به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، دهها هزار نفر از شهروندان اتیوپی امروز (یکشنبه) در «آدیس آبابا» پایتخت این کشور، به خیابانها آمدند تا در تظاهراتی اعتراض خود را به سیاستهای دولت کنونی آمریکا به ریاست جمهوری «جو بایدن» درباره اتیوپی و درگیریهای منطقه «تیگرای» ابراز کنند.
مردم در این اعتراض پلاکاردهایی علیه آمریکا در دست داشتند، اما در مقابل «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، و «شی جین پینگ» رئیسجمهور چین، را تحسین کردند.
«آدانک آببه» شهردار آدیس آبابا، در این اعتراض یکی از سخنرانان اصلی بود. او در بخشی از سخنان خود گفت: «ما هرگز تسلیم نمیشویم. سیاست و محدودیتهای آمریکا و متحدانش قابل قبول نیست و نیاز به اصلاح دارد.»
برخی از شهروندان حاضر در این اعتراض شعارهایی علیه آمریکا میدادند. «اتیوپی به سرپرست نیاز ندارد» یکی از این شعارها بود. آنها از آمریکا خواستند تا درباره سیاستهای خود علیه اتیوپی تجدید نظر کند و اعلام کردند هرگز تسلیم نخواهند شد.
در برخی دیگر از شهرهای اتیوپی ازجمله «دریداوا» «هرار» و «گامبلا» نیز تظاهراتی برگزار شده است. مردم در این تظاهرات علیه آمریکا اعتراض کردند، اما حمایت خود را از روسیه و چین ابراز داشتند.
تاکنون در درگیریهای منطقه تیگرای در شمال اتیوپی هزاران غیرنظامی کشته و حداقل ۲ میلیون نفر آواره شدهاند.
هفته گذشته جو بایدن اعلام کرد اقدامات ناقض حقوقبشری که در سطحی گسترده در تیگرای انجام میشود، «قابل قبول نیست» و باید پایان یابد.
بایدن از همه طرفها ازجمله نیروهای دو کشور اتیوپی و اریتره خواست اجازه دهند کمکهای بشردوستانه فوری وارد منطقه تیگرای شود.
پیش از آن نیز اعلام شده بود آمریکا قرار است برای مقامات اریتره و اتیوپی، که متهم به دامن زدن به درگیریهای منطقه تیگرای هستند، محدودیت صدور روادید اعمال کند.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، نیز اعلام کرد: «این محدودیتها شامل مقامات دولتی کنونی و سابق اتیوپی و اریتره، اعضای نیروهای امنیتی و دیگر افراد یا مقاماتی میشود که به حل و فصل بحران تیگرای آسیب وارد کردهاند.»
بعد از آن که عفو بین الملل در ابتدای ماه میلادی مارس ارتش اریتره را به قتل عام در منطقه «تیگرای» اتیوپی متهم کرد، آمریکا از نظامیان اریتره و همچنین نیروهای منطقهای «آمهارا» خواست تا فوراً با اعلام آتشبس یکجانبه، منطقه تیگرای در شمال اتیوپی را ترک کنند. درپی آن اتیوپی با درخواست آمریکا برای برقراری یکطرفه آتشبس در منطقه مورد مناقشه «تیگرای» با اریتره مخالفت کرد.
اریتره و اتیوپی دو دهه است که درباره منطقه تیگرای با یکدیگر درگیر هستند. با این حال، توافق صلح سال ۲۰۱۸ نیز نتوانست آتش اختلافات میان دو کشور را فرونشاند. اتیوپی دولت اریتره را متهم به حمایت از جبهه آزادیبخش خلق تیگرای کرده است.
انتهای پیام/