سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه و مجلسی مخصوص تبریز با خامه

در گزارش زیر طرز تهیه چند نوع غذای خوشمزه و مقوی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  آب دوغ خیار یکی از غذا‌های سنتی و قدیمی ایرانی است که به عنوان یک غذای فصلی بسیار محبوب محسوب می‌شود. آب دوغ خیار به دلیل اینکه به صورت خنک سرو می‌شود بیشتر در فصل تابستان تهیه و سرو می‌شود در همه شهر‌ها رسپی‌های متفاوتی برای تهیه آب دوغ خیار وجود دارد و این غذای خوشمزه برای رفع عطش در تابستان بسیار موثر است دقت کنید آب دوغ خیار فقط یک غذای ساده نیست بلکه یک غذای مقوی و خوشمزه می‌باشد. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای ۴ نفر آب دوغ خیار تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری آب دوغ خیار تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر
دوغ ۱ لیتر
خیار ۲ عدد
خامه ۵۰ گرم
گردو ۱۰۰ گرم
کشمش ۱۰۰ گرم
نمک به اندازه کافی
سبزی خوردن ۳۰۰ گرم
ماست چکیده ۳۰۰ گرم
نان لواش به اندازه کافی


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از دلمه برگ مو با تن ماهی و شامی بسیار خوشمزه با سس رب انار تا یک نوع شیرینی‌تر فوری + تصاویر


دستور تهیه
برای تهیه آبدوغ خیار ابتدا سبزی خوردن را پاک می‌کنیم و می‌شوییم و آبکش می‌کنیم و روی تخته آشپزخانه سبزی‌ها را خرد می‌کنیم و در کاسه‌ای بزرگ می‌ریزیم و بعد خیار‌ها را می‌شوییم و برش‌های عمودی و افقی روی آن ایجاد می‌کنیم و خرد می‌کنیم تا مانند سالاد شیرازی به صورت مربع‌های کوچک خیار‌ها شوند و داخل کاسه می‌ریزیم.

در کاسه‌ای بزرگ ماست را می‌ریزیم و بعد خامه را می‌افزاییم و خوب هم می‌زنیم تا یکدست شوند و بعد دوغ را اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم اگر غلیظ بود مقداری آب به آن اضافه می‌کنیم و طعم آب دوغ را می‌چشیم و اگر نیاز بود کمی نمک به آن می‌افزاییم و سبزی و خیار خرد شده را به آب دوغ اضافه می‌کنیم و مواد را مخلوط می‌کنیم

و مقداری نان لواش را با دست به تکه‌های کوچک تبدیل می‌کنیم و داخل مواد می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم و گردو را با چاقو خرد می‌کنیم یا در آسیاب می‌ریزیم و پودرش را می‌ریزیم و کشمش را نیز می‌افزاییم.

و مواد را زیر و رو می‌کنیم و آب دوغ خیار آماده شده را در یخچال می‌گذاریم تا خنک شود و (اگر می‌خواهید سریع مصرف کنید چند تکه یخ در آب دوغ خیار بریزید) بعد روی آن را با کشمش و گردو تزئین می‌کنیم. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه آب دوغ خیار ساده و خانگی

افزودن خامه اختیاری می‌باشد و برای غلیظت بیشتر اضافه شده است و قابل حذف است.
به دلخواه کمی پودر یا برگ گل محمدی نیز اضافه کنید.
از نان خشک برای تهیه آب دوغ خیار استفاده کنید.
بهتر است از ماست یا دوغ کمی ترش استفاده کنید.
اگر طعم و مزه سیر را دوست دارید با پوره ۲ حبه به آب دوغ خیار طعم فوق العاده‌ای به آن دهید
در بعضی رسپی کمی ترپچه یا سیب گلاب نیز به مواد آب دوغ خیار اضافه می‌کنند.
در دستوری آب دوغ خیار اصیل پوست خیار گرفته نمی‌شود.
اضافه کردن کمی پیازچه خرد شده باعث خوشمزه‌تر شدن آب دوغ خیار می‌شود.
می‌توانید از سبزیجات خشک نیز استفاده کنید.

منبع: پارسی دی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۴:۲۰ ۰۴ خرداد ۱۴۰۰
نان لواش خمیر میشه به در ابدوغ خیار نمیخوره به جای آن از نان محلی خشک شده استفاده بشه خیلی بهتر درمیاد
ناشناس
۲۰:۱۳ ۰۴ خرداد ۱۴۰۰
والا ابدوخیار تبریزی ها رو خوردم چون زن داداشم تبریزی هستش فقط ۱۰۰ گرم تره میریزه و ۲ عدد خیار یه لیتر دوغ با نون بربری هر کی واسه خودش نون بریزه این چه ابدوخیاری میشه من نمیدونم