سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار درباره مسمومیت با برنج/ باکتری سمی که در این غذای پرطرفدار جا خوش می‌کند!

برنج یکی از پرطرفدارترین و پرمصرف ترین مواد غذایی است که شاید باکتری باسیلوس سِرس موجب ایجاد سم در آن شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از‌ای بی سی، وقتی درباره مسمومیت غذایی سخن می‌گوییم بسیاری از افراد از خطر مصرف گوشت خام و نیمه پخته آگاهی دارند؛ و یا بسیاری از ما می‌دانیم که نگه داری مواد غذایی خام مانند ماهی در خارج از یخچال باعث فساد آن‌ها می‌شود. با این حال، آیا می‌دانید نگه داری اشتباه برنج نیز می‌تواند باعث بیماری شود؟

متخصصان می‌گویند اگر برنج را پس از پختن در داخل یخچال نگهداری نکنید باعث مسمومیت غذایی می‌شود. در واقع باکتری به نام "باسیلوس سِرس" با رشد در داخل برنج و تولید سم می‌تواند فرد را مسموم کند. در این حالت، فرد مدت کوتاهی پس از مصرف برنج آلوده دچار حالت تهوع می‌شود.

باکتری باسیلوس سرس به طور عمومی در خاک زندگی می‌کند، اما در برخی مواد غذایی که در خاک پرورش می‌یابند مانند برنج، حبوبات، غلات، و ادویه‌ها یافت می‌شود. با این حال، اگر برنج به طور کامل پخته شود این باکتری از بین می‌رود. خبر بد این است که باکتری باسیلوس سرس می‌تواند اسپور خود را در برنج حفظ کند.

اسپور در زیست‌شناسی ساختار تولید مثلی است که برای پراکنش نسل باکتری و بقا در شرایط سخت برای مدت‌های طولانی سازگار شده است. زمانی که برنج پخته می‌شود، این اسپور‌ها در محیط مرطوب و گرم رشد کرده و زنده می‌ماند. وقتی که برنج پس از پخته شدن بلافاصله مصرف نشود باید در یخچال نگهداری شود.

حقیقت این است که یخچال باعث مرگ باکتری باسیلوس سرس نمی‌شود، اما روند رشد آن را کند می‌کند. به همین دلیل اگر برنج پخته شده در یخچال را پس از ۵ روز مصرف نکردید، بهتر است آن را دور بریزید. در صورت مصرف چنین برنجی احتمال مسمومیت فرد زیاد است.

به طور عمومی توصیه می‌شود حدالمقدور از پختن حجم زیاد برنج و نگهداری آن در یخچال برای مصرف در روز‌های آتی خودداری کنید. بهتر است به جای این کار، به اندازه‌ای که قرار است مصرف کنید، برنج بپزید. همچنین برنج نگهداری شده در یخچال را در اسرع وقت مصرف کنید و در صورت باقی ماندن طولانی آن، برنج را دور بریزید.


بیشنربخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۲۵ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
منظورشون اینه برنجم دیه نخورین و آب خالی . خیلیا با آبم زنده میمونن
ناشناس
۱۵:۲۹ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
برنج سفید (چلو ساده) در خارج یخچال مشکلی پیدا نمیکند ، مطلبی که نوشته شده برای پلوهای مخلوط است مثل استامبولی یا لوبیا پلو یا قیمه نثار و سایر پلوهایی که گوشت یا مرغ یا ماهی یا حبوبات و سبزی‌ها با برنج مخلوط شده است که خارج از یخچال سریع فاسد می‌شود.
درضمن شما کجا سراغ دارید برنج پخته پنج روز بماند؟؟؟
با این اوضاع گرانی اول اینکه کمی برنج پخته و با نان میخوریم و دوم اینکه اگر هم چیزی بماند در اولین وعده بعدی خورده شده اثری از آن باقی نمی‌ماند
ناشناس
۱۴:۴۹ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
سلام هشدار برای کبری ۱۱ برنج هم نمی‌خوریم خیالتون راحت باشه دیگه چی گذاشتن سر سفره بمونه فقط سفره قاشق چنگال مونده اونم بر میداریم
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
باز قيمت يه جنس رفت بالا شما شروع كرديد؟؟؟عجب!!
علی
۱۹:۴۷ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
مسئله علمی مطرح کرده چه ربطی به گرانی داره همه چیو به هم ربط ندیم