگونگی برآورده کردن آنها به زوجین کمک میکند که رضایت زناشویی خود را افزایش دهند.
نادیده گرفتن نیازهای همسر
بسیار مهم است که هر کدام از زوجین در رابطه عاشقانه خود، گاها پیش قدم شوند، شاید این مسئله برای برخی از افراد مخصوصا خانمها سخت باشد اما باید بدانید که این غرور و خجالت یا هر چیزی که هست، باعث سرد شدن همسر و ناراحتی او خواهد شد. برای اطمینان از اهمیت دادن به خواستههای همسر خود بهتر است یک بررسی کلی انجام دهید. یک ازدواج موفق نیاز به تلاش مداوم دارد، شما با استفاده از مهارتهای ازدواج موفق میتوانید به اهداف خود در زندگیتان نزدیک تر شوید.
محمدباقر حبی روانشناس بالینی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نیاز همسر به توجه کردن اظهار کرد: یکی از عواملی که میتواند رابطه زوجین را استحکام بخشد، توجه کردن است، البته این توجه باید شرایطی داشته باشد تا تأثیر مناسبی بر رابطه زوجین بر جای گذارد.
بیشتر بخوانید
این روانشناس بالینی ادامه داد: مقدمه توجه کردن و نیاز به توجه داشتن در تفاوتهای فردی است که در مردان نیاز به توجه کردن میتواند با زنان متفاوت باشد و توجه به تفاوتهای فردی در مردان میتواند بازتابی از عوامل ژنتیکی، فرهنگی، اجتماعی و... باشد که معمولا مردان در بافتهای اجتماعی و فرهنگی رشد میکنند و نقشهای خاصی را از آنها انتظار میرود که طبیعتا هم نیازهایی متفاوت دارند.
وی افزود: زنان نیز با توجه به شرایط جامعه و سنین مختلف از لحاظ فیزیکی، ژنتیکی و... نیازهای خاصی را میطلبند و انتظار دارند همسرشان به او توجه کند که امری طبیعی است.
این روانشناس بالینی تصریح کرد: اگر نیاز باشد باید به نیازهای چندگانه بپردازیم، یعنی نیازهای اساسی افراد، مادی، معنوی، جسمانی و اجتماعی که یک تقسیم بندی کلی است.
وی با بیان اینکه زوجین با قرار گرفتن در کنار یکدیگر باید به ابعاد وجودی شریک خود توجه داشته باشند، ادامه داد: به نیازها باید به صورت مناسب، منطقی و کارآمد پاسخ داده شود و اگر این نیازها که در هر فرد متفاوت هستند، به لحاظ درون شناختی به درستی برطرف شوند میتوانند باعث ایجاد یک رابطه عمیق، مستحکم، سازنده و پیش رونده باشند.
حبی گفت: اگر زوجین میخواهند به شریک زندگی خود توجه داشته باشند این امر مهم است که نیازهای یکدیگر را بشناسند، احترام بگذارند و در قبال این نیازها احساس مسئولیت داشته باشند و در قبال پاسخ به نیازها تواناییهایی را در خود تقویت کنیم تا به صورت متناسب جوابگوی این نیازها باشیم.
وی خاطرنشان کرد: همه این فرآیند در قالب یک توجه کردن است و شاخصه توجه کردن، شناخت نیازها و درک آنها است که فرد با ایجاد تواناییهایی در خود، آنها را باید تقویت کند، اما انتظار نداشته باشیم همسرمان تمام این نیازها را بشناسد، بلکه با بیان نوع نیاز خود به همسرمان در توجه داشتن به آنها کمک کنیم.
انتهای پیام/