به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مردم مظلوم و رنج کشیده حاشیه شهر و روستاهای اطراف مشهد مقدس که بعضاً از ابتداییترین امکانات بهداشتی و درمانی محروم هستند، این روزها به خاطر شرایط سخت معیشتی کمتر گذرشان به مطب پزشکان و کلینیکهای شهر میافتد چرا که به خاطر فقر مالی، امکان ویزیت شدن و تهیه دارو را ندارند و مجبورند هفتهها و گاهی ماهها با درد و بیماری خود کنار بیایند یا به اصطلاح بسوزند و بسازند.
پیر و جوان و زن و کودک با شنیدن خبر حضور جهادگران کانون موضوعی سلامت آستان قدس رضوی همراه با بیرق سبز منور بارگاه علی بن موسی الرضا در قالب گروه پزشکان و پرستاران بدون مرز، از کوچه پس کوچههای و خانههای محروم حاشیه شهر هجوم آورده بودند برای دکتر و دوا و درمان و حتی یک چکاپ ساده.
پزشکانی که در گروه جهادی پزشکان و پرستاران بدون مرز داوطلبانه حضور پیدا کردهاند بعضاً به واسطه تخصصی که دارند جزو پزشکان گران هستند که نه تنها در این اردوی جهادی سلامت پولی نمیگیرند؛ بلکه از جیب خودشان هم خرج میکنند. تعدادی از این پزشکان تعریف میکنند که به عینه در مطب و زندگی شخصیشان تجربه کردهاند که خداوند چندین برابر کار خیرشان را به آنها بازگردانده است.
اصغری که از بانیان تشکیل گروه جهادی پزشکان و پرستاران بدون مرز است و همراه با این گروه جهادی در حاشیه شهر مشهد حضور پیدا کرده این روزها فقط طبیب مردم نیست بلکه حبیب مردم دردمند است که مهربانی را هم خیلی خوب بلد است.
دکتر اصغری معتقد است که پزشکی شغل نیست بلکه شیوه و آیین زندگی است چرا که پزشک باید هر لحظه و در هر شرایطی خودش را وقف کمک به بیماران و تسکین دردهای آنها کند.
شوخ طبعی و خوش اخلاقی دکتر اصغری در کنار تخصص و تجربهای که دارند انرژی زیادی به پزشکان و پرستاران جوان گروه و بیماران میدهد.
تک تک پزشکان و پرستاران این گروه جهادی بدون هیچ چشم داشتی آستینها را بالا زدهاند و یا علی (ع) گفتهاند و مهربانی و شادی را در کوچه پس کوچههای محروم حاشیه شهر مشهد دست به دست میچرخانند و برای همه خیر میخواهند.
بیشتربخوانید
وسواس برخی از پزشکان گروه جهادی پزشکان و پرستاران بدون مرز هنگام معاینه و مداوای بیماران آنقدر زیاد است که گویا بیمار، یکی از عزیزترین کسان آنها است.
سید امیر طباطبایی مدیر گروه جهادی پزشکان و پرستاران بدون مرز با اشاره به اینکه این گروه زیر نظر کانون موضوعی سلامت آستان قدس رضوی فعالیت میکند، میگوید: با تکیه بر بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم استمرار و تکثیر حرکتهای جهادی در حوزه سلامت، به همت جمعی از جهادگران کادر درمانی در سال ۱۳۹۳ این گروه جهادی را تاسیس کردیم که هدف گروه، محرومیتزدایی در عرصه سلامت و بهداشت و خدماترسانی به مردم و روستاهای محروم و کم برخوردار در اطراف و حاشیه شهر مشهد در زمینه خدمات رایگان درمانی و شناسایی بیماران ارجاعی برای درمان تکمیلیتر به مراکز و کلینیکهای شهری و پیگیری روند درمان است.
او با اشاره به شرایط غم انگیز مردم محروم و حجم زیاد مراجعه کنندگان می افزاید: اکثر بیمارانی که به ما مراجعه میکنند را نمیتوان کم برخوردار تلقی کرد چرا که مشاهده میکنیم اکثر آنها از هیچ امکاناتی برخوردار نیستند.
مدیر گروه جهادی پزشکان و پرستاران ادامه میدهد: در این اردوی جهادی انواع خدمات تخصصی درمانی شامل ویزیت پزشک عمومی برای ۱۲۰ نفر و خدمات ویزیت پزشکان متخصص برای ۶۰ نفر ارائه شده است. خدمات آزمایشگاهی هم تا الان در این اردوی دو روزه به ۴۵ نفر ارائه شده است.
طباطبایی با تاکید بر اینکه تمامی پزشکان و تیم تخصصی که در این گروه حضور دارند به این باور جهاد گونه رسیدهاند که نباید در مطب و بیمارستان و کلینیک منتظر مراجعه بیمار باشند بلکه در هر مکان و هر لحظه که به حضور شان نیاز است مثل حاشیه شهر، روستاهای دورافتاده، شمال و جنوب و شرق و غرب برایشان نباید فرقی داشته باشد و سریع حضور پیدا میکنند.
او تصریح می کند: به خاطر شهرت و سابقه خوبی که گروه جهادی پزشکان و پرستاران بدون مرز دارد، داوطلبهای زیادی در رشتههای مختلف پزشکی مایل به فعالیت در این گروه هستند به طور مثال در این اردوی جهادی دو روزه دندانپزشکان متخصص و مجرب در گروه به ۶۵ نفر از مردم محروم خدمات تخصصی ارائه دادهاند.
مدیر گروه جهادی پزشکان و پرستاران با اشاره به اینکه در گروه جهادی ما پزشکانی داریم که برنامه روزانه شان این است که به جز اردوهای جهادی به بیماران و به ویژه پیرمردها و پیرزنها در این شرایط کرونا سرکشی میکنند، آنها را معاینه میکنند و حتی داروهای آنها را خریداری و با حوصله نحوه مصرف دارو را برای آنها شرح میدهند.
طباطبایی اظهار می کند: در این اردویی که در روستاهای حاشیه شهر مشهد برگزار شد خدمات دارویی به ۲۴۵ نفر بهصورت رایگان داده شده و البته خدمات غربالگری و آموزش هم به ۲۲۸ نفر ارائه شده و خدمات جراحیهای کوچک به ۱۱ نفر و خدمات تخصصی زنان و مامایی به ۵۷ نفر ارائه شده است.
او می افزاید: پیر و جوان و زن و مرد تا از حضور گروه ما در این منطقه محروم اطلاع پیدا کردند سریعاً برای درمان دردها و بیماری و حتی چکاپ ساده مراجعه کردند، تمام تلاش نیروهای جهادی ما با توجه به تعداد زیاد مراجعین این بود که هیچ درخواستی را بدون پاسخ نگذاریم و با جان و دل به تک تک دردها و رنجهای این مردم رنج کشیده گوش سپردیم چرا که معتقد هستیم در این شرایط سخت معیشتی و بحران کرونا باید فرهنگ نوع دوستی و انسان دوستی را تبلیغ و رواج دهیم.
منبع:تسنیم
انتهای پیام//ز.ق