به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنانی بر اهمیت انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و گفت: همه مردم و مسئولان مستحضرند به این نکته که ارکان این نظام بر انتخابات استوار شده و حضور مردم در عرصه انتخابات، ضامن اقتدار ملی و اقتدار نظام است و امام راحل قدس الله نفسه الزکیه و مقام معظم رهبری حفظه الله نیز همواره بر این اصل اساسی تاکید داشته اند.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه " به لحاظ دینی نیز مردم در یک نظام اسلامی ستون و پایه دین و موجب استقرار و استمرار یک نظام دینی هستند" افزود: مشارکت بالای مردم در انتخابات، در ارتقای امنیت ملی، اقتدار نظام جمهوری اسلامی و ارتقای سطح معیشتی و اقتصادی مردم بسیار تاثیر گذار است و جمهوری اسلامی ایران همواره با جلب حضور و مشارکت مردم نشان داده است که نظامی قدرتمند است که در همه امور دست بالا را دارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام" وجود اختلاف سلیقههای سیاسی "را امری طبیعی و اجتناب ناپذیر دانست و در عین حال تصریح کرد:قطعا هیچ فردی در این کشور در ضرورت امنیت ملی، ارتقای سطح توانمندی کشور و پیشرفت آن تردیدی ندارد و هر کسی که دوستدار نظام جمهوری اسلامی و کشور است در روز ۲۸ خرداد با حضور در پای صندوقهای رای به وظیفه خود در این باره عمل خواهد کرد و انشاالله همه با حضور خود در پای صندوقهای رای شاهد خنثی سازی توطئههای دشمنانی خواهیم بود که همواره درپی ناامید کردن مردم هستند.
آیت الله لاریجانی با تاکید بر این نکته که مردم در "معیشت و اقتصاد خود" مشکل دارند و به لحاظ سیاسی نیز اختلاف سلیقهها همواره وجود داشته گفت: با این حال مردم، کشور خود و نظام را دوست دارند و در انتخابات نیز حضوری پرشور، پر معنا و خنثی کننده توطئههای دشمنان خواهند داشت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود با تاکید بر نقش و جایگاه شورای نگهبان در اعتماد سازی نسبت به حضور مردم در پای صندوقهای رای به انتشار سخنان دیروز خود درخصوص تایید صلاحیتها اشاره کرد و افزود: دیروز اینجانب مطالبی را در خصوص عملکرد شورای نگهبان در روند تایید صلاحیتها مطرح کردم که موجب شد برخی مهمانهای ناخوانده و گروههای ضد انقلاب و ضد نظام به خیال باطل خود بخواهند از آن برداشتهای ناصواب کنند، اما باید بدانند که مرز ما با اینها کاملا جداست و سخنان دیروز بنده نیز فارغ از مصلحت بودن یا نبودن طرح آن، از سر دغدغه و با هدف افزایش اقتدار و اعتماد سازی شورای نگهبان بود.
آیت الله لاریجانی تصریح کرد: در طول بیست سال گذشته همواره از شورای نگهبان دفاع کرده ام و اکنون هم چنین است و اگر اینجانب مطلبی گفتم از سر دلسوزی و در ادامه همان رویه دفاع از عملکرد شورای نگهبان در طول ۲۰ سال گذشته بوده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بر اساس قانون اساسی، شورای نگهبان تنها نهاد رسمی متولی تایید صلاحیت کاندیداها و تنها مرجع رسیدگی به مصوبات مجلس به لحاظ انطباق با شرع و قانون اساسی است که باید همواره دقت و سخت گیری در رسیدگیها را داشته باشد.
آیت الله آملی لاریجانی با ذکر این نکته که" حالا برخیها خوشحال نشوند که چنین سخنانی مطرح شده" گفت: به لحاظ قانونی و منطقی همه باید نظری را که شورای نگهبان بعنوان نهاد متولی و مسئول تایید صلاحیتها بیان کرده، بپذیرند. در هیچ کجای دنیا هم اینطور نیست که امر صلاحیتها را رها کنند و بگویند همه بیایند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تلاش برای اعتماد سازی بیشتر را موجب افزایش مشارکت در انتخابات دانست و تاکید کرد: این سخن صحیحی نیست که بگوییم کاری به مشارکت مردم نداریم، بلکه باید در روند کار، هم قانون و هم مصلحت را مد نظر قرار دهیم و به آن توجه کنیم.
آیت الله لاریجانی با تاکید دوباره بر اینکه " هیچ اشتراکی با مهمانهای ناخواندهای که دارای مرز بندی با نظام وخواهان ناامیدی مردم هستند نداریم" اضافه کرد: شورای نگهبان باید در رویههای قانونی خود طوری عمل کند که ما را متهم به این نکنند که اینها همه سالخورده اند و توان اصلاح و ارتقا ندارند، بلکه باید طوری باشد که نشان دهد قدرت اصلاح و تغییر در رویهها و ارتقای عملکردها وجود دارد و طوری عمل کند که هر روز بهتر از گذشته و دقیقتر و شفافتر باشد.
عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه با اشاره به اینکه "نهاد شورای نگهبان همواره باید محترم شمرده شود" تاکید کرد: مردم چشم بیدار دارند و خروجیها را میبینند، فلذا همواره باید در اصلاح خود و تغییر رویهها با هدف اعتماد سازی هر چه بیشتر اقدام کرد.
آیت الله لاریجانی افزود: با تدبیر و تلاش در درون شورای نگهبان هم میتوان رویههایی اتخاذ کرد که به اقتدار هر چه بیشتر کشور و نظام کمک کند و در این مسیر ما به حسن نظر و فهم و عدالت آقایان اعتماد داریم و اگر در بیان سخنان روز گذشته اینجانب قصوری وجود داشت آن را اصلاح و تاکید میکنم که هر آنچه گفته شده با هدف اصلاح و ارتقاء سطح رویههای بررسی صلاحیتها و اعتماد سازی بیشتر برای مشارکت بالای مردم در انتخابات و استحکام هر چه بیشتر اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است.
انتهای پیام/
اعوذ بالله من همزات الشیاطین
بصیرت یعنی به موقع دهان باز کنی و به موقع با حق بمانی
والا توابین پس از شهادت امام حسین (ع) توبه کردند. اما دیگر عمود خیمه حسین (ع) افتاده بود.
گویند یکی از فلاسفه گفت؛ ای کاش گردنی به اندازه زرافه داشتم تا وقتی می خواستم سخنی گویم فرصت تامل و تفکر را داشتم و قبل از خروج صوت از گلویم به عاقبت آن فکر می کردم.
به هر حال برای خودم و ایشان و همه آرزوی عاقبت به خیری دارم.
وی تاکید کرده که "هیچ گاه تصمیمات شورا را تا این حد غیر قابل دفاع نیافتهام؛ چه در تأیید صلاحیتها و چه در عدم احراز صلاحیتها. سبب این نابسامانیها تا حد زیادی، دخالتهای فزاینده دستگاههای امنیتی از طریق گزارشهای خلاف واقع، در تصمیم سازی برای شورای نگهبان است؛ به ویژه اگر عضو مسئولی که باید گزارشهای محققانه به شورا ارائه کند خود، عامدانه چیزی بر آن بیفزاید!"
آقای آملی لاریجانی در حالی از «دخالتهای فزاینده دستگاههای امنیتی از طریق گزارشهای خلاف» گلهمند است که زمانی همین انتقادات از سوی رسانهها و خبرنگاران متوجه قوه قضاییه خود آقای آملی لاریجانی بود. بسیاری از خبرنگاران و رسانهها در زمان ریاست آقای آملی بر قوه قضاییه، صرف انتقادات بعضا خُرد و بیاهمیت به «علی لاریجانی» رئیس مجلس وقت، تحت تعقیب و تحت فشار قرار گرفتند. به گواهی بسیاری همزمانی ریاست صادق آملی لاریجانی و علی لاریجانی بر دو قوه، یکی از محدودترین دوران رسانهها پس از انقلاب بود.
از طرفی اعتراض آقای آملی لاریجانی پاس گلی برای بیاعتبار کردن قانون تلقی میشود؛ چرا که وی به عنوان عضوی از فقهای شورای نگهبان تا پیش از ردصلاحیت برادرش علی لاریجانی، هرگز به آرای این شورا دست کم اعتراض علنی نداشته است و اکنون پردهها را برانداخته و علنا لب به اعتراض گشوده است. بررسی بازخوردهای یادداشت آقای آملی لاریجانی نیز نشان میدهد اعتراض ایشان بیش از آنکه توصیهمحور و موثر باشد؛ مورد استقبال رسانههای معاند و دیگر نامزدهای ناکام در انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته است.
گفتنی است آقای آملی لاریجانی پیشتر نیز در اعتراض به دستگیری معاونش اکبر طبری، با نامهنگاری به دفاع از یکی از نزدیکانش برخواسته بود. دفتر آقای آملی در تیرماه 1398 طی جوابیه ای به ایرنا نوشته بود: "اتهاماتی به معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضاییه زده شده که کذب بودن آن برهمگان آشکار است... اینگونه اتهامزنی یک طرفه و محاکمات رسانهای بدون اینکه متهم بتواند از خود دفاع کند کاری خلاف شرع،خلاف قانون وخلاف اخلاق است.