سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سراجی: در خصوص تخلف باشگاه پیکان به مقررات فیفا رجوع کردیم

مدیرعامل باشگاه سایپا در خصوص رای کمیته انضباطی دیدار این تیم با پیکان توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش  گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرداد سراجی مدیرعامل تیم فوتبال سایپا درباره رای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال و اعلام نتیجه سه بر صفر به سود سایپا مقابل پیکان اظهار داشت: در آیین نامه انضباطی برای تعویض‌های بیش از حد مجاز مشخصا اقدامی تعریف نشده، اما به استناد بند ب ماده ۵ آیین نامه انضباطی، از کمیته انضباطی درخواست کردیم به دستگاه‌های بالاتر مثل آیین نامه‌های فیفا و AFC مراجعه کنند.

او افزود: ما با توجه به این بند از کمیته انضباطی خواستیم به اسناد بالا دستی مثل اساسنامه، مقررات، آیین نامه ها، بخش نامه ها، دستورالعمل ها، تصمیم‌های فیفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا و مقررات بازی‌ها مراجعه کنند.

مدیرعامل باشگاه سایپا تصریح کرد: کارشناسانی که در این چند روز اظهار نظر کردند به این موضوع اشاره کردند در داخل کشور قانونی نداریم، اما جواب آن‌ها این است که بند ۲ ماده پنج این اجازه را می‌دهد تا به اسناد بالا دستی مراجعه شود. در ادامه ما به مقررات فیفا و قوانین بازی‌ها رجوع کردیم. در ماده ۳ مقررات بازی می‌گوید تعداد تعویض‌ها چگونه است و اکنون با توجه به شرایط کرونایی تعداد تعویض‌ها پنج نفر است. مطابق بند ۴ از ماده ۴۶ آیین نامه انضباطی مصوب ۲۰۱۹ فیفا بازیکن مورد نظر ما را مخاطب قرار می‌دهد.

سراجی تصریح کرد: در ماده ۶۱ آیین نامه انضباطی ما درباره بازیکن غیرمجاز صحبت شده، اما مشخصا در این دادخواست به بند ۴ ماده ۴۶ آیین نامه انضباطی فیفا اشاره کردیم. در این بند به بازیکن غیرمجاز یاد نمی‌شود و از بازیکن فاقد صلاحیت یاد می‌شود.

او تصریح کرد: در ادامه این بند آمده بازیکنی فاقد صلاحیت است که تمام صلاحیت‌ها را دارا نباشد. ما به ماده ۲۲ آیین نامه انضباطی فیفا هم رجوع کردیم. در بند ۲ این ماده آمده اگر بازیکنی که فاقد صلاحیت باشد به زمین وارد شود در این شرایط نتیجه بازی فوتبال سه بر صفر، فوتسال پنج بر صفر و فوتبال ساحلی ۱۰ بر صفر می‌شود. این صراحت کل مواردی است که به آن‌ها استناد کردیم.

مدیرعامل باشگاه سایپا ادامه داد: طبق آیین نامه فیفا بازیکن فاقد صلاحیت بازیکنی است که شرایط تعیین شده در مقررات فیفا را احراز نکرده باشد. در بند ۳ وقتی کلیات مقررات فیفا نقض شود ماده ۳ مقررات بازی اجرا می‌شود. در اینجا به این استناد کردیم. بازیکن غیر مجاز شامل بازیکن چهار کارته، محروم و شخصی است که مدارکش جعلی یا دستکاری شده باشد. ما به بازیکن غیر مجاز مندرج در ماده ۶۱ استناد نکردیم، اما به قوانین مربوط به بازیکنی که صلاحیت حضور در زمین را نداشته مراجعه کردیم.

سراجی درباره احتمال شکایت باشگاه پیکان به کمیته استیناف و دادگاه CAS عنوان کرد: قانون اجازه می‌دهد این رای در کمیته استیناف مورد رسیدگی مجدد قرار بگیرد و بعد از آن هم می‌توانند به مراجع بالادستی مثل CAS مراجعه کنند. قانون به همه تیم‌ها این اجازه را می‌دهد، اما یقین داریم با استناد به مواردی که گفتم این رای در کمیته استیناف هم تایید می‌شود. در مرتبه بالاتر فیفا هم این رای را قطعا تایید خواهد کرد، زیرا ما به استناد قوانین فیفا به این رای رسیدیم. کمیته انضباطی هم به استناد بند ب ماده ۵ آیین نامه انضباطی خودمان که بخشی از این موضوع مغفول واقع شده به آیین نامه فیفا مراجعه کرد.

او درباره اعتراض تیم‌های ذی نفع به صدور این رای خاطرنشان کرد: نمی‌دانم منظور از این تیم‌ها کدام تیم‌ها است، اما باید به قانون تمکین کنیم. تصمیم‌های هیجانی، احساسی و صحبت‌هایی که از تریبون‌های مهم برخلاف قانون و مقررات مطرح می‌شود سبب تشویش اذهان می‌شود و باید از آن‌ها جلوگیری کرده و به قانون توجه کنیم. در بلند مدت تصمیم‌های هیجانی و از روی احساس به همه آسیب می‌زند و رعایت مفاد قانونی سبب اعتلای فوتبال کشورمان خواهد شد و همه از این امر منفعت خواهیم برد.

مدیرعامل باشگاه سایپا درباره اظهار نظر مدیرعامل باشگاه ذوب آهن مبنی بر اینکه آیا این سه امتیاز به راحتی از گلوی سایپا پایین می‌آید، توضیح داد: به فریدونی که از دوستان خوب من است ارادت دارم، اما ندیدم این جمله را چه زمانی گفته است. از خودش منظورش را سوال کنید.

سراجی درباره اینکه مباحثی که درباره حضورش در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال در صدور این رای مطرح شده است، گفت: به هر صورت جو مسمومی ایجاد شده و این فضا مناسب نیست. براساس قانون مدیران عامل باشگاه‌ها حق حضور در انتخابات فدراسیون را داشتند و انتخابات دموکراتیکی هم برگزار شد. قوانین در این انتخابات رعایت شد و تمام دستگاه‌های نظارتی، امنیتی، کنترلی، ناظران فیفا و AFC در این انتخابات حضور داشته و نظارت کردند. نتیجه هم این شد که من از جایگاه مدیر عامل باشگاه سایپا به هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال راه یافتم. با این سوال کل قانون را زیر سوال می‌بریم.

او خاطرنشان کرد: ایجاد فضای مسموم و روانی غیر قانونی و غیراخلاقی است. بحث تعارض منافع در اساسنامه را مرور کرده و کار مطالعاتی دقیقی روی آن انجام دادم. با مشاوران حقوقی هم در این زمینه صحبت کردم. تعارض منافع در بند‌های مشخص اساسنامه که سند بالا دستی و قانون اساسی فوتبال ما است صراحت دارد. این نوع القائات چیزی جز ایجاد فضای مسموم، غیرفوتبالی و تشویش اذهان نیست.

مدیرعامل باشگاه سایپا درباره اینکه با توجه به محرومیت تعلیقی فراز کمالوند و محرومیت قطعی محسن بیاتی نیا آیا باشگاه سایپا همچنان با همین مربیان به کار خود ادامه می‌دهد، گفت: به هر حال بیاتی نیا و کمالوند روی صحنه مشکوکی که سبب اعلام پنالتی برای پیکان شد از روی غیرت و تعصب چنین رفتاری کردند که شاید شایسته هم نبود. باید به قوانین احترام گذاشته می‌شد، اما این رفتار از روی تعصب بوده و از کمیته استیناف می‌خواهیم این رای را در صورت امکان مورد تقلیل قرار بدهد. حتی در فصل بعد هم در کنار کمالوند هستیم.

سراجی در پاسخ به این سوال که در ایتالیا اتفاقی مشابه بازی سایپا-پیکان افتاد و همین رای برای تیم رم صادر شد، آیا آن رای تاثیری روی پرونده بازی سایپا و پیکان داشته و همچنین اینکه گفته می‌شود حضور یک مدیرعامل در هیئت رئیسه منافات دارد، اظهار داشت: درباره تعارض منافع، فدراسیون فوتبال و فوتسال در نشست دیگری مفصل صحبت خواهم کرد، اما باید به بازی جام حذفی ایتالیا هم نگاه کنیم. پس از اتفاقی که در بازی تیم‌های رم و اسپتزیا افتاد نتیجه مسابقه سه بر صفر شد. این مثال واضح و مصداق عینی است که قوانین فیفا چگونه عمل می‌کند.

او خاطرنشان کرد: این بازی جزو مستندات ما، مثال‌ها و وحدت رویه‌هایی بوده که قضات می‌توانند به آن استناد کنند. در این جا باید درباره وحدت قوانین و بند ۳ مقررات مربوط به بازی ارجاع بدهم. اینجا نقض مقررات اتفاق افتاده و به صرف آن اعمال قانون صورت می‌گیرد. در ماده ۳۱ آیین نامه انضباطی سابق به میزان تاثیرگذاری هم اشاره شده است. با توجه به اینکه این بند نیاز به تفسیر دارد قانونگذار در آیین نامه انضباطی جدید فدراسیون فوتبال از آن عبور کرده و مشخصا به نقض قوانین توجه شده است.

مدیرعامل باشگاه سایپا ادامه داد: در مثال‌های غیر فوتبالی مثل قوانین مدنی هم به نقض قوانین اشاره شده است. به صورت مثال صرف سبقت غیرمجاز یا عبور از چراغ قرمز مستوجب اعمال قانون است. افسر جریمه کننده تفسیری درباره احتمال تصادف کردن یا نکردن و ... ندارد.

سراجی درباره اینکه باشگاه استقلال هم مدعی است به دلیل تخلف مشابه باشگاه پیکان در جریان بازی مقابل این تیم باید نتیجه بازی این دو تیم هم به سود استقلال صادر شود، گفت: برای نظرات مدیران باشگاه استقلال ارزش قائل هستم، اما در جایگاهی نیستم که درباره این باشگاه صحبت کنم. اگر این باشگاه مستنداتی داشته باید تا در زمان قانونی ارائه می‌کرد تا در مراجع قانونی مورد بررسی قرار می‌گرفت. وکلای این باشگاه و افراد پیگیر موضوع، از این مسائل اطلاع دارند.

او ادامه داد: در ساعاتی که از صدور حکم گذشته افراد متعددی اظهار نظر کردند که از همه آن‌ها تشکر می‌کنم. عبدالرحمان شاه حسینی در مصاحبه‌ای مسیر صدور رای را تایید کرد. همانگونه که وکلای دیگر که جزو مشاوران ما بودند این مسیر را تایید کردند. علی ملیح زاده و آرش شکرریز که جزو وکلا و مشاوران ما بودند فرآیند و مسیر حقوقی صدور رای را تایید کردند. در نهایت با لایحه حقوقی که ارایه کردیم رای به سود سایپا صادر شد.

عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال درباره آخرین وضعیت تیم ملی توضیح داد: من را از صحبت در این مورد معاف کنید و اجازه بدهید در فرصتی مشخص درباره فدراسیون فوتبال، اساسنامه و کمیته فوتسال که افتخار می‌کنم مسئولیت آن را برعهده دارم صحبت خواهم کرد. به صورت خلاصه باید از زحمات عزیزی خادم تشکر کرد. با تمام تلاش در حال پیگیری مسائل مرتبط با تیم ملی است. از رسانه‌ها هم به دلیل انعکاس موارد تشکر می‌کنم و انتقاد‌ها را هم با جان و دل پذیرا هستیم. جایگاه و شأنی جز خدمت رسانی به فوتبال برای خود قائل نیستیم. امیدواریم همه دست به دست هم بدهیم تا از سر انصاف، همدلی، برادری و برابری تیم ملی افتخاراتی را به دست آورد و به نتایجی که مدنظر است برسد.

سراجی درباره فشار‌های احتمالی روی تیم سایپا در ادامه لیگ با توجه به صدور رای دیدار با پیکان، گفت: تیم سایپا از آمادگی خوبی برخوردار است. روز گذشته هم یک بازی دوستانه برنده شد. تمرینات خود را به بهترین شکل دنبال می‌کنیم و کادرفنی و بازیکنان هم در بالاترین سطح قرار دارند. در آینده هم آماده بازی جوانمردانه هستیم.

او افزود: بعید می‌دانم تیم‌ها تحت فشار باشند. به هر صورت حاشیه در فوتبال نباید اتفاق بیفتد. فوتبال ایجاد حساسیت می‌کند و جذابیتش هم به این مسائل است. از حساسیت‌ها و هیجان‌های طبیعی استقبال می‌کنیم، اما همه را از رفتار‌های سوء در بیرون از زمین پرهیز می‌دهیم.

مدیرعامل باشگاه سایپا تصریح کرد:کمیته صیانت به جدیت شکل گرفته و ارکان متفاوت در کنار این کمیته قرار است نظارت بیشتری روی برگزاری مسابقات داشته باشند. رسانه‌ها هم در بهترین جایگاه هستند تا اطلاعات را به موقع، سریع، دقیق منعکس کنند و اجازه هیچگونه کار شیطنت آمیز را به هیچکس ندهند.

سراجی درباره برخی اهانت‌ها با وجود اینکه اشتباهات داوری در هر مسابقه‌ای احتمال دارد رخ بدهد و سبب سود بردن هر تیمی شود، گفت: سایپا در فصل گذشته و لیگ امسال قربانی و بیشترین زیان دیده اشتباهات داوری بوده و بیشترین آسیب را خورده ایم. در بازی با نساجی با وجود داور کنار دروازه پنالتی واضحی برای ما اعلام نشد که جزو حقوق سایپا بود.

او اضافه کرد: مقابل ماشین سازی هم بازیکن ما پنج دقیقه پس از ورود به زمین در فاصله زمانی نزدیک دو کارت زرد گرفت که می‌شد این اتفاق نیفتد. به تشخیص داور احترام می‌گذارم، اما در همان بازی پس از اعلام خطای بازیکن حریف که کارت هم داشت به بازیکن کنار دستی اش کارت دادند. در فصل‌های گذشته این اتفاقات به دفعات به ضرر سایپا رقم خورده و خودمان را بزرگ‌ترین زیان دیده داوری دیدیم. البته داوران هم در شرایط سختی داوری می‌کنند. ابزار VAR و سیستم رادیویی مناسب در اختیار آن‌ها نیست و این اشتباهات از پیش طراحی شده نیست. امیدواریم از این به بعد تکرار نشود و شاهد بازی جوانمردانه درون زمین باشیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.