سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۰ واقعه عجیب که پس از حادثه نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل رخ داد + تصاویر

پس از حادثه انفجار در نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل در شوروی سابق، وقایع عجیب و تامل برانگیزی رخ داد که اغلب به این فاجعه نسبت داده می‌شود.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بیزنس اینسایدر، ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ در حافظه تاریخی مردم دنیا یادآور یکی از تلخ‌ترین رخداد‌های مرگبار انسانی است. فاجعه چرنوبیل به دلیل انتشار گسترده آلاینده‌های رادیواکتیو، بی‌شک بدترین حادثه در یک نیروگاه هسته‌ای دنیا تا به امروز محسوب می‌شود.

با گذشت بیش از سه دهه، همچنان تأثیرات انسانی و زیست محیطی این فاجعه پابرجاست. جدای از این تاثیرات، برخی اتفاقات عجیب و غریب از شیوع شیر گاو حاوی مواد رادیواکتیو گرفته تا نجات یک گونه در معرض خطر جانوری را به نحوی به حادثه چرنوبیل نسبت می‌دهند.

سریالی کوتاه به نام چرنوبیل، تا حدی توانست بار دیگر توجه‌ها را به سوی بدترین حادثه نیروگاه هسته‌ای جهان جلب کند. حادثه‌ای که در هنگام باز شدن هسته راکتور نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل در اوکراین دنیا را در بهت و حیرت فرو برد. بسیاری از رخداد‌های آن روز سرنوشت ساز به خوبی در این سریال به نمایش درآمد. از متروکه به جا ماندن شهر پریپیات تا ممنوعه شدن منطقه‌ای به وسعت ۱۰۰۰ مایل مربع. همچنین طی سه ماه پس از فاجعه، بیش از ۳۰ نفر در اثر عوارض حاد رادیواکتیوی جان خود را از دست دادند.

پیامد‌های این فاجعه محدود به همان روز‌ها نشد و در ماه‌ها و سال‌های آینده نیز وقایع عجیبی رخ داد. در این گزارش به مواردی که به نحوی نشأت گرفته از حادثه چرنوبیل است، خواهیم پرداخت.

چرخ و فلکی برای سرگرمی ساکنان محلی

قرار بود پارک تفریحی پریپیات در ۱ مه ۱۹۸۶، پنج روز پس از حادثه چرنوبیل، افتتاح شود. به گفته یک مقام محلی، اگرچه این پارک هرگز به طور رسمی به روی بازدیدکنندگان باز نشد، اما چرخ و فلک آن در ۲۷ آوریل شروع به کار کرد تا ساکنان محلی را که متاثر از آن فاجعه بودند، به نوعی سرگرم کند.

توصیه پزشکان برای سقط جنین

پس از حادثه چرنوبیل بود که پزشکان به زنان اروپای غربی مرتبا توصیه کردند تا در صورت بارداری اقدام به سقط جنین کنند. آن‌ها درباره خطر نقص مادرزادی نوزادنی که پس از فاجعه چرنوبیل به دنیا می‌آمدند، نگران بودند.

نقاشی‌های عجیب بر روی دیوارهای پریپیات

در سال‌های پس از فاجعه چرنوبیل، هنرمندان زیادی به منطقه ممنوعه سفر کردند تا نقاشی‌ها و پرتره‌های یادگاری از آنجا ترسیم کنند. یک سبک نقاشی در سراسر این منطقه دیده می‌شود و آن چیزی نیست جز مجموعه‌ای از چهره‌های سایه مانند کودکانه که گفته می‌شود نماد ارواح ساکنان سابق این منطقه است که قربانی حادثه چرنوبیل شدند.

تاثیر حادثه چرنوبیل بر رشد گیاهان و نابودی اشیا

دیوید مک میلان، عکاسی بود که طی ۲۵ سال بازدید‌های متعددی از منطقه ممنوعه نزدیک به نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل صورت داد. در مجموعه عکس‌های او آنچه به وضوح به تصویر کشیده شده، از بین رفتن سریع اشیا و وسایل به جا مانده از ساکنان محلی است.


تا سال ۲۰۰۹ پوتره ولادیمیر لنین، بنیانگذار حزب کمونیست روسیه در اثر تشعشع مواد رادیو اکتیو به طور کامل ناپدید شد. همزمان با نابودی مصنوعات ساخت بشر، گیاهان به رشد خود ادامه دادند و بقایای به جا مانده از ساکنان محلی را در زیر رشد مداوم خود مدفون کردند.

عروسک‌هایی که در شهر رها شد

بر خلاف تصور عمومی، عروسک‌های پراکنده در سراسر منطقه ممنوعه چرنوبیل، متعلق به ساکنان قبلی آن نیست. بلکه بیشتر آن‌ها به احتمال زیاد توسط گردشگردان به آنجا آورده شد و بر روی طاقچه‌ها و تخت‌های مهد کودک آنجا رها شدند.

بازگشت به منطقه ممنوعه

آب و خاک منطقه ممنوعه چرنوبیل همچنان آلوده و زندگی در آن خلاف قانون است. با این حال این منطقه را نمی‌توان کاملاً خالی از سکنه دانست. پس از این فاجعه، صد‌ها نفر از ساکنان محلی به رغم هشدار‌های ایمنی برای ورود به آنجا، به روستا‌های محل سکونت خود بازگشتند.
به اغلب زنان ۷۰ تا ۸۰ ساله‌ای که به منطقه ممنوعه برگشتند، لقب «مادربزرگ چرنوبیل» داده شده است.

بازگشت خرس قهوه‌ای اروپایی به منطقه

پیش از وقوع فاجعه چرنوبیل، بیش از یک قرن بود که خرس قهوه‌ای اروپایی در منطقه ممنوعه چرنوبیل رویت نشده بود. اما در سال ۲۰۱۴، یک زیست شناس اوکراینی رویت یک خرس قهوه‌ای را در این منطقه ثبت کرد.

نجات یک گونه اسب در معرض خطر انقراض

در سال ۱۹۹۸ به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای نجات گونه‌ها در معرض انقراض، یک گونه خاص اسب در بیابان‌های حوالی نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل آزاد شد. به نظر می‌رسد این گونه خاص از اسب‌ها در غیاب انسان‌ها به خوبی توانستند رشد کرده و از انقراض نجات یابند.

تومور و آب مروارید پرندگان و جوندگان

پرندگان، جوندگان و حشرات هم از تبعات حادثه چرنوبیل در امان نبودند. در برخی از گونه‌های جانوری مذکور جهش‌هایی مشاهده شد که همگی به تشعشعات ناشی از حادثه چرنوبیل نسبت داده شد. این ناهنجاری‌ها خود را به شکل رشد تومور، آب مروارید و کوچک شدن مغز این جانوران نشان داد. تاثیراتی که ممکن است برای نسل‌ها در این گونه‌های جانوری باقی بماند، هر چند ممکن است به طور دائمی آن‌ها را تحت تأثیر قرار ندهد.

شیر با طعم ایزوتوپ رادیواکتیو

یکی از سموم منتشر شده در حادثه چرنوبیل، سزیم -۱۳۷ بود. یک ایزوتوپ رادیواکتیو که می‌تواند دست کم تا یک نسل برای انسان خطر ایجاد کند.

در سال ۲۰۱۸، دانشمندان اعلام کردند هنوز در گیاهان مناطق اطراف نیروگاه چرنوبیل سزیم -۱۳۷ وجود دارد که این سم از طریق شیر گاو به انسان منتقل می‌شود. این مطالعه نشان داد شیر گاو‌های روستا‌های اوکراین که دور از نیروگاه چرنوبیل واقع هستند، حاوی پنج برابر سزیمی است که برای بزرگسالان بی خطر تلقی می‌شود و ۱۲ برابر حد مجاز برای کودکان است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۰۱ ۱۶ آبان ۱۴۰۱
واقن باید تعجب کرد که ایران تازه داره نیرو گاه میسازه
ناشناس
۱۸:۵۱ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰
خب 2 بار که دیگه منفجر نمیشه؟
محمد
۱۶:۴۰ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
خدایی خیلی دلم میخواد برم به چرنوبیل پولشم دارم ولی میترسم تشعشعاتش مثل قبل بوده باشه و سرطان بگیرم ولی خدا وکیلی روسیه با اینکه خیلی از نظر سلاح پیشرفتس ولی خیلی گند زده تاحالا 3تا از نیروگاه های هسته ای توی روسیه منفجر شده و اونا هربار متفیش میکردن واقعا براشون متاسفم که اینقدر پنهان کارن خدا میدونه که چقد گند زدنو لو ندادن
ناشناس
۲۱:۲۳ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
چرا قابل سکونت بودن خیلی زود به هیروشیما و ناکازاکی برگشت ولی به چرنوبیل نه؟
ناشناس
۱۸:۵۳ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
فن آوریهای پیشرفته جدید همه این خطرها را کم کرده نسل جدید نیروگاه‌ها هسته از تریوم بجای اورانیوم استفاده می کنند و جوش هسته هم در راه است. یواش یواش نیروگاه‌ها اورانیوم را مثل زغال سنگ به زبالدان تاریخ می سپارند. البته باید گفت استفاده از انرژی‌های نو هم بسیار در حال پیشرفت هست که ممکن هست اصلا کل نیروگاه‌های هسته به تاریخ بپیوندد
ناشناس
۲۱:۴۲ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
در حال حاضر همجوشی هسته‌ای فقط در بمبهای هیدروژنی و با همجوشی تریتیوم و دئوتریوم در دما و فشار بسیار زیاد حاصل از یک بمب شکافتی قابل دستیابیه و نیروگاه همجوشی هسته‌ای که خروجی بیشتری از انرژی که برای انجام همجوشی مصرف میشه وجود نداره. البته ادعاهایی در مورد همجوشی سرد در تجزیه آب سنگین با الکترودی از جنس پالادیوم وجود داره ولی دلیل قانع کننده‌ای در توجیه ادعای پانز و فلایشمن دو شیمیدان آمریکایی و انگلیسی در مورد هسته‌ای بودن گرمای اضافه تولیدی در این فرایند وجود نداره
ناشناس
۱۸:۱۰ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
بعلت انتشار اشعه گاما از ضایعات ، توریم خطرناکتر است
ناشناس
۱۶:۴۷ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
من اون موقع ۸ سالم بود .اونایی که تو شمال زندگی می کردند خیلی هاتون به درد چشم مبتلا شده بودن
ناشناس
۱۶:۰۳ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
چرا‌ با وجود این همه خطر باز ما به دنبال ساخت انرژی هسته ای هستیم یعنی واقعا تجریه نشده برامون چرا انرزی خورشیدی و بادی و درون گرمایی تولید نمیکنید
ناشناس
۱۸:۵۵ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
منم موافقم تکنولوژی هایی مثل همجوشی هسته ای زمین گرمایی بادی آبی و... باید مورد استفاده قرار بگیرن منتها مثل این که اونایی که دیسلایک زدن تعصب خاصی دارن
ahmad
۱۹:۴۷ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
چون همه اش بهانه است
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
جواب: ۱- هزینه زیاد ۲- عدم دسترسی دائمی
احمدی
۲۲:۰۳ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
من فیزیک اتمی خوندم و ارشد فیزیک انرژی های تجدید پذیر . چند سال هم نطنز کار کردم .
انرژی هسته ای اگر با دقت مهندسی بشه و مکان یابی خوبی داشته باشه (مثل ژاپن نزدیک آب نباشه که اون اتفاق بیوفته) خطری نداره یا همونقدر خطر داره که نیروگاه فسیلی داره . از انرژی نفت هم ارزونتر تموم میشه . انرژی خورشیدی و بادی به خاطر هزینه بالای تجهیزات فعلا مقرون بصرفه نیست .
اگه برجام امضا نشده بود الان ما برق هسته ای داشتیم و قطع برق به خاطر معاهده زیست محیطی پاریس نداشتیم .
البته باید همه نوع انرژی رو داخل کشور اجرا کنیم تا موقعی که به صرفه شدند ما از دنیا عقب نباشیم
لطفا در حوزه ای که تخصص ندارید الکی نظر ندید
ناشناس
۲۲:۳۳ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
مثل اینه که بگیم چرا‌ با وجود این همه خطر چاقو و ساطور چرا باز ما به دنبال ساخت چاقو هستیم!
ناشناس
۲۲:۳۳ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
مسئله فقط سوخت نیروگاه نیست. کاربردهای پزشکی مثل رادیو داروها و یا در مورد بذرها ( مثل گندم طبسی )
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
تنها نقطه مثبتش اسب ها و خرس ها بودن
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
برق هسته ای که ایران می خواد بره دنبالش یه وقت فاجعه ایجاد نکنه .
مخصوصا که اسرائیل هم دنبال خرابکاری هست .
لطف کنید اطراف شهرها نیروگاه بزرگ هسته ای نزنید ، ما به همین برق خورشیدی و بادی و ابی راضی هستیم .
توی این کشور فقط همین سلامتی رو داریم ، لطف کنید اینو دیگه ازمون نگیرید .
ناشناس
۲۲:۰۶ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
اگه قرار باشه خورشیدی و بادی باشه قیمت برق چند برابر میشه . آبی هم کمتر از 5 درصد برق کشور رو تولید میکنه . قرارداد پاریس هم باعث میشه ما نتونیم زیاد از مازوت برق تولید کنیم . سالهای بعد اگه هسته ای نباشه حتما قطعی برق زیادی خواهیم داشت
ناشناس
۲۲:۳۵ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
شما نگران نباش فاصله آلبانی و تیرانا تا ایران زیاده چیزیت نمیشه فعلآ!
ناشناس
۱۱:۴۹ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰
سریالش خیلی قشنگه و تکاندهنده حتما ببینید اسمش همین چرنوبیل هست .