سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اردکانیان در پاسخ به نمایندگان درباره فعالیت‌های وزارت نیرو:

وزارت نیرو، نیروگاه‌ساز است/ تنها ۹۹ پرونده برای ماینینگ رمزارز تشکیل شده است

وزیر نیرو گفت: تاکنون دو هزار نفر برای ماینینگ مراجعه کرده‌اند که تنها ۹۹ نفر پرونده تشکیل داده‌اند.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا اردکانیان وزیر نیرو در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۹ خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی بعد از ارائه نظرات نمایندگان درباره قطعی‌های مکرر برق در پاسخ به برخی موارد مطرح شده در خصوص فعالیت‌های وزارت نیرو با بیان اینکه در اولین جلسه پیش رو در کمیسیون انرژی درباره این مسائل به صورت گسترده بحث خواهیم کرد، گفت: از نمایندگان که از نزدیک تلاش‌ها و فعالیت‌های صنعتگران برق را شاهد هستند، تشکر می‌کنم.

وزیر نیرو در ادامه تصریح کرد: حدود سه هفته پیش ۶ جوان ارزنده جان خود را در صنعت برق تقدیم کردند چرا که تأمین برق به لحاظ فکری و تربیتی، حیثیتی است تا حتی به یک هموطن روستایی، یک ساعت زودتر برق برسد.

اردکانیان در ادامه با بیان اینکه اگر کار شبانه‌روزی صنعتگران برق نبود، مشکل فعلی سال‌ها پیش گریبانگیر ما می‌شد، اظهار کرد: در سایر کشور‌ها هر ۱۰ سال صنعت برق دچار فروپاشی می‌شود، اما در ایران ۱۷ سال است که توانسته‌ایم با مدیریت مانع این اتفاق شویم.

وی در ادامه با تأکید بر عدم تأثیر پیمان پاریس در محدودیت‌های انرژی عنوان کرد: تقاضا می‌کنم اگر حتی یک دستور از هر نوع به وزارت نیرو در این خصوص صادر شده که محدودیتی به واسطه پیمان پاریس ایجاد کرده‌ایم، به من نشان دهید چرا که ما نیروگاه‌ساز هستیم و ۹۰ درصد نیروگاه‌ها حرارتی هستند لذا با اطلاعات ناقص باعث مخدوش شدن افکار عمومی نشویم.

اردکانیان در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا وقتی خودمان مشکل برق داریم؛ اقدام به صادرات آن می‌کنیم، گفت: این سوال از منظر عامه مردم سوال حقی است که باید در پاسخ بگویم اولاً صنعت گسترده برق با هزاران کیلومتر خطوط انتقال و تجهیزات متعدد سهمیه بودجه ارزی ندارد و متکی به صادرات است.

وزیر نیرو ادامه داد: بخش خصوصی نیز با وزارت نیرو قرارداد دارد و از صندوق توسعه وام می‌گیرد که باید بازپرداخت آن را به صورت ارزی صورت دهد، چون بسیاری از قرارداد‌های برق ارزی هستند این در حالی است که صادرات منهای واردات است و صادرات خالص ما در صنعت برقی که ۸۵ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده دارد، دارای صادرات خالص تنها ۵۰۰ مگاوات است لذا نه تنها صادراتی نداریم بلکه برق هم وارد می‌کنیم.

اردکانیان در ادامه با تأکید بر نظام‌مند شدن ماینر‌ها از سوی مجلس گفت: باید برای فعالیت‌های غیرقانونی در این حوزه مجازات تعیین شود. هر یک بیت‌کوین ۳۰۰ هزار مگاوات ساعت انرژی لازم دارد یعنی باید برق یک شبانه روز ۳۰ هزار مسکن را قطع کنیم تا یک بیت کوین تولید شود که قطعاً درآمد ارزی نیز خواهد داشت، اما ۳۲۱ مگاوات مقدار مجاز است.

وی در ادامه با اشاره به اظهارات معاون صمت تصریح کرد: تاکنون دو هزار نفر برای ماینینگ مراجعه کرده‌اند که تنها ۹۹ نفر پرونده تشکیل داده‌اند لذا این صنعت نیازمند نظام‌مند شدن است تا در شرایط کرونا و گرما شاهد قطعی برق نباشیم.

اردکانیان در ادامه با اشاره به برخی مطالب مطرح شده در حوزه انرژی اتمی اظهار کرد: بنده به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و روسیه آخر هفته قرار است بحث نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی هرمزگان را نهایی کنیم و این یکی از فعالیت‌های شاخص این دولت است که توانسته است وام دولتی از فدراسیون روسیه دریافت و عملیاتی کند لذا پیگیر بحث واحد دوم و سوم هم هستیم که در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۶ به مدار می‌آید.

وزیر نیرو با اشاره به برنامه صنعت برق در برنامه ششم که گفته است باید به ۲۵ هزار مگاوات تولید برق برسیم، یادآور شد: این موضوع نیازمند الزاماتی است که یکی از این الزامات استفاده از فاینانس است که ما در این بخش حدود ۱۵ هزار مگاوات آماده کردیم، اما به موانعی برخورد کرد که عملیاتی نشد. جای افتخار دارد از ۸۵ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده، ۲۵ درصد در همین دولت اتفاق افتاد که با کمک نمایندگان، بودجه مصوب مجلس و راهکار‌هایی که از طریق برخی مجوز‌ها از سوی مجلس داده شد، صورت گرفت.

وی اضافه کرد: طبق برنامه ششم عملیات احداث ۴۶ نیروگاه را آغاز کردیم که بعضی از آن‌ها آغاز شده و مابقی در دولت بعد افتتاح می‌شود لذا ۱۱ هزار مگاوات از ۲۵ هزار مگاوات عملیاتی شده و بقیه آن را توانستیم با مدیریت مصرف لحاظ کنیم تا مشکلی پیش نیاید.

اردکانیان در ادامه با بیان اینکه سد شفارود تا پایان سال آبگیری شده و مشکل سد هراز نیز با ماده ۵۶ برطرف می‌شود، تصریح کرد: نمایندگان در تبصره ۱۵ کار خوبی را شروع کردند که کاش دو سال پیش انجام می‌شد تا نتیجه آن را هم اکنون ببینیم.

وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه باید مسئله قیمت برق را حل کنیم، گفت: این به این معنا نیست که بخش خانگی شامل افزایش قیمت برق شود بلکه منظور برق صنعتی است که در سال ۹۰ میزان آن یک سوم یعنی ۳۳ درصد برق جهانی بود و در سال ۹۹ به ۴ درصد رسیده بود که باید توجه داشت وقتی نرخ ارز افزایش پیدا می‌کند دو اتفاق متضاد می‌افتد؛ بخش صادرات صنایع فلزی خوشحال می‌شوند و سرمایه‌گذار که وام از صندوق توسعه دریافت کرده و باید به صورت ارزی بازپرداخت کند، دغدغه‌مند می‌شود لذا باید قیمت صنعت برق برطرف شود تا این صنعت پایدار باشد که البته طلیعه آن در بودجه ۱۴۰۰ نشان داده شد.

وی همچنین درباره اشاره نمایندگان به جلسه سران قوا گفت: آقای نوبخت در این زمینه سریعا پاسخ مکتوب داده و رونوشت آن به مسئولان داده شد لذا ممکن است اطلاعات دقیق در این باره به دست نمایندگان نرسیده باشد که در نهایت امیدواریم در عین سختی و تلخی‌هایی که رخ داد از فرصت پیش رو استفاده کنیم، تردید نداریم با حمایت نمایندگان، رئیس مجلس و فعالین بخش خصوصی و دولتی صنعت برق به عنوان سرمایه ارزشمند در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم تاب بیاورد و پشتوانه سال‌های تولید و جهش تولید باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۴۰ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
علی برکت .