سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باز هم ماهیگیری از آب گل‌آلود/معضل گران فروشی در بازار روغن ایلام ادامه دارد

در حالی که بازار دچار تلاطم است، برخی با پاک کردن قیمت روی جلد محصولات اقدام به گران فروشی می‌کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، با وجود اینکه گرانی در بیشتر کالا‌های اساسی در استان محروم ایلام بیداد می‌کند، اما متاسفانه نظارت‌ها هم تاثیری بر بازار استان نداشته و هم اکنون نیز اکثر قیمت‌ها به حال خود رها شده است.

گرانی و کاهش قدرت خرید این روز‌ها به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم در استان ایلام تبدیل شده، گلایه‌های زیادی از طرف مردم به دلیل نبود نظارت کافی و افزایش روزانه قیمت‌ها وجود دارد.

متاسفانه به‌رغم اینکه مسئولان استان بار‌ها قول کنترل قیمت‌ها را داده‌اند، اما هر روز شاهد افزایش قیمت کالا‌ها هستیم و هیچ گونه نظارتی هم اعمال نمی‌شود.

برخی از شهروندان شهرستان‌های مختلف استان کماکان از کمبود روغن حلبی خبر می‌دهند و همچنین از قالب کردن اجناس فروشگاه‌ها برای خرید روغن می‌گویند، اجناسی مثل تن ماهی، رب گوجه و … به گونه‌ای روغن را به امتیازی برای به فروش رساندن سایر اجناس تبدیل کرده‌اند.

اما بعد از ماجرای کمبود روغن در استان طی چند ماه گذشته و همچنین پشت سر گذاشتن مشکلاتی همچون احتکار که مردم را با مشکل روبرو کرده بود؛ باز هم مسئله‌ کمبود حلب‌های روغن و گران‌فروشی این کالا در فروشگاه‌ها پابرجاست.

فروش روغن با قیمت دلخواه

یکی از شهروندان شهرستان دره‌شهر در اعتراض به قیمت روغن  گفت: قیمت روغن در فروشگاه‌های سطح شهر بسیار بالاست و فروشنده‌ها قیمت روی جلد محصولات را پاک می‌کنند و با هر قیمتی که بخواهند می‌فروشند.

یکی دیگر از شهروندان دره‌شهری در این رابطه گفت: نه تنها قیمت روغن بالاست و گران فروشی هم می‌شود بلکه کمبود حلب روغن هم وجود دارد و اگر یک حلب پنج کیلویی روغن پیدا شود باید به جای ۷۰ هزار تومان آن را با قیمت ۱۳۰ تومان خریداری کنیم و با این شرایط اقتصادی این حجم از گرانفروشی اصلا منصفانه نیست.

مرجع رسیدگی به تخلفات اقتصادی

ولی زاده معاون اجرایی تعزیرات استان ایلام گفت: در بحث نظارت‌ها سازمان صمت، اتاق اصناف و انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان وارد می‌شوند و سازمان تعزیرات حکومتی مرجع رسیدگی به تخلفات اقتصادی، صدور حکم و اجرای حکم است و داخلتی در فعالیت‌های نظارتی ندارد.

او افزود: سازمان تعزیرات حکومتی در سه محور رسیدگی قضایی انجام می‌دهند از جمله رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز، رسیدگی تخلفات پزشکی، دارویی، درمانی و بهداشتی و رسیدگی به تخلفات صنفی و غیرصنفی از قبیل کارخانه ها، شرکت‌های تولیدی، توزیعی و خدماتی است.

معاون اجرایی تعزیرات استان ایلام گفت: در رابطه با بازار تخلفات گران‌فروشی، کم فروشی، تقلب، احتکار، عرضه خارج از شبکه، اخفا و امتناع از عرضه کالا و عدم نصب نرخ نامه و ضرر و زیان به اشخاص ثالث رسیدگی می‌کند.

قیمت روی جلد ملاک قانونی برای فروش محصولات نیست

ولی زاده تصریح کرد: قیمت روی جلد ملاک قانونی برای فروش محصولات نیست؛ ماموران بازرسی موظفند در جریان بازرسی از فروشنده فاکتور خرید اجناس را مطالبه کنند و فاکتور‌های خرید باید دارای مهر و امضای فروشنده باشد؛ قیمت گذاری کالا‌ها از وظایف اداره‌ی اصناف است.

تنها قیمت روی جلد ملاک است!

شریفی معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت صمت ایلام گفت: قیمت مورد نظر برای کالا‌های موجود در بازار از جمله روغن قیمت مصوب روی جلد است؛ در حال حاضر هیچ گونه کمبودی وجود ندارد و روغن به وفور در سطح شهر موجود است.

او در رابطه با میزان واردات روغن به استان گفت: میزان تخصیص روغن به استان ۲۵۱۱ تن جهت مصارف خانوار، صنف و صنعت است و با توجه به تامین روغن خام واحد‌های تولیدی توسط شرکت بازرگانی دولتی بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد عرضه روغن تا حدودی بهبود یافته است.

شریفی در مورد نوع نظارت‌ها گفت: دستگاه‌های نظارتی اعم از اصناف، معاونت بازرسی، نظارت و تعزیرات حکومتی بر بازار نظارت می‌کنند و علاوه بر این در صورت مشاهده تخلف از سوی مردم از طریق تماس با سامانه ۱۲۴ گزارشات تخلف ثبت خواهد شد و بازرسان مورد گزارش شده را پیگیری می‌کنند.

دلیل کمبود روغن

پویا هواسی رئیس سازمان صمت شهرستان دره‌شهر گفت: ما در زمستان ۹۹ در خصوص کمبود روغن مشکلاتی را از مبدا داشتیم و این مشکل به خاطر جابجایی ارزی بود که دولت در خصوص تخصیص واردات مواد اولیه به شرکت‌های تولید روغن داشت و این باعث اعتراض کارخانه‌ها به قیمت تمام شده محصول بود و به همین خاطر در روند توزیع روغن شکافی در جامعه به وجود آمد.

او با بیان اینکه روغن به دو صورت وارد شهرستان می‌شود  افزود: یکی از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای است که ما در حال حاضر پنج شعبه فروشگاه زنجیره‌ای در سطح شهرستان داریم و در زمان کمبود روغن همین فروشگاه‌ها فعالیت پخش روغن خود را انجام می‌دادند.

هواسی تصریح کرد: گزارشی مبنی بر گرانفروشی به دستمان نرسیده، اما گزارش‌هایی در رابطه با فروش اجباری سایر اقلام به همراه روغن در اواخر سال ۹۹ ثبت شده است که در اتاق اصناف و اداره‌ی سمت همکاران موارد گزارش شده را پیگیری کردند و در حال حاضر گزارشی در رابطه با پاک کردن قیمت روی جلد اجناس به ما داده نشده است.

او در رابطه میزان واردات روغن بیان کرد: میزان ورود حواله‌هایی که توزیع آن‌ها از طریق صنعت و معدن صورت می‌گیرد در هر سری بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ حلب روغن جامد ۵ کیلوگرمی است و در آخرین مرحله واردات ۳۵۲ حلب روغن ۱۶ کیلوگرمی برای صنوف اغذیه فروشان، رستوران‌ها و فلافلی‌ها بوده است.

هواسی گفت: بازرسی‌های روزانه در دو شیفت کاری صبح و بعد از ظهر در قالب سه تیم بازرسی انجام می‌شود، اما وسعت مکان‌های تحت پوشش نظارتی صنعت و معدن زیاد بوده و نانوایی‌ها، ارزاق عمومی، فروشگاه‌ها، واحد‌های تولیدی- صنعتی و واحد‌های تولیدی صنفی شامل گستره‌ی زیادی است؛ به همین خاطر ما بیشتر به گزارش‌های واصل شده از طریق سامانه ۱۲۴ تکیه می‌کنیم که همکاران بتوانند رسیدگی‌های لازم را به انجام برسانند.

برای کم کردن میزان تخلفات گران فروشی در سطح شهر باید هشیار باشیم و در راستای نظارت بر این نوع از تخلفات هر کدام از شهروندان می‌توانند بعد از اطمینان پیدا کردن از تخلف با شماره گیری شماره‌ی ۱۲۴ به بازرسان سازمان صمت اطلاع داده و دست متخلفان را کوتاه کنیم.

منبع:فارس

انتهای پیام / غ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.