سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرصت طلایی معادن کهگیلویه و بویراحمد در اشتغالزایی

معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: از سال ۱۳۹۲ تاکنون ۲۹۳ فرصت شغلی در معادن استان ایجاد شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، دارا فرامرزی معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: در مجموع اشتغال ایجاد شده در معادن کهگیلویه و بویراحمد  ۸۲۹ شغل است.

فرامرزی افزود: تاکنون ۸۸۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در حوزه معادن استان انجام شده که ۴۲۳ میلیارد ریال آن در دولت تدبیر وامید صورت گرفته است.

او تاکید کرد: در مجموع ۷۹ پروانه واحدهای معدنی در کهگیلویه و بویراحمد صادر شده که از ابن تعداد ۳۶ مورد آن در هشت سال گذشته بوده است.

فرامرزی عنوان کرد: هم اکنون ذخیره قطعی معادن استان هزار و۶۲۷ میلیون تن است.

او گفت: میزان استخراج از معادن استان سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۲ با افزایش سه برابری به ۲ هزار و۷۳۹ تن رسیده است.

فرامرزی اظهار داشت: میزان استخراج معادن استان در زمان شروع فعالیت دولت تدبیر و امید ۹۰۰ تن بود.

او با اشاره به اینکه افزایش تعداد معادن فعال از دلایل جهش سه برابری استخراج معادن در استان بوده است عنوان کرد: تعداد معادن فعال کهگیلویه و بویراحمد که در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید ۳۹ فقره بود در پایان سال ۱۳۹۹ به ۵۳ فقره رسیده است.

فرامرزی افزود: معادن غنی کهگیلویه و بویراحمد شامل سیمان، مرمریت، آهک، گچ، سنگ لاشه، مارن، شن، ماسه، فسفات، بوکسیت و سلستین است.

او تاکید کرد: تجدید ناپذیری، انفال بودن منابع معدنی،اهمیت ارز آوری و کمک به توسعه صادرات غیر نفتی ،ظرفیت تامین نیازهای بخش گسترده‌ ای از صنایع داخلی در اقتصاد ملی و روند پیشرفت کشور از مزایای رونق بهره وری از معادن است.

کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران جزو مناطق حوزه زاگرس و از نظر معادن در حوزه رسوبی غیر فلزی قرار دارد هر چند این استان از نظر معادن جزو مناطق بسیار غنی کشور محسوب نمی شود اما پتانسیل های خوبی برای ایجاد فرصت های شغلی جدید در این حوزه دارد به طوری که چهارمین معدن نیترات دنیا در بخش دیشموک کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و از این حیث ایران را در جمع کشورهای دارای این ماده معدنی راهبردی قرار داده و سلستین، بوکسیت، سنگ گچ، مواد اولیه سیمان و مواد اولیه آجر و مصالح ساختمانی از جمله معادن این استان است.

براساس آمار موجود ،بیشترین معادن استان در شهرستان بویراحمد با ۲۲ مورد و بیشترین معادن فعال در شهرستان گچساران با ۱۲ مورد واقع شده اند.

به دلیل برخورداری از قابلیت تولید محصولات صادراتی با امکان ارزش افزوده  و تنوع و پراکندگی ذخایر معدنی کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند به برنامه‌ های رشد و توسعه اقتصادی به ویژه در مناطق محروم کمک کند.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.