به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید زارع قنات نوی مدیر کل دفتر نظامهای بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به تحویل آب به صورت حجمی، تغییر الگوی کشت و نظام بهره برداری به عنوان سه مقوله مهم در فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری گفت: ۵۰ میلیارد تومان اعتبار جهت توانمندسازی و پایداری نظامهای بهره برداری در استان اختصاص یافته است.
او در جلسه توانمندسازی و پایداری نظامهای بهره برداری با بیان اینکه ۸۴ تعاونی تولید در فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در استان خوزستان استقرار یافتند، افزود: تحویل آب به صورت حجمی، تغییر الگوی کشت و نظام بهره برداری سه موضوع مهم در فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری بودند.
این مقام مسئول ضمن اشاره به تفاهم نامه بین سازمان مرکزی تعاون روستایی و جهاد نصر در راستای توانمند سازی و پایدارسازی ۱۱۰ الگوی بهرهبرداری فاز اول احیا و توسعه ۵۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان و ایلام به منظور افزایش بهره وری و حفاظت کمی و کیفی منابع آب کشاورزی، بیان کرد: به همین منظور ۵۰ میلیارد تومان اعتبار از سال گذشته به این طرح اختصاص یافته است. برنامه توانمند سازی دارای ۷ پروژه و پایداری ۳ پروژه است.
به گفته زارع قنات نوی، فاز اول این طرح که ۱۱۰ تشکل در قالب الگوی نظام بهره برداری شرکتهای تعاونی تولید برای ۱۷ هزار و ۸۰۰ خانوار کشاورز اشتغال به وجود آمده که سهم بسزایی در تولید ناخالص ملی ایجاد کرده است.
در ادامه خدارحم امیری زاده، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان این مطلب که نظام بهره برداری شالوده بخش کشاورزی است، گفت: حدود ۵۰۰ هزار هکتار شبکههای مدرن در استان وجود دارد که به دلیل استهلاک و قدمت نیاز به نظام بهره برداری دارد.
او با اشاره به اینکه نظامهای بهره برداری باید دوباره احیا شوند، گفت: برای حل این مشکل باید کارگروهی تشکیل شود و با نظامهای صنفی مشارکت و همکاری بیشتری وجود داشته باشد. جایگاه طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در استان نسبت به استانهای دیگر از اهمیت و ضرورت بیشتری برخوردار است.
انتهای پیام/