سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا نمی‌توانید راز نگهدار باشید؟

همه انسان‌ها راز‌هایی دارند که باید آن‌ها را مخفی نگه دارند؛ اما بعضی در این امر چندان موفق نیستند.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از refinery۲۹، چرا بعضی‌ها وقتی رازی را می‌دانند، به هیچ وجه نمی‌توانند آن را نگه دارند؟ مقاله‌ای در سال ۲۰۱۷ در ژورنال شخصیت شناسی و روانشناسی اجتماعی نشان داد که به طور کلی طرز فکر ما درباره اسرار بسیار ساده است و به اسرار، به عنوان اطلاعات شخصی یک نفر دیگر که نباید بدون اجازه اش فاش شود، نگاه نمی‌کنیم.

دکتر مایکل اسلپیان، نویسنده و استادیار بخش مدیریت دانشکده بازرگانی کلمبیا، می‌گوید: وقتی کسی به شما رازش را می‌گوید و شما قصد دارید آن را نگه دارید، مدام به آن راز فکر می‌کنید.

وی می‌گوید: مردم بیشتر به راز‌های خود فکر می‌کنند تا این که آن‌ها را پنهان کنند؛ بنابراین ممکن است در تمام لحظاتی که کنار شخصی که رازش را به شما گفته نیستید، در مورد نگه داشتن راز او استرس داشته باشید؛ چرا که در حال فکر کردن به آن هستید.
یک نظرسنجی انجام شد که بررسی می‌کرد شرکت کنندگان چه قدر بیمار می‌شوند و تا چه حد خود را سالم می‌دانند. نتایج نشان داد که هر چه قدر شخص راز‌های بیشتری نگه می‌داشت و به آن‌ها فکر می‌کرد، از نظر سلامت، بیشتر اذیت می‌شد.

بنابراین، این طور نیست که برخی افراد در نگه داشتن اسرار بهتر از دیگران هستند، بلکه آن‌ها در مدیریت افکار منفی مربوط به مخفی نگه داشتن راز‌ها بهتر هستند. دکتر اسلپیان می‌گوید: چیزی که رفاه یا رنج این شرکت کنندکان را تعیین می‌کرد، این بود که چه قدر اسرار به ذهنشان خطور می‌کرد.

اگر کسی هستید که تمایل دارد در مورد همه چیز فکر کند، ممکن است نگه داشتن اسرار برایتان دشوار باشد. اسلپیان می‌گوید: روان رنجوری یک ویژگی کلاسیک شخصیتی است که با دائم فکر کردن به اشتباهات و نگرانی مداوم همراه است. این چیزی است که باعث می‌شود مردم بیشتر درباره اسرار خود فکر کنند.

فارغ از تیپ شخصیتی، راز‌ها سرگرم کننده نیستند. دکتر اسلپیان می‌گوید: هنگامی که شما رازی را می‌دانید و آن را از اطرافیان خود پنهان می‌کنید، حس می‌کنید با آن‌ها روراست نیستید.

وی می‌گوید: ترکیبی از احساس این که شما یک آدم جعلی هستید و فکر کردن در مورد رازتان، بیشتر به سلامت شما آسیب می‌زند. هم چنین، محتوای راز شما بر احساس شما برای نگه داشتن آن تأثیر می‌گذارد.

اسلپیان می‌گوید: اکثریت قریب به اتفاق راز‌هایی که ما داریم، اسرار منفی هستند و نمی‌خواهیم مردم در مورد آن‌ها اطلاعاتی کسب کنند. بخش کمی از راز‌ها مثبت هستند؛ مانند دانستن در مورد این که قرار است دوستتان را برای تولدش غافلگیر کنید یا هنگامی که یک هدف شخصی بلند پروازانه دارید. به طور کلی، هرچه افراد بیشتر درباره اسرار فکر کنند، احساس عدم روراست بودن بیشتری دارند؛ این همان چیزی است که بر سلامتی تأثیر می‌گذارد.

اگر نگه داشتن رازتان، در نهایت به نتیجه‌ای مثبت منجر می‌شود (مانند مهمانی غافلگیری)، ممکن است مزایای مثبتی وجود داشته باشد. دکتر اسلپیان می‌گوید: در حال حاضر دقیقا نمی‌دانیم که آیا نگه داشتن راز مثبت، آسان‌تر است نگه داشتن راز منفی است یا خیر.

طبق یک نظرسنجی که وی و همکارانش انجام دادند، راز‌هایی که مردان و زنان ۲۰ ساله دارند می‌تواند درباره دروغ، امور مالی و نارضایتی اجتماعی باشد. هنگامی که افراد حاضر در این نظرسنجی از راز‌هایی درمورد پیشنهاد ازدواج اطلاع داشتند، تمایل داشتند که این اطلاعات را با شخص دیگری در میان بگذارند.

بنابراین، اگر رازی دارید، باید چه کار کنید؟ برخی تحقیقات نشان می‌دهد که نوشتن یا روزنامه نگاری درباره آن چه نمی‌توانید در مورد آن صحبت کنید، ممکن است به شما کمی احساس آرامش دهد. در نهایت اگر واقعا مجبورید سنگینی رازتان را از سینه خود بردارید، یک نفر قابل اعتماد را انتخاب کنید که می‌دانید رازتان را فاش نخواهد کرد!


بیشتر بخوانید

چگونه اسرار خود را حفظ کنیم؟


انتهای پیام/

برچسب ها: راز ، اسرار ، فاش شده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۲۱ ۰۲ خرداد ۱۴۰۰
در سینه ام هزاران راز نهفته هست که فقط خدا از ان راز ها با خبر هست
پیمان اشراقی
۱۶:۱۸ ۰۲ خرداد ۱۴۰۰
سلام ،

پ ، ن ،
به دایره کناری مربوط می شود ،

رفتار مردم دو جور است ،

یا کاری می کنند که ما رازهایمان را به آنها بگوییم ،
یا کاری می کنند که ما رازهایشان را به دیگران بگوییم .