سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بدهی۱۳۰ میلیون دلاری حسن رعیت به بانک صادرات/ ماجرای دست به خیری و رفاقت متهم ردیف اول پرونده چیست؟

چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات حسن رعیت برگزار شد.

به  گزارش  گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات حسن میرکاظمی معروف به حسن رعیت و ۲۱ متهم دیگر پرونده در شعبه۵ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی بابایی برگزار شد.

در ابتدای جلسه دادگاه، متهم منصور معتقد با اعلام قاضی در جایگاه قرار گرفت و اتهامات نامبرده توسط قاضی مجدداً قرائت و به وی تفهیم شد.

متهم معتقد خود را برادر همسر متهم ردیف اول یعنی حسن میرکاظمی مشهور به رعیت معرفی کرد و با بیان اینکه هیچ یک از این اتهامات را قبول ندارم صحبت‌های خود را این گونه آغاز کرد که در رابطه با اتهام اخلال در نظام اقتصادی، بنده کارمند یک مجموعه تولیدی بودم که کارمند‌های مختلفی داشته و من نیز یکی از آن‌ها بودم که چند سالی را به دلایل مختلفی در شرکت حضور نداشتم.

قاضی بابایی زمانی که با اصرار متهم برای بیان دفاعیاتش از زبان وکیل خود روبرو شد سوالاتی را از متهم معتقد پرسید از جمله آنکه آیا تسهیلات ارزی که از بانک کشاورزی اخذ و به حساب شرکتی در آلمانی واریز شده بود چرا معادل ریالی آن به حساب شما آمد؟ که متهم مدعی شد: این پول کاملا قانونی به حساب من واریز شد و بنده یک ریال از این پول منتفع نبودم و باید از باقر شعار پرسید که چرا از من شماره حساب خواستند تا این پول را واریز کنند.

قاضی، مجدد از متهم معتقد خواست که درباره دریافت تسهیلات از بانک مسکن که به حساب بانکی بابک زنجانی منتقل شده بود و درباره مبلغ ٢٦ میلیارد تومانی که به حساب بانک پاسارگارد وی واریز شد توضیح خواست که متهم این رقم را معادل ۲۲ میلیارد دانست و گفت: این پول به حساب من آمد، اما همان روز برداشت شد.

متهم معتقد نقش خود را در زمینه تعیین اعضای هیات مدیره منتفی خواند و اعضای شرکت‌های کاغذی را منتخب شده می‌دانست؛ این صحبت‌های متهم درحالی مطرح شد که قاضی خطاب به متهم عنوان کرد که شما در اقاریرتان گفتید که در تعیین اعضای شرکت‌های صوری نقش داشتید و از امضای آن‌ها سوء استفاده کردید.

متهم پاسخ داد که اعضای هیات مدیره از همکاران من بودند که خودشان با رضایت قلبی این کار را انجام می‌دادند.

این صحبت‌های متهم در حالی مطرح شد که نماینده دادستان برای رد این ادعا که از سوی وکیل متهم نیز مطرح شده بود، کلیپ سه دقیقه‌ای را در جلسه علنی دادگاه به نمایش درآورد که در آن نحوه وجاهت بخشیدن به مدیران بی بضاعت به نمایش درآمده بود.

متهم معتقد در ادامه در پاسخ به پرسش قاضی پیرامون اتهام پولشویی، هر گونه ادعایی مبنی بر این اتهام را رد کرد و مدعی شد برخی ارقام و اعداد موجود در کیفرخواست اشتباه است وی ملکی که از سوی میرکاظمی به نامش زده شده بود را نیز این گونه توجیه کرد که باقر شعار به میرکاظمی بدهی داشت و این ملک را از باب بدهی به نام وی زد و میرکاظمی نیز صلاح دانست آن را به نام من کند که در این زمینه هم گمان نکنم پولشویی انجام گرفته باشد.

در ادامه قاضی بابایی از خاکبازان وکیل متهمان میرکاظمی و معتقد خواست توضیحاتش را بیان کند.

عباس خاکبازان در جایگاه قرار گرفت و گفت: من تمام پرونده را مطالعه کردم، اما حتی یک برگ از کارشناسی رسمی منطبق با شرایط قانونی در این پرونده را پیدا نکردم؛ نماینده بانک صادرات در پاسخ به این ادعا گفت: که کارشناسی‌های زیادی صورت گرفته و تمام اسناد آن در پرونده موجود است.

وکیل متهم میرکاظمی در ادامه موکل خود را صرفا بدهکار دانست نه اخلالگر و سرجمع این بدهی‌ها را ۴۰ میلیون دلار اعلام کرد که با واکنش نماینده بانک صادرات مواجه شد چراکه وی معتقد بود میرکاظمی تنها ۱۳۰ میلیون دلار به بانک صادرات بدهکار است حال چگونه مبلغ کل بدهی وی، ۴۰ میلیون دلار عنوان می‌شود.

خاکبازان با طرح ادعایی مبنی بر ضرورت راستی آزمایی از صحبت‌های نماینده دادستان و موکل خود، عنوان داشت که نماینده دادستان معتقد است که ارز دریافتی به جای هزینه در خط تولید، صرف اجناس بنجل و واردات ضایعات شده درحالی که موکل بنده تولیدات خوبی به راه انداخته است، حال این موضوع می‌تواند با ارجاع به کارشناسی، راستی آزمایی شود چراکه میرکاظمی خط تولید به راه انداخته بود؛ نماینده دادستان در پاسخ به این ادعا بیان داشت که بله، ایشان خط تولید داشتند، اما خط تولید مهر‌های جعلی.

وکیل متهم میرکاظمی در ادامه عنوان اتهامی سردستگی به موکلین خود را رد کرد که با واکنش نماینده دادستان روبرو شد؛ جعفرزاده خطاب به وکلای دو متهم ردیف اول و دوم گفت: موکلان شما شبکه و سردسته فساد و ذی نفع واحد بودند.

نقش بانک در اعتبار اسنادی موضوع دیگری بود که وکیل متهم میرکاظمی به آن اشاره کرد و مدعی شد که اصل بدهی و خسارات و کارمزد بانک به طور کامل پرداخت شده است وی اتهام پولشویی به موکلان خود را از پایه و اساس رد کرد و گفت: این موضوع بدون نظر کارشناسان راه به جایی ندارد.

خاکبازان در ادامه به دشت بهشت موکل خود اشاره کرد و عنوان داشت که این موضوعات هیچ یک مشمول جرم نیست وی صوری بودن شرکت‌ها را نیز تکذیب کرد و عملکرد موکل خود را تابع مقررات هلدینگ دانست و مدعی شد تغییر در هیات مدیره نشان دهنده صوری بودن شرکت نیست.

موضوع پرداخت رشوه به دارابی نیا مدیر اسبق یکی از بانک‌های خصوصی و ارایه یک واحد آپارتمان از دیگر موارد مطروحه از سوی وکیل متهمان میرکاظمی و معتقد بود که برای توجیه آن، به بیان یکسری مواد قانونی بسنده کرد تا از این طریق بتواند موکل خود را در زمینه این اتهام تبرئه کند.

وی مدعی شد که میرکاظمی فرد دست به خیری است و در وادی رفاقت این ملک را به دارابی نیا داده است و با هیچ ملاک قانونی نمی‌توان اتهام پرداخت رشوه به میرکاظمی منتسب دانست.

در ادامه قاضی بابایی خطاب به نماینده دادستان از او خواست توضیحاتش را بیان کند، که نماینده دادستان توضیحات کلی را به جلسه بعد موکول کرد و گفت: تمام استعلامات انجام شده و در پرونده موجود است.

قاضی با توجه به اتمام زمان دادگاه، ادامه اظهارات نماینده دادستان را به جلسات بعد موکول کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: حسن رعیت ، قوه قضائیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
وعده دیدار پای صندوق رای
ناشناس
۰۹:۱۳ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
ناراحتيم و خسته از بس به نورچشمي ها وام دادند و آنها پولها را حيف كردند به خوش گذراني گذشت و نتايج اقتصادي و تورم را مردم ديدند . چنين اشخاص اولا بايد رد مال صورت گيرد و به بيت المال برگردد دوما به اشد مجازات محكوم كه درس عبرت شوند. دليل مشكلات و نااميدي جوانان از آينده به خاطر وجود چنين افرادي است متاسفانه
ناشناس
۲۰:۲۶ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
بانک بر مبنای چه وثیقه ای به ایشان این پول زیاد را داده
مگر نباید چند برابر وام دریافتی ...وثیقه بانک بگیرد
که اگر از عهده پرداخت وام برنیامد
وثیقه ها بفروش رود
چطوره برای وام کوچک .انقدر سختگیری میکنند
پس نتیجه میگیریم که وام دهنده و وام گیرنده باهم شریک در دزدی بودند
ناشناس
۲۰:۰۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
همین 13 میلیون دلار ناقابل یعنی حقوق 50،000 نفر به مبلغ ماهانه 5 میلیون تومان به مدت یک سال
یعنی با این پول میشد 50 هزار جوان تحصیل کرده بیکار را بفرستی سر کار یعنی 50 هزار ازدواج یعنی 50 هزار امید به زندگی
بله درسته این مبلغ حقوق فقط یک سال این 50 هزار نفر هست واسه سالهای بعد هم میشه با کندن یک انگل دیگه از اقتصاد کشور حقوق این جوانان را تامین کرد. خدا از سر هرکسی که باعث و بانی این وضعیت شده نگذره
ناشناس
۱۹:۵۰ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
از یه طرف جای خوشحالی داره این محاکمه ها و از طرف دیگه بی در و پیکر بودن کشور برای یه عده که هرکاری دوست دارن انجام میدن جای تاسف داره.
ناشناس
۱۸:۱۷ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
130میلیون دلار برای ده میلیون وام پدرم دراومد آخرم بهم ندادن گفتن بودجه نداریم
ناشناس
۱۸:۱۷ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
هی روزگاریه رفیقم نداریم خونه بهمون تعارف کنه
ناشناس
۱۸:۱۲ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
آخه کجای
دنیا اینهمه اختلاس صورت میگیرد.شرم آوره .
احمد
۱۸:۱۱ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
والله ما دونیم قسط از اقساطمون میگذره بانک ها اقدام به مسدودی حساب میکنن .
ناشناس
۱۷:۲۶ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
چه فایده؟!!!
کدومشون به سزای عملشون رسیدن که این برسه
ناشناس
۱۷:۰۶ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
این رقم معادل بودجه چندتا استانه؟
ناشناس
۱۶:۵۶ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
برای وام ۲ملیون تومانی کرونا برای رانندگان تاکسی در اردیبهشت ۹۹ اقدام کردم مبلغ ۲۴۰۰۰۰۰ازم چک گرفتن بازمان کارمند .ومبلغ ۱۵۰ هزارتومان بابت باز کردن حساب در بانک اقتصاد هنوز بعد از .ذشت یک سال
ناشناس
۱۶:۲۷ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
اعدام هر چه زودتر
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
اعدام خوب نیست باید اینقدر اختلاس بکنه تا سیر بشه بره کانادا همسایه خاوری بشه
ناشناس
۱۶:۲۶ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
چه بریز و بپاشی میکرد
ناشناس
۱۶:۱۰ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
هردم از این بام بری می رسد
ناشناس
۱۵:۵۰ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
با عرض سلام و خسته نباشید.
خواهش میکنم مطالب این نامه را به عنوان یک طرح اقتصادی به رییس جمهور آینده که احتمالا جناب آقای ریسی می باشد برسانید. از کار کنان این رسانه که دارای ضریب نفوذ بالاتری نسبت به افراد معمولی جامعه دارند تقاضا دارم این طرح را به رییس جمهور آینده بدهند.
حوضه¬ی فعالیت اینجانب برق قدرت می باشد و در شرکت های برق منطقه ای، پالایشگاه، نیروگاه، خاتم الانبیائ پدافند هوایی ارتش و ... سابقه ی فعالیت دارم.
متاسفانه نیروهای رسمی نفتی در پالایشگاه و پتروشیمی حقوقی 3 تا 6 برابر نیروهای شرکت¬های دولتی و وابسته دولتی دیگر می¬گیرند.
من با داشتن کارشناسی ارشد و تجربه ی کاری در ارگان های مختلف صنعتی به وضوح دیده ام که این حقوق زیاد به خاطر تخصص بالاتر نیست. برای مثال در زمینه ی برق کارهای برق منطقه ای چند مرتبه از کارهای برقی سایر ارگانها بالاتر و سخت تر است. من قطعا با توجه به سوابقی که دارم میگویم که در زمینه برق کارهای انجام گرفته در برق منطقه ای به مراتب سخت تر از پالایشگاه است. و این تبعیض حقوقی به خاطر تخصص نیست.
خودتان می دانید انسانها در زمانهای گذشته شرایط زندگی سختی داشتند پس انسان از لحاظ بدنی این مقاومت را دارد. اما تبعیض روح آدم را می آزارد و انسان را متلاشی می¬کند. متاسفانه نماد تبعیض حقوقی مهندسان و کارکنان نفتی هستند.
با توجه به حقوق بالای افراد رسمی نفتی که به طور متوسط 5 برابر مهندسان سایر ارگان هاست می توان یک طرح ارایه کرد که حقوق افراد نفتی از بازنشستگان نفتی تا کارکنان فعلی اگر حقوقشان نصف یا ثلث بشود می توان افراد تازه نفس را به صنعت تزریق کرد و کار ایجاد کرد. البته این یه طرح خارق العاده نیست که شما از آن اطلاع نداشته باشید، ولی بینهایت ساده و تاثیر گذار و عملیاتی است.
میدانیم که یکی از بزرگترین مشکلات جامعه ما بیکاری است. با این طرح تعدیل حقوق مهندسان نفتی حداقل چند هزار نفر میتوان نیروی جدید استخدام کرد که این برای شروع تحول عالی است.
من خواهش میکنم حقوق افراد رسمی نفتی را به شدت تعدیل کنید و عطف به ماسبق کنید و هرآنچه در گذشته گرفته اند از آن ها پس بگیرید.
خواهش میکنم این فریب را نخورید که رسمی نفتی ها بگویند مثلا ما مهندسان درجه یک هستیم. من با تجربه ای که در خیلی از ارگان ها دارم در زمینه برق قاطعانه میگویم که مهندسان برق منطقه ای و بتانیر خیلی از افراد پالایشگاه نفت سطح کاری بالاتری دارند.
با این طرح می توان شاید خیلی و خیلی بیشتر از 100 هزار نفر جدید را استخدام کرد که برای کنترل و خنثی کردن احتمالی اعتصابات و ... نفتی ها این افراد را استخدام همان پالایشگاه نفت بکنید که هم کار آنها راحت تر شود و هم نتوانند اعتراض کنند.
با توجه به آمار مرکز ایران در سال 97 کارکنان وزارت نفت 112 هزار نفر هستند که این آمار شامل بازنشستگان نمی شود و قطعا تعداد بازنشستگان در همین حدود یا بیشتر از اینهاست.
لذا خواهش میکنم این طرح را جدی بگیرید جدی بگیرید جدی بگیرید و عمل کنید.
مطمئن باشید این یک گام عالی برای تحول اقتصادیست.