سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه گراتن سیب زمینی با سس بشامل به ۲ روش مختلف

در گزارش زیر طرز تهیه گراتن سیب زمینی با سس بشامل را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گراتن سیب زمینی از جمله غذا‌های ساده و خوشمزه به خصوص برای روز‌هایی است که ایده خاصی برای ناهار و شام ندارید. گراتن سیب زمینی که غذایی با ریشه فرانسوی است را به روش‌های مختلف درست می‌کنند: با قارچ یا بدون قارچ، با گوشت یا بادمجان و البته با سس بشامل.

اضافه کردن گوشت به گراتن سیب زمینی اختیاری است و بستگی به سلیقه شما دارد. گراتن یا گراتین در اصل به معنای رنده شده است که احتمالا اشاره به پنیر پیتزا رنده شده و گاهی نان سوخاری رنده شده در این غذا دارد. در این طرز تهیه گراتن سیب زمینی با سس بشامل در فر و بدون فر شما می‌توانید گوشت را حذف کنید.



مواد لازم

سیب زمینی: ۱ کیلوگرم

گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم

قارچ: ۶ عدد

فلفل دلمه‌ای: ¼ یک عدد

پیاز: ۲ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

پنیر پیتزا: ۴۰۰ گرم (مقدار پنیر پیتزا بستگی به سلیقه شما دارد)

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از آش ترش کرد‌ها با خشکبار و خورش زرشک آلو اصیل مازندرانی تا کیک قهوه خیس خوش عطر و طعم + تصاویر


طرز تهیه سس بشامل

سس بشامل یا همان سس سفید یک سس خوشمره و کاربردی برای پخت انواع اسنک و انواع غذا‌های فست‌فودی از جمله لازانیا است پس بد نیست طرز تهیه کامل آن را بلد باشید.

برای درست کردن سس سفید یا سس بشامل یک قاشق کره و یک قاشق آرد همه منظوره را با هم به مدت یک دقیقه تفت دهید. یک لیوان شیر را کم کم به این مواد اضافه کنید تا مواد سس گوله نشود و مرتب هم بزنید تا سس به غلظت فرنی برسد. در مرحله بعد ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه را اضافه کنید. اگر احیانا سس بشامل سفت شد بعد از ده دقیقه دو سه قاشق شیر به آن اضافه کنید.

طرز تهیه گراتن سیب زمینی با سس بشامل در فر

ابتدا پیاز‌ها را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت برگردد و قهوه‌ای شود. نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله بعد قارچ و فلفل دلمه‌ای ریز خرد شده را به گوشت اضافه کنید. می‌توانید قارچ‌ها را کمی در کره تفت دهید و سپس به گوشت اضافه کنید. در صورت دلخواه ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رب هم به گوشت اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید رب سرخ شود و طعم خامی رب گرفته شود و سپس شعله گاز را خاموش کنید.

در یک قابلمه آب بریزید تا جوش بیاید. در این فاصله سیب زمینی را پوست بگیرید و ورقه ورقه کنید. ورقه‌های سیب زمینی نه باید خیلی نازک باشند و نه خیلی قطور. وقتی آب به جوش آمد سیب زمینی‌ها را به آب اضافه کنید و مقداری نمک اضافه کنید. حدود ۷ تا ده دقیقه صبر کنید تا سیب زمینی‌ها مقداری نرم و نیم پز شوند.

یک ظرف پیرکس یا هر ظرف دیگری مناسب با فر و مقدار مواد را انتخاب کنید و کف و لبه‌های آن را با سس بشامل آغشته کنید. یک لایه سیب زمینی کف ظرف بچینید و روی سیب زمینی‌ها مقداری از مایه گوشتی بریزید و با قاشق صاف و یکدست کنید. روی گوشت مقداری پنیر پیتزا و سس بشامل بریزید و این لایه‌ها را به ترتیب تکرار کنید تا به لایه آخر برسید. لایه آخر باید سیب زمینی باشد و روی سیب زمینی‌ها مقداری پنیر پیتزا بپاشید. فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. به مدت ۳۰ دقیقه ظرف گراتن را در طبقه وسط فر قرار دهید. در پایان به مدت ۲ دقیقه گریل را روشن کنید تا پنیر پیتزا روی گراتن آب شود.

نکته: اگر فر ندارید می‌توانید گراتن سیب زمینی را در ماهیتابه درست کنید. برای این کار تمام مواد را به همان ترتیب گفته شده این بار در ماهیتابه بچینید و زیر ماهیتابه شعله پخش کن بگذارید. به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه گراتن سیب زمینی را روی شعله ملایم گاز بپزید و در تمام این مدت درب ماهیتابه را بگذارید. در پایان می‌توانید روی گراتن مقداری پنیر پارمسان، آویشن، فلفل سیاه یا هر ادویه دیگری که می‌پسندید بریزید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.