سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مناسب سازی ۱۷ اداره لامرد برای تردد آسان معلولان و جانبازان

رئیس اداره بهزیستی شهرستان لامرد، گفت: ۱۷ اداره شهرستان لامرد برای تسهیل در تردد افراد دارای معلولیت و جانبازان مناسب‌سازی شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، معصومه کاظم زاده رئیس اداره بهزیستی شهرستان لامرد، درباره وضعیت مناسب سازی برای تسهیل در تردد افراد دارای معلولیت و جانبازان بیان کرد: سال‌های گذشته هزینه مناسب‌ سازی مسکن و محیط زندگی معلولان طبق دستورالعمل بهزیستی مبلغ ۴۴ میلیون ریال بود و با توجه به بالا رفتن هزینه‌های ساخت و نصب وسایل به مبلغ  ۱۰۰ میلیون ریال، سازمان بهزیستی پارسال به ۱۱ معلول تحت پوشش بهزیستی لامرد مبلغ ۷۴۴ میلیون ریال برای مناسب‌سازی مسکن و محیط زندگی پرداخت کرد.

او، با اشاره به اینکه مناسب‌سازی استاندارد سبب دسترس پذیری معلولان و جانبازان به امکانات و خدمات و حضور موثر آنان در جامعه می‌شود، تصریح کرد: اجرای همسطح‌سازی خیابان‌ها و معابر و پیاده‌سازی خطوط ویژه نابینایان در پیاده‌ روها، نصب تابلو‌های ویژه عبور معلولان در بیشتر نقاط شهر لامرد، گامی ارزشمند برای دسترسی هرچه بیشتر معلولان و جانبازان به امکانات و خدمات است که نباید این طرح‌ها متوقف شود.

کاظم زاده، ادامه داد: ۱۷ اداره در شهرستان لامرد مناسب‌سازی شده است و ۱۵ اداره نیز در حال پیگیری  برای  رفع اشکالات و نواقص هستند که در ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی  شهر لامرد  به ریاست فرماندار و دبیری بهزیستی برگزار می‌شود.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان لامرد، افزود: در زمینه خرید و توزیع وسایل کمک توانبخشی انطباقی (ADL) تعداد دو دستگاه صندلی بلند کننده الکترونیک و یک دستگاه صندلی بالابر الکترونیک خریداری و در اختیار توانخواهان لامردی قرار گرفت.

 مفهوم مناسب‌سازی به منظور آماده‌سازی استاندارد فضا‌های شهری، محیط زندگی و دستگاه‌های دولتی برای ایجاد شرایط برابر انسان‌ها در دسترس‌پذیری آسان و بدون مانع و مستقل معلولان و جانبازان به امکانات و خدمات جامعه است.

در مناسب‌سازی مسکن و محیط زندگی معلولان اقداماتی برای دسترس‌پذیری آسان توانخواهان بدون کمک یا با کمترین دخالت اطرافیان صورت می‌پذیرد و شامل مناسب‌سازی فضا‌های داخلی ساختمان و حیاط و سرویس بهداشتی و حمام است.

 استفاده از وسایل کمک توانبخشی انطباقی (ADL)  مانند دستگیره‌های کمکی، صندلی حمام، ظروف غذا خوری مخصوص، میز پرتابل، صندلی بلند کننده از زمین به صورت الکترونیک و صندلی بالابر نیز جزء اقدامات مناسب‌سازی مسکن و محیط زندگی معلولان محسوب می‌شود.

سامانه معبر  از سوی دبیرخانه مناسب‌سازی کشور راه‌اندازی شده و افراد می‌توانند با شماره‌گیری کد (۳۰۰۰۰۱۲۳۲۲) در ابتدا خود را معرفی کرده و سپس مشکل خود را در زمینه‌های مشکلات شهری و ساختمان‌های عمومی اعلام کنند.

این پیامک به طور مستقیم برای کارشناس مناسب‌سازی سازمان بهزیستی استان مربوطه ارسال می‌شود و کارشناس پس از دریافت این پیامک، باتوجه به مشکل در شهرستان آن استان، نامه‌ای برای پیگیری به مسئول شهرستان محل مربوطه ارسال می‌کند.

براساس ماده ۲ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، تمامی وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی و نهاد‌های عمومی و انقلابی موظفند در طراحی، ساخت ساختمان‌، اماکن عمومی، معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی و بهره‌مندی از آن‌ها برای افراد دارای معلولیت مانند سایر افراد فراهم شود.

طبق تبصره این ماده قانونی، وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، مؤسسات و شرکت‌های دولتی و نهاد‌های عمومی و انقلابی موظفند برای دسترسی و بهره‏ مندی افراد دارای معلولیت، ساختمان‌ها و اماکن عمومی، ورزشی و تفریحی، معابر و وسایل خدماتی موجود را در چهارچوب بودجه مصوب سالانه خود مناسب سازی کنند.

طبق ماده ۳ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، به منظور نظارت و هماهنگی مناسب‌سازی و  نظارت بر اجرای ماده ۲ این قانون، ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‏‌سازی کشور باحضور دستگاه‌های مختلف تشکیل شده است که در شهرستانها، فرماندار به عنوان رئیس ستاد و رئیس اداره بهزیستی نیز دبیری ستاد را برعهده دارد.

همچنین طبق ماده ۴ قانون حمایت از حقوق معلولان، شهرداری ‏ها مکلفند صدور پروانه ساخت و بازسازی و پایان کار برای تمامی ساختمان ‏ها و اماکن با کاربری عمومی از جمله مجتمع‏‌های مسکونی، تجاری، اداری، درمانی و آموزشی را به رعایت ضوابط و استاندارد‌های مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و اصلاحات پس از آن در مورد دسترس‏ پذیری افراد دارای معلولیت از سوی مجری مشروط کنند.

 براساس ماده ۵ قانون یاد شده وزارت‌خانه‌های راه و شهرسازی و کشور و شهرداری‌ها موظفند بر حسب مورد نسبت به مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری پایانه ‏ها، ایستگاه ‏ها، تاسیسات سامانه ‏ها و ناوگان حمل و نقل درون‏ شهری و برون ‏شهری، دسترس‌پذیری سامانه‌های حمل و نقل عمومی برای دسترسی منطبق با قوانین داخلی و استاندارد‌های بین‌المللی افراد دارای معلولیت اقدام و امکان بهره‌مندی این افراد از ناوگان حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی را فراهم  کنند و کارکنان خود را برای همیاری عملی و صحیح با مسافران دارای معلولیت، آموزش دهند.

انتهای پیام/ت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.