سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اطلاعات علمی حیرت انگیز درباره هسته زردآلو

هسته زردآلو دارای ویتامین B۱۷ است که برای مبارزه با سرطان مفید است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از استایل کریز، هسته زردآلو یکی از منابع غنی از اسید‌های چرب و پروتئین است. متخصصان بر این باورند مصرف این دانه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، اما یافته‌ها در این زمینه خیلی قوی نیست. در حقیقت به دلیل وجود آمیگالین و لاتریل در هسته زردآلو، این هسته ذاتاً سمی است.

با این حال، این هسته دارای خواص بی شماری است. در حقیقت ۵۰ درصد از وزن هسته زردآلو از روغن و اسید‌های چرب مفید تشکیل شده، همچنین پروتئین ۲۵ درصد وزن دیگر این هسته را تشکیل داده است.

فیبر که برای دستگاه گوارش بسیار مفید بوده و ۵ درصد حجم هسته زردآلو را تشکیل داده است.

در کنار خواص هسته زردآلو، زیاده روی در مصرف آن می‌تواند باعث مسمومیت شود. این هسته دارای مواد مختلف سمی از جمله سیانید، آمیگالین و گلوکوساداس است.

زیاده روی در مصرف هسته زردآلو می‌تواند باعث مسمومیت شود که علائم آن بیشتر شامل حالت تهوع، سردرد، بی حالی، بی خوابی، کاهش فشار خون و درد ماهیچه‌ها و مفاصل می‌شود همچنین تاکنون شماری مرگ در کودکان به دلیل زیاده روی در مصرف هسته زردآلو گزارش شده است.

با این حال، متخصصان می‌گویند احتمالاً مصرف دوز مشخصی از هسته زردآلو و عدم زیاده روی در مصرف آن می‌تواند در درمان سرطان موثر باشد. در واقع، این هسته دارای ماده‌ای به نام امیگدالین یا همان ویتامین B۱۷ است. از آمیگدالین در درمان سرطان به صورت گسترده استفاده می‌شود.

یک تحقیق در این زمینه نشان داد عصاره زردآلوی شیرین و بادام تلخ دارای خواص آنتی اکسیدانی، آنتی میکروارگاسمی و ضد سرطانی است. محققان می‌گویند عصاره هسته زردآلو می‌تواند مانع از رشد سلول‌های سرطانی در سینه، کبد و روده شود.

با این حال، برای جلوگیری از مسمومیت غذایی با هسته زردآلو بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید. میزان مناسب مصرف این هسته ارتباط مستقیمی با عوامل مختلفی همچون سن، وزن و سلامت عمومی فرد دارد. با این همه، مرکز امنیت غذایی اروپا می‌گوید بهتر است بزرگسالان بیشتر از ۳ عدد هسته مصرف نکنند همچنین به طور کلی بهتر است کودکان هسته زردآلو مصرف نکنند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۵۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
حداکثر 3 عدد؟ من تعداد زیاد خوردم هیچیم نشد همچنین هسته شلیل هم قابل خوردن هست. من به این گفته های مثلا علمی اعتماد ندارم هر روز یه چیز میگن یه بار میگن خوبه چند وقت بعد میگن نه بده بعد یه بار دیگه میگن خوبه
ناشناس
۱۱:۴۶ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
من از بچگی خوردم هیچ مشکلی برام پیش نیومد نمیدونم شاید حجم زیادش سمی باشه البته الان دیگه خودشم پیدا نمیشه چه برسه به هسته اش
ایرانی
۰۸:۳۹ ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
نشستید بالا مالاها درمورد هسته اش دارید نظر میدید...
ما تو کف خوردن خوده میوه موندیم..
ناشناس
۰۸:۱۸ ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
یه روز میکین تخورید مشکل داره الان که کیلویی 70 تومان شده مفید شد؟
ناشناس
۰۵:۵۱ ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
به یاد دارم در دوره کودکی پدر بزرگم هسته های زردآلو را انبوه می خرید ، مادر بزرگم هسته ها را می شکست و ۲۴ ساعت خیس می کرد سپس بو می داد و روزانه یه مشت به تک تک نوه ها می داد و ما هم می خوردیم .
مسعود
۰۰:۱۹ ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
من از بچگی هسته اش رو خوردم ولی خداروشکر سمش منو نکشته
ناشناس
۱۶:۴۹ ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
عجب سمی هستی تو دیگه
ناشناس
۲۳:۲۹ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
پیدا کردی خوردی ، به فکر هسته اش باش تا صبح...
ناشناس
۲۲:۳۸ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
خدا رحمت کند پدر بزرگها و مادر بزرگها خوب یادمه هسته زرد آلو رو کمی بو داده می کردند و با آجیل یا حتی جداگانه برای اهل خانه آماده می کردند.شاید بو دادن آن علتش همین بوده بهر حال هیچ کس مسموم نمی شد
ناشناس
۲۲:۲۰ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
بالاخره نفهمیدیم هسته زردالو سیانید داره بخوریم یا نه؟
ناشناس
۲۱:۳۱ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
فکر کنم قیصی بود زده بود کیلوی 97 هزار تومان. دیگه اینقدر قیمت ها نجومی شده که چشم ها رو باید چند بار صاف کرد
در این مورد هم تحقیق کنید که چگونه با این درامدها می تونیم میوه میل کنیم
ناشناس
۲۱:۰۳ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
زردآلو چطور خرید کنیم با این قیمت....