نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مصرف برنج اظهار کرد: برنج همانند نان و ماکارانی نوعی کربوهیدرات به شمار میآید.
او افزود: مصرف برنج و کربوهیدراتها هیچ ارتباطی نمیتوانند با غلظت خون افراد داشته باشند، برای مثال اگر برنج در غلظت خون نقش داشته باشد، نان و ماکارانی هم در این زمینه بی تاثیر نخواهند بود و عملکرد یکسانی خواهند داشت.
جوزدانی تصریح کرد: مواد غذایی که باعث افزایش خون سازی میشوند در غلظت خون نقش دارند، برای مثال مصرف انواع گوشت ها، مصرف زیاد جگر و مصرف بیش از اندازه چربی نسبت به سایر مواد غذایی تاثیر بیشتری در افزایش غلظت خون خواهند داشت، اما مواد غذایی حاوی کربوهیدراتها که برنج را هم شامل میشوند باعث بروز چنین اتفاقی نمیافتند.
او ادامه داد: اصولاً قندها باعث افزایش غلظت خون نمیشوند، برنج یا نان و ماکارانی روی انسداد مجاری ادراری، سنگ کلیه و صفری هم نمیتوانند اثر بگذارند؛ چرا که سنگهای کلیوی سنگهایی هستند که یا اسیداوریکی یا اگزالاتی (شایعترین سنگهای کلیوی) هستند؛ به همین علت مواد حاوی کلسیم با پروتئین را محدود میکنند.
جوزدانی با بیان اینکه کربوهیدراتها در انسداد عروق و کانالهای نخاعی تاثیر دارند، تاکید کرد: کاهش الاسیسیتی رگها معمولا به علت افزایش سن، تجمع تجربی در داخل رگها (به علت چاقی و مصرف زیاد چربیهای اشباع مانند دنبه، چربیهای موجود در گوشتهای گوسفند، جگر و ...) ایجاد میشود و میتوانند پلاکهایی را با عنوان پلاکهای قلبی_ عروقی در داخل عروق ایجاد کرده و فرد را مستعد انسدادهای قلبی کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: کربوهیدراتها تنها باعث افزایش تری گلیسرید بدن میشوند، یعنی اگر دریافت کربوهیدرات مانند برنج در فردی بیش از اندازه نه متعادل باشد باعث افزایش تری گلیسرید خون میشود که نوعی چربی خون بوده و میزان آن معمولا بالاتر از عدد ۵۰۰ و ۶۰۰ میرود و خیلی علائم خاصی را برای فرد ایجاد نمیکند که مصرف آن بر عکس کلسترول است، در واقع مصرف مقدار کمی از کلسترول میتواند ریسک و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی_ عروقی را به شدت در فرد افزایش دهد، اما تری گلیسرید چنین عملکردی را ندارد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/