سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۴ اولویت تحولی در دولت از زبان زاکانی/ یک رقمی شدن تورم در کوتاه مدت، رکود تورمی ایجاد می‌کند

علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در رادیو اقتصاد درباره برنامه‌های اقتصادی خود برای دولت صحبت کرد.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتگو با رادیو اقتصاد گفت: در نگاه اسلامی فرهنگ اولویت اصلی یک جامعه است؛ در مدل جامعه غربی اقتصاد از چنین اولویتی برخوردار است. اما امروز اولویت کشورما اقتضائات اقتصادی را به خود اختصاص می‌دهد.

وی ادامه داد: اقتصاد بر دوش مردم فشار ایجاد کرده و تورم افسار گسیخته آسیب‌های جدی به جامعه وارد کرده است از همین رو ما اولویت خود را برای ۴ سال آینده موضوع اقتصاد در نظر گرفته ایم. برای دولت ما ۴ اولویت تحولی وجود دارد؛ اقتصاد و مدیریت، فرهنگ و اجتماع، سیاست و امنیت و دیپلماسی و روابط بین الملل. اقتصاد نه دستوری است و نه تحکمی و نه آرزوپذیر است

زاکانی افزود: من به فوریت توجه ویژه به موضوع جهش تولید خواهم داشت، زیرا اگر تولید در جامعه ما حل شود بسیاری از موضوعات نظیر تورم و اشتغال حل خواهد شد.

این داوطلب ریاست جمهوری گفت: مفاسد اقتصادی و بوروکراسی غلط تعارض منافعی است که دولت با تولید و تولیدکننده دارد. الان از صد در صد مجوز‌ها ۲۰ درصدش شفاف است و بقیه ناشفاف است و زمین به آسمان می‌رسد تا یک مجوزی ارائه شود.

وی ادامه داد: یکی از فرصت‌هایی که ما در اختیار داریم ظرفیت نفت، گاز و پتروشیمی است و فرصت بعدی برای ما فناوری نوین، کشاورزی و ۱۳۰ هزار هکتار بافت فرسوده و معادن ما است. فولاد و سواحل دریایی منابع دیگرمان هستند، اما کشورمان از رتبه هفتم معدن در جهان به رتبه بیستم سقوط کرده است.

نماینده مجلس یازدهم تصریح کرد: امروز ما جزو ۵ کشوری هستیم که بالای ۲۵ درصد تورم داریم در حالی که میانگین تورم کشور‌ها ۲ و نیم درصد است. بخشی از این تورم مربوط به این است که دولت‌ها کم می‌آورند و به چاپ پول روی می‌آورند که این پول چاپ شده نقدینگی و تورم را افزایش می‌دهد.

زاکانی افزود: تورم اخیر هم، چون در حوزه خوراک روی داد بیشترین فشار را به افراد متوسط آورد. برخی‌ها که وعده می‌دهند که ما در کوتاه مدت نرخ تورم را یک رقمی خواهیم کرد نرخ تورم در کوتاه مدت همراه با رکود تورمی است که خیلی خطرناک است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ما در میان مدت نیازمند اصلاح ساختار بودجه هستیم که هم از تولید و هم از مالیات باید دولت را اداره کنیم و هم با صرفه جویی یعنی اصلاح سیاست‌های پولی و نقدینگی که موضوع جدی است. معتقدم که بانک مرکزی نباید اجیر دست دولت باشد.

وی گفت: ما موضوع تورم را خوب می‌شناسیم؛ افرادی که می‌گویند ما در کوتاه مدت تورم را یک رقمی می‌کنیم این موضوع رکود تورمی به همراه می‌آورد که بسیار خطرناک است و نکته بعد هم این است که اگر با سرکوب قیمت در تولید بخواهیم نرخ تورم را مهار کنیم به جای تنظیم بازار، اصلاح نظام تولید کالا و خدمات و حذف رانت خواران باعث مشکلات جدی خواهیم شد.

زاکانی تاکید کرد: این نگاه که عدد بودجه کشور‌ها سه برابر بودجه عمومی است حتما باید اصلاح شود لذا ما محور اقتصاد و مدیریت را با هم در نظر می‌گیریم. مرکز پژو هش‌ها به موضوع بودجه نگاه جدی داشت.

وی بیان کرد: معتقدم که تورم را حتما باید مهار کرد، اما راهش فی البداهه در سر قیمت زدن نیست و نیاز به کنترل دارد و با تولید است که می‌توان این امر را کنترل کرد. برای تولید پایدار و اشتغالزا باید زنجیره پیشران‌ها را به خوبی بشناسیم و بنگاه‌های کوچک را تقویت کنیم در حال حاضر کره جنوبی ۸۷/۳ درصد اشتغال خود را مدیون بنگاه‌های کوچک است.

وی گفت: زمانی تولید ناخالص ما بالا رفت، اما تولید پایدار نداشتیم، زیرا موانع برداشته شد و نفت فروختیم و گمان کردیم که این پولی است که به رشد اقتصادی پایدار کمک می‌کند در حالی که این رشد اقتصادی پایدار نیست.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی درباره تامین نقدینگی تولیدکننده‌ها اظهار کرد: امروز با یک نقدینگی افسار گسیخته در کشور مواجهیم و از سوی دیگر تامین مالی بنگاه‌های ما انجام نمی‌شود. زیرا دولت به سبب کسری بودجه، پول پرقدرت از سوی بانک مرکزی تولید کرده و در مقابل تامین مالی بنگاه‌ها با مشکل جدی مواجه است، زیرا دولت بدون داشتن استراتژی صنعتی هیچ رانت مولد و حمایت ویژه‌ای را از بخش اقتصادی کشور انجام نمی‌دهد و در یک سردرگمی کم نظیر به سر می‌برد. بانک‌ها هم که بناست این تامین مالی بنگاه ها را انجام دهند خودشان به یک بنگاه تبدیل شده اند.

زاکانی افزود: یعنی هم دولت رقیب تولیدکننده‌هاست و هم بانک‌ها رقیب تولید هستند و پول را در مسیری قرار می‌دهند که در آن مسیر سفته بازی و سوداگری رقم می‌خورد نه تولید. باید بانک مرکزی به وظایف خودش عمل کند و بانک‌ها را در مسیر جدی حمایت از تولید قرار دهند.

این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: من پس از پیروزی یک بانک خاص برای حمایت از تولید راه اندازی خواهم کرد که آن بانک را نه از طریق بهره مندی از سپرده‌ها بلکه از طریق مواهب و امکاناتی که در کشور خلق می‌شود امکانی را فراهم خواهم کرد که تولیدکننده بداند دستخوش رانت و سوداگری نخواهد شد و من حامی تولید و تولیدکننده خواهم بود.

وی بیان کرد: بانک‌ها می‌توانند برای خود بنگاه داری کنند و همان اتفاقی می‌افتد که امروز شاهدیم. بانک‌ها وابسته به بانک مرکزی شده اند در حالی که بانک‌ها باید خدمات بانکی خود نظیر اعطای قرض الحسنه و خدمات و تسهیلات را ارائه کنند در حالی که امروز بانک‌ها بنگاه داری می‌کنند و رقیب تولید شده اند و سوداگری می‌کنند.

زاکانی اضافه کرد: این بانکی که من گفتم تشکیل خواهم داد به هیچ وجه کار بنگاه داری نخواهد کرد بلکه رانت مولد را برای آن ۹ پیشران تحولی اقتصادی فراهم خواهد کرد و وام‌های با سود کم در اختیار آن‌ها قرار خواهد داد و بعد نظارت خواهد کرد که آن وام‌ها در مسیر خودش مصرف شود.

این کاندیدای ریاست جمهوری درباره راهکار خود در موضوع صادرات بیان کرد: یکی از مشکلات جدی ما بی توجهی به صادرات است. ما در سال ۷۱ یک عدد یک و هفت دهم میلیاردی صادرات فرش داشتیم، اما سال گذشته که من با صادر کنندگان فرش صحبت کردم گفتند که ما حداکثر تا پایان سال ۶۰ میلیون دلار می‌توانیم صادرات داشته باشیم.

وی تاکید کرد: ما عادت به خام فروشی داریم و به ایجاد ارزش افزوده بی دقت هستیم. ما با صادرکنندگان محصولات به چین صحبت کرده بودیم این‌ها می‌گفتند که آن‌ها عاشق جنس ایرانی هستند، اما آنقدر صادرات موانع دارد که اصلا امکان صادرات برای ما فراهم نیست و دولت و قاچاقچی به جنگ با صادارتچی می‌آیند در حالی که تولید و صادرات ما باید در یک زنجیره موازی قرار بگیرند.

زاکانی ادامه داد: یکی از دوستان ما در چین می‌گفت که سی درصد از مردم چین پول زیادی دارند که نمی‌دانند آن را چگونه مصرف کنند و عاشق جنس ایرانی هم هستند، اما متاسفانه صادرات ما فقط به صادارت خام محدود شده که هم منابع ما را تخلیه و هم ارزش افزوده برای دیگران ایجاد می‌کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: ایجاد تسهیلات در صادرات و دقت در واردات تکنولوژی اراده جدی می‌خواهد که انشالله این را جدی دنبال خواهیم کرد.

وی درباره بهبود وضعیت بورس گفت: بازار سرمایه را حتما به بانک ترجیح می‌دهم و قطعا در مسیر تقویت جدی آن پیش خواهم رفت و بانک را هم حتما در جایگاه اصلاح قرار خواهم داد. برای ما بازار سرمایه اصل است تا جایی که اگر امروز در هر خیابان چند بانک می‌بیند بعد‌ها باید تعداد زیادی کارگزاری ببینید که در حال رونق بازار سرمایه به صورت واقعی هستند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: مقصر اصلی ضربه‌ای که به مردم در بورس زده شد دولت است که یک دعوت از مردم انجام داد که هیچ پشتوانه و ضوابطی نداشت و از سوی دیگر هم حقوقی‌ها و افرادی که با ن جوانمردی مسیری را دنبال کردند که باعث آب شدن پول مردم شد.

زاکانی بیان کرد: پولی که در بورس از مردم گرفته شد صرفا ۲۳ درصد از آن در بازار اولیه وارد شد و ۷۷ درصد به بازار ثانویه منتقل شد که باعث ایجاد یک حباب شد از سوی دیگر در زمینه عرضه یک دعوایی بین وزارت نفت و اقتصاد راه افتاد که وزارت نفت به تکالیف خود عمل کرد که باعث ایجاد شرایط سخت و یک سقوط جدی شد.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۳۰ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
سالها مبارزه با استکبار + سالها تحصیل اقتصاد = تعهد و تخصص
رای من دکتر محسن رضایی
مجید موحدی
۱۲:۳۲ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
آقای زاکانی محترم ، قبل از این که نامزد ریاست جمهوری شوی، کجا بودی؟ و در چه پستی مشغول بودی؟ بیا و کوتاه بیا ، امثال شماها فقط اعتماد به نفس کاذب دارید، چرا به دولتهای قبل مشاوره ندادید؟ در حالی که در مجلس شورای اسلامی هم بودید،شما که ادعای دلسوزی مردم رو دارید
ناشناس
۱۱:۵۰ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
اقای کاندیدها شما جد آباد شما هم این وضع را اگر شاهکار کنند نگه دارند ولی می دانم خیلی وضع بدتر می شود هریک از این اقایان سر کار بیایند ایرانی ها هر موقع در چا افتادند تازه بیدار می شوند
محسن
۱۱:۴۳ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
شازده خانه یک میلیاردتومنی وماشین یک میلیاردتومنی سوارمیشه باخودش گفته اگردرکوتاه مدت تورم راتک رقمی کنم قیمتشون نصف میشه ضررمیکنم.بخاطرهمین میگه تورم درکوتاه مدت نبایدتک رقمی شود.منتظره قیمت خانه وماشین هرکدام بشه دومیلیون تومن.مردم راخرگیرآورده.
ناشناس
۱۱:۳۷ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
اگر قسم حضرت عباس بخوری که درستش میکنی من رای می دهم
ناشناس
۱۱:۴۰ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
خدا شفات بده
ناشناس
۱۱:۳۲ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
کاشکی بابای من میلیاردی خرجم میکرد میرفتم سوییس
ناشناس
۱۱:۱۵ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
یک رقمی شدن تورم هزینه داره، هزینه سنگین، که روحانی اوایل سرکار اومدنش دنبال کرد. البته تو پایین اوردن تورم موفق بود اما هزینش سنگینتر شد که اونم وضع الان مملکت هست.

این نشون میده ایشون.....
ایزانلو
۱۱:۱۴ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
اینها که همه چی رو درست میکنند چرا به این دولت کمک نکردندچرا به دولت پیشنهاد ندادند
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
اینکه میګن در کوتاه مدت یعنی درک درستی از اقتصاد و تورم و پول ندارند مگه دستوریه که بگید ار فردا تک رقمی بقیه هم بگن چشم؟
ناشناس
۱۱:۰۹ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
من من من من .....بسه
Bakhtiyari
۱۱:۰۶ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
آقای زاکانی آیا برنامه ای برای رسیدن تولیدبه مرز ده ملیون خودرو و بیشتر را در سال دارید ؟
ایران ما در چهار راه جهانی و مرکز شرق و غرب و شمال و جنوب و نقطه تلاقی سه قاره است
و بازار و جمعیتی حداقل نیم ملیاردی در اطراف خود که میتواند چندین برابر ظرفیت فعلی تولید و صادرات و انبارداری و بندر داشته باشد و میبایست به چند کشور نخست و برتر و سرور جهان تبدیل شود .این کشور مرد میدان میخواهد نه مرد شعار تو خالی .
امیدوارم شما بزرگوار طرح و برنامه های خوبی در دست داشته باشید و دستانتان پر باشد.
reza
۱۰:۴۰ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
جناب علیرضا زاکانی ترا به جان اجداد و مادرت وقتی قادر نیستی یک چنین وعده ای را که بصورت خرد و کلان مطرح کرده ای حل کنی بیخود و بی جهت وعده های سر خرمن به مردم نده همین علامت و سیگنال سنگ بزرگ شما همان تلقین و علامت نزدن شماست صدای تان از دور خوش است ولی ما دهلی را نمی بینیم. که کسی بر طبل آن بکوبد .......